Fasolka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Mi się wydaje, że Werce przydałyby się wyraźniejsze zdjęcia, gdzie ją dobrze widać od przodu a nie w biegu :loveu: i przydałby się też domek tymczasowy gdzie dziewczynkę można byłoby dobrze poznać i trochę 'udomowić' no ale tu to już się rozmarzam, wiem :roll: A propos Ineczki to dogrzebałam się na wątku Maupy do postów, gdzie rozprawia się ona z wykrywanym właśnie u jej buldofinka Żwirka takim schorzeniem zdaje się jakie ma Inka... tu link: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37453&page=474 i nr postu (w razie jakby link nie odpalił):4731 Wygląda to pocieszająco :loveu: Mam nadzieję, że u Ineczki też się tak, czyli dobrze skończy :buzi: za co trzymam mocno kciuki :loveu: Quote
malawaszka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 dzięki Fasolko - tylko czemu cholera jasna w Warszawie od razu badali trzustkę, a my musieliśmy zaliczyć całą litanię innych badań? tzn wiem dlaczego - bo wodobrzusze nie jest nigdzie wymieniane w objawach chorób trzustki i to mnie nadal martwi :placz: Quote
weszka Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Oj Ineczko że też musiało cię dopaść jakieś dziwne choróbsko :( Oby to już była ostateczna diagnoza. Quote
Fasolka Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 malawaszka napisał(a):dzięki Fasolko - tylko czemu cholera jasna w Warszawie od razu badali trzustkę, a my musieliśmy zaliczyć całą litanię innych badań? tzn wiem dlaczego - bo wodobrzusze nie jest nigdzie wymieniane w objawach chorób trzustki i to mnie nadal martwi :placz: Prawdę mówiąc też mnie martwi... Ale trzeba mieć nadzieję... Quote
malawaszka Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Mam dzisiejsze zdjęcia Inusi - lalunia sporo śpi, jeszcze trudno powiedzieć czy kreon jej pomaga :niewiem: mnie się wydawało jakby odrobinę przytyła, ale to może dlatego, że tak bardzo bym chciała to zobaczyć ona TAK patrzy :mdleje: Quote
malawaszka Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 wydaje mi się, że już się zaczęła zbierać woda w brzuniu... Quote
madzia828 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 jakie ona ma spojrzenie Ineczko wierzę zę bedzie dobrze i znajdziesz swój domek;) Quote
malawaszka Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 spojrzenie ma naprawdę niesamowite - a na mnie ma takie spod byka bo obawia się że znowu ją do weta będę targać i jak już zmierzam u missieek do wyjścia to Inka oddala się na bezpieczną odległość :lol: Quote
weszka Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Przepiękne zdjęcia. Te oczęta :loveu: Quote
Fasolka Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Boże, jakie śliczne zdjęcia zrobiłyście!!!!! Oby Kreon pomógł, oby woda już się zbierała... Czy ten Kreon ma wpłynąć także na to? Ona jest taka śliczna, taka kochana - na pewno znajdzie domek, niech tylko wyzdrowieje :-) Werci takie zdjęcia by się przydały... Quote
malawaszka Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 tak - teoretycznie Kreon ma poprawić wchłanianie i trawienie pokarmu więc ma zatrzymać zbieranie się wody Werce nie jestem w stanie zrobić lepszych zdjęć - niestety ona ucieka i się chowa a teren u chłopa jest duży Quote
malawaszka Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Niestety Inusia źle się czuje. Wczoraj miała silną biegunkę i była strasznie słaba, wzięłam ją do weta dziś - dostała zastrzyki i jakieś preparat na polepszenie wchłaniania białka - oby jej pomogło bo strasznie przykro na nią patrzeć taką słabiutką i chudziutką :placz: Inka bez wody w brzuchu waży 11 kg - powinna koło 20 :placz: jest przeraźliwie chuda... Quote
Fasolka Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Och kurka, naprawdę biedna ta mała :placz: Trzymaj się Inusiu, dobrze, że jesteście z nią Dziewczyny, że dbacie, ma Mała dużo szczęścia, że tak jest. Trzymam kciuki, żeby się ustabilizowało i szło ku lepszemu. Może to reakcja organizmu na nowy lek? Może to się uspokoi, wyrówna i będzie ok. Jestem z Wami, uściskajcie ode mnie Inusieczkę :loveu: Quote
malawaszka Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 jakby lepiej, wczoraj zjadła puszkę intestinala - oby to ją wzmocniło :kciuki: Quote
malawaszka Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 a Inka ma się lepiej :loveu: wraca apetyt i żywsza się zrobiła - chciała nawet pogryźć Szpilkę :mad: Quote
malawaszka Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 kompletnie nikt nie pyta o nią :shake: Ince znowu brzuch napełnia się płynem... co z nią będzie :placz: Quote
Fasolka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Co mówią lekarze w sprawie zbierania się tego płynu? Quote
malawaszka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 oni ami też nie wiedzą co dalej... bo jeśli lek na trzustkę nie wystarczy to by znaczyło, że ma upośledzoną też pracę jelit i tą utratę białek ciągle za dużą i stąd przesięki - a z tym się nie da nic zrobić bo to jakaś wada wrodzona Quote
Fasolka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 ooooo shit :placz: Żeby ten kreon zadziałał, żeby zadziałał :modla: Quote
malawaszka Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 wody coraz więcej - wolniej niż zwykle ale się zbiera Quote
Recommended Posts