Edi100 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 emilia2280 napisał(a):sterylki bardzo mnie cieszá! Edi, i Twoje glody wyratowalas prawie juz. Dziś już mogę napisac że wszystkie. Całą trzynaskę:multi::multi: Ineczko, kciuki za domek! Quote
Ulka18 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Trzymamy kciuki za dom dla Ineczki i pozostalych :kciuki: Quote
weszka Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Oooooo to nic nie piszę tylko 3mam za Ineczkę! I za resztę też! Quote
malawaszka Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 trzymajcie trzymajcie bo idzie ku dobremu :kciuki: żeby tylko panienka dogadała się z suką rezydentką to będzie dobrze! Quote
emilia2280 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Jak dzieci? zostala 3 czy 4? jakies widoki na adopcje sá? Quote
malawaszka Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 wygląda na to że 3 panienki nie mają domków, na Inkę czeka super domek, ale musimy poczekać, bo jutro bierzemy ją na badania - jej brzusio nie wygląda dobrze - wygląda jakby miała wodobrzusze i ostatnio jest wyraźnie słabsza od sióstr - miałam ją dzisiaj zawozić do nowego domku, ale wczoraj jak pojechałam z karmą i ją zobaczyłam to stwierdziłam, że najpierw musimy to zbadać bo nie mogę dać komuś psa chorego mówiąc ze jest zdrowy - ludzie muszą być świadomi ew choroby Inki i wtedy zdecydować bo nie każdy chce adoptować chorego psa- boję się żeby to nie było serce :( jutro zabieramy Dropkę i Wercię na sterylkę, a Inkę na badanie niestety o Dropcię i Wercię nikt nie pyta :shake: Quote
weszka Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Oby to nie było nic poważnego... nie może być po tym co przeszła i jak już czeka na nią domek! Quote
emilia2280 Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Jak bédzie cos wiadomo o Ineczce, piszcie. Quote
Ulka18 Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Malawaszko, masz juz wyniki badan? I jak sie czuja Dropcia i Wercia? Teraz po sterylce na pewno znajda domy. Quote
malawaszka Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 :mdleje: wróciłyśmy do domu... na sterylki zabrałyśmy Tinę (tą co chłop sobie zostawia, żeby się nie rozmyślił potem :mad:) i Dropkę - panienki mają się dobrze i oby tak zostało :kciuki: natomiast o Inusi nie mam za dobrych wieści... ma duże wodobrzusze, na USG niewiele było widać bo wszystko pływało w tym płynie - dziwny widok - jakby miała "obcego" w brzuchu biedna :-( Ineczka była bardzo spokojniutka cały czas, serce osłuchowo pracuje w miarę dobrze, została pobrana krew i jutro ma być większość wyników - zobaczymy czy to wątroba czy coś innego - generalnie wiadomo tyle, że nie jest dobrze, a więcej będzie wiadomo jak będą wyniki - Inusia pojechała do missieek bo trzeba jej podawać leki, a na chłopa raczej nie ma co liczyć w tej kwestii... Ja APELUJĘ o tymczasy dla Dropci i Werci - wszystkie sunie wymiotowały odchodami!!! On ich nie potrafi upilnować żeby nie jadły swoich odchodów - zapewne nauczyły się tego jak głodowały i tak im zostało :placz: a wiadomo, że takie coś nie wpływa na ich zdrowie dobrze... Quote
Fasolka Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 A to się porobiło :-( Za Inusie trzymam kciuki, mam nadzieję, że da się to opanować. Dziewczynki w górę, bo nic innego nie mogę zrobić... Super, że chłop dał wysterylizować Tinkę, myslałam, że będzie kręcił i jej nie da ;-) pozdrawiam PS Jak stoicie z kasą? Quote
malawaszka Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Trzymajcie kciuki za Inkę, bad krwi nie wyjaśniło co się z nią dzieje - podwyższone trochę białe krwinki no bo jakiś stan zapalny gdzieś jest, trzustkowe w porządku, nerki w porządku, wątrobowe próby też w normie tylko aspat podwyższony. Jutro jedziemy na RTG klatki piersiowej i brzucha - może to coś wyjaśni skąd to wodobrzusze :( bo to aż dziwne, żeby wyniki krwi były w porządku a tej wody nie ubywa. Ineczka już nie jest u tego faceta - jest u missieek bo trzeba jej podawać leki i pewnie będzie trzeba kupić jakąś karmę specjalistyczną. Z kasą stoimy w miarę ok - póki co bo teraz badania pewnie będą kosztowały - nie wiadomo czy nie będzie trzeba robić bardziej specjalistycznych badań - oby RTG wyjaśnił co się dzieje z lalunią - ona jest taka słodka i grzeczna - czym sobie zasłużyła na takie cierpienie :-( Rozliczenie na bieżąco aktualizuję w 5 poście na początku wątku Ponawiam prośbę o DT dla Dropki i Werki - bo jak one dalej będą jadły co znajdą łącznie z odchodami to i one się pochorują :placz: Quote
emilia2280 Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Biedna Ineczka, kochana Missieek, ze zabrala malá na chwilé do siebie. DT poszukiwany!!! Quote
malawaszka Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Proszę o DT dla Dropci i Werki zanim i one się rozchorują :placz: Quote
malawaszka Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Dziś jeździłyśmy z Inką ok 9 godzin - najpierw Kraków i RTG - nic na nim specjalnie nie wyszło co mogłoby pomóc postawic diagnozę... potem z Krakowa do Katowic na echo serca - tam zostało zrobione echo serca,EKG , USG dokładne, ponowne bad krwi w tym dodatkowo bilirubina, która jest za wysoka, na USG okazało się, że Inka ma ogromny wypełniony moczem pęcherz, a ponieważ była w silnym stresie nie chciała się wysikać - została spremedykowana i częściowo puściłą mocz, częściowo musiała być cewnikowana bo na USG już było widać, że w pęcherzu jest jakis piasek - przepłukano jej ten pęcherz i mamy nadzieję, że nie będzie problemów z sikaniem biedulki... Z echa wynika, że serce jest OK, na poniedziałek jesteśmy umówione na punkcję tego płynu z brzucha i wtedy będzie może coś wiadomo jakiego on jest pochodzenia... generalnie nie jest dobrze, a nawet jest źle - wet określiła stan Inki jako krytyczny - chciałabym, żeby już był poniedziałek... :-( Quote
weszka Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Cholera :(:(:( Fatalnie to wszystko brzmi :( ale mam nadzieję że będzie dobrze! Musi! Musi! Musi! Quote
emilia2280 Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 boshh, stan krytyczny!! trzymaj sié dziecko.. Quote
malawaszka Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 niedługo jedziemy - trzymajcie kciuki! Quote
Recommended Posts