erka Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Co do kotów, to chyba trzeba załóżyć koci wątek, bo jeszcze czeka na dom czarna kocica, ta ode mnie z hurtowni, która już była w ds, ale oddali, bo "chciała zjeść papużkę" . I jest jeszcze ta biało-szara kociczka, do której strzelali.
ewelinka_m Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Z kotów jest jeszcze Mela- od Basi. matko jakie tu dziś same beznadziejne wieści :(:(
andzia69 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 no to kotów też mamy pod dostatkiem:( ja kiedys ogłaszałam nawet na miau - maluszki, które były u Erki i chyba u p. od Saby...ale zerowe zainteresowanie nimi było...to co dopiero znaleźć domki dla starszych kotów...chyba koniec świata nadchodzi...same beznadziejne wieści:(
erka Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Jeszcze mi dzisiaj zadzwoniła znajoma, że gdzieś pod Kielcami byłmały psiak potrącony przez samochód, łapke miał prawdopodobnie złamaną , wisiała mu zupełnie. Oczywiście do weta nikt nie poszedł, ale jakis facet zrobił mu prowizoryczną budke i go dokarmiał. Ale wczoraj zabrali go schronowi hycle:diabloti:. Okazało się ,że dzieci ze szkoły chciały pomóc biednemu pieskowi i zawiadomiły schron. No i "pomogły":mad:. Pewnie od razu go uśpią i to by było chyba najlepsze wyjście dla biedaka, bo jak nie, to zagryza go psy, albo umrze w cierpieniach na nosówkę albo parwo.:-(. W świadomości ludzi niestety schron funkcjonuje, jako miejsce, gdzie pomaga sie psom:diabloti:
divia_gg Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Erko tak jest niestety i przyznam sie, ze ja jeszcze pare lat temu sama tak myslalam:oops:....Bo ludzie mysla, ze w schronisku to przeciez ma bude i jedzenie to przeciez super - lepiej niz na ulicy przeciez:roll:....A nikt sie nie zastanawia glebiej....Niestety...
andzia69 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 no to wstawiam jeszcze koty mojej tesciowej - posterylizowane - muszę tylko dowiedzieć się który jest który i ile mają...ale chyba nie maja roku z tego co pamiętam... i kolejna i i czyli kotów mamy tu 4 plus 1 co wcześniej wstawiłam i od p. Basi i u Jaagi, u Erki 2 - czyli 9!!!! ...masakra:(
emilia2280 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 kot. takie mile kicie widujé tylko na Waszym wátku. ogólnie nie mam dobrego zdania o kotach ;p mnie wszystkie nielubiá, uparte stworzenia. Ale marzé o kici takiej milutkiej. Bez drapania itp ;ppp
tomcug Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 A ja założyłam Krecikowi wątek, zaczęłam ogłaszać. Zajrzyjcie czasem i podrzućcie, proszę. http://www.dogomania.pl/threads/181571-Krecik-mA-ody-cudny-kudA-acz-bez-domu-grozi-mu-schron
eneda Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Jeżeli chodzi o koty, to proszę doliczyć u mnie 7...... :(
Maada Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Ja mam trzy swoje.. w odkacaniu nie pomogę :( Mogę zrobić plakacik dla tych kotów do porozwieszania u wetów i powiesić gdzie dam radę, ale przydałoby się zebrać wszystkie zdjęcia na oddzielnym wątku i napisać 1-2 zdania o każdym kocie. Bo kot kotowi nierówny..
Jaaga Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Andzia69, zróbcie allegro tej grafitowej dymnej kici. Powinni szybciutko znaleźć sie chętni. Takie umaszczenie ma wzięcie. Dobrze byłoby załozyć kotom tu osobny wątek, tylko kieleckie koty juz mają swój i na ten chyba znowu tylko my wchodziłybysmy. Ja tez nie mam chętnych na Milusie, a przecież jest super. Jedyna osoba, jak ja chciała szukała kota do... łapania kretów. wytłumaczyłam, że kot z wszystkim testami, zaszczepiony, wysterylizowany nigdy nie trafi ode mnie na zewnątrz. Szkoda, ze tak wyszło z Krecikiem, bo mówiłam Erce, ze może przyjechac, skoro zagrozony schronem. Był transport, a skończy się tak, jak w przypadku tego z połamaną łapką. Na tych zdjęciach trochę przypomina mi Wafelka.
divia_gg Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 No szkoda bardzo, ale kurcze ktos erke wprowadzil w blad..A juz mogl byc wykapany, pachnacy i bezpieczny...
divia_gg Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Wlasnie dalam Barego do naszych anonsow. Ze zdjeciem na dwa wydania. Bedzie we wtorek. Zaznaczylam duzymi literami, ze lagodny, ale erko pewnie mozesz sie spodziewac telefonow czy "un łosty jest"...Ale moze ktos cos...
wojtuś Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Witam Pięknie :loveu: Na wątku Świata SBD pozostawiła taką wiadomość: sleepingbyday napisał(a):hej ludzie :-). nie ogarniam watków, zeby często wpadać, no i, no osttanio w rozjazdach służbowych jestem. ale pamiętam o światku i ivette, nie myslcie sobie, ze nie....!!! przy okazji - mam dom w wawie (jeszcze nie sprawdzony, ale przez telefon pzreszedł wstępną selekcję) dla suki ok 10 miesięcznej, 15-20 kg, gładkiej lub szorstkiej, o ciemnej sierści. jak wam cos na mysl przychodzi, to dawajta znać. Może któraś sunia lub szczeniak by się nadawał do domku:-)
Eruane Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Przypominam jeszcze psiaka z Daleszyc. Nr do pani, od której mozna uzyskać informacje na temat psiaka 41 307 22 95 (p.Kaleta): Z pewnością przydałby mu się tymczas, bo sierść kiepska na takie zimno i wygłodzony. :( :( Zaginionego mixa labradora ze stojącymi uszkami, którego szukamy, widziano 3-4 dni temu na Świętokrzyskim. Przemierzył całe osiedle, ostatecznie widziano go na końcu Świętokrzyskiego przy pętli, niedaleko ogródków działkowych. Przemieszcza się szybko, nie zatrzymuje się, co utrudnia namierzenie go, ale wiemy, że żyje i że gdzieś jest... Rozglądajcie się za tym niesfornym psem, może ktoś go gdzieś zauważy.:(
Eruane Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Szukając tego mixa labradora znaleźliśmy ogłoszenie na Świętokrzyskim, że ktoś znalazł owczarka collie... A kociaki na miau trzeba wrzucić. Tutaj nikt ich nie zauważy.:(
andzia69 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Eruane napisał(a):Szukając tego mixa labradora znaleźliśmy ogłoszenie na Świętokrzyskim, że ktoś znalazł owczarka collie... A kociaki na miau trzeba wrzucić. Tutaj nikt ich nie zauważy.:( na miau jest takie zakocenie, że nikt nie zauważa...wrzucałam kiedys maluchy, które siedziały u Erki i zero zainteresowania:9 Co do tego colie - to o nim pisała Eneda, że ktoś go wziął z ulicy, potem chciał odwieźć ze schronu, potem się znalazł niby właściciel...nic więcej nie wiem - był to starszy pies, 3-kolor
Jaaga Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Na Miau, tak jak tu, trzeba stale bywac na wątku, a kto tam jeszcze bedzie zaglądał?
mag.da Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Koty wrzucę na naszą stronę, tylko tam każdy musi mieć podane imię, wiek i namiary kontaktowe. Inaczej odrzucą ogłoszenia.
ewelinka_m Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Eliza zrobiła dziś naszym psiakom allegra na 3 województwa: Albince, Orfince, Guciowi,Albinowi, Soni, Baremu, Terri,Kajtkowi, Czarnemu, :calus: dziekuje jeszcze raz! ;)
ewelinka_m Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Eliza zrobiła dziś naszym psiakom allegra na 3 województwa: Albince, Orfince, Guciowi,Albinowi, Soni, Baremu, Terri,Kajtkowi, Czarnemu, :calus: dziekuje jeszcze raz! ;)
andzia69 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 założyłam beniom watek...dołączyłam też benię od EwyB...moze to pomoże znaleźć im domy, bo tu giną...:( http://www.dogomania.pl/threads/181673-2-bernardynki-jedna-ma-dt-inna-biega-po-polach-z-maluchem-my-juA-nie-dajemy-rady?p=14282410#post14282410
mag.da Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 A ta pierwsza benia się odnalazła, czy nadal jej nie ma?
erka Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Benia z dzieckiem dzisiaj sie pojawiła. Nie wiadomo, gdzie były, może ktos je przymknał i uciekły, bo chyba by nie robiły kilkudniowej wycieczki. Mam nowe zdjęcia, pewnie andzia69 wstawi w ich wątku. Dom chociaz tymczasowy bardzo pilny, bo benia zaraz bedzie miała cieczkę, no i nie wiadomo, czy znowy nie zginą.
Recommended Posts