Jump to content
Dogomania

Dramat Kory!!!Na CITO potrzebny dt(nawet płatny),deklaracje,albo ds !!!

Recommended Posts

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tola napisał(a):
Korunia coraz lepiej:lol:
Dobrze ze zna osoby, które wyprowadzają ją podczas nieobecnosci Pani - skacze z radości, cieszy się.
To nie ta sama Kora - zmeczona, zrezygnowana..
Wyobazcie sobie, ze jest nawet chętna do zabaw, na spacerkach sama zaczepia, szaleje:lol:
Chwilami zachowuje sie jak szczeniak:lol:

:loveu::loveu: super:multi:

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Korunia ma się bardzo dobrze, wypiękniała, poprawiła się.
Nie jest juz tą wystraszona psiną, która pamietacie ze zdjęć.
Poproszę funię, moze wrzuci zdjęcia Kory:lol:

Posted

Kora jest innym psem ,zresocjalizowanym i otoczonym bardzo mądrą miłością .Pani Ania ma psa Bamseja i dzieli miłośc między ta dwójkę .Zdjęcia mam ,ale wrzucę kiedy indziej ,bo dziśiaj nie mam czasu:oops:

• 9 months later...
Posted

Niestety zaglądam tutaj ,ale z wiadomościami złymi...
Pani Kory jest bardzo chora ,,,,,Leczy się w Szwecji ,Juz kilkakrotnie opiekowałam się Korą pod jej nieobecnośc .Teraz niestety moze to potrwać dłuzej ,ile ? nikt nie wie ...
Ostatnią rozłąkę Miesiąc temu Kora znosła żle ,była osowiała ,smutna i lezała koła bramy cały czas czekając....
Osszedł również Bamse pies Ani z którym Kora była bardzo zżyta.Razem jakoś znosili jej wyjazdy .
Ani nie stać aby wynajmować stancje w której mogłaby być Kora do jej powrotu ( tak jak było dotychczas )W niedzielę oddaje klucze od oficyny i odlatuje na operację do Szwecji .Kora nie ma gdzie się podziać ,Szukamy jej na gwałt tymczasu a nie daj boze nowego domu .......
Kora nie ma paszportu ,przeciwciał które są potrzebne do tego aby wjechać do Szwecji .Pomóżcie prosze ona nie moze pójść w niewiadome ręce /Ania jesr załamana W jej stanie to nie wskazane.Czy ktoś mógłby dać Korze Dt nawet płatny ?
Proszę pomóżmy jej .....

Posted

Funiu,nie wiem jak pomóc...trzeba się czepnąć tego płatnego dt chyba.Czy Kora mieszkała w domku,czy na dworze,bo to istotna sprawa,no i jak z finansami?Trzeba by zbierać na dogo,czy jest już jakaś suma na to?

Posted

Trzeba by moda poprosić o zmianę tytułu(Arka zbanowana,to nie może) na jakiś dramatyczny,bo przecież tak jest w rzeczywistości.Kora musi iśc do działu pwp,bo tutaj będzie znikomy odzew.

Posted

Maupo-dziękuję za szybki odzew:loveu:
Teraz myślimy jak pomóc Koruni i jej Pani.Pewnie pieniążki by sie przydały na jakiś hotelik/dt...
No i o banerek kogoś poprosimy...

Posted

Kora była przez 10 dni w listopadzie sama w domu tj. z Bamse i 2 kotami. Bamse zmarł niestety.
A potem p.Ania wyjechała znowu przed świętami na 2 lub 3 tygodnie,wróciła na chwilę - na ok.tydzień i znowu wyjeżdża na leczenie,być może operację,sama jeszcze dokładnie nie wie. Nie wie też w związku z tym czy wróci i kiedy...
Odwiedzałyśmy zwierzęta, karmiłyśmy je, ale większość czasu spędzały same. Kora szczególnie przeżywa rozstania z Anką.Teraz nie odstępuje jej na krok jakby wiedziała... i patrzy tym swoim smutnym, przerażonym psim wzrokiem.
Ja znam ją dopiero od kilku miesięcy,krócej niż wszyscy tutaj na wątku, ale bardzo zapadła mi w sercu. To jest kochana i b.mądra psina,która nie powinna być opuszczana co jakiś czas. Ona jest zakochana w Ance ale w tej sytuacji już sama nie wiem co robić.
Wczoraj Ania prosiła aby wstrzymać się w sprawie domu stałego dla Kory do następnego tygodnia, bo wtedy być może bedzie wiedziała więcej odnośnie przyjazdu. Szuka natomiast na gwałt dt, a czasu coraz mniej.

Posted

Dowiedziałam się dzisiaj, że Kora jest chora-ma jakieś dolegliwości jelitowe. Zostało jej to po schronisku i co jakiś czas powtarza się, szczególnie w sytuacjach stresowych. A takich jej niestety ostatnio nie brakuje.Mam nadzieję,że to nic poważnego i przejdzie jej po lekach.

Posted

Renata5 napisał(a):
Mało się dzieje na tym wątku,nie wiem jak pomóc:shake:

Myślę,że na razie musimy jeszcze poczekać do następnego tygodnia, kiedy być może Anka będzie w stanie określić jaki jest jej stan i czy przyjedzie do Polski, kiedy ewentualnie. Powiedziała,że podejmie decyzję czy szukać Korze nowego domu...
Znowu Kora będzie czekać na nią przerażona, ale może to i lepiej,że w swoim domu chociaż sama.