supergoga Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Anha nie ma szczęścia. To piękne, 4 – miesięczne szczenię zostało znalezione na jednej z osiedlowych klatek schodowych. Wychudzone, brudne i ogromnie nieszczęśliwe.W psich, jeszcze szczenięcych oczach Anhy – odbija się taki ogrom żalu, smutku, beznadziei – że łamią się najtwardsze serca.Niestety – ktoś chyba okazał się nieczuły. Ktoś kto zostawił sunię i skazał na poniewierkę.I w taki sposób Anha trafiła pod moją opiekę. Nieśmiała, wdzięczna za każdą oznakę zainteresowania. Jak na szczeniaka – wręcz niezwykła. Spokojna, posłuszna, zna podstawowe komendy i chętnie je wykonuje. Poznała już kiedyś zasady czystości – wie do czego służy trawnik.Anha zaliczyła także wizytę u weterynarza – była bardzo grzeczna – jest zdrowa tylko niedożywiona o bezgranicznie zrozpaczona.Odrobaczyłam sunie, odpchliłam, zaprowadziłam książeczkę zdrowia. Niestety – nie mogła zostać u mnie w domu – pojechała więc tam, gdzie nikt nie zrobi jej krzywdy – ale z pewnością nie jest szczęśliwa.Przebywa pod troskliwa opieka naszego wolontariusza – jednak jest to kojec i buda. Cały czas mam w oczach wyraz żalu rozpaczy na jej psim pyszczku, gdy odchodziłam od kojca. I łapkę, którą wysuwała bezradnie, próbując mnie zatrzymać.Nie mogłam – moja własna psica jest chora – drożdżyca, gronkowiec skórny – i do tego zazdrość totalna.Czy znajdzie się domek, który ja przygarnie i pokocha.Tak smutnego szczeniaka, tak cichego i delikatnego nie spotkałam nigdy.Żadnej agresji, ani do ludzi, ani do zwierząt. Ciągnie do dzieci, chyba je lubi.A teraz – siedzi sama w kojcu i budzie – a ja…cóż, nie mogę spojrzeć we własne odbicie w lustrze.Tylko jakie było wyjście – miałam zostawić ją na tej schodowej klatce?Pomocy dla Anhy. Wyjeżdżam w piątek na 3 dni, gdyby nie to, kto wie…może szukałaby domu będąc u mnie.Nie pozwólmy jej tam długo czekać. Bo pęknie jej małe serduszko. Tak, jak powoli pęka moje.Jeśli ktoś wyrzucił tą sunię, skazał na taki żal - bo ona ewidenctnie tęskni - nie napisze, czego mu zyczę. Ale nie są to czułe słowa.Psiak jedzie do Pawła, widać, że dobrze czuje się w aucieA tak patrzyła za nami - gdy zostawialismy ją samą - psi dzieciakAnha jest niezykła - koloru czarno-brunatnego. Przypomina mix setera, płochacza, wyżła.Może ktoś mógłby ja wstawić na inne portale, może na setery. Nie wiem sama. Quote
fona Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 jest przepiekna i znajdzie szybko domek na pewno, przynajmniej taka mam nadzieje czy jest potrzebna pomoc finansowa/ Quote
dzikus Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Jest przesliczna ... cóż, kiedy ktos tego nie umiał docenic :shake: Biedna sunia, oby szybciutko mogła zakosztować zycia z ludźmi, którzy ja pokochaja na zawsze. Quote
agusiazet Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Taki piękny szczeniak!!! Czy ma ogłoszenia? Quote
supergoga Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Siadłam psychicznie i właśnie ryczę. Ma ogłoszenie na allegro, alegratka kupsprzedaj 4łapy eurocity. Nie dałam rady fizycznie więcej. Widzę jak siedzi tam i patrzy na mnie, w ciele szczeniaka - smutne, dorosłe oczy A tak prosiła żeby jej nie zostawiać Ja odeszłam. A to sunia, gdy była jeszcze z nami Quote
agusiazet Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Goga, zrobiłaś i tak bardzo wiele. Wiem, że to żadna pociecha:( Ale jak tu pocieszyć kogoś, kto i tak będzie przeżywał:( Nie da się!!! Jedno wiem - sunia znajdzie super domek:) Quote
MartynaP Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 śliczna :loveu: napewno niedługo znajdzie domek. Te oczy faktycznie...:-( Quote
supergoga Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Kto może pomóc z banerkiem dla małej - ona jest za delikatna na bezdomność, za bardzo juz skrzywdzona. Taka smutna - nie umiem tego określić.:shake: Quote
dzikus Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 zrobiłam maleńkiej watek na miau http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3287392#3287392 ... bardzo proszę osoby, które są zarejestrowane o zaglądanie... Quote
halbina Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 znajdziemy jej domek! jeszcze będziesz wybrzydzać wśród chętnych! obiecuję, Supergogo! Quote
supergoga Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Dzięki Wam wszystkim. O świcie do pracy - a ja siedze i stale widze jej oczy zza klatki. I łapkę. Ja też zawiodłam. A w domu była taka spokojna, połozyła sie i spała. Quote
agusiazet Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Diuna_wro oferuje dużo domków dla szczeniaków. Może warto spróbować1 Quote
supergoga Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 A jakie domki, gdzie - nie słyszałam. Quote
agusiazet Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Są wszystkie w dam dom. Chyba Wrocław, Zgorzelec i coś ze Śląska! Quote
supergoga Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Juz przeczytałam. Tylko tam raczej było o małe/średnie. Anha będzie wielkości setera - spory psiak. Czy jest jakiś wątek seterów? Quote
majqa Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Znalazłam coś takiego: http://www.setery-adopcje.pl http://portal.seterkowo.org/ http://www.setery********** nie wiem, czemu u diabła pojawiają się kropki więc napiszę tak - po słowie setery jest kropka. Po niej fora.pl Quote
Aga & Amber Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 juz ja wrzuciłam na Adopcje http://www.setery-adopcje.pl/phpBB2/viewtopic.php?p=4552#4552 Quote
supergoga Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Dzięki bardzo. Powrzucam jutro od rana jeszcze gdzie będe mogła. Nie moge nie myśleć o niej. Najsmutniejszy szczeniak jakiego widziałąm. A tak kocha przytilanie. Wtedy przymyka oczy i zamiera - żeby nie spłoszyć ludzkiej ręki. Choć na gwałtowny ruch w rejony głowy lekko sie kuli. Quote
Aga & Amber Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Wiesz setery takie sa jak sie ciesza to całą morda ,jak sie smuca to całym sobą :-( Mam nadzieje ze u nas znajdzie sie ktos chetny chociaz na DT Na seterkowie tez juz jest w adopcjach Quote
Isadora7 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 PPCI (Pakiecik Pomocy Ciotki Isadory) podlinkowane banerki Quote
ziele77 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Miesiąc temu postanowiłam przygarnąć psa i rozglądam się po dogo,byłam już kilkoma zainteresowana,ale mogę adoptować dopiero pod koniec (po 21) lipca.Ta sunia naprawę mnie urzekła,jest coś niesamowitego w jej oczach,chciałabym ją adoptować.Choć kocham duże psy(miałam owczarka)myślałam o mniejszym ze względu na to że mieszkam sama z 3,5 letnim dzieckiem i myślałam, że z małym byłoby łatwiej,ale jestem gotowa zaadoptować sunię jeżeli dostanę taką szansę! Quote
majqa Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 O matko, cud? Ta sunia jest urzekająco piękna. Oby Wasze drogi się zbiegły pozytywną adopcją. Quote
Recommended Posts