wanda szostek Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Wybaczcie nie czytałam całego wątku, ale jeżeli to zaćma, to może spróbować zbiórki na operacje. To jest tak jakby podarować mu nowe życie. Quote
Nikki Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 wanda szostek napisał(a):Wybaczcie nie czytałam całego wątku, ale jeżeli to zaćma, to może spróbować zbiórki na operacje. To jest tak jakby podarować mu nowe życie. Ulka18, co Ty na to? mogłabym wystawiać bazarki :loveu: Quote
Nikki Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Buźka ma obserwatora na allegro.... trzymajcie kciuki Quote
Nikki Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 [quote name='wanda szostek']Pomóżmy temu psiakowi przejrzeć na świat[/quote] wanda, Buźka jest całkowicie niewidomy...czy taka operacja mogłaby mu przywrócić wzrok w całości ? Quote
Nikki Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 kurcze, znowu posty przestawiło :shake: Quote
wanda szostek Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='wanda szostek']Wybaczcie nie czytałam całego wątku, ale jeżeli to zaćma, to może spróbować zbiórki na operacje. To jest tak jakby podarować mu nowe życie.[/quote] [quote name='Nikki']Ulka18, co Ty na to? mogłabym wystawiać bazarki :loveu:[/quote] Pomóżmy temu psiakowi przejrzeć na świat Quote
wanda szostek Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='Nikki']wanda, Buźka jest całkowicie niewidomy...czy taka operacja mogłaby mu przywrócić wzrok w całości ?[/quote] Jezeli to zaćma, to jest duża szansa. Już nie jeden piesek był operowany. Jakie szanse dla niego, to może określić tylko lekarz specjalista. Nie będziemy wiedziały dopóki on go nie zbada. Jest to koszt, ale nie takie koszty na dogo są ponoszone dla ratowania psa. Quote
Nikki Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 Odezwał się ktoś z allegro. Na razie pytał tylko dlaczego piesek jest niewidomy... trzymajmy mocno kciuki, żeby chciał zaadoptować Buźkę :loveu: Quote
terra Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Ja też trzymam mocno. Buźce musi się udać.:kciuki: Quote
Nikki Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 [quote name='mru']no i co? :roll: nic:-( :placz: (10 znaków) Quote
mru Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 jakie ma ostatnio ogłoszenia? :) mogę zaoferować pakiet standardowy ;) o ile nie ma Quote
mru Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 no chodzi mi o jakieś takie standardowe ogłoszenia :) na pewno mu nie zaszkodzą Quote
Nikki Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 mru napisał(a):jakie ma ostatnio ogłoszenia? :) mogę zaoferować pakiet standardowy ;) o ile nie ma Pakiet standardowy, tzn? Ma na allegro, alegratce i chyba adopcje.org Quote
zachary Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Nikki, mru, czy możecie napisać, jakie są możliwości techniczne pomocy Buźce w przypadku sfinansowania konsultacji i ewentualnej operacji oczu? Wanda szostek co prawda juz o to pytała, ale nie ma odpowiedzi! Psiaczek jest młody, może to akurat szansa, aby adopcja w jego przypadku wypaliła.Szybciej ktoś by się zainteresował psiakiem, gdyby był rasowy i nie widział, a tak? :-( Musimy mu pomóc! Quote
Ulka18 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Nikki, mru, czy możecie napisać, jakie są możliwości techniczne pomocy Buźce w przypadku sfinansowania konsultacji i ewentualnej operacji oczu? Pisalam na temat operacji i na watku mieleckim (akcje) i na watku niewidomych psiakow. Nikki bylas na tych watkach i uczestniczylas w pisaniu, trzeba znalezc te wiadomosci i wkleic tutaj. Znowu wychodzi na to, ze Buzka jest zapomniany i nic sie w jego sprawie nie dzieje :-o Badanie okulistyczne u niewidomych psow to nie jest dla schroniska nowosc. Kierownik byl 2 razy z psami w Krakowie i chyba raz albo dwa w Lublinie (niewidomy collie Mawi, Borysek). W Krakowie przyjmuje kolega dr Garnarza, mamy gdzies namiary na niego, umawiala kierownika dogomaniaczka 'irenaka'. Jak pisalam na watku mieleckim na taka wyprawe potrzebny jest caly dzien i nikt w takie warunki pogodowe nie pojedzie. Na paliwo potrzebne jest ok. 150-200 zl w zaleznosci od auta, ktore pojedzie i ok. 100 na wizyte. Quote
zachary Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Okey, Ulka18, pieniądze w kwocie o której mówisz macie ode mnie, i na paliwo i na konsultację. Czekam więc na hasło do akcji i cieplejszą troszkę aurę/ może już wkrótce wstrętna zima sobie pójdzie/. Quote
Nikki Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 Znalazłam kilka istotnych informacji na wątku mieleckich niewidomych: Otoz okazuje sie, ze nie musimy jechac do Warszawy do dr Garncarza, wystarczy, ze pojedziemy do Krakowa do dr Stefanowicza, ktory jest polecony przed dr Garncarza. Diagnoze wte krakowskiego przesyla sie do Warszawy i wtedy dr Garncarz decyduje co dalej. Zamiast 300km w jedna strone i niepewnosci, robimy 120 km w jedna strone i wiemy konkretnie na czym stoimy.Operacje moze przeprowadzic jedynie dr Garncarz w Warszawie. Badania mozna zrobic w Krakowie u dr Stefanowicza, co wiaze sie z przewiezeniem psa z Mielca do Krakowa na badanie, pobyt lub nie w hoteliku. Jego diagnoza jest w 100% respektowana przez dr Garncarza. Jesli pies sie nadaje do operacji trzeba pojechac do Warszawy do dr Garncarza. Wymagane sa 3 wizyty u dr Garncarza w gabinecie, w tym jedna wizyta to operacja. Pies musi byc co najmniej 2 tygodnie w Warszawie w hoteliku. Podsumowujac potrzebne sa srodki na : 1/transport Mielec-Krakow-Mielec, 2/wizyte u dr Stefanowicza, 3/jesli jest kwalifikacja do zabiegu to na transport Mielec-Warszawa- Mielec, 4/pobyt w hoteliku na minimum 2 tygodnie, 5/ operacje, leki. Potrzebujemy oprocz finansow pomocy wolontariuszy w Krakowie oraz w Warszawie. Quote
Nikki Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 zachary napisał(a):Okey, Ulka18, pieniądze w kwocie o której mówisz macie ode mnie, i na paliwo i na konsultację. Czekam więc na hasło do akcji i cieplejszą troszkę aurę/ może już wkrótce wstrętna zima sobie pójdzie/. :multi: super, wielkie dzięki Ja się zabieram do wystawiania bazarków. Czyli muszę uzbierać na operację, leki i ewentualny hotelik? Chyba, że znalazłby się jakiś DT, który zająłby się pieskiem przez te dwa tygodnie po operacji. No i oczywiście czekamy na sprzyjającą pogodę do transportu :loveu: Quote
Ulka18 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 muszę uzbierać na operację, leki i ewentualny hotelik? Nikki, najpierw Buzka musi miec badania wstepne u dr Stefanowicza w Krakowie. On zakwalifikuje psa do operacji lub nie. Nie ma mowy o operacji bez badan kwalifikacyjnych u dr Stefanowicza, bez nich dr Garncarz nie podejmie sie operacji. Badana kwafilikacyjne sa niezbedne. Wiem, bo sama mialam operacje w Katowicach w klinice okulistycznej. Link do watku niewidomych psow, wiele z nich znalazlo domy. Na stronie 2 jest lista wszystkich psow niewidomych i ich badan. http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomozmy-niewidomym-psiakom-z-mielca-67281/ Quote
Ulka18 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 zachary napisał(a):Okey, Ulka18, pieniądze w kwocie o której mówisz macie ode mnie, i na paliwo i na konsultację. Nikki, pieniadze na przejazd i badania wstepne przeleje Zachary, gdy bedziemy wiedziec dokladnie kiedy mozna jechac do Krakowa. Quote
Nikki Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 [quote name='Ulka18']Nikki, najpierw Buzka musi miec badania wstepne u dr Stefanowicza w Krakowie. On zakwalifikuje psa do operacji lub nie. Nie ma mowy o operacji bez badan kwalifikacyjnych u dr Stefanowicza, bez nich dr Garncarz nie podejmie sie operacji. Badana kwafilikacyjne sa niezbedne. Wiem, bo sama mialam operacje w Katowicach w klinice okulistycznej. Link do watku niewidomych psow, wiele z nich znalazlo domy. Na stronie 2 jest lista wszystkich psow niewidomych i ich badan. http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomozmy-niewidomym-psiakom-z-mielca-67281/ Czyli mam się wstrzymać jeszcze z bazarkami? Czy może zacząć już zbierać na te badania? Quote
zachary Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Ciotki, napisałam,że na paliwo i na badania, konsultacje w Krakowie u dr Stefanowicza daję pieniądze. Potem, jak będą wyniki i wiadomo co dalej, bedziemy się dalej martwić, a może nie:evil_lol:.Bądźcie dobrej myśli.Miałam przez 10 dni pod opieką znalezionego na mrozie,wychudzonego okrutnie owczarka niemieckiego.Teraz grzeje doopkę w najcudowniejszym domku pod słońcem.Może Buźce przyniosę szczęście?;) Quote
zachary Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Aaa, nie dodałam najważniejszego,że owczarek jest niewidomy! Quote
Recommended Posts