Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam już 75 zł z bazarków :multi::multi:
Jutro zakładam kolejne.

W maju będę wpłacać kasę na Buźkę jako opiekunka wirt. a z tym się wiąże moje pytanie:
zachować to 40 zł na koncie i przelać jak będzie cała kwota na operację czy wpłacić tak jak co miesiąc?

• Replies 516
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zachary napisał(a):
Cioteczki, czy ktoś będzie sprawdzać domek pani z Krakowa, która zaoferowała chęć adopcji Buźki?

Tak, Irenaka sie zadeklarowala z tego co wiem. Rozmawialam z kierownikiem w piatek zgodzil sie na wydanie Buzki do DT, jesli warunki beda dobre. No i na badania tez mozna jechac, musze tylko wiedziec kiedy Kaskadaffik i Yoko moglyby pojechac. Trzeba zgrac badania Buzki z ewentualnym przekazaniem psiaka do DT.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Tak, Irenaka sie zadeklarowala z tego co wiem. Rozmawialam z kierownikiem w piatek zgodzil sie na wydanie Buzki do DT, jesli warunki beda dobre. No i na badania tez mozna jechac, musze tylko wiedziec kiedy Kaskadaffik i Yoko moglyby pojechac. Trzeba zgrac badania Buzki z ewentualnym przekazaniem psiaka do DT.

A kiedy było by to badanie??

Posted

yoko100 napisał(a):
A tak wogole to czemu Buzka jest na łancuchu???
Yoko, wiesz co przejdz sie do schroniska, zobaczysz ile psów jest na lancuchach, bo nie ma tylu boksow ile potrzeba. I jaka jest bieda i ciasnota. Bylyscie przeciez u Loriego, to wiesz jak jest.

Nie wiem kiedy bedzie badanie, jeszcze sie za umawianie wizyty w DT i u doktora nie zabralam. Nie dam rady wszystkiego zrobic, niestety za duzo roboty na osobe.

Posted

[quote name='Ulka18']Yoko, wiesz co przejdz sie do schroniska, zobaczysz ile psów jest na lancuchach, bo nie ma tylu boksow ile potrzeba. I jaka jest bieda i ciasnota. Bylyscie przeciez u Loriego, to wiesz jak jest.

Nie wiem kiedy bedzie badanie, jeszcze sie za umawianie wizyty w DT i u doktora nie zabralam. Nie dam rady wszystkiego zrobic, niestety za duzo roboty na osobe.

Nie chodzilo mi o to czemu wogole psy sa tak lancuchu ogolnie, tylko czemu niewidomy:(

Posted

Czyli sam zabieg to 500zł, a te badania przed to plus jakiś koszt osobno?
Irenaka dalej mogłabyś zrobić wizytę przedadopcyjną? Ulka może jak nie masz czasu to podaj numer do tego lekarza do Kraka a ja się wypytam jakie sa terminy i jak by to wyglądało?
Bo szkoda tego Buziaka, czas mu ucieka po ciemku.....A widziałam, że jest na niego kilka bazarków porobione to może się jakieś pieniążki uzbierają:roll:

Posted

Z DT-ami sytuacja sie skomplikowala nie z naszej winy i na razie musimy ustalic z kierownikiem co dalej w tej sprawie i nie tylko. Sorry, ale na dogomanii sa nie tylko przyjaciele :shake: A my chcemy dzialac dalej i nie psuc ukladow ze schroniskiem :roll:
Wiec moze ustalimy na razie tylko badanie wzroku Buzki, a o dom bedziemy sie martwic pozniej. Koszt 500 zl to za JEDNO oko, tyle kosztuje operacja zacmy jest bedzie kwalifikacja pozytywna.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Sorry, ale na dogomanii sa nie tylko przyjaciele :shake: A my chcemy dzialac dalej i nie psuc ukladow ze schroniskiem :roll:

Czy coś się złego dzieje??? Aż boję się pytać:roll:. Przekonałam się sama....

Posted

Jest nagonka na DT, ze nie pomagaja, a szkodza. Sa zbierane dowody przeciwko niektórym DT i sprawy maja byc podawane do prokuratur :roll:
Nic wiecej nie moge napisac.

Posted

Hmmm, prawdę mówiąc są ludzie i ludziska w każdej nacji i o każdym kolorze skóry.:cool1:
Czytając dogo można się o tym dowiedzieć.

Posted

Terra, sa konkretne przypadki. Ale trzeba na zimne dmuchac, schronisko zawsze wydaje psy tylko do znanych i polecanych przez nas DT, w ktorych psy sa leczone, szczepione, sterylizowane, ale nie wiadomo czy na nas tez nie zbieraja jakis 'dowodow'.

Posted

[quote name='Ulka18']Terra, sa konkretne przypadki. Ale trzeba na zimne dmuchac, schronisko zawsze wydaje psy tylko do znanych i polecanych przez nas DT, w ktorych psy sa leczone, szczepione, sterylizowane, ale nie wiadomo czy na nas tez nie zbieraja jakis 'dowodow'.

Ale kto zbiera? O co chodzi z tymi DT?

Posted

Ulka18 napisał(a):
Terra, sa konkretne przypadki. Ale trzeba na zimne dmuchac, schronisko zawsze wydaje psy tylko do znanych i polecanych przez nas DT, w ktorych psy sa leczone, szczepione, sterylizowane, ale nie wiadomo czy na nas tez nie zbieraja jakis 'dowodow'.

No własnie o co chodzi???

Posted

Gonia13 napisał(a):
Zawsze kogoś coś w oko kole:shake:. Weźmy taki Dt płatny i niech się o tym dowie "życzliwa" sąsiadka to już ją "boli serce". Sama by psa nie przygarnęła ale czemu ktoś ma "zarobić"? to ludzi "boli"...
Oczywiście Ci co mają psy na tymczasie płatnym to wiedzą jaki to "zarobek".
No ale zeby się czepiać..... nieładnie:shake:

No ale co z tego? Niech ją nawet du*a boli, a niby czym się ma ten DT przejmować? Ta sąsiadka może to gdzieś donieśc czy co? Płatny DT jest jakiś illegal czy co??

Ale jak ktoś się znęca nad zwierzętami to nie ma "życzliwych" osób :roll:

Zawsze są, gdy ich nie trzeba.

A swoją drogą, ja miałam kiedyś małe kotki na DT, znalezione (no wprawdzie nie płatnym DT, bo sama sobie nie zapłacę :lol:) i mówię Wam, mam naprawdę "miłego i życzliwego" sąsiada. Zaproponował mi nawet pomoc :angryy: w pozbyciu się kłopotu, tj. chętny był utopić kicie. Ludzie są okropni

Posted

Zawsze kogoś coś w oko kole:shake:. Weźmy taki Dt płatny i niech się o tym dowie "życzliwa" sąsiadka to już ją "boli serce". Sama by psa nie przygarnęła ale czemu ktoś ma "zarobić"? to ludzi "boli"...
Oczywiście Ci co mają psy na tymczasie płatnym to wiedzą jaki to "zarobek".
No ale zeby się czepiać..... nieładnie:shake:

Posted

Nikki napisał(a):
No ale co z tego? Niech ją nawet du*a boli, a niby czym się ma ten DT przejmować? Ta sąsiadka może to gdzieś donieśc czy co? Płatny DT jest jakiś illegal czy co??

Ale jak ktoś się znęca nad zwierzętami to nie ma "życzliwych" osób :roll:

Nikki ja taki przykład dałam. Ja ma swoje psy+ostatnio mój podrzucony "tymczas" stał się własnym. Mam super sąsiadów - to nie o nich było.
Tylko naprawdę podejście ludzi jest okropne a złośliwość nie zna granic. Ja usłyszałam ostatnio tekst (o Brysiu, który u mnie został) "po co mu jeść dawałaś? Dałaś mu jeść to został - trzeba było przegonić":angryy:
To się nie dziwię, że na poczatku nawet na podwórko nie chciał wejść.:angryy:
Ludzie może i nie donoszą ale są złośliwi....

Posted

To nie chodzi o ludzi np. sąsiadow, ale konkretne organizacje prozwierzece, ktore zaczynaja walke z DT-ami. Zbieraja dowody na to jak psy byly leczone czy nie, kto zbieral pieniadze, czy mial uprawnienia do zbiorek, itd. Zajrzyjcie na wateki BajkiB, ktora ma onka bez oczu z Orzechowcow, zajrzyjcie na watki hoteliku u Pati, same poszukajcie tez innych. To nie jest donos sąsiadki, to jest zbieranie dowodów, powiadamianie prokuratur, itd.

Tymczasem Buzka sie przypomina

Posted

Nikki napisał(a):
Płatny DT jest jakiś illegal czy co??

Moze tak byc, pies bezdomny teoretycznie jest wlasnoscia gminy. Wiec albo siedzi w schronisku albo idzie do adopcji, nie ma innej opcji wg co niektorych. A ze wiele psow w ten sposob ma uratowane zycie przed np. zagryzieniem, to co to ich obchodzi.