Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 516
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki, dawno temu pisałam,że transport i wizytę konsultacyjną w Krakowie opłacę!!!.Jak będzie możliwa operacja, to wtedy trzeba się będzie zmobilizować, aby zebrać konieczne fundusze.Ja już obiecałam i wiozę w maju do dr Garncarza niewidomego pieska ze schronu w Puszczy Białowieskiej, więc na koszty operacji Buźki już nie "wydolę" finansowo/bo zobowiazań na dogo mam sporo/, ale na jakieś fajne bazarki na pewno coś znajdę/np.pół kilo srebra:evil_lol:/.

Posted

zachary bardzo się cieszę, że tak pomagasz i że będziesz wystawiać bazarki :multi: samej byłoby mi cięzko uzbierać tyle kasy, ale też się staram i...zapraszam na bazarki

Posted

Nikki napisał(a):
Gonia13,
jeśli Ci to nie będzie przeszkadzało możesz przelać na moje konto, gdy uzbieram całość przeleję na Mielec.

Nikki to podaj konto tylko wpłacę za jakiś czas jak wpłacę majowe "raty hotelowe" za moje wirtualne psiury:lol: - wtedy będzie więcej:cool3:
A może pani co chciała Antka weźmie Buźkę? Co myślicie - proponować - bo Antek jest rozchwytywany...:cool3:

Posted

Goniu13, zaproponować można, ale...skoro wcześniej ktoś pisał,że Pani z Krk chciała dać Buźce tylko tymczas, a synek "napalił się" na Antosia, to nie wiem, czy to dobry pomysł? Tak na siłę ...:shake:

Posted

Oni kochają psy. Zobaczymy. Napisałam ,że Antoś że Antoś ma już dom i dyskretnie zasugerowałam że Buźka to taki Antoś tylko młodszy i tez potrzebuje pomocy... Zobaczymy. On jest młodszy i tymbardziej by się nadawał dla 10latka

Posted

zachary napisał(a):
Goniu13, zaproponować można, ale...skoro wcześniej ktoś pisał,że Pani z Krk chciała dać Buźce tylko tymczas, a synek "napalił się" na Antosia, to nie wiem, czy to dobry pomysł? Tak na siłę ...:shake:

Aaaaa i to ja pisałam bo prowadzę Antkowe konto na N-K i mam z nią kontakt.

Posted

Ja myślę, że nie ma co na siłę Buźki wciskać jak chłopak chciał Antosia. Buźka znajdzie swój ukochany domek, a Antoś ma mniejsze szanse, bo jest starszy. Proponuję nie nalegać na wzięcie Buźki. Niech sami zadecydują, którego psa chcą.

Gonia13 nr konta podam Ci jutro ok?

zachary jak tylko wystawisz bazarek proszę o link

Posted

Wciskać Buźki nie ma co, ale napisać ,że on potrzebuje pomocy i czeka na dom można.
Jeśli nie pani z krk to ktoś inny na pewno pokocha Buźkę.

Posted

Nikki napisał(a):
Ja myślę, że nie ma co na siłę Buźki wciskać jak chłopak chciał Antosia. Buźka znajdzie swój ukochany domek, a Antoś ma mniejsze szanse, bo jest starszy. Proponuję nie nalegać na wzięcie Buźki. Niech sami zadecydują, którego psa chcą.

Gonia13 nr konta podam Ci jutro ok?

zachary jak tylko wystawisz bazarek proszę o link

Naciskac nie ma co, ale Renatka już napisała, że Antosia do domu z dzieckiem nie da :eviltong:. Więc domek w tym wypadku nie będzie decydował, którego psiaczka chce, bo co do domku dla Antka są już szczegółowe wytyczne, których będziemy się trzymac ;).

Mimo wszystko trzymam kciuki za Buziaczka.

Posted

Reno2001 napisał(a):
Naciskac nie ma co, ale Renatka już napisała, że Antosia do domu z dzieckiem nie da :eviltong:. Więc domek w tym wypadku nie będzie decydował, którego psiaczka chce, bo co do domku dla Antka są już szczegółowe wytyczne, których będziemy się trzymac ;).
Mimo wszystko trzymam kciuki za Buziaczka.

Swieta racje ma Renatka, ze nie chce dac Antosia do domu z dzieckiem.
Przekonalysmy sie na przykladzie Amigo jak taka adopcja sie konczy.
Nie wiem czy teraz ci rodzice sa tak slepo zapatrzeni we wlasne dzieci, ze caly swiat chca dostosowac do dziecka i pod jego potrzeby. I jak taki maly egoista czegos nie dostanie to wrzask, tupanie, histeria. Bo piesek powąchal zabawke, no koniec swiata :mad: Za dawnych czasow (nie jestem taka stara, ale pamietam) byly rodziny wieloosobowe, z kotami, psami, rybkami. Dziecko jadlo loda razem z psem i zdrowe bylo i jedno i drugie.

Jak sie sprawa z Amigiem wyklaruje, zabieram sie za Buzkowe badania i umawiam dr Stefanowicza.

Posted

Nie chciałam napisac że Antoś nie pójdzie do domu z dzieckiem więc napisałam , ze zostaje na tymczasie i spytałam o Buźkę - delikatnie. Oto co dostałam:
"Pani Gosiu troche mi zal ze nie mozemy miec Antosia ale moze dobrze sie stalo ze znalazl dom o ktorym marzyl
Arek poplakal sobie troche ale chce adoptowac Buzke moze on znajdzie dom u nas wiem ze to bedzie dla Arka sama przyjemnosc zajmowac sie Buzka a ja mu w tym pomoge"

Dzielę się tym z Wami - trochę dziwnie brzmi... ale...:roll:

Posted

Kolejny odzew dot Buźki:
Chcialabym tego pieska wziasc do siebie do Wiednia, chcialabym wiedziec czy w koszu na rowerku by sie zmiescil jesli nie widzi bo ja jezdze tylko rowerem i jeszcze jedna bardzo wazna sprawa. Mam w domu kotka 21 leniego takze juz niewidomego, ktory jest jeszcze calkiem calkiem i wybacza mi wszystkie wizyty psow duzych i malych i nie przeszkadza to jemu, ale chcialabym wiedziec czy temu buzce nie przeszkadzalby kot. Mam wrazenie, ze nie, gdyz udzielalam sie w schronisku w Legnicy i mialam bardzo duzo do czynienia ze zwierzatkami. Prosze o odpowiedz gdyz nie chcialabym mojemu kotkowi ostatnie dni zycia unieprzyjemnic.
A najbardziej to mnie cieszy, ze pani zajmuje sie sprawami zwierzat. Ja w w/w schronisku stracilam juz zdrowie to byly w latach 80-tych ciezkie czasy. Ale serca nie stracilam i poniewaz od 1 marca jestem na emeryturze calkiem skromnej, gdyz majatek i czas wolny stracilam dla zwierzat jednak to nie jest glowny powod. Bardzo duzo podrozuje i takze moglabym z tym pieskiem podrozowac tylko chcialabym wiecej na ten temat wiedziec. Moglabym pojechac po niego w nastepny weekend ale musze wiedziec i zalatwic transport i dokumenty dla niego (chociaz to nie jest az tak wazne) Jednak wolalabym te wszystkie sprawy miec zalatwione w Polsce i w Polsce zaplacic za wszystkie badania. Pozdrawiam."

Tak Was zarzucę tymi informacjami - nie chcę decydować:roll:

Posted

Reno ja nie piszę że to już ok dom czy coś - po prostu dostaję taki informacje i od razu wrzucam na watek - po to nawet żeby cioteczki wiedziały że nie jest tak źle - odzew jest:multi:
A Amiś - może ten by się Pani zmieścił w koszyczek?:evil_lol:

Posted

O kurcze ciężko wogóle cokolwiek decydować, ja już tak po cichu czekałam kiady ten wyjazd do Krakowa bo jeszcze nie odebrałam dyplomu heh a obroniłam sie w lipcu:cool3:więc już tak podczytuje żeby to powiązać może ale teraz czekamy co będzie.

Posted

Goniu, Buźka jest średnim pieskiem. Ten koszyk na rower musiałby byc na prawde spory. A i rowerzysta w sobie sporo sił, by popedałowac z Buźką w koszyku :cool3:. Co do reakcji na koty, to musiałbyśmy zrobic testy, choc nie przypuszczm, aby był problem. No i ostatnia kwestia. Według Unijnych przepsów psiak moze przekroczyc granice minimum 21 dni po szczepieniu. Przyznam się, że nie wiem jak wygląda sprawa szczepień Buźki.

Posted

[quote name='Reno2001'] Co do reakcji na koty, to musiałbyśmy zrobic testy, choc nie przypuszczm, aby był problem. No i ostatnia kwestia. Według Unijnych przepsów psiak moze przekroczyc granice minimum 21 dni po szczepieniu. Przyznam się, że nie wiem jak wygląda sprawa szczepień Buźki.
Koty mozna sprawdzic w kociarni. Tego koszyczka to nie wyobrazam sobie, Buzka jest ciut wiekszy. Ale przeciez mozna poprosic Yoko czy Kaskadaffik, zeby podeszly do Buzki i go pomierzyly. Na moje oko on moze wazyc 15 kg.
Jesli chodzi o paszport to jest do wyrobienia, mamy duze doswiadczenie w zalatwianiu, tylko Buzka byl szczepiony w sierpniu, ato juz dluzej niz 6 miesiecy, musialby miec nowe szczepienia i za ok. 21 dni moglby jechac do Wiednia. Papiery zalatwia kierownik, nie ma najmniejszego problemu.

Goniu, napisz prosze Pani, ze wszystkiego sie dowiemy, zrobimy kocie testy, ale zeby podala wymiary tego koszyczka rowerowego. A moze kupila większy np. na tyl.

Posted

Gonia13 napisał(a):
Nie chciałam napisac że Antoś nie pójdzie do domu z dzieckiem więc napisałam , ze zostaje na tymczasie i spytałam o Buźkę - delikatnie. Oto co dostałam:
"Pani Gosiu troche mi zal ze nie mozemy miec Antosia ale moze dobrze sie stalo ze znalazl dom o ktorym marzyl
Arek poplakal sobie troche ale chce adoptowac Buzke moze on znajdzie dom u nas wiem ze to bedzie dla Arka sama przyjemnosc zajmowac sie Buzka a ja mu w tym pomoge"

Dzielę się tym z Wami - trochę dziwnie brzmi... ale...:roll:

Wrazliwy chlopczyk z tego Arka, ale i musi byc cudowny skoro tak to przezywa.
Oby znalazl kochajacy domek

Posted

Gonia13 napisał(a):
Reno ja nie piszę że to już ok dom czy coś - po prostu dostaję taki informacje i od razu wrzucam na watek - po to nawet żeby cioteczki wiedziały że nie jest tak źle - odzew jest:multi:
A Amiś - może ten by się Pani zmieścił w koszyczek?:evil_lol:

Amiś niestety nie zmiesci sie w koszyczek, troszke za duzy:)

Posted

Nasz Amiś to musiałby mieć raczej własny rower żeby się na niego zmieścić:diabloti:
Moge jutro podjechać jeśli tylko ktos mnie do Buziaka zaprowadzi i pozwoli to Go pomierzę, zrobię fotki jakieś, bo nie chcę się tak z buciorami tam wpychac bo pewnie skończy się tak jak zawsze pod bramą, tymbardziej że Kirownika napewno nie będzie bo po Amiśka jedzie

Może byłby Pan Zbyszek bo pisałyscie że z nim to sprawnie przebiega, test na koty mógłby zrobić

A z koszykiem to tez nie wiem czy to takie łatwe bo jak mojego Daffika próbowałam tak wozić to za każdym razem mi wyskakiwał, żeby gdzieś dojechac musiałam go trzymać za obrożę w koszyku, ale może to jest kwestia nauczenia i przyzwyczajenia:roll:W każdym razie On wolał biec za rowerem i podgryzać mi nogi, co pozostało do dzisiaj

Posted

Pieski często jeżdżą w koszykach, ale najczęściej sa to pieski ważące kilka kg. Mój ostatni tymczas, który zgubił się swoim opiekunom, był do tego idealny :loveu:. Ważył góra 4kg i był baaaaardzo spokojny. Najlepiej czuł się na kolankach lub na rączkach :evil_lol:.