Ellig Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Magda, prosze przyslij mi dane z nr konta...... Quote
Ellig Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Magda , dziekuje Bogu za to ,ze Tosienka jest u Was..........Przelalam 50 zl, poszukam rzeczy na bazarek. Quote
paros Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Tosia bardzo pilnie potrzebuje pomocy :modla::modla::modla::modla: Quote
AMIGA Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 [quote name='Ellig']Magda, prosze przyslij mi dane z nr konta......[/QUOTE] A mnie nie chcą dać :shake::-( Quote
Ellig Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 [quote name='AMIGA']A mnie nie chcą dać :shake::-([/QUOTE] Ja podam:) Quote
ronja Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Nutusiu, całym sercem jestem z Wami. podaj mi nr konta - duzo nie wyślę, ale bardzo chcę Was wspomóc Quote
Ra_dunia Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Biedna, kochana Tosinka. Jak tylko wrócę (w czwartek) wystawię bazarek. Póki co przesyłam Wam cały wór pozytywnych myśli. Quote
Tora&Faro Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Dopiero przeczytałam.....:( biedna Tosinka:shake: Quote
malicja Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 strasznie biedna. podajcie mi prosze numer konta, dorzuce grosik Quote
figa33 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 oj , Tosinko....:-(, Smoczyco kochana... nie wiedziałam ,że jest tak źle... wysłałam 50 zł i Nutusiu dzwoń koniecznie jakie leki dla Tosi potrzebne może Movalis w ampułkach ? tylko ,że on ma dawkę 7,5 mg a Metacam chyba 5 mg , ale to można mniej podać... Quote
AMIGA Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 [quote name='Ellig']Ja podam:)[/QUOTE] Ciiiiiiiiiiiiii dziękuję. Podeslalam grosika Quote
Nutusia Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 [COLOR=Purple]No ładnie... Za moimi plecyma działają! :mad: WSZYSTKIM BAAAAAAAAARDZO DZIĘKUJEMY ZA POMOC!!!!!:loveu: Przepraszam, że wczoraj nie napisałam, ale wpadłyśmy w totalny wir fotograficzny. Jak przyszło co do czego, okazało się, że eksponatów bazarkowych jest... kilkadziesiąt! A jeszcze na dziś została nam sterta fajnych ciuszków!:multi: Czekam teraz aż Ula zgra i zmniejszy zdjęcia i zaraz potem wysyłam do Gosi. Mam też inne dobre wieści - z Tosinką jakby... troszkę lepiej (tylko mi się tu nie cieszyć proszę!!!!!!!:mad:). Z chodzeniem dalej ciężko, jeszcze gorzej ze wstawaniem czy kładzeniem się, ale przynajmniej wrócił kontakt z nią. Przestała być taka autystyczna. Ani razu wczoraj nie wlazła na ścianę czy na framugę. No i ani razu jej "nie skręciło". Patrzyła też bardziej przytomnie i rozumnie. Łaziła za Sławkiem jak nosił opał i rozpalał w piecu. Potem szczekała jak Ula zapukała do drzwi, wstała, przyszła się przywitać, domagała się głasków. Je chętnie, na szczęście, więc przynajmniej w tej kwestii nie opada z sił. Myślę, że dobrze jej zrobił powrót do przyjmowania hormonu jednak. Jeszcze wczoraj, w drodze do domu, rozmawiałam telefoniczne z naszym Doktorem. Powiedziałam co zalecił dr Dembele, rozmawialiśmy o tym zespole przedsionkowym. Nie wiedziałam bowiem czy nie powinnam już wczoraj pojechać z nią w tej sprawie, bo trudno psa przez telefon leczyć... Doktor powiedział, że niektóre zmiany neurologiczne mogą się cofnąć nawet samoistnie i na razie mamy obserwować. Gdyby wystąpił oczopląs lub gdyby zaczęła się regularnie kręcić w kółko, mam dzwonić i przyjeżdżać o każdej porze dnia i nocy. Po powrocie do domu i stwierdzeniu poprawy zadzwoniłam jeszcze raz i umówiliśmy się na czwartek. Tym bardziej, że tego Metacamu od dr Dembele było 5 dawek, więc w piątek się skończy. A jedna dawka działa tylko przez 24 godziny. W czwartek zadecydujemy czy kontynuować Metacam, czy jednak przejść na mniej inwazyjny i dłużej działający Carthoflen. No i w ogóle przegląd Łosiowi zrobimy ;) Dziś Ula ma wolne, więc zajrzy do niej w ciągu dnia, będę spokojniejsza... Pozdrawiamy Ciocie Kochane!:loveu: [/COLOR] Quote
mysza 1 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Fajnie, że lepsze wieści. Jednak Metacam działa. To dobrze. Quote
bros Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 wpłacilam cześć pieniążków z bazarku , na część czekam jeszcze (ale tracę nadzieje) aż wplynął , niestety przez roztargnienie pomieszałam 2 przesyłki , oj ja niedobra :mad:w ciotkach nadzieja ze mi wybaczą :loveu: Quote
Nutusia Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 [COLOR=Purple]Piękne dzięki! Tak, Metacam wyraźnie pomógł. Teraz tylko nie wiem czy w takim razie tośkowy "autyzm" był wynikiem ucisku na nerw czy to jednak ten potwór przedsionkowy... Boże, niedługo i ja zacznę się doktoryzować z weterynarii, jak tak dalej pójdzie! :)[/COLOR] Quote
AMIGA Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Lepiej się nie doktoryzuj z weterynarii, bo będziesz się doszukiwać każdego choróbstwa po każdym jakimś drobnym symptomie. A ja sie wcale nie cieszę, nic a nic się nie cieszę z malutkiej poprawy (będzie dalsza istotna poprawa, to będę :multi::multi: ) Quote
Nutusia Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 [COLOR=Purple]No, przynajmniej jedna "zdyscyplinowana" (chyba że się rehabilituje za wczorajsze skarżenie! :) A Twoja ulubiona tymczaska wczoraj "sprzątnęła" Pańciowi okulary, co ich do etuja nie schował! :) Łaskawie zostawiła... jedno szkło (na szczęście to potrzebniejsze). Potem posiekała na drobno kocią miskę (chyba za to, że pusta była), więc się musiała pocieszyć włażąc na stół i wyżerając do imentu cukier z cukiernicy. Ech, że ta Łośka-policjantka zaniemogła! Spuściłaby małej psujce manto, do kąta postawiła i byłby spokój![/COLOR] Quote
AMIGA Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 [quote name='Nutusia'][COLOR=Purple]No, przynajmniej jedna "zdyscyplinowana" (chyba że się rehabilituje za wczorajsze skarżenie! :) Ech, że ta Łośka-policjantka zaniemogła! Spuściłaby małej psujce manto, do kąta postawiła i byłby spokój![/COLOR][/QUOTE] No ale skarżenie przyniosło jakiś efekt. Nie za wielki :oops:, ale jednak coś. No tak, pięknie, to "moją" Krechulinkę wychowuje czworołapna Łosica? A Pańciostwo to co? Na wszystko pozwalają??? Biedna Łosica, taka odpowiedzialność na jej barkach, to nie dziwota, że jej ciężko wstawać Żarty żartami - Łosiu nasz kochany - zabieraj się do życia !!! Quote
Neigh Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Magda, szykuje sie kolejny bazarek "kociny" jak bedzie efekt to sie z Tosia podzielimy. Kurna olek rymuje........ Quote
Ellig Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Troche odedchnelam, dobrze ,ze z Tosinkiem lepiej a Ty Ciotka nie wymachuj nam tu kijem tylko podaj dane do przelewu dla malicji..:) Quote
mysza 1 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 [quote name='Neigh']Magda, szykuje sie kolejny bazarek "kociny" jak bedzie efekt to sie z Tosia podzielimy. Kurna olek rymuje........[/QUOTE] Właśnie, szykuje się. Goskę mi zamęczycie a ona jest [B]moja:eviltong:[/B]:evil_lol: Quote
Nutusia Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 [quote name='Ellig']Troche odedchnelam, dobrze ,ze z Tosinkiem lepiej a Ty Ciotka nie wymachuj nam tu kijem tylko podaj dane do przelewu dla malicji..:)[/QUOTE] [COLOR=Purple]Wysłałam PW, wysłałam... :) Co do bazarków, to:[/COLOR] [COLOR=Purple] a) dzięki za propozycję i wicek z wackiem b) Mysza, ja wszystko wiem, dlatego zawarłam z Gosią pakt o nieagresji, z przekazaniem mi wątków włącznie! :) W zamian za udostępnienie Twojej Własności, mogę się zrewanżować twórczością pisarską...[/COLOR] Quote
mysza 1 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 [quote name='Nutusia']Wysłałam PW, wysłałam... :) Co do bazarków, to: a) dzięki za propozycję i wicek z wackiem b) [B]Mysza, ja wszystko wiem, dlatego zawarłam z Gosią pakt o nieagresji, z przekazaniem mi wątków włącznie! :) W zamian za udostępnienie Twojej Własności, mogę się zrewanżować twórczością pisarską...[/QUOTE][/B] Wiem;), tak poważnie to Gosia ma złote serce i zawsze chce pomóc ale sama już nie wyrabia. Nutusiu, to będziesz miała niezłe wyzwanie z tymi bazarkami. Zawsze zamieszanie jest z bazarkami. Ty i tak przekazałaś tylko fotki, do niedobrej Neigh pisałam :evil_lol: Mam w domu fajną fotkę Twoją z Tosią. Mogę wstawić i upublicznić Twój wizerunek?:evil_lol: Quote
bros Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 no to zapraszam , na razie tyle tylko :) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/194916-Mini-bazarek-na-Tosine-wydatki-wet-FAJNE-STROJE-dla-dzieci-do-01-listopada?p=15580825#post15580825[/URL] Quote
Recommended Posts