Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I dalszy ciąg maluchów ... przepraszam ale obowiązki "wezwały" w połowie wklejania ...

Moje tymczasy zaliczyły dzisiaj drugi zastrzyk Zyleksisu ...
Ja teraz idę na wątek czterech bulwek ...

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czy ta kontrola w Gdyni by byla dalej potrzebna?bo może napisze do kogoś od nas z Gdyni z Trójmiejskiego Patrolu Obrony Praw Zwierząt?Może ktoś by się zgodził?

jak tak to pisac PW bo ja jestem tu z takim netem ze nie mgoe sie rpzez ten watek przebic

Posted

odnośnie domku w Gdyni, to kontrolujcie Ciotki jak chcecie ;) ja jednak ze swojej strony mogę powiedzieć że domek jest to dobry (znajoma Cioci).
Ma dobre warunki, dużo miłości do zwierzaków i dobre chęci ;)
Jednak Pani i tak przygotowana jest na to że pewnie jakieś Ciotki ją odwiedzą więc problemu brak ;)

Posted

moje nie :D
a wogóle ile wasze bulwki śpią??
-moje śpią 4 godziny
-potem sikają, jedzą, kupa- 15 minu
-zabawa- 15min
-znów sen 4 godziny ;/

mam wrażenie że nie czują się najlepiej tzn najmniejsza która miała być szczególnej opieki ma się najlepiej, pozostała dwójka markotna...

Posted

Bulwki mogą tak spać i straszyć :evil_lol: A ślepka jeszcze pewnie "chodzą"

Może odrobaczenie je trochę wyczerpało?
Trzymam mocno kciuki za zdrowie maluchów!!!
Są takie cudneeeeee.

Posted

Właśnie dowiedziałam się, że Bazyl wyjeżdża do swojego domku nad morze. Jestem po rozmowach z synem przyszłych właścicieli. Z tego co zrozumiałam będzie mieszkał z dwoma bokserami. Jutro odbiór 8 rano.

Posted

nasza też lubi pospać,więcej spania niż biegania
najgorzej jak chodzą i oczy i łapy,najpierw myślalam że ma atak i albo padaczka albo mi schodzi,obudziłam ją a ona zerknęła na mnie z wyrzutem i poszła spać dalej

ma cos takiego na poduszkach,nie wiem czy to brud czy cos ma a nie chcę jej skrobać tego

jutro postaram się o fotki w ruchu

Posted

Mam znajomych którzy chcieli by sunie na DS ,poinformowani o sterylce ewentualnych kosztach .Napewno dobry dom ,mogę za nich poreczyć, można sprawdzić.

Posted

taaaa kto nie zobaczy Bulwkę każdy mnie namawia żebym zostawiła,dobrze ze to taki krótki tymczas inaczej nie potrafilabym jej oddać i rozsądek by przegrał

Posted

Gdyby do mnie trafiły na tymczas to tez nie wiadomo jak by to sie skończyło na pewno na DS :lol:.Już nawet syn ciągle pyta kiedy będą u nas maluchy i jest rozczarowany jak mówie że nie dojadą :-(.A jak się dowie że znajomi chcą na DS to nie wiem co będzie.

Posted

moi chłopcy:lol:

ulubieniec mojej córki Bolek

Ato większy ale gapa Lolek

Na tym zdjęciu widać jakie ma różowe piersi:shake: Kupa fatalna.

Posted

to co jadł dotychczas i lepiej mu nie zmieniać. Pedigre dla szczeniaków. wet widziałi przepisał masc. Na szczęście sierść jest w porządku. Mam nadzieję,że to nic poważnego. Odchowałam już swojego własnego szczeniaka z nużycą. Teraz ma 4 lata i piękną sierść .:lol:

Posted

Okolice zaczerwień wskazują na alergię pokarmową - przynajmniej z mojego doświadczenia z bulwą uczuloną na wszystkie rodzaje mięsa na to wychodzi....

Posted

Na to pytanie nie ma odpowiedzi o tak o, błyskawicznie. Dobranie karmy alergikowi to kilkumiesięczny proces. Z resztą nie jest powiedziane że to alergia - miejmy nadzieję że nie.
U nas zaczęło się od alergii na karmę z jagnięciną i ryżem, potem z drobiem i ryżem. Zdecydowałam się karmić Klarę karmą z ziemniakami i rybą. To był strzał w dziesiątkę. Ale ileż można... pies podchodził do miski tak niechętnie że mnie skręcało. Pojawiła się inna karma ziemniaki + ryba, kupiłam, nawet worka nie zjadła. Zdecydowałam się na BARF. I wszystkie alergie minęły;)
Teraz co prawda częściej jej gotuję bo ostatnio się "zatkała". Ale niebawem znowu powolutku będę wprowadzać BARF.

Takiemu szczeniorowi lepiej nie dawać karm tych dla alergików, bo on potrzebuje jednak szczęnięcej karmy.
Ja bym spróbowała już teraz zamieniać pedigree na karmę lepszą gatunkowo, może z jagnięciną mu pomoże.

Posted

jeden maluszek dziś pojechał już do nowego domu :multi::multi:

mam nadzieję, że nowy dom sam się odezwie na dogo i wszystko nam tu napisze

w każdym razie glutków zostało 11 :loveu:

Posted

moje słoneczka :p

Gacusiowa świetnie bawi się z Maltą ,a Gapcio jak to gapcio nie wie co ma ze sobą zrobić....

za to na ogródku zabawa była przednia ..fotki jak wyszły troche pozniej.
Sąsiedzi zobaczyli moje cuda.miłośc od pierwszego wejrzenia:lol:...myślą,powiedziałam że ja tu tylko sprzątam kontakt z szefową.

Posted

:lol: Gapusie malutkie. Białe słoneczko tez piękne jest!

Auro, czy oprócz tych zaczerwienionych miejsc pojawiają się na skórze krosteczki? Na brzuszku np.? Jak uszy maluszka?

Posted

dorcia44 napisał(a):
moje słoneczka :p

[...]Gacusiowa świetnie bawi się z Maltą ,a Gapcio jak to gapcio nie wie co ma ze sobą zrobić....

Nic mi o tym nie wiadomo :crazyeye:, choc, nie powiem, chętnie bym się pobawiła, z Maltusią i z Bulwkami :diabloti: :eviltong: :loveu: