Ulka18 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 yoko100 napisał(a):dLATEGO PYTAM CZY DO POLUDNIA CZY PO .ale jesli tylko bede mogla w danym dniu to tak. A pasuje Ci bardzo popoludniu? Umowimy wizyte tak, zeby bylo dogodnie. To jest spora wyprawa, 120 km w jedna strone, wizyta u weta z godzine i powrót. Quote
yoko100 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Ja moglabym jechac z kazdym piesem tylko kurcze teraz sie troszke skomplikowalo z tym stazem.dLATEGO PYTAM CZY DO POLUDNIA CZY PO .ale jesli tylko bede mogla w danym dniu to tak.Antosia tez chce bardzo zaiwesc tylko z data sie nie mozemy zgrac Quote
yoko100 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 10 w piatek bede wiedziala czy zatwierdzili staz czy nie.Jesli nie to bede mogla 15 jechac z Antosiem i nie bedzie problemu z buzka do krakowa jechac do poludnia.A jesli zatwierdza to od 15 bym poszla ale jesli tak to pojde ale z buzka moglabym jechac po pracy bo nie zawsze do 15 mialabym.To najwyzej.Do krakowa to przez ostatnie miesiace jezdzilam bardzo czesto nawei i co tydzien takze wiem mniej wiecej ile to czasu schodzi.Takze jak juz bede cos wiedziala to dam znac.A mniej wiecej kiedy mogloby to nastapic?? Quote
maarit Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Macie tymczas bo pani z KRK (ta co niby chce Antka) się zgodziła na czas leczenia... Quote
maarit Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Jak coś to dajcie znać - bedę później... KTO MI POMOŻE ZNALEŹĆ DOM DLA MŁODEGO PIESKA W TYPIE ON-ka ale z długą sierścią -nie znam się (nie mam na razie zdjęć) :placz: Mam mało czasu - inaczej wyląduje w Mielcu lub gorzej....:-( Quote
Ulka18 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Gonia13 napisał(a):KTO MI POMOŻE ZNALEŹĆ DOM DLA MŁODEGO PIESKA W TYPIE ON-ka ale z długą sierścią -nie znam się (nie mam na razie zdjęć) :placz: Mam mało czasu - inaczej wyląduje w Mielcu lub gorzej....:-( Do znalezienia domu niezbedne sa dobre zdjecia i ogloszenia na portalach. A gdzie obecnie jest ten pies? Czy byl szczepiony? Jesli tak, to schronisko nie powinno byc dla niego straszne. Mamy sporo adopcji w roku, wiec taki szczeniak tez dom znajdzie. Co do Buzki, to w Krakowie nie wykonuje sie operacji (z tego co wiem), tylko badanie kwalifikacyjne, ktore trwa ok. godziny. NIe potrzebny jest DT na czas badania. Jesli Buzka by sie zakwalifikowal, to DT na ok. 3 tygodnie musialby byc w Wawie, operacje wykonuje zespol dr Garnarza. Quote
maarit Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 A.... to zaraz jej odpiszę. Nie wiedziałam (nie przeczytałam wątku przyznam:oops: ). Ona bardzo liczy że Antka weźmie. :roll: Pies o którym pisałam jest u mnie w garażu ale nie chce wejść na zamknięte podwórko - napewno ludzie go przeganiali jak wchodził na podwórka - ot wiocha taka!!!:angryy: . Czy szczepiony to nie wiem. Raczej roku nie ma na moje laickie oko. Czekam na odpowiedź mojej koleżanki bo jej proponowałam. to taki hmmm... młodzik - sika na siedząco jeszcze:evil_lol:. Jak się nie uda to pojedzie do Mielca. Szkoda mi go bo tylko by się bawił... liże po rękach, je wszystko co dostanie - suchą karmę, zupkę, mleczko itp. Miskę tylko zostawia;) Zdjęć na razie nie mam (aparat wysiadł:angryy:) Quote
Nikki Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Bardzo się cieszę, że Buźka ma szansę odzyskać wzrok. Mam nadzieję, że badania wyjdą dobrze. Quote
terra Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 O kurcze! To ja narobiłam zamieszania, bo na wątku Antosia poprosiłam o ten krakowski domek dla Buźki:oops: Szkoda, żeby domek "przepadł". Quote
terra Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Gonia13, czy żaden inny piesek nie wchodzi w rachubę u pani, tylko Antoś? Czy możesz napisać do niej jak się sytuacja przedstawia z Buźką? Ulka18, dziękuję za wyjaśnienie:lol: Quote
Ulka18 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 terra napisał(a):O kurcze! To ja narobiłam zamieszania, bo na wątku Antosia poprosiłam o ten krakowski domek dla Buźki:oops: Szkoda, żeby domek "przepadł". Terra, gdyby pani z Krakowa chciala wziac Buzke na stale zamiast Antka, to byloby wspaniale. Na czas ew. leczenia (operacji) bylby potrzebny DT w Wawie. Dr Stefanowicz z Krakowa tylko kwalifikuje, dr Garncarz operuje. Quote
maarit Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 [quote name='terra']Gonia13, czy żaden inny piesek nie wchodzi w rachubę u pani, tylko Antoś? Czy możesz napisać do niej jak się sytuacja przedstawia z Buźką? Ona wie - Buźka jest wstawiony na profilku Antka -może ktoś się znajdzie. To jej syn wypatrzył Antosia i koniecznie jego chce. Oczywiście Buźkę chciała przyjąć na leczenie. Nie znam jej i nie gwarantuję za nią... Trzeba by sprawdzić - ona szuka Buźce domu po znajomych... Może jej sie uda. Quote
Guest malva Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 hej jesli Pani wezmie Buźkę na tymczas to ..jeszcze duzo może się wydarzyć ,kto miał psa na tymczasie ten wie jak to jest;) ale przypuszczam że chłopiec nie zrezygnuje z Antosia- jednak łatwiej bedzie sie szukało domu gdy Bużka będzie tam na miejscu trrzymam kciuki za Panią by się sprawdziła :) Quote
Ulka18 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Renatko, Yoko, Kaskadaffik, jesli juz bedzie wiadoma data wyjazdu Antka, to napiszcie prosze, powiadomie kierownika, zeby Antos zostal przygotowany do podrózy. A Buzka zostanie przeniesiony do boksu dla niewidomych, jesli tylko zgodzi sie z drugim psem. Quote
yoko100 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 A herman w jakim boksie jest???Nie mogl by byc z buzka?? Quote
maarit Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Przez N-K szukam tez tymczasu dla Buźki w Wa-wie.:roll: Zobaczymy... A "mój" Bryś (pies podrzucony) tak mnie dzisiaj wytaplał w błocie że nie mogłam zmyć z siebie. Szukam przez listonosza nawet. Ale takiego super domu - nie u mnie na wsi - na łańcuch. Ten pies nie wie co to łańcuch i sie nie dowie... Wolę do schroniska osobiście go odwieźć niż dac pierwszemu lepszemu człowiekowi... Najgporsze jest to że to już trzeci pies podrzucony u nas we wsi. Moja koleżanka w innej miejscpowości tez znalazła na swoim podwórku szczeniorka - głodnego strasznie:mad::angryy: Katolicy :mad:- święta się zbliżają to wio... psy na wiochę wywiozą bo nie mają co z nimi zrobić. jakbym dostała takiego w swoje ręce to nie ręcze...:angryy::angryy::angryy: Quote
Nikki Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Zapraszam na bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/f99/zaopiekuj-sie-wirtualnym-psem-gra-dogz-2-na-operacje-niewidomego-buzki-do-19-04-09r-135346/#post12113209 http://www.dogomania.pl/forum/f99/fugurka-pieska-na-operacje-niewidomego-buzki-do-19-04-09r-135351/ http://www.dogomania.pl/forum/f99/cos-na-wyprawe-rowerowa-na-operacje-niewidomego-buzki-do-19-04-09r-135349/ Zapraszam!! Quote
Nikki Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 A może zrobiłabym aukcję cegiełkową na Allegro? Wpłaty prosto na schronisko, żeby nie było jakichś podejrzeń, ustalilibyśmy tytuł przelewu, powiedzmy "na operację Buźki", żeby Pan Kierownik wiedział na co te pieniądze. Quote
Reno2001 Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Jest to jakis pomysł. Trzeba zapytac Kierownika o pozwolenie. Quote
maarit Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Cioteczki w zalezności od tego który psiak będzie w gorszej sytuacji hmmm "mieszkaniowej" czy Antoś czy Buźka to jest Pani z wrocka która chce pomóc i dać dom- jednemu - niestety to byłby już jej 6 ale ręczy za nią jedna osoba która z nia współpracowała. Quote
maarit Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 I wydaje mi się że to własnie Buźka jest bardziej potrzebujący -bo Antoś ma hotelik i jeden "napalony" domek-potencjalny, który co kilka dni o niego pyta:lol: Quote
Reno2001 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Ja to się zawsze boję tych mnogich adopcji :roll:. Ja rozumiem miec 2-3 psy, ale 6 to jest już na prawdę dużo. Czy ta Pani ma rodzinę, czy też jest samotna? Czy rodzina w razie czego może się zając jej psami? To istotna kwestia. Quote
maarit Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Reno2001 napisał(a):Ja to się zawsze boję tych mnogich adopcji :roll:. Ja rozumiem miec 2-3 psy, ale 6 to jest już na prawdę dużo. Czy ta Pani ma rodzinę, czy też jest samotna? Czy rodzina w razie czego może się zając jej psami? To istotna kwestia. Reno wiem... Nie pytałam na razie bo liczę ze jednak jak przejdzie operację to uda sie mu znaleźć dom. Szkoda tej pani obciążać kolejnym psem. Jak coś będzie wiadomo co z Buźką po wizycie w Krakowie to popytam dokładnie. Ja tez jak słyszę kolejny pies to mi skóra cierpnie...:roll: Quote
Reno2001 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Gonia13 napisał(a):Mam pytanie od jednej Pani dot. konta na jakie będą zbierane pieniążki na operację Buźki.... Co odpisać? Kurczę, najlepiej byłoby chyba z jednej strony na schronisko. Tylko czy Kiero będzie miał teraz czas śledzic każdy wyciąg bankowy, by sprawdzac nam wpłaty??? Na początek trzeba zebrac fundusze na wyjazd Buźki do Krakowa. Quote
maarit Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Mam pytanie od jednej Pani dot. konta na jakie będą zbierane pieniążki na operację Buźki.... Co odpisać? Quote
Recommended Posts