Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='eneda']Erka, przepraszam, ale nie rozumiem pytania.

Talony dostał TOZ nie Śtoz i ja nie dysponuję talonami, zaraz idę stać w kolejce do UM, żebym chociaż wysterylizowała stadko, które mam u siebie....[/QUOTE]

Eneda , no to bardzo dziwne ,że nie rozumiesz pytania:cool3:. Bo to chyba dzisiaj Ty wydawałaś talony w UM, prawda?
A juz wypisywanie takich bredni,ze idziesz sie ustawiać w kolejce jest naprawde żenujące.

• Replies 9.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='erka']Eneda , no to bardzo dziwne ,że nie rozumiesz pytania:cool3:. Bo to chyba dzisiaj Ty wydawałaś talony w UM, prawda?
A juz wypisywanie takich bredni,ze idziesz sie ustawiać w kolejce jest naprawde żenujące.[/QUOTE]

z tego co się dowiedziałam...starszej i schorowanej kobiecie należącej do Śtozu też kazano odstać swoje...dostala 1 talon:angryy:

ja proponuję jeśli ta parodia nie rozwiąże się na korzyść osób działających FIZYCZNIE na rzecz zwierzaków, żeby zakończyć tą walkę o psy, koty i po prostu każdego zwierzaka zgłaszać do powołanych w tym celu organizacji - my sobie odpoczniemy, nie będziemy musiały wydawac kroci na telefony, organizować transporty,kasy na wetów itp itd - po co - widac TOZ lepiej działa w tym kierunku i po prostu niech oni się tym zajmują do czego zostali stworzeni - a my sobie popatrzymy:diabloti: odpoczniemy i pogadamy o dupie marynie - a co! po cholerę się tak mordujemy i zamartwiamy!!!

i proponuję Puszka jako pierwszego psa oddać do TOZU - to Monika go przywlokła i zapomniała o jego istnieniu!!!:angryy::angryy::angryy: Puszek jest niewykastrowany i niech oni się tym zajmą jak również kosztownym leczeniem oraz znalezieniem mu domu!!!

Posted

Żenujące to mogą być Twoje wymagania i co chwilę próby skłócenia wszystkich.
Nie muszę się tłumaczyć Tobie, ale to zrobię dla osób które czytają Twoje brednie.

Byłam dziś od 7.20 czekałam na talony, zdobyłam dwa na kotki, które są już zaciążone i prezes Tozu poprosił mnie, czy mogłabym im pomóc w rozdawaniu, to się zgodziłam..... i nie widzę w tym nic złego.

W kwestii talonów kontaktuj się z prezesem TOZU, nie ze mną.

Posted

Czyli jak zwykle, ci co najwięcej pomagają mają radzić sobie sami. Dobrze wiem, jak to jest zakładać wątki, na których zbieramy pieniądze na sterylki. Nazywam je żebraczymi wątkami, bo tyle pozostaje niestowarzyszonym Cioteczom z Kielc.
Jak to możliwe, że tyle jest bezdomnych porzuconych psów po lasach, drogach, polach, a nie ma współpracy między zainteresowanymi? Co z tym TOZ-em?

Posted

[quote name='eneda']KarOla dzięki, z jamnisią wielka niewiadoma, pewnie dziś będzie do odebrania.......[/QUOTE]

Eneda - to zajmij się jamnisią!!! co z Chopinem? Mozartem?Benią - która nie doczeka się chyba wizyty u weta!!! już cię nie interesują????? dogo ci było potrzebne - jak pisałam - do zbiórki kasy na psy! pozakładałaś psom wątki i co??? a niech zdychają - w końcu to nie twoje psy! a co z psami z założonego przez ciebie wątku pt. Piekło w centrum Kielc??/ żyją jeszcze? co z maluchami przywleczonymi przec ciebie z Opatowa? BYŁY CHOCIAŻ POSZCZEPIONE? co z kolejnymi maluchami? gdzie ich zdjęcia? wiadomości? teraz jak widzę siedzisz tylko na wątku tego biedaka - bo jest tylko i wyłącznie pod twoją opieką!!! wypięłaś się na wszystkie psy, które były przez ciebie zabrane:angryy:

a teraz idź poskarż się TOZowi - bo widzę, ze ŚTOZ masz też głęboko w poważaniu!!!

Posted

Eneda nie kompromituj sie dalej, bo o tym ,ze będziesz wydawała dzisiaj talony wszystkim było wiadomo dużo wcześniej, a Ciebie biedaczkę zaskoczono z rana...

No , ale właściwie po co my mamy się martwić o talony. Po prostu tak, jak napisała andzia69, wszystkie interwencje w sprawie psów będziemy kierowac do TOZ-u i ŚTOZ-u, bo to sa organizacje do tego powołane i żadne talony nie beda nam wtedy potrzebne.

Posted

Eneda - Koko wraca z adopcji - zabieraj się do Krakowa i zabieraj małą! to jest twój pies!!!a przynajmniej była od suki, którą zabrałaś!

Właśnie Maada napisala...sunia wraca po 2 mies. jako agresywny szczeniak!:angryy: normalnie ludzi bym ...

Posted

[quote name='eneda']Żenujące to mogą być Twoje wymagania i co chwilę próby skłócenia wszystkich.
Nie muszę się tłumaczyć Tobie, ale to zrobię dla osób które czytają Twoje brednie.

[/QUOTE]

Eneda , czy moje pytanie o talony dla bezdomnych psów dla grupy dogomaniaków je ratujących nazywasz "żenującymi wymaganiami"????:crazyeye:

Bardzo tez proszę wyjaśnij z łaski swojej , o jakich to notorycznych próbach skłócania wszystkich przeze mnie piszesz:cool3:.

Dla przypomnienia :
[B]"Zacytowałam swój wpis, bo jednak moja nadzieja okazała sie płonna[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/cool3.gif[/IMG]. TOZ nie dał nam żadnych talonów, tylko kazano nam jutro o świcie ustawiać sie w kolejce w UM razem z mieszkańcami miasta, gdzie TOZ bedzie wydawał talony.[/B]
[B]Tak TOZ pomaga osobom, które angażuja się w pomoc dla bezdomnych zwierząt.[/B]

[B]Stąd moje pytanie do ewab i enedy ze ŚTZO, czy możemy liczyć na talony od Was? "[/B]

To jest ta próba skłócania??? :crazyeye:Myśmy nawet nie powinny sie prosić o te talony. Bo skoro mają one byc przeznaczone na bezdomne zwierzęta , to chyba logiczne jest,że powinny je dostac osoby, które się tym zajmują i nikt nikomu łaski nie robi. Jeżeli będzie to robił TOZ, to ok, przekazujemy mu wszystkie psy.
Natomiast nam się każe ustawiac w kolejce , a wiemy od kiku osób z miasta, że dostały juz wcześniej talony na swoje zwierzaki :diabloti:.

Ale o czy tu mówić , skoro TOZ tak samo traktuje swoich członków. Starsza kobieta z TOZ/ opiekuje się wieloma zwierzakami, karmi koty w kilku miejscach, chociaz jest to dla niej duży wysiłek/, która ma problemy z chodzeniem dzisiaj musiała się usatwić o 6 -tej rano w kolejce, chciała talon na sukę, kórą wczesniej wydała jako szczeniaka i obiecała ludziom talon i na kota. I nie nie chciano jej dać, dostała odpowiedź,że albo na psa , albo na kota!!!:diabloti:. Przecież to jest jakaś paranoja!!!

Posted

Kar0la, czy uważasz, że to jest w porządku, żebyśmy tu na dogo żebrały o kasę na sterylki, kiedy jest możliwość robienia tych sterylek za darmo????

Posted

tak to jest jak najwięcej do gadania mają ci co siedzą w papiurkach i nosa zza stołu nie wyściubią - wszystko się za nich robi:angryy: to na zasadzie tego księdza na wsi, co się pytal czy ludzie pomogą mu bodowac kościół i pytał - pomożecie??? pomożemy - ludzie odpowiadali...[B]no to róbcie!

Erka - [/B]wypada nam albo iść na urlop i mieć psy gdzieś tak jak jedna taka i całe tozowskie towarzystwo...albo wydawać bez sterylek i koniec.

mam tego dość...:angryy:

Posted

[quote name='erka']Kar0la, czy uważasz, że to jest w porządku, żebyśmy tu na dogo żebrały o kasę na sterylki, kiedy jest możliwość robienia tych sterylek za darmo????[/QUOTE]

Nie, nie uważam, że to jest w porządku. Oczywiście, że w pierwszej kolejności talony powinny dostać osoby, które pomagają bezdomniakom. Tylko z urzędami niestety tak to już jest. Nie wiem jaki wpływ na wydzielanie talonów miała Eneda, więc na ten temat się nie wypowiem.

Psów w potrzebie coraz więcej, a kasy nie ma. O każdy grosz trzeba prosić, robić zbiórki... Wiem, że nerwy puszczają, ale tylko w kupie siła.

Posted

[quote name='Kar0la']Nie, nie uważam, że to jest w porządku. Oczywiście, że w pierwszej kolejności talony powinny dostać osoby, które pomagają bezdomniakom. Tylko z urzędami niestety tak to już jest. Nie wiem jaki wpływ na wydzielanie talonów miała Eneda, więc na ten temat się nie wypowiem.

Psów w potrzebie coraz więcej, a kasy nie ma. O każdy grosz trzeba prosić, robić zbiórki... Wiem, że nerwy puszczają, ale tylko w kupie siła.[/QUOTE]

Karola - urząd nie mial nic do gadania w kwestii wydawania talonów! dlatego w gestii TOZu i Śtozu miało to być!!! a oni dobrze wiedzą kto i co robi...a potraktowano nas jak jakieś śmieci, co to tylko przeszkadzają....

Posted

Kochane erka i andzia69 powtórze jeszcze raz:

JA NIE JESTEM DECYZYJNĄ OSOBĄ W SPRAWIE TALONÓW, TALONY OTRZYMAŁ PREZES TOZU I ON NIMI ZARZĄDZA!!!

Czy dla was jest to zrozumiałe? Bo już jaśniej nie umiem pisać....jak coś wracajcie do podstawówki, tam uczą czytania ze zrozumieniem.

Co do poleceń i zwrotów do mojej osoby w stylu "Eneda - to zajmij się jamnisią!!!" , "a niech zdychają - w końcu to nie twoje psy!", "wypięłaś się na wszystkie psy, które były przez ciebie zabrane[IMG]http://www.dogomania.pl/../../images/smilies/anger.gif[/IMG]

a teraz idź poskarż się TOZowi - bo widzę, ze ŚTOZ masz też głęboko w poważaniu!!!", "abieraj się do Krakowa i zabieraj małą! to jest twój pies!!!a przynajmniej była od suki, którą zabrałaś!"....to możecie sie tak zwracać do własnych dzieci bądź do służących....

To jest forum i to że nie pisze co dzis i dla kogo zrobiłam to nie znaczy, że nic nie robię...... A WY MNIE NIE ZNACIE ALE DO OCENIANIA PIERWSZE....

MYŚLĘ, ŻE PROPOZYCJA PÓJŚCIA PRZEZ TE DWIE "DZIAŁACZKI" NA URLOP JEST DOBRA, CHYBA JUŻ TROSZKĘ PSYCHICZNIE NIE WYRABIACIE, DAJCIE SOBIE JUŻ SPOKÓJ....

TOZ JEST BARDZO ZŁY TAK ERKO?? A CZY MOŻE TO TY W NIM DZIAŁAŁAŚ I TO ZAWSZE TOBIE NIC NIE PASOWAŁO:)

Ja zakańczam te absurdalne rozmowy, z których i tak nic nie wyniknie....wyjdźcie na ulice i tam szukajcie osób z którymi się można pokłocić, to forum ma coś innego na celu, dla bardziej szlachetnych osób, które działają i nie czekają na oklaski, ani nie wydawanie poleceń.

Nie odpisuję już na Wasze zaczepki i ataki. Pozdrawiam.

Posted

[quote name='eneda']KarOla dzięki, z jamnisią wielka niewiadoma, pewnie dziś będzie do odebrania.......[/QUOTE]

To sie upewnię, trafi na tymczas do KarOli?

Erka, to dostalyście w końcu choc 1 talon?

Posted

[quote name='eneda']
Ja zakańczam te absurdalne rozmowy, z których i tak nic nie wyniknie....wyjdźcie na ulice i tam szukajcie osób z którymi się można pokłocić, [B]to forum ma coś innego na celu[/B], dla bardziej szlachetnych osób, które działają i nie czekają na oklaski, ani nie wydawanie poleceń.

Nie odpisuję już na Wasze zaczepki i ataki. Pozdrawiam.[/QUOTE]

jasne...TO forum my znamy od dawna - ty nie - więc skoro tu trafiłaś do bądź łaskawa dostosować się do tego forum a nie do ulicy! jakoś nikt z nas nie czekał na oklaski ani na brava - nie masz pojęcia o czym piszesz więc już lepiej nic nie pisz i idź się zajmij jak pisałam psami, na które się wypiełaś!:angryy:

Malagos - tak - Ewelinka dostała 1 (słownie JEDEN) talon na psy - chyba go podzielimy:diabloti:

Eneda - bądź jeszcze uprzejma nie wchodzić już na ten wątek! idź zakładaj sobie swoje - ok? a my sobie popiszemy dla poklasku!

Posted

Shit, a to brzydko sié dzieje. Nie lubie krécenia. Jest jak jest a po ch..oinké dorabiac historie wielobarwne do rzeczywistosci. TOZ ma talony to niech sie podzieli, Eneda nie stoi w kolejce, to po co gada ze stoi? O co do licha chodzi? Chyba TOZ nie bédzie tych talonów sprzedawal w koncu?

Posted

no widzisz Emilia...jedni myślą globalnie i dostają po głowie...a inni myślą o "swoim" stadku:cool3: a reszta niech idzie na żebry...i tak właśnie wygląda działalność większości towarzystw i organizacji:angryy: pomagają...tylko pytanie komu!

[quote name='eneda']

Talony dostał TOZ nie Śtoz i ja nie dysponuję talonami, zaraz idę stać w kolejce do UM, żebym chociaż wysterylizowała stadko, które mam u siebie....[/QUOTE]

Posted

[quote name='eliza_sk']Erko, a do kogo ewab pisała w tej sprawie ? Bo do mnie na bank nie. Zaraz po apelu Mefi - to było zdaje się jeszcze jesienią przelałyśmy kasę na wskazane konto.[/QUOTE]

Kwestia utrzymania strony swietokrzyskie.schronisko.net była omawiana na wątku kieleckich psiaków i była raczej znana wszystkim. Nie wysyłałam do nikogo informacji. Strona od grudnia jest utrzymywana przez ŚTOZ, nie wiem na jakie konto i komu przelałyście kasę. Utrzymanie strony jest formą pomocy dla dogomaniaczek, które i tak ledwie wiążą koniec z końcem. My nie lepiej. Nie mamy jeszcze OPP więc, każdy grosz u nas się liczy. Jeśli chcecie dorzucić co nieco do utrzymania strony zapraszam. Teraz jest opłacona do maja br.

Co do talonów wstrzymam się z wypowiedziami, do czasu gdy będę wiedziała czy zostały dotrzymane wcześniejsze ustalenia. Póki co dysponujemy [B]jednym[/B] wystanym w kolejce talonem na sterylizację psa.

Posted

[quote name='ewab']Kwestia utrzymania strony swietokrzyskie.schronisko.net była omawiana na wątku kieleckich psiaków i była raczej znana wszystkim. Nie wysyłałam do nikogo informacji. Strona od grudnia jest utrzymywana przez ŚTOZ, nie wiem na jakie konto i komu przelałyście kasę. Utrzymanie strony jest formą pomocy dla dogomaniaczek, które i tak ledwie wiążą koniec z końcem. My nie lepiej. Nie mamy jeszcze OPP więc, każdy grosz u nas się liczy. Jeśli chcecie dorzucić co nieco do utrzymania strony zapraszam. Teraz jest opłacona do maja br.

[/QUOTE]

Na nadmiar wolnego czasu nie narzekam, żeby śledzić każde Wasze słowo na wątku, a szczególnie drażliwsze kwestie czy wylewane na siebie pomyje - więc nie jest w moim obowiązku znajomość tematu serwera - tym bardziej jeśli poruszał go ktoś inny, niż odpowiedzialna do tej pory za ten problem osoba - Mefi.

Wpłata od nas w wysokości 65 zł - [B]była jedyną jaka wpłynęła na ten cel [/B](pominę fakt, że psy ogłaszane przez nas stanowią nawet nie 10% wszystkich umieszczonych na stronie) - co potwierdziła później Mefi. Została przelana końcem maja, czyli zaraz po apelu Mefi - oczywiście na wskazane przez nią konto firmy wynajmującej serwer. Dla zainteresowanych dowód dokonania przelewu.

Ewo, może zanim zaczniesz nawoływać kogoś to partycypacji w kosztach zacznij od tych, którzy jeszcze się na ten cel nie dorzucili - i polecam sprawdzenia zawartości strony - nasze 3 (słownie trzy) psy stanowią 8,3 % wszystkich umieszczonych tam adopcji ... Są tam również psy ze Starachowic i Skarżyska - dla niewtajemniczonych.

A swoją drogą jaki jest koszt utrzymania strony za okres grudzień-maj?

[IMG]http://img233.imageshack.us/img233/1816/37546669.jpg[/IMG]

Posted

Sunię po zmarłej pani zabrałam dzisiaj do pani Ani. Na razie jest bardzo pobudzona, zdezorientowana tym wszystkim, co się z nią dzieje. Musi trochę czasu upłynąć, zanim dojdzie do siebie.
Na szczęście mamy już dla nie dt i jedzie w czwartek:).

Co do talonów, to od pani Ani dowiedziałam się, że ona tez poszła rano stanąć w kolejce, nawet o tym nie wiedziałam. Myślicie,że talon dla psa dostała - oczywiście nie !
Pani Ania , 80-letnia kobieta, dzięki której setki psów zostało uratowanych, która zrobiła dla bezdomnych psów w Kielcach tyle, ile nikt w tym mieście, którą TOZ powinien nosić na rękach, za to co zrobiła i robi nadal. A ona musiała ustawić się w kolejce i talonu nie dostała!:diabloti:
Żeby było jasne, talony wydawane byłu w UM nie przez urzędników, tylko przez członków TOZ i ŚTOZ, czyli osoby doskonale zorientowane, kto i co robi.
Natomiast bez problemu dostała talon kobieta, która akurat przechodziła przypadkiem i zapytała, co tu dają w tej kolejce, jak usłyszała, że talony na sterylkę, to mówi, wezmę, przyda się . :cool3:

Posted

no i co z tym nowym wątkiem naszych psiaków? bo tu zrobiło się ...niemiło:diabloti:

jest takie cuś - a la allegro ale dochód całkowity lub częściowy ma iść na szczytny cel...moze rozwinie się jak allegro? fajnie by było:p moze więcej osób by kupowało z myślą, ze komuś pomogą:lol:

[url]http://www.szczytnycel.pl/[/url]

Posted

Nie umiem Wam powiedzieć ile, ale jakieś talony mamy dostać. W związku z powyższym mam [B]prośbę o zebranie informacji, ile i która potrzebuje na już[/B], żeby można było to jakoś podzielić:).

[quote name='eliza_sk']Na nadmiar wolnego czasu nie narzekam, żeby śledzić każde Wasze słowo na wątku, a szczególnie drażliwsze kwestie czy wylewane na siebie pomyje - więc nie jest w moim obowiązku znajomość tematu serwera - tym bardziej jeśli poruszał go ktoś inny, niż odpowiedzialna do tej pory za ten problem osoba - Mefi.

Wpłata od nas w wysokości 65 zł - [B]była jedyną jaka wpłynęła na ten cel [/B](pominę fakt, że psy ogłaszane przez nas stanowią nawet nie 10% wszystkich umieszczonych na stronie) - co potwierdziła później Mefi. Została przelana końcem maja, czyli zaraz po apelu Mefi - oczywiście na wskazane przez nią konto firmy wynajmującej serwer. Dla zainteresowanych dowód dokonania przelewu.

Ewo, może zanim zaczniesz nawoływać kogoś to partycypacji w kosztach zacznij od tych, którzy jeszcze się na ten cel nie dorzucili - i polecam sprawdzenia zawartości strony - nasze 3 (słownie trzy) psy stanowią 8,3 % wszystkich umieszczonych tam adopcji ... Są tam również psy ze Starachowic i Skarżyska - dla niewtajemniczonych.

A swoją drogą jaki jest koszt utrzymania strony za okres grudzień-maj?
[/QUOTE]

Za okres grudzień 2009 - luty 2010 kwota 212,28 (w kwocie zawarta jest jednorazowa opłata rejestracyjna), za marzec-maj 2010 - 91,50.
Zaproszenie do wsparcia finansowego kieruję do wszystkich, którzy mają na to ochotę. Statystyk ogłoszeń i artykułów nie będę prowadziła.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...