sleepingbyday Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Weronia napisał(a):i teraz pieski, którym najtrudniej znalezc dom:( ........ 30. 31. czy to jest sunia? w jakim wieku? jak się z innymi psami dogaduje? Quote
dragoniasta Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Pamiętam chyba tego psa. Nie należy do zbyt przyjaznych... Quote
Weronia Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 ten kaukaz, to pies. wydaje mi się, że już go nie ma. sprawdzę niebawem.. Quote
Weronia Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 andzia69 napisał(a):czy ta sunia jest jeszcze? jest wysterylizowana? ile ma? jaki charakter? http://img359.imageshack.us/img359/1448/rudawg7.jpg Miałam prawie identycznego psa - pojechał do domku w Poznaniu, ale zgłaszają się jeszcze do mnie ludzie w jego sprawie...więc moze bym tą sunię proponowała... andziu, ta suczka jest jednak... Quote
andzia69 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Weronia napisał(a):andziu, ta suczka jest jednak... niestety ci ludzie się nie odezwali więcej:shake: ale gdyby ktoś pytał o psiaka w typie Alfa to będę o niej pamiętać - tylko jakbyscie mogły mi coś więcej o niej powiedzieć to będzie mi łatwiej ją reklamować - no i inne zdjecia... Quote
malawaszka Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Jutro na tvn24 Prosto z Polski o 17.10 - będzie coś o Swarzędzkim schronisku - w zajawce wypowiadała sie jakaś baba, której przeszkadza... Quote
Weronia Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Właśnie szukam w internecie tego reportażu, ale nie mogę znaleźć..:/ Szukam dalej. (Jeśli ktos znajdzie, to poproszę o link na wątku:) ) Quote
Weronia Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Mam!!!!!!!!!!! http://www.tvn24.pl/2164000,12690,0,0,1,wideo.html Quote
malawaszka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 mnie się podobał reportaż! chyba pierwszy w którym prowadzący z naciskiem podkreślał, że ta cała sytuacja to wina niekontrolowanego rozmnażania i handlowania psami kto chce i jak chce na bazarach i wszędzie faktycznie w takim miejscu nie powinno być schroniska bo to masakra - ale to wina tych durnych urzedasów, którzy się plątali w zeznaniach, a już całkiem gość z Kostrzyna się ośmieszył jak powiedział, że DUŻE pieniądze płacą schronisku - i padła kwota koło 20 tys za ponad 50 psów :lol: idiota Quote
GoniaP Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Ja nie mogę znaleźć linka do wczorajszego reportażu, ale uważam, że był to jeden z lepszych programów na temat zwierzęcej niedoli. Przede wszystkim wreszcie kamera weszła na teren Sielanki, okropnego targowiska, które skupia najgorszych pseudohodowców i szumowiny. Po drugie, wreszcie ktoś nazwał Schronisko w Swarzędzu, któremu patronuje TOZ - pseudo schroniskiem, bo nie oszukujmy się, tak właśnie jest. Ukazał też kłam urzędników i dotknął najistotniejszych powodów bezdomności zwierząt. Po raz pierwszy reporter wskazał rozwiązanie - sterylizację. Zabrakło jedynie info o chipowaniu. Uważam też, że pan Kochanowski nie powinien wypowiadać się w kwestiach zwierząt - emerytura dla Niego wydaje się najlepszym rozwiązaniem. To samo tyczy się Pani Kozłowskiej. Czas na młodszą krew ;) Quote
MonikaP Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 GoniaP napisał(a):Ja nie mogę znaleźć linka do wczorajszego reportażu, ale uważam, że był to jeden z lepszych programów na temat zwierzęcej niedoli. Przede wszystkim wreszcie kamera weszła na teren Sielanki, okropnego targowiska, które skupia najgorszych pseudohodowców i szumowiny. Po drugie, wreszcie ktoś nazwał Schronisko w Swarzędzu, któremu patronuje TOZ - pseudo schroniskiem, bo nie oszukujmy się, tak właśnie jest. Ukazał też kłam urzędników i dotknął najistotniejszych powodów bezdomności zwierząt. Po raz pierwszy reporter wskazał rozwiązanie - sterylizację. Zabrakło jedynie info o chipowaniu. Uważam też, że pan Kochanowski nie powinien wypowiadać się w kwestiach zwierząt - emerytura dla Niego wydaje się najlepszym rozwiązaniem. To samo tyczy się Pani Kozłowskiej. Czas na młodszą krew ;) Goniu, ale to nie jest ten reportaż, do którego link podała Weronia, tak? W jakiej był telewizji - naszej lokalnej? Jeśli chodzi o planowane schronisko w Kostrzyniu, to tak się składa, że coś na jego temat wiem...Wcale nie jest tak, jak mówi pani Kozłowska, że są na nie pieniądze - albo inaczej - ma to być schronisko "międzygminne" (nie wiem, czy to dokładne określenie), obejmujące nie tylko ileś tam gmin wokół Poznania, ale i sam Poznań. Gminy nie potrafią się od tych kilku lat ze sobą dogadać co do partycypacji w kosztach, zresztą cały plan jest wzięty raczej z Księżyca. Jeśli rzeczywiście schronisko poznańskie zostałoby tam przeniesione, będzie to katastrofa. No, ale grunty, na których teraz się znajduje są tak cenne dla Miasta, że nikt w UM nie będzie patrzył na interes bezdomnych zwierząt czy ludzi chcących je adoptować albo pomóc w inny sposób. Nota bene uważam,że ludzie wypowiadający się na temat (i przeciwko) obecnemu schronisku w Swarzędzu mają 100% racji. Quote
GoniaP Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 MonikaP napisał(a):Goniu, ale to nie jest ten reportaż, do którego link podała Weronia, tak? W jakiej był telewizji - naszej lokalnej? Nie, to nie jest ten link. To było w programie "Prosto z Polski" na Tvn 24 wczoraj, o 17.10. Jednak nie znalazłam go na stronach TVN. Quote
malawaszka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 ja mam nadzieję, że nie dojdzie do skutku budowa kolejnego molocha na tysiąc zwierząt! bo to będzie kolejna mordownia :shake: nie tędy droga wg mnie... a w Swarzędzu też nie powinno być schroniska w takim miejscu w jakim jest - jakie by nie było to nie dziwię się złości mieszkających po sąsiedzku - tylko jak widać urzędnicy nie są zainteresowani tematem za bardzo - było odsuwanie tematu na chore dzieci i cos tam jeszcze - zwykłe wykręcanie się - wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd :shake: Quote
Weronia Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 MonikaP napisał(a):Goniu, ale to nie jest ten reportaż, do którego link podała Weronia, tak? W jakiej był telewizji - naszej lokalnej? . Przecież to jest reportaż(do którego link podałam) z tvn 24... pokazują Sielankę, schron w Swarzędzu, Kozłowską... To były 2 reportaże???? Quote
malawaszka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 ja wiem o jednym i to jest ten z linka Quote
Weronia Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 malawaszka napisał(a):ja wiem o jednym i to jest ten z linka no właśnie.... Quote
GoniaP Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Pod tym linkiem na moim kompie jest skrót, bez Sielanki, bez Kochanowskiego i urzędasów... Quote
MonikaP Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 GoniaP napisał(a):Pod tym linkiem na moim kompie jest skrót, bez Sielanki, bez Kochanowskiego i urzędasów... Na moim też - jest tylko samo schronisko, mieszkańcy Swarzędza, p.Kozłowska przez chwilę i jakiś urzędnik. Quote
Weronia Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 a u mnie pod tym linkiem jest kilka min z Sielanki - rozmowa z wieśniakami sprzedającymi psy, urywki ze Swarzędza, pokazane psy, rozmowa z Burmistrzami, Kozłowską, nawet Dorota się załapała, rozmowa z mieszkańcami, pokazują okolicę.. wszystko jest. Więc to musi być ten link. Quote
malawaszka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 o kurde rzeczywiście to nie to samo co widziałam w tv :-o szukałam na stronach tvn24 ale znalazłam tylko to z linka :shake: to co jest tutaj rzeczywiście nie robi takiego wrażenia jak to co w tv leciało Quote
Weronia Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 a co w tv jeszcze dodatkowo powiedzieli/pokazali??? Quote
malawaszka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 no właśnie w tv było to co Ty mówisz, że masz w linku a my tego nie mamy w linku tym samym :mdleje: :lol: czyli był ten bazar i "opiekun" bazaru rzucający się na kamerę jak się wystraszył że może mieć problemy, rozmowa z kilkoma handlarami, które tak kochają te pieski i jak suczka "skorzysta" to są szczeniaczki na handelek, a jak się upilnuje to nie ma, była rozmowa z urzędnikami, była Pani Kozłowska, ale stojąca w grupie z urzędnikami i mieszkańcami, był Pan Kochanowski - i w tv była nie najlepsza końcówka o usypianiu i jakoś tak zakończone na szybko - to był w sumie jedyny slaby punkt reportażu Quote
Weronia Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 malawaszka napisał(a): czyli był ten bazar i "opiekun" bazaru rzucający się na kamerę jak się wystraszył że może mieć problemy, rozmowa z kilkoma handlarami, które tak kochają te pieski i jak suczka "skorzysta" to są szczeniaczki na handelek, a jak się upilnuje to nie ma, ten bazar to Sielanka :/ beznadziejne miejsce:/:-( Quote
Recommended Posts