Jump to content
Dogomania

Schronisko dla zwierząt w Swarzędzu (k. Poznania) - Pierwszy post - aktualizacja!!

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Weronia napisał(a):
andziu, ta suczka jest jednak...

niestety ci ludzie się nie odezwali więcej:shake: ale gdyby ktoś pytał o psiaka w typie Alfa to będę o niej pamiętać - tylko jakbyscie mogły mi coś więcej o niej powiedzieć to będzie mi łatwiej ją reklamować - no i inne zdjecia...

• 2 weeks later...
Posted

mnie się podobał reportaż! chyba pierwszy w którym prowadzący z naciskiem podkreślał, że ta cała sytuacja to wina niekontrolowanego rozmnażania i handlowania psami kto chce i jak chce na bazarach i wszędzie

faktycznie w takim miejscu nie powinno być schroniska bo to masakra - ale to wina tych durnych urzedasów, którzy się plątali w zeznaniach, a już całkiem gość z Kostrzyna się ośmieszył jak powiedział, że DUŻE pieniądze płacą schronisku - i padła kwota koło 20 tys za ponad 50 psów :lol: idiota

Posted

Ja nie mogę znaleźć linka do wczorajszego reportażu, ale uważam, że był to jeden z lepszych programów na temat zwierzęcej niedoli. Przede wszystkim wreszcie kamera weszła na teren Sielanki, okropnego targowiska, które skupia najgorszych pseudohodowców i szumowiny. Po drugie, wreszcie ktoś nazwał Schronisko w Swarzędzu, któremu patronuje TOZ - pseudo schroniskiem, bo nie oszukujmy się, tak właśnie jest. Ukazał też kłam urzędników i dotknął najistotniejszych powodów bezdomności zwierząt. Po raz pierwszy reporter wskazał rozwiązanie - sterylizację. Zabrakło jedynie info o chipowaniu. Uważam też, że pan Kochanowski nie powinien wypowiadać się w kwestiach zwierząt - emerytura dla Niego wydaje się najlepszym rozwiązaniem. To samo tyczy się Pani Kozłowskiej. Czas na młodszą krew ;)

Posted

GoniaP napisał(a):
Ja nie mogę znaleźć linka do wczorajszego reportażu, ale uważam, że był to jeden z lepszych programów na temat zwierzęcej niedoli. Przede wszystkim wreszcie kamera weszła na teren Sielanki, okropnego targowiska, które skupia najgorszych pseudohodowców i szumowiny. Po drugie, wreszcie ktoś nazwał Schronisko w Swarzędzu, któremu patronuje TOZ - pseudo schroniskiem, bo nie oszukujmy się, tak właśnie jest. Ukazał też kłam urzędników i dotknął najistotniejszych powodów bezdomności zwierząt. Po raz pierwszy reporter wskazał rozwiązanie - sterylizację. Zabrakło jedynie info o chipowaniu. Uważam też, że pan Kochanowski nie powinien wypowiadać się w kwestiach zwierząt - emerytura dla Niego wydaje się najlepszym rozwiązaniem. To samo tyczy się Pani Kozłowskiej. Czas na młodszą krew ;)

Goniu, ale to nie jest ten reportaż, do którego link podała Weronia, tak? W jakiej był telewizji - naszej lokalnej?

Jeśli chodzi o planowane schronisko w Kostrzyniu, to tak się składa, że coś na jego temat wiem...Wcale nie jest tak, jak mówi pani Kozłowska, że są na nie pieniądze - albo inaczej - ma to być schronisko "międzygminne" (nie wiem, czy to dokładne określenie), obejmujące nie tylko ileś tam gmin wokół Poznania, ale i sam Poznań. Gminy nie potrafią się od tych kilku lat ze sobą dogadać co do partycypacji w kosztach, zresztą cały plan jest wzięty raczej z Księżyca. Jeśli rzeczywiście schronisko poznańskie zostałoby tam przeniesione, będzie to katastrofa. No, ale grunty, na których teraz się znajduje są tak cenne dla Miasta, że nikt w UM nie będzie patrzył na interes bezdomnych zwierząt czy ludzi chcących je adoptować albo pomóc w inny sposób.

Nota bene uważam,że ludzie wypowiadający się na temat (i przeciwko) obecnemu schronisku w Swarzędzu mają 100% racji.

Posted

MonikaP napisał(a):
Goniu, ale to nie jest ten reportaż, do którego link podała Weronia, tak? W jakiej był telewizji - naszej lokalnej?
Nie, to nie jest ten link. To było w programie "Prosto z Polski" na Tvn 24 wczoraj, o 17.10. Jednak nie znalazłam go na stronach TVN.

Posted

ja mam nadzieję, że nie dojdzie do skutku budowa kolejnego molocha na tysiąc zwierząt! bo to będzie kolejna mordownia :shake: nie tędy droga wg mnie...

a w Swarzędzu też nie powinno być schroniska w takim miejscu w jakim jest - jakie by nie było to nie dziwię się złości mieszkających po sąsiedzku - tylko jak widać urzędnicy nie są zainteresowani tematem za bardzo - było odsuwanie tematu na chore dzieci i cos tam jeszcze - zwykłe wykręcanie się - wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd :shake:

Posted

MonikaP napisał(a):

.

Przecież to jest reportaż(do którego link podałam) z tvn 24... pokazują Sielankę, schron w Swarzędzu, Kozłowską...
To były 2 reportaże????

Posted

GoniaP napisał(a):
Pod tym linkiem na moim kompie jest skrót, bez Sielanki, bez Kochanowskiego i urzędasów...

Na moim też - jest tylko samo schronisko, mieszkańcy Swarzędza, p.Kozłowska przez chwilę i jakiś urzędnik.

Posted

a u mnie pod tym linkiem jest kilka min z Sielanki - rozmowa z wieśniakami sprzedającymi psy, urywki ze Swarzędza, pokazane psy, rozmowa z Burmistrzami, Kozłowską, nawet Dorota się załapała, rozmowa z mieszkańcami, pokazują okolicę..

wszystko jest. Więc to musi być ten link.

Posted

o kurde rzeczywiście to nie to samo co widziałam w tv :-o szukałam na stronach tvn24 ale znalazłam tylko to z linka :shake: to co jest tutaj rzeczywiście nie robi takiego wrażenia jak to co w tv leciało

Posted

no właśnie w tv było to co Ty mówisz, że masz w linku a my tego nie mamy w linku tym samym :mdleje: :lol: czyli był ten bazar i "opiekun" bazaru rzucający się na kamerę jak się wystraszył że może mieć problemy, rozmowa z kilkoma handlarami, które tak kochają te pieski i jak suczka "skorzysta" to są szczeniaczki na handelek, a jak się upilnuje to nie ma, była rozmowa z urzędnikami, była Pani Kozłowska, ale stojąca w grupie z urzędnikami i mieszkańcami, był Pan Kochanowski - i w tv była nie najlepsza końcówka o usypianiu i jakoś tak zakończone na szybko - to był w sumie jedyny slaby punkt reportażu

Posted

malawaszka napisał(a):
czyli był ten bazar i "opiekun" bazaru rzucający się na kamerę jak się wystraszył że może mieć problemy, rozmowa z kilkoma handlarami, które tak kochają te pieski i jak suczka "skorzysta" to są szczeniaczki na handelek, a jak się upilnuje to nie ma,

ten bazar to Sielanka :/ beznadziejne miejsce:/:-(