Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nescca napisał(a):
....ledwie żyje. Śpi na stojąco. Jesteśmy b. zmęczone. Ale co tam..... Dzięki za wsparcie.

wszyscy Wam goraco kibicujemy, trzymamy kciuki za Wasze i Akselka zdrowie. Bez Was już by go nie było...

• Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nescca napisał(a):
...właśnie na łapce urosła buła. (...).

Zapchała się żyła. Musi mieć ponowne wkłucie w inną. Cholera. Bidulek,
o Waszym stanie nie wspomnę.:-(

Posted

Już teraz zostały tylko nóżki. Jakoś będzie musiał to znieść biedaczek.....ale to dzielne dziecko. Zachowuje się jak bohater wojenny. Podziwiam go..... i kocham coraz bardziej....jeśli to mozliwe........

Posted

....nie mam zbyt wiele czasu ,ale wiem ,że czekacie na wieści. Axel za chwilke otrzyma rewelacyjny lek przeciwbiegunkowy i będziemy czekać na efekty. Właśnie Pani doktor do nas zmierza. Mój dziesięcioletni synuś.....Largo od rana ma uporczywe wymioty. Jestem załamana. Zamówiłam dziesięć mililitrów surowicy. Na 12 będzie. Nie wiem co robić. Opadam z sił.....

Posted

Proszę kogoś z Zabrza o sprawdzenie w aptece św. Jadwigi na ul.Wolności 547 czy mają lek IMODIUM INSTAT . PORZEBUJĘ GO BAAAARDZO PILNIE!!!!!! Telefon w aptece nie odpowiada. Niby posiadają lek w aptece wysyłkowej ,ale jak próbuję włożyć go do koszyka to wyświetla sie informacją ,że koszyk jest pusty. Mój mąż pojedzie po niego....ale chyba mnie zabije jeśli okaże sie iż leku tam po prostu nie ma. Stąd moja przeogromna PROŚBA. Lek jest jak najprędzej potrzebny dla Aksia. Biegunka go wykańcza a on nie może dostać nic do żołądka. Ten zaś lek wchłania sie z języka wprost do organizmu. Powoli tracę siły do wszystkiego........

Posted

nescca napisał(a):
Proszę kogoś z Zabrza o sprawdzenie w aptece św. Jadwigi na ul.Wolności 547 czy mają lek IMODIUM INSTAT . PORZEBUJĘ GO BAAAARDZO PILNIE!!!!!! Telefon w aptece nie odpowiada. Niby posiadają lek w aptece wysyłkowej ,ale jak próbuję włożyć go do koszyka to wyświetla sie informacją ,że koszyk jest pusty. Mój mąż pojedzie po niego....ale chyba mnie zabije jeśli okaże sie iż leku tam po prostu nie ma. Stąd moja przeogromna PROŚBA. Lek jest jak najprędzej potrzebny dla Aksia. Biegunka go wykańcza a on nie może dostać nic do żołądka. Ten zaś lek wchłania sie z języka wprost do organizmu. Powoli tracę siły do wszystkiego........

Spróbuj pisać do halbina jak jest dostępna na pewno pomoże ,w innej aptece nie ma może spróbuj zadzwonić ?

Iza jest teraz w pracy i nie może odpisać ,ani też wyjść do apteki :).

Posted

OK...nie szukamy już tego leku.....musimy działać.Damy mu loperamid. Pół tabletki. Zobaczymy..... narazie Justynka dała mu do pysia kilka strzykawek siemienia lnianego..... trzymajcie kciuki aby nie zwymiotował.

Posted

nescca napisał(a):

czy to nadal jest aktualne? Bede w Zabrzu za godzine, mogłabym go kupic. Numer telefonu podaje na PW.

Posted

nescca Próbowałaś smecte ,enterol lub suszone jagody napar czy wywar i gastrolit niestety wszystko doustnie małymi łyczkami .
Czy Aksel nie może dostawać leków p.wymiotnych domięśniowo Fenactil ale to już musi wet pisać na Rp.
Trzymam kciuki za Akselka będzie dobrze ;)

Posted

o fenactilu nie pomyślałam. Podałam loperamid. Nie zwymiotował. włączyłam też siemię lniane. Tylko wywar....bez pestek. Podaję mu to strzykawką. I jeszcze podłączyłam teraz ringera z duphalytem ( aminokwasy) Zastanawiam się jak długo on to zniesie...ale uwierzcie mi...5+ dla niego za wytrzymałość...i cierpliwośc do mnie...i do tego co mu robimy. Dziś podałam mojemu Largusiowi 10 ml surowicy podskórnie. Obraza na całego. Nie odzywa się już do mnie przeszło dwie godziny. A Aksio nawet po rękach mnie liże. Jakie te psie charaktery są różne. Ale mam stracha przed zachorowaniem Larga. Nie macie pojęcia. ....