Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 390
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dokładnie! każda złotówka się przyda, także dziękuje Wam wszystkim i za wpłaty i za zachęcanie znajomych.

reksio, a jeśli chodzi o bazarki, cegiełki itd na dogomanii Bazarek - Dogomania Forum jest bazarek, na którym możesz kupić całe mnóstwo różnych rzeczy i cały dochód przeznaczony jest na zwierzaki w potrzebie.
Na allegro znajdziesz tez takie aukcje cegiełkowe jak nasza.
Oczywiście nie zawsze musisz kupować coś, możesz tak po prostu wpłacać pieniążki na konta psiaków w potrzebie.

A Gibsonek niestety znowu czuje sie gorzej. Znowu zwiększyliśmy dawkę luminalu, bo ataki znowu są silniejsze i intensywniejsze. Najgorsze jest to, że teraz po ataku przez chwilę Gibson jest bardzo pobudzony i nagle rozpędza się strasznie i jak się go nie złapie to potrafi wbiec z takim rozpędem w meble. A na tomografie możemyjechać dopiero za tydzień :(

Posted

Od mojej rodzinki już pare groszy wpłacone :) Moja siostra i brat zapłacili po 2 cegiełki. Prawdopodobnie ich znajomi także się przyłączyli :) Życzę powodzenia :)

Posted

Gibson pół nocy nie spał, a my razem z nim. Chodził i popiskiwał, nie mógł się położyć i zasnąć. Nad ranem znowu przyszły ataki, seria, jeden po drugim. Gibson nie mógł oddychać, męczył się, cierpiał. Nie wiem co robić... co robić...

Posted

Ile Wam jeszcze potrzeba?:roll:
Pisała do mnie Madzia, ja co prawda nie przy kasie, ale kochana Monty:loveu::loveu::loveu: z świata chartów pytała czy nie potrzebuje kasy na jakies bidy, mogła by przelać 50zł.:roll:

Posted

Madziek napisał(a):
Gibson pół nocy nie spał, a my razem z nim. Chodził i popiskiwał, nie mógł się położyć i zasnąć. Nad ranem znowu przyszły ataki, seria, jeden po drugim. Gibson nie mógł oddychać, męczył się, cierpiał. Nie wiem co robić... co robić...
Biedny Gibsonek:placz::placz:

Posted

madzia828 napisał(a):
Madziek jak się czuje teraz Gibson? mam nadzieję, że lepiej:roll:

zadzwoniłam wczoraj do dr Wrzoska spytać co robić, bo te ataki już były na prawdę silne. Powiedział, żeby podać silniejszy lek o nazwie Gabapentin, więc od dzisiaj dostaje.
Przed chwilą miał jeden, lekki, pojedyńczy atak. W nocy dużo się budził, ale nie miał ataków.
Przez trochę spał ze mną w łóżku. Nie mógł zasnąć i popiskiwał, więc najpierw wzięłam go na kolana, szybko się uspokoił i prawie zasnął, ale ja też na siedząco, bo było już po 12. Więc klapnęłam sobie na łóżko, przytuliłam Gibsona jak maskotkę, żebym czuła jak się obudzi, żeby nie spadł i sobie krzywdy nie zrobił. No i tak spał przez dwie godziny :loveu: Odkąd ma te ataki i często nie może sobie miejsca znaleźć i zansąć, wzięty na kolana szybko zasypia. A kiedyś w ogóle nie chciał być brany na kolana, przytulany itd

Posted

a jeśli chodzi o pieniążki to z allegro i bazarków będzie już około połowy, ale nie mam jeszcze policzone dokładnie.
W każdym razie dzisiaj w aptece zostało wydane na leki prawie 100 zł. Doktor powiedział, żebym kupiła Diazepam, żebym mogła mu podać w razie silnego ataku

Posted

Jutro jedziemy do Wrocławia.... boję się.
Dr Wrzosek powiedział, że lepiej nie dawać Gibsonowi nic na uspokojenie na podróż, bo nie będzie mógł go obejrzeć i zbadać dokładnie. Nie wiem jak Gibson to zniesie.
I boję się wyników... czy będzie można Gibsonowi pomóc jeszcze, co mu jest.
Ach, proszę trzymajcie za niego mocno kciuki.

Posted

[quote name='Madziek']Jutro jedziemy do Wrocławia.... boję się.
Dr Wrzosek powiedział, że lepiej nie dawać Gibsonowi nic na uspokojenie na podróż, bo nie będzie mógł go obejrzeć i zbadać dokładnie. Nie wiem jak Gibson to zniesie.
I boję się wyników... czy będzie można Gibsonowi pomóc jeszcze, co mu jest.
Ach, proszę trzymajcie za niego mocno kciuki.[/quote]
Oczywiście! Z całych sił!!!!!!!!!!!!!

Posted

Wczoraj już nie miałam siły pisać, zwłaszcza, że wieści są nie dobre. Gibson ma wodogłowie, dużo za dużo płynu w mózgu i za wysokie ciśnienie śródczaszkowe. Stąd silne ataki padaczkowe. Oprócz leków na padaczkę (luminal i gabapentin) musi przyjmować furosemid i encorton. Dr Wrzosek powiedział, żeby się nie łudzić za bardzo i nie robić sobie nadziei, bo jest mała szansa, że Gibsonowi da się pomóc. Może się zdarzyć tak, że Gibson będzie w miarę "normalny" i odzyska świadomośc w jakimś stopniu, będzie lepiej reagował na bodźce. Najpierw muszą minąć ataki, będzie to sygnał, że leczenie pomaga i zobaczymy co dalej. Może niestety być też tak, że leki nic nie dadzą i wtedy już nie będzie można pomóc Gibsonkowi...

Gibson miał zrobione badania krwi i tomografię głowy. Zrobienie punkcji przy tak wysokim ciśnieniu śródczaszkowym było zbyt niebezpieczne.

Podróż zniósł wyjątkowo dobrze. Przez pierwsze pół godziny strasznie się wyrywał, szczekał i piszczał, aż wreszcie zasnął i obudziłam go dopiero w klinice.

Mam nadzieję, że leczenie pomoże. Mam taką nadzieję...