Jump to content
Dogomania

G Ł O D N E wychudzone szczeniaki az 9! - 6 w nowych domach, Inka [']

Recommended Posts

Posted

Mi się wydaje, że Werce przydałyby się wyraźniejsze zdjęcia, gdzie ją dobrze widać od przodu a nie w biegu :loveu: i przydałby się też domek tymczasowy gdzie dziewczynkę można byłoby dobrze poznać i trochę 'udomowić' no ale tu to już się rozmarzam, wiem :roll:

A propos Ineczki to dogrzebałam się na wątku Maupy do postów, gdzie rozprawia się ona z wykrywanym właśnie u jej buldofinka Żwirka takim schorzeniem zdaje się jakie ma Inka...
tu link: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37453&page=474
i nr postu (w razie jakby link nie odpalił):4731
Wygląda to pocieszająco :loveu: Mam nadzieję, że u Ineczki też się tak, czyli dobrze skończy :buzi: za co trzymam mocno kciuki :loveu:

• Replies 630
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzięki Fasolko - tylko czemu cholera jasna w Warszawie od razu badali trzustkę, a my musieliśmy zaliczyć całą litanię innych badań? tzn wiem dlaczego - bo wodobrzusze nie jest nigdzie wymieniane w objawach chorób trzustki i to mnie nadal martwi :placz:

Posted

malawaszka napisał(a):
dzięki Fasolko - tylko czemu cholera jasna w Warszawie od razu badali trzustkę, a my musieliśmy zaliczyć całą litanię innych badań? tzn wiem dlaczego - bo wodobrzusze nie jest nigdzie wymieniane w objawach chorób trzustki i to mnie nadal martwi :placz:

Prawdę mówiąc też mnie martwi... Ale trzeba mieć nadzieję...

Posted

Mam dzisiejsze zdjęcia Inusi - lalunia sporo śpi, jeszcze trudno powiedzieć czy kreon jej pomaga :niewiem: mnie się wydawało jakby odrobinę przytyła, ale to może dlatego, że tak bardzo bym chciała to zobaczyć

ona TAK patrzy :mdleje:

Posted

spojrzenie ma naprawdę niesamowite - a na mnie ma takie spod byka bo obawia się że znowu ją do weta będę targać i jak już zmierzam u missieek do wyjścia to Inka oddala się na bezpieczną odległość :lol:

Posted

Boże, jakie śliczne zdjęcia zrobiłyście!!!!!
Oby Kreon pomógł, oby woda już się zbierała... Czy ten Kreon ma wpłynąć także na to? Ona jest taka śliczna, taka kochana - na pewno znajdzie domek, niech tylko wyzdrowieje :-)
Werci takie zdjęcia by się przydały...

Posted

tak - teoretycznie Kreon ma poprawić wchłanianie i trawienie pokarmu więc ma zatrzymać zbieranie się wody

Werce nie jestem w stanie zrobić lepszych zdjęć - niestety ona ucieka i się chowa a teren u chłopa jest duży

Posted

Niestety Inusia źle się czuje. Wczoraj miała silną biegunkę i była strasznie słaba, wzięłam ją do weta dziś - dostała zastrzyki i jakieś preparat na polepszenie wchłaniania białka - oby jej pomogło bo strasznie przykro na nią patrzeć taką słabiutką i chudziutką :placz: Inka bez wody w brzuchu waży 11 kg - powinna koło 20 :placz: jest przeraźliwie chuda...

Posted

Och kurka, naprawdę biedna ta mała :placz:
Trzymaj się Inusiu, dobrze, że jesteście z nią Dziewczyny, że dbacie, ma Mała dużo szczęścia, że tak jest. Trzymam kciuki, żeby się ustabilizowało i szło ku lepszemu. Może to reakcja organizmu na nowy lek? Może to się uspokoi, wyrówna i będzie ok. Jestem z Wami, uściskajcie ode mnie Inusieczkę :loveu:

Posted

oni ami też nie wiedzą co dalej... bo jeśli lek na trzustkę nie wystarczy to by znaczyło, że ma upośledzoną też pracę jelit i tą utratę białek ciągle za dużą i stąd przesięki - a z tym się nie da nic zrobić bo to jakaś wada wrodzona