Ulka18 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 "Pani Gosiu troche mi zal ze nie mozemy miec Antosia ale moze dobrze sie stalo ze znalazl dom o ktorym marzyl Arek poplakal sobie troche ale chce adoptowac Buzke moze on znajdzie dom u nas wiem ze to bedzie dla Arka sama przyjemnosc zajmowac sie Buzka a ja mu w tym pomoge" Czyli co, robimy wizyte przedadopcyjna u Pani i Jej Synka ? Moze by sobie dali rade z Buzka. A przy okazji zapytam czy Kaska/Yoko pojechalybyscie z Buzka do Krakowa do dr Stefanowicza np. juz po wizycie przedadopcyjnej i jesli dom bylby ok, to mozna by Buzke tam zostawic. Taki wymyslilam plan, zeby te dwie rzeczy połaczyc, gdyby dom okazal sie byc w porzadku. Quote
zachary Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Może akurat okaże się,że ten 10-letni chłopiec naprawdę kocha zwierzęta. Quote
yoko100 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Dziewczyny moja siostra weszla tylko na profil tej Pani co chce Buzke wziasc i Ta Pani Jola bo tak sie podpisala napisala do mojej siostry tak "Pani Olu czy to Pani opiekuje sie Buzka bo chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej na jego temat moj syn Arek chce wziasc Buzke do domu i teraz nie wiem kiedy go mozemy zabrac czy dopiero po operacji oczu i jego leczeniu Pozdrawiam Jola " Trzeba napisac do tej Pani???czy ktos juz znia pisze i ma z nia kontakt???Chyba Gonia prawda??? Siostra odpisala jej ze przekarze to bo ona sie tym nie zajmuje.Noi przekazala mi. Quote
kaskadaffik Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Buźka ma najpierw jechać tylko na badania, wrócic do Mielca, następnie do W-wy na zabieg gdy się zakwalifikuje tak?ja to jakoś tak zrozumiałam, ale nie wiem czy dobrze. Ale też chyba nie jest wiadome czy piesek potrafi chodzić na smyczy, czy może jechać niekoniecznie samochodem, czy nie widzi całkowicie? Bo gdybym nie jechała autem do Kraka, tylko z kierowcą tirem bo teśc ma firme transportową, to czy autobusem do kliniki Piesek pojechać by mógł po Kraku ze mną. Gdyby był mały to na ręce spokojnie można go zabrać, ale ja go na "żywo" nie widziałam, mam podejść i sprawdzić, porobic może zdjęcia? A jakie terminy wogóle wchodzą w gre to chyba tez jeszcze nie wiadomo,a z ciekawości może ktoś podać adres tej kliniki? A w Krakowie kto by sprawdził domek? Quote
maarit Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 irenaka oferowała pomoc przy tej wizycie w Krk przy Antku, to może by się zgodziła....;) Quote
maarit Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Maila do p. Joli wysłałam Ulce18- ja nie mam doświadczenia w takich "sprawach" adopcyjnych:oops::roll: Quote
Nikki Posted April 19, 2009 Author Posted April 19, 2009 Ja się już w tym wszystkim pogubiłam :shake: Który pies i do kogo ma jechać?? Quote
terra Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Nikki napisał(a):Ja się już w tym wszystkim pogubiłam :shake: Który pies i do kogo ma jechać?? Buźka do Krk jeśli domek pozytywnie przejdzie wizytę przedadopcyjną i się nie rozmyśli.:roll: Quote
zachary Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 A jak się miewa Buźka, czy ktoś go widział ostatnio? Quote
kaskadaffik Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Narazie nic nie wiemy na temat Buźki, czekamy na Ulkę, ale one mają teraz trochę spraw na głowie, ale napewno się doczekamy. Ja się postaram dopasować jak już będzie coś wiadome z wyjazdem do Krakowa, żebym mogła Buziaka zabrać:lol: Quote
Ulka18 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 zachary napisał(a):A jak się miewa Buźka, czy ktoś go widział ostatnio? Bedziemy w piatek popoludniu w schronisku z Halcia, przyjedzie tez Reno z Lodzi, mamy duzo robory i spraw do wyklarowania. Zapytamy kierownika czy on pojedzie z Buzka na badania czy moglyby pojechac dziewczyny. Nie wiem czy sa jakies pieniadze na transport, czy Zachary wplacisz tylko na badanie u dr Stefanowicza? Czyli w piatek pytamy kiero o badanie w Krakowie oraz mozliwosc umieszczenia Buzki w DT, jesli Irenkaka potwierdzi, ze jest dobry. Jesli by dom byl ok, to postaramy sie polaczyc badanie wzroku wraz z dowiezieniem Buzki do DT. Quote
maarit Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Ta pani z Krk oferowała DS także jakby było OK....;) Quote
Lionees Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Jaki jest koszt tej operacji,jeżeli dojdzie do skutku? Quote
Ulka18 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Renata5 napisał(a):Jaki jest koszt tej operacji,jeżeli dojdzie do skutku? 2 lata temu bylo ok. 500 zl chyba za jedno oko, ale musze sprawdzic w poczcie wiadomosc od dr Garncarza. Na razie musimy przeprowadzic badania wstepne w Krakowie, ktore okresla co dalej mozemy zrobic. Jutro jestem z Reno i Halcia w schronisku pod wieczór, porozmawiamy z kierownikiem. Quote
Ulka18 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Zdjecia Buzki z wczoraj. Buzka widzi chyba tylko ruch, bo gdy ktos stoi, to on na niego wchodzi :shake: Biedaczyna z niego. Quote
Nikki Posted April 25, 2009 Author Posted April 25, 2009 Buźka :-(:-( trzymaj się biedaku :placz: Quote
zachary Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Buziaczku, może już niedługo postoisz na tym łańcuchu... Quote
kaskadaffik Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Ale On ma głębie w tych oczkach, ale to wygląda zupełnie nieźle w porównaniu z niektórymi ślepaczkami według mnie. A jaki to Piesek? Przytulaśny i miły pewnie:loveu: Quote
Recommended Posts