Jump to content
Dogomania

Dramat Kory!!!Na CITO potrzebny dt(nawet płatny),deklaracje,albo ds !!!

Recommended Posts

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no i co nie zaglądacie tu??? Suni jest przykro...
Kto może, niech skopiuje ogłoszenia na inne stronki, do których nie dotarłam.

[URL="http://www.czworonogi.eu/index.php?option=com_adsmanager&page=show_ad&adid=175&catid=1&Itemid=0"]czworonogi - Ogłoszenia - Psy - Starsza sunia prosi o dom! Pilne![/URL]

[URL]http://www.adopcje.org/adopcja19643.html[/URL]

Posted

Jestem; zaraz skorzystam z tekstu i wrzucę jeszcze gdzies Korę...
Zastanawiam się nad tymi guzami... Wet, który opiekuje sie schroniskiem chc eto operowac, bo mówi, ze to przedawnione zapalenie gruczołów mlekowych...
Nie wiem, ale przedciez w sierpniu było wszystko ok...
Czy takie zapalenie moze zrobic sie neizaleznie od ciąży i karmienia?

Posted

niestety może takie zapalenie wystąpić niezależnie od tego, czy suka miała w życiu młode, czy nie (moich rodziców suczka nigdy nie miała młodych i też miała guzy, może to przez ciąże urojone...)

Posted

[quote name='viverna']niestety może takie zapalenie wystąpić niezależnie od tego, czy suka miała w życiu młode, czy nie (moich rodziców suczka nigdy nie miała młodych i też miała guzy, może to przez ciąże urojone...)[/quote]
No tak, zapomniałam o problemie ciąży urojonej:oops:
Przeciez moja suka przed sterylizacją miała je non stop...

Posted

Dodałam Korę jeszcze tutaj:
[URL="http://www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23571617,Lublin_Zwierzaki___Adopcja,1-192.html"]www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23571617,Lublin_Zwierzaki___Adopcja,1-192.html[/URL]

[URL="http://szukajzwierzaka.pl/Szukajzwierzaka/PrezentacjaZwierzaka/tabid/118/ItemID/870/Default.aspx"]szukajzwierzaka.pl/Szukajzwierzaka/PrezentacjaZwierzaka/tabid/118/ItemID/870/Default.aspx[/URL]

Posted

KORA ,jest bardzo bystra .Tak szybko biegnie pod kraty jak ją wołam ,pamięta też bardzo dobrze miejsce w które wtykam karmę jako poczęstunek ,bardzo mi jej żal no i boję się o te guzy mimo ,że wet mnie zapewniał że to nie rak ,ale ja tam swoje myślę...

Posted

Musi wyjsć ze schronu bo leczenie i zabiegi w tym syfie to tragedia,żeby ktoś dał jej DT ....LUDZIE RATUJCIE KORE <ONA JESZCZE WIERZY W CZŁOWIEKA POMIMO WSZTSTKO....:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

Rozmawiałam z wetem przed chwilą,sytuacja wygląda następująco- morfologia w normie ,biochemia też ,ale jednym z czynników biochemii jest kreatynina a ona jest właśnie za niska .dalsze badania z rozmazu były nie możliwe bo zrobił się skrzep [a to jest bardzo zły znak ,bo skrzep podobno nie ma prawa zrobić się nawet po kilku dobrych godzinach] może to świadczyć o istnieniu nowotworu.Trzustka i watroba chyba w normie [chciałam wszystko zapamiętać i już sama z nerwów nie wiem czy czegoś nie przekręciłam]W poniedziałek wet ma znowu pobrać jej krew inną metodą,może się uda wtedy bo takie skrzepłej krwi nie można zbadać.Kora jest już w odzielnym boksie,ma spokój i będzie pod obserwacją ,nie będzie musiała walczyć o jedzenie.Wet dzisiaj poł godzinki dał jej wolności ,była bardzo szczęśliwa,zbadał jeszcze raz jej cycochy i mówił ,że te gule są miękkie ,Prosze szukajmy jej domu ,bo jak wróci na ogólne boksy to znowu czeka ją walka o przetrwanie i zimny mokry beton.....:shake::shake::shake::shake::shake::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

Moja suka jest bardzo chora ,trzymajcie kciuki bo zaraz jade po wyniki krwi,dopiero wrócilismy z kroplówek i jest podejrzenie ,że wysiadły nerki.A najgorsze że tak jak u KORY w próbówce też zrobił się skrzep...:shake::shake::shake: jestem załamana

Posted

wYNIKI SĄ ZŁE[ mojej suki]watroba i nerki rozwalone ,aczkolwiek dostała wcześniej asekuracyjnie wszystko co zabezpiecza te narządy. Wizualnie jest ciutkę lepiej ,ale jutro dalsze leczenie i krew do badania.Może to być podtrucie ,lub po kleszczu.Jestem dobrej myśli .PO podaniu leków i kroplówki zaczęła sikać ,a nie robiła tego cały dzień i trochę ,więc troche toksyn wyleciało .

Posted

funia napisał(a):
wYNIKI SĄ ZŁE[ mojej suki]watroba i nerki rozwalone ,aczkolwiek dostała wcześniej asekuracyjnie wszystko co zabezpiecza te narządy. Wizualnie jest ciutkę lepiej ,ale jutro dalsze leczenie i krew do badania.Może to być podtrucie ,lub po kleszczu.Jestem dobrej myśli .PO podaniu leków i kroplówki zaczęła sikać ,a nie robiła tego cały dzień i trochę ,więc troche toksyn wyleciało .

Ciągle jakies zmartwienie :-(
Trzymamy kciuki

Posted

[quote name='funia']Rozmawiałam z wetem przed chwilą,sytuacja wygląda następująco- morfologia w normie ,biochemia też ,ale jednym z czynników biochemii jest kreatynina a ona jest właśnie za niska .

Jak zwierzak jest nadczczo moze byc ponizej normy nawet.
Kora to starowinka, ktora w tlumie nie daje sobie rady!!:-(
Niejedzenie moze doprowadzic do uszkodzenia narzadow:-(
Pani Ewa ze Szczecina mial jesienia Kore zabrac, jak sie domek dla niej nie znajdzie. Nie wiem czy to aktulane jeszcze jest...

Posted

ARKO,KORA bardzo czeka na dom ,tu nic dla niej nie mamy .Jest tylko to lepiej ze od dwóch dni jest sama w boksie no i badania krwi ,to tyle .KORA jeśli masz ten dom bedzie uratowana ,sprawdz czy to jest aktualne???