irysek Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 czyli ta trojka jest do adopcji z czego ta z brazem choruje. wiadomo juz na co. lecza ja juz jakis czas. jesli wiadomo co jej dolega, jakie sa objawy moze sprobowac homeopatii. brajl (z watku na dogo) dostaje homeopatie i nie ma od tego czasu krwotokow z nosa. moze i tutaj warto by sprobowac. jesli chetne to prosze o pw i opiszcie jakie sa objawy choroby itd. moze uda sie pomoc inaczej... Dropcia Inka Wera Quote
malawaszka Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 w piątek missieek wysterylizowała ostatnią pannę, więc już nie ma obaw że te psiaki będą się rozmnażać Quote
Ulka18 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Oj to dobrze :multi: Super, ze udalo zahamowac sie ten proces rozmnazania. Oglosic Dropcie? Mam jej aukcje gotowa na allegro. Quote
malawaszka Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Nie ogłaszaj - Dropka najprawdopodobniej w przyszły weekend pojedzie do domku :kciuki: Quote
Pazza Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Piękne te psiny.... ale jeszcze piękniejsi ludzie, którzy swoim poświęceniem potrafią przenosić góry, dla takich zwierząt, nieszczęśliwych i cierpiących. Wielkie brawa dla Was. Sama staram się też pomagać zwierzakom.. ale tu nie o mnie. Dlatego czytając takie historie, wiem,jak wielką walkę i olbrzymi wysiłek wkladacie w ratowanie psin.... ściska gardło i łza w oku się kręci.. Życzę dużo siły i wytrwałości, no i dalej, odwagi :) Quote
Ulka18 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 malawaszka napisał(a):Nie ogłaszaj - Dropka najprawdopodobniej w przyszły weekend pojedzie do domku :kciuki: O, to wspaniale :multi: To wystawie koty w takim razie, mam kilka aukcji gotowych, tylko sprawdze na Missieekowej stronie czy jeszcze te koty sa do adopcji. Quote
weszka Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Fajne wieści :) Dobrze że udało się załatwić sterylki no i jak domek kolejny na horyzoncie to wspaniale - 3mam kciuki :) A jak Ineczka się miewa? Quote
irysek Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 tytul chyba juz nie jest aktualny, szczeniakow nie ma 9, to wprowadza ludzi spoza watku w blad... :) nie to, zebym sie wymadrzala. Quote
malawaszka Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 co racja to racja - missieek musi zmienić niestety nie mamy dobrych wieści o Inusi :-( wyniki biopsji wątroby pokazują że sunia cierpi najprawdopodobniej na zespolenie wrotne wewnątrzwątrobowe - dziś rozmawiałam z wetem tylko przez tel - jutro jadę to będę wiedziała więcej bo przez tel to nie zapamiętałam za wiele, ale wątroba ma uszkodzone komórki, wytwarza się nadciśnienie i dlatego przesącza się do brzuszka płyn... wszędzie piszą o tym, że o ile zespolenie wrotne zewnątrzwątrobowe jest operowalne i wykonalne to to wewnętrzne jest bardzo trudne i wykonywane tylko w wyspecjalizowanych ośrodkach i bardzo drogie - nie wiem, jutro mam nadzieję się dowiedzieć więcej... Quote
weszka Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 O rany kiepskie wieści jak na razie :( ale poczekamy jak pogadasz z wetem. Mam nadzieję że uda się Inusi pomóc... Quote
malawaszka Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 chyba coś pomieszałam :oops: bo teraz jak szukam po necie o tej wątrobie to bardziej do tego co mówił wet pasuje mi nadciśnienie wrotne i objawy i opis wątroby - po prostu marskość wątroby :-( a tu nie ma mowy o żadnej operacji, ale zobaczymy jutro czy całkiem nie pomieszałam... http://pl.wikipedia.org/wiki/Marsko%C5%9B%C4%87_w%C4%85troby http://pl.wikipedia.org/wiki/Nadci%C5%9Bnienie_wrotne Quote
madzia828 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 jejku nie zaciekawie z Inusią:shake::shake: czekamy na wieści:roll: Quote
Fasolka Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Czekamy na komentarz weta i zaciskamy kciuki... Może lekami, dietą da się zminimalizować skutki choroby... Zaciskam kciuki za Inusię. I za dalsze domki oczywiście :-) Quote
malawaszka Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 no niestety jednak nie pomieszałam (sama nie wiem czy niestety czy stety - i tak źle i tak niedobrze) - podejrzenie "zespolenia wrotno obocznego wewnątrzwątrobowego" - 100% diagnoza tylko w ośrodku specjalistycznym - jutro rano mam dzwonić do Wrocławia i zobaczymy czy nas przyjmą - trzeba jak najszybciej, operacyjne leczenie tego schorzenia jest bardzo drogie i robią to tylko super specjaliści - o ile się w ogóle podejmą - na pewno robią to w Gdańsku :placz: jadąc od weta prawie płakałam, pewnie zabraknie nam pieniędzy, o ile w ogóle będzie szansa na leczenie, ale Inusia jest warta tego! Quote
madzia828 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 niedobrze:-(:-( bądźmy dobrej myśli może uda się jakoś zebrać kase i ktoś przeprowadzi tą operację:roll: Quote
kalcia Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 o rany, trzeba cos zorganizowac na psinke :/ zeby tylko lekarze sie podjeli :/ Quote
Fasolka Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Miałam się dołożyć do sterylek, ponieważ jednak udało się wcześniej zgromadzić na nie kasę ja się juz nie dokładałam. Chetnie dołożę teraz na operację Inusi. Znajdźmy tylko dobrego lekarza, który się tego podejmie. Może uda sie nam zebrac potrzebną kwotę... Quote
malawaszka Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Dzięki dziewczyny - to bardzo ważne, że jesteście z nami Póki co próbuję się od rana skontaktować z Wrocławiem i mam pecha bo trafiam ciągle na czas, kiedy lekarz jest przy pacjencie, ale w końcu się uda Quote
malawaszka Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 No to jedziemy do Wrocławia - najprawdopodobniej w piątek o świcie Quote
kalcia Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 powodzenia! koniecznie napisz co lekarz powie... mam nadzieje, ze nie odesle do gdanska, ale z drugiej strony, jak uzna, ze tam jest ktos bardziej kompetentny, to chyba nie bedzie wyjscia :-( Quote
malawaszka Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 póki co nie chcę myśleć o Gdańku bo wydaje mi się to nierealne do wykonania :shake: Quote
emilia2280 Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 malawaszka napisał(a):póki co nie chcę myśleć o Gdańku bo wydaje mi się to nierealne do wykonania :shake: Nic nie jest nierealne Malawaszko! Quote
Recommended Posts