Weronia Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 zdjęcia innych piesków z naszego schroniska: 39.Boiś miły piesek, trochę nieufny. 40.Brazek 41.Chłopak 42.Dina Już długo mieszka w schronisku. Jest urocza, wita człowieka "tańcem radości". UWIELBIA spacery. Niestety nie spaceruje zbyt często:( 43. Dżeki 44.Lala. Bardzo młoda sunia. Wesoła 45.Lesi. Przypomina charcika. Bardzo kontaktowa, wesoła suczka. Uwielbia skakać i bawić się. 46.Liska Quote
Weronia Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 47.Łatka 48. Mały 49.Mazak. Miły, ciekawski piesek. Został oddany przez właściciela, który nabył nowego szczeniaka. Mazak okazał się niepotrzebny:/ Ma chore oczka. 50.Parys. Kilkuletni jamniczek 51.Pekiniek Quote
Weronia Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 52.Ruda 53.Rudy. Wesoły psiak 54.Rudzik. Malutki, przyjazny piesek 55.Szczeniaczka 56.Tola- sunia z charakterkiem 57.Wilczka Quote
Charly Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 w góre pieski. tyle tych bezdomków:( ale te małe moze maja szanse. taki pekinek np. kto chce pekinka? Quote
Weronia Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 [quote name='Weronia'] 55.Szczeniaczka to psie dziecko ma chore łapki. Kiepsko chodzi, nie wiadomo co jej jest:( Quote
Weronia Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 nikt do was nie zagląda , swarzędzkie pieski..... :( Quote
Weronia Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Dziękujemy Charly za wątek dla naszego Ślepka!!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114508&highlight=%C5%9Blepek+schroniska Quote
beka Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 A mozna wiecej informacja na temat 13 i 23? płeć wiek, charakter. A może zdjęcie bez krat by się udalo zdobyć? Quote
Weronia Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 dowiem się jak będę w schronisku, od razu napiszę. Ale terierek to chyba chłopak. Quote
Weronia Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 beka napisał(a):A mozna wiecej informacja na temat 13 i 23? płeć wiek, charakter. A może zdjęcie bez krat by się udalo zdobyć? Piesek nr 23 jest strasznie zdominowany przez psa, z którym jest w boksie!!! Boi się podchodzić do krat- tym bardziej do jedzenia. To milły piesek. Cieszy się na widok człowieka. Quote
beka Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Z wyglądu przypomina mixa welsha. ciekawe że sie podporządkował, bo one raczej zadziory. Gdyby Ci się udało zrobic zdjęcie bez krat to byoby super. A 12 to piesek czy sunia? Quote
Weronia Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 beka napisał(a):Z wyglądu przypomina mixa welsha. ciekawe że sie podporządkował, bo one raczej zadziory. Gdyby Ci się udało zrobic zdjęcie bez krat to byoby super. A 12 to piesek czy sunia? no może i zadziory, ale ten jest kompletnie zdominowany:( 12 to chyba pies. na 100% będę wiedziała po następnej wizycie w schronisku. Quote
dragoniasta Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Weronia napisał(a):Już długo mieszka w schronisku. Jest urocza, wita człowieka "tańcem radości". UWIELBIA spacery. Niestety nie spaceruje zbyt często:( A ona wciąż w schronisku? :( Chodziłam swego czasu z tą sunią na spacerki.. To było dokładnie rok temu.. To niesamowicie inteligentny i wpatrzony w człowieka pies. Jeździ ładnie w samochodzie :) Mialam 6-cio metrową smycz dla niej, bo bałam się ją puścić samą, ale zawsze trzymała się blisko mnie. Cierpliwie znosi czesanie ;) Generalnie pozwala ze sobą zrobić absolutnie wszystko.. Jej historia jest podobno taka: mieszkała nieopodal schroniska w kojcu. Właściciele się wynieśli, a psa dali do schroniska. Jest tam już dobre 3-4 lata :( Quote
Weronia Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Weronia napisał(a):Owczarki: 12. ta kudłata sunia ma ok 1,5 roku. jeszczze nie jest sterylizowana. Bardzo przyjazna. Quote
Ra_dunia Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Witam z Poznania! Co roku wspieram Swarzędzkie schronisko 1%, ale teraz przepisy się pozmieniały i nie jestem pewna, czy wpłaty dotarły... :( Weronia - napisz jak mogę Wam pomóc? Co jest najbardziej potrzebne? wiem, że najlepszą pomocą byłoby zaadoptowanie jednego z podopiecznych, ale niestety, warunki temu nie sprzyjają.... Quote
Weronia Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 [quote name='Ra_dunia']Witam z Poznania! Co roku wspieram Swarzędzkie schronisko 1%, ale teraz przepisy się pozmieniały i nie jestem pewna, czy wpłaty dotarły... :( Weronia - napisz jak mogę Wam pomóc? Co jest najbardziej potrzebne? wiem, że najlepszą pomocą byłoby zaadoptowanie jednego z podopiecznych, ale niestety, warunki temu nie sprzyjają.... Jak można pomóc??? Najlepiej to szukać psiakom domków.. Bo psów nie ubywa niestety.:( Może, jeśli nie masz możliwości wzięcia psiaka na stałe, wzięłabyś któregoś w potrzebie tymczasowo? Zbieramy też pieniądze na leczenie psiaków. Tu np jest wątek Baksa ze Swarzędza. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111298 Uzbierało się 110 zł- kupiłyśmy lek na grzybicę- piesek jest regularnie psikany lekarstwem. Załapały się też dwa inne pieski z początkami grzybicy. Niestety niedługo lek nam się skonczy- a Baks jeszcze nie wyleczony- nie mówiąc o innych psiakach:( Byłoby miło, gdyby znalazł się ktoś do wyprowadzania psów- i tych z boksów i szczeniaków(muszą się uczyć chodzić na smyczy) Jest lato- nie ma kto czesać psów. Zawsze można się z nami umówić- pojechać do schroniska.. i pomóc. Quote
Ra_dunia Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 To ja się chętnie umówię (i na pewno wesprę finansowo)! Choć czas mam ograniczony pracą i własnym czworonogiem sądzę, że jakoś uda mi się coś wygospodarować :) Rozumiem, że najlepiej skontaktować się bezpośrednio ze schroniskiem? Quote
Weronia Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Ra_dunia napisał(a):To ja się chętnie umówię (i na pewno wesprę finansowo)! Choć czas mam ograniczony pracą i własnym czworonogiem sądzę, że jakoś uda mi się coś wygospodarować :) Rozumiem, że najlepiej skontaktować się bezpośrednio ze schroniskiem? może jednak uda Ci się przyjechac:) Radzę się umówić z Madzią(mogę podać jej nr), albo ze mną. Po prostu ze schronskiem ciężko jest się umówić. Quote
Ra_dunia Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Ok :) To w jakich godzinach można podjechać w sobotę? Jak już działać to jak najszybciej :) Quote
Weronia Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 dam Ci na pw nr do Madzi- ona w Swarzędzu jest najczęściej. Cieszę się, że tak szybko zdecydowałaś się przyjechać:) Quote
Ra_dunia Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 dzięki! Numer dostałam :) Jutro zdzwonię :) i może już pojutrze podjadę po pracy :) Dowiem się co wam przywieźć z pierwszą wizytą. Quote
Charly Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Weroniu pies nr. 8 ma swoj watek tu http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10472153#post10472153 Napisz tam prosze cos na temat jego stosunku do innych psiakow- jesli bedzie wiadomo Quote
Recommended Posts