Beata19 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 NA nk napisała do mnie Pani zainteresowana adopcją Funi...podałam jej numer telefonu...mam nadzieję, że zadzwoni...Funia byłaby jedynym psem w mieszkaniu... Quote
j3nny Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Funiu ale byloby cudownie, gdyby ktos dal ci szanse Prosze dajcie znac, czy pani zadzwonila i czy cos z tego bedzie Quote
figa33 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 :kciuki::kciuki::kciuki::modla::modla::modla:Beata19 napisał(a):NA nk napisała do mnie Pani zainteresowana adopcją Funi...podałam jej numer telefonu...mam nadzieję, że zadzwoni...Funia byłaby jedynym psem w mieszkaniu... Quote
Becia66 Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 nawet nie smiem marzyć.......do kogo ma ta pani dzwonić ? Quote
Osiolek Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 becia66 napisał(a):Jestem Osiołku tego pewna że to był błąd w domu. Nie to , żeby dom był zły, mało troskliwy bo jestem pewna że to dobrzy ludzie ale problem ich przerósł i to problem który sami sobie stworzyli. Przekopałam sie jeszcze dokładnie przez daty, maile ,telefony i wyszło na to że 24.08 była adopcja, potem telefony z super wiadomościami i obiecane zaproszenia na kawę. Wreszcie 12.09 otrzymałam maila ze zdjęciami Funi i zapewnieniem że wszystko jest w najlepszym porządku, mała czuje się jak u siebie w domu, szczeka na ogrodzie, bawi się z sunią domowniczką i podziekowania za adopcje. A więc przez 19 dni było super. I co sie potem stało nagle, że Funia z dnia na dzień zdziczała, przestała chcieć wychodzic na zewnątrz i załatwiała sie w domu i to najchetniej na łóżku ? Ponoć chowała sie przed wszystkimi domownikami i Pani stwierdziła wręcz że sunia się cofa.......:-( Coś tu nie gra, cos jest nie tak.......:shake: No wlasnie, jesli na poczatku jest dobrze a potem sie pogarsza - to jest sygnal ze cos jest nie tak. Ja tez mysle ze dom byl dobry - tylko ze nie dla Funi..... Ale tego nigdy nie wiadomo, dopoki sie nie sprawdzi :-( Jedno jest pewne - TO NIE BYLA WINA FUNI ze tak sie stalo. Ona sygnalizowala po swojemu - a jak inaczej mogla protestowac? Ludzie czesto mysla stereotypami, pewnie ta pani nigdy sie z czyms takim nie spotkala, pewnie Funie skrzyczala po pierwszym siusiu - no i zaczelo sie bledne kolo.... Mysle ze przy adopcji suni nie ma co tego wyciagac, bo to moze ja tylko niepotrzebnie obciazyc - ale mysle ze dobrze bedzie kontaktowac sie z nowym domem i jesli cos takiego wystapi znow - wytlumaczyc o co chodzi, ze zamiast pouczenia jej potrzebna jest milosc..... Zaden pies nie siusia w domu dla przyjemnosci..... Trzymam kciuki za nowy domek!!!!!!! Acha, w Orzechowcach ruszaja sterylki pokrywane przez CHANS - tak mysle ze moze by sprobowac jeszcze Funie wysterylizowac przed wyadoptowaniem? Bo nad tymi sukami ktore sa w schronisku bedzie kontrola, jak pierwszy etap projektu kastracji "wypali" bedziemy sie starac o kolejne fundusze, moze by wlasnie pomyslec o sterylkach tych sun "na wylocie", zeby nie mialy "wpadki" w nowym domu? Quote
Beata19 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 becia66 napisał(a):nawet nie smiem marzyć.......do kogo ma ta pani dzwonić ? Podałam z pierwszej strony Tel. kontaktowy 606262450 to chyba do Ciebie...?? Nie dzwoniła??? Quote
Becia66 Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 Beata19 napisał(a):Podałam z pierwszej strony Tel. kontaktowy 606262450 to chyba do Ciebie...?? Nie dzwoniła??? To mój numer ale frapuje mnie bardzo dlaczego ta pani skontaktowała sie z tobą i skąd miała namiar na ciebie ? przecież wszystkie ogłoszenia były na mnie........A tak wogóle to skąd jesteś ? Quote
izzie1983 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Beata19 ma chyba profil na naszej-klasie, na którym wstawia zwierzęta do adpocji do galerii. Quote
Beata19 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 [quote name='becia66']To mój numer ale frapuje mnie bardzo dlaczego ta pani skontaktowała sie z tobą i skąd miała namiar na ciebie ? przecież wszystkie ogłoszenia były na mnie........A tak wogóle to skąd jesteś ? Jestem z małej miejscowości na dolnym śląsku...stworzyłam ogólny profil na nk pośięcony bezdomnym zwierzakom...http://nasza-klasa.pl/profile/15784566 pod każdym zdjeciem jest kontakt do osoby ogłaszającej na dogoamnii (w tym przypadku do Ciebie) ale i tak wiele osób piszę wiedomości na nk... Quote
Beata19 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 to wiadomośc od tej Pani Witam. Dziękuję za bardzo pomocne linki. Czekałam z niecierpliwośćią na waszą wiadomość. Jestem zainteresowana psiaczkiem o imieniu Funia,jest kochana. Od razu wpadła mi w oko :) Chciałam się dowiedzieć ile ma lat w tej chwili? Czy miała wykonywane jakieś szczepienia,odrobaczenie,czy jest kastrowana itp. Bo nawet jeśli nie chętnie się tym zajmę. Gdzie i kiedy można zobaczyć pieska? I jakie "przyszły właściciel" musi spełniać warunki? Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie :) Quote
gagata Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 OK trzymam za Funię i z a wszystkie natępne orzeszkowe i naszoklasowe zwierzaczki... Quote
Becia66 Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 Osiolek napisał(a): Acha, w Orzechowcach ruszaja sterylki pokrywane przez CHANS - tak mysle ze moze by sprobowac jeszcze Funie wysterylizowac przed wyadoptowaniem? Bo nad tymi sukami ktore sa w schronisku bedzie kontrola, jak pierwszy etap projektu kastracji "wypali" bedziemy sie starac o kolejne fundusze, moze by wlasnie pomyslec o sterylkach tych sun "na wylocie", zeby nie mialy "wpadki" w nowym domu? Osiołku, możesz cos wiecej napisać o tych sterylkach ? Ostatnio było w schronisku parę sterylek - kastracji ale to kropla w morzu potrzeb. A szczeniaków zatrzęsienie - również tych ''zaciążonych'' w schronisku....:-( Quote
Osiolek Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 becia66 napisał(a):Osiołku, możesz cos wiecej napisać o tych sterylkach ? Ostatnio było w schronisku parę sterylek - kastracji ale to kropla w morzu potrzeb. A szczeniaków zatrzęsienie - również tych ''zaciążonych'' w schronisku....:-( Oczywiscie ze moge, z prawdziwa przyjemnoscia, bo to dobre wiesci :-) CHANS zdecydowalo sie zasponsorowac sterylki-kastracje w Orzechowcach - z tej kwoty wyjdzie ok. 30-35 suk. Ich przedstawicielkami w Polsce jestesmy Li1 i ja. Sterylki(kastracje, czyli usuniecie macicy, jajowodow i jajnikow) odbedzie sie metoda QuickSpy (inaczej SpyHook, stosowana m.in. w schronisku w Bydgoszczy, propagowana przez WSPCA, polegajaca na malenkim cieciu i usunieciu "zawartosci" specjalnym haczykiem). W ten sposob rana pooperacyjna jest niewielka, szybciej sie goi, czas rekonwalescencji sie znacznie skraca. Li1 i ja rozmawialysmy z kierownictwem schroniska i z weterynarzem - sterylki ruszaja od polowy pazdziernika. Suki beda dowozone do kliniki, po zabiegu zostana w klinice do nastepnego dnia, potem wroca do schroniska, to wszystko zalatwia kierownictwo schroniska. Suki w trakcie kastracji beda tatuowane-numerowane, w ten sposob bedzie wiadomo ze suka juz jest wykastrowana, no i przy "zdawaniu sprawozdania" jakie suki zostaly wykastrowane, CHANS bedzie dostawal zdjecie oraz numer suki. Chce porozmawiac teraz z wladzami miasta - moze uda sie od nich wytargowac cos na sterylki. Poza tym mamy pomysl zeby osoby ktore adoptuja niewykastrowana suke ze schroniska, mogly w ramach projektu wykastrowac ja za polowe ceny, tzn wlasciciel by placil polowe, a CHANS polowe - ale zanim mozemy sie tak umowic, musimy z Li1 spytac CHANS czy sie na to zgadza. Czy wiesz czy w schronisku da sie przeprowadzic sterylki aborcyjne? Czy to wogole wchodzi w gre? Quote
Becia66 Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 Osiolek napisał(a): Czy wiesz czy w schronisku da sie przeprowadzic sterylki aborcyjne? Czy to wogole wchodzi w gre? Odpowiem na pw. Quote
Becia66 Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 oj Fuńka, tak mi cie szkoda......:-( Quote
j3nny Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 rozumiem, ze pani nie dzwonila :placz: Quote
Osiolek Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Dobre wiesci w tym smutku: CHANS zgadza sie na dokladanie 50% do sterylki suki ktora zostaje wyadoptowana przed adopcja. Czyli: nie wypuszczamy zadnej suki bez sterylki :-) I jeszcze jedno - rozmawialam dzis z zastepca prezydenta - obiecal dorzucic sie do sterylek :-) Quote
figa33 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Funiu ,może jutro słoneczko się do Ciebie uśmiechnie? Quote
Recommended Posts