Jump to content
Dogomania

G Ł O D N E wychudzone szczeniaki az 9! - 6 w nowych domach, Inka [']

Recommended Posts

Posted

czyli ta trojka jest do adopcji z czego ta z brazem choruje. wiadomo juz na co. lecza ja juz jakis czas. jesli wiadomo co jej dolega, jakie sa objawy moze sprobowac homeopatii. brajl (z watku na dogo) dostaje homeopatie i nie ma od tego czasu krwotokow z nosa.
moze i tutaj warto by sprobowac. jesli chetne to prosze o pw i opiszcie jakie sa objawy choroby itd. moze uda sie pomoc inaczej...

Dropcia

Inka

Wera

• Replies 630
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękne te psiny.... ale jeszcze piękniejsi ludzie, którzy swoim poświęceniem potrafią przenosić góry, dla takich zwierząt, nieszczęśliwych i cierpiących. Wielkie brawa dla Was. Sama staram się też pomagać zwierzakom.. ale tu nie o mnie. Dlatego czytając takie historie, wiem,jak wielką walkę i olbrzymi wysiłek wkladacie w ratowanie psin.... ściska gardło i łza w oku się kręci.. Życzę dużo siły i wytrwałości, no i dalej, odwagi :)

Posted

malawaszka napisał(a):
Nie ogłaszaj - Dropka najprawdopodobniej w przyszły weekend pojedzie do domku :kciuki:

O, to wspaniale :multi: To wystawie koty w takim razie, mam kilka aukcji gotowych, tylko sprawdze na Missieekowej stronie czy jeszcze te koty sa do adopcji.

Posted

co racja to racja - missieek musi zmienić

niestety nie mamy dobrych wieści o Inusi :-( wyniki biopsji wątroby pokazują że sunia cierpi najprawdopodobniej na zespolenie wrotne wewnątrzwątrobowe - dziś rozmawiałam z wetem tylko przez tel - jutro jadę to będę wiedziała więcej bo przez tel to nie zapamiętałam za wiele, ale wątroba ma uszkodzone komórki, wytwarza się nadciśnienie i dlatego przesącza się do brzuszka płyn... wszędzie piszą o tym, że o ile zespolenie wrotne zewnątrzwątrobowe jest operowalne i wykonalne to to wewnętrzne jest bardzo trudne i wykonywane tylko w wyspecjalizowanych ośrodkach i bardzo drogie - nie wiem, jutro mam nadzieję się dowiedzieć więcej...

Posted

Czekamy na komentarz weta i zaciskamy kciuki... Może lekami, dietą da się zminimalizować skutki choroby... Zaciskam kciuki za Inusię. I za dalsze domki oczywiście :-)

Posted

no niestety jednak nie pomieszałam (sama nie wiem czy niestety czy stety - i tak źle i tak niedobrze) - podejrzenie "zespolenia wrotno obocznego wewnątrzwątrobowego" - 100% diagnoza tylko w ośrodku specjalistycznym - jutro rano mam dzwonić do Wrocławia i zobaczymy czy nas przyjmą - trzeba jak najszybciej, operacyjne leczenie tego schorzenia jest bardzo drogie i robią to tylko super specjaliści - o ile się w ogóle podejmą - na pewno robią to w Gdańsku :placz:

jadąc od weta prawie płakałam, pewnie zabraknie nam pieniędzy, o ile w ogóle będzie szansa na leczenie, ale Inusia jest warta tego!

Posted

Miałam się dołożyć do sterylek, ponieważ jednak udało się wcześniej zgromadzić na nie kasę ja się juz nie dokładałam. Chetnie dołożę teraz na operację Inusi. Znajdźmy tylko dobrego lekarza, który się tego podejmie. Może uda sie nam zebrac potrzebną kwotę...

Posted

Dzięki dziewczyny - to bardzo ważne, że jesteście z nami

Póki co próbuję się od rana skontaktować z Wrocławiem i mam pecha bo trafiam ciągle na czas, kiedy lekarz jest przy pacjencie, ale w końcu się uda

Posted

powodzenia! koniecznie napisz co lekarz powie...
mam nadzieje, ze nie odesle do gdanska, ale z drugiej strony, jak uzna, ze tam jest ktos bardziej kompetentny, to chyba nie bedzie wyjscia :-(