ewelinka_m Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 wreszcie działa dogo :multi: dzisiaj nasze psy i koty zawisły w nowinach, powiesiłyśmy z Magdą też na basenie tam dużo osób się przewija może ktoś wypatrzy :roll: w poprzednim tygodniu z Sagą i Miśką rozwiesiłyśmy też trochę w kielcach... Jeszcze raz dziękuje osobom dzięki którym możemy rozwieszać te plakaty: Betel za wykonanie :Rose: :buzi: Emili za drukowanie :Rose: :buzi: oby tylko ktoś się odezwał.
kika22 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Fiona22 psiaka z lasu nie karmiłam, nie miałam kiedy:placz: Cieszę,że plakaty już wiszą czekamy na telefony:loveu: Oby Twoj telefon Erko był czerwony od dzwonienia:eviltong: A czy masz już jakieś więsci o sunkach z lasu z DT;) Bo młody mnie co chwile dopytuje:lol: Transporterki podrzuce do p. Ani w tym tygodniu. Jakby byly potrzebne na juz, to dajcie znac.
Od-Nowa Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 niestety tylko podniosę. Z nadzieją czekając na nowy dzień i nowe domy...
Rudzia-Bianca Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='ewelinka_m']wreszcie działa dogo :multi: dzisiaj nasze psy i koty zawisły w nowinach, powiesiłyśmy z Magdą też na basenie tam dużo osób się przewija może ktoś wypatrzy quote] w Myśłenicach też na basenie wiszą :) ale chyba nikt się nie interesuje nimi :(
erka Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Kika22, u suniek z lasu wszystko ok:loveu:. Jeszcze raz podziekuj bardzo bratu:modla:. Więcej info na ich wątku:razz:. A plakaciki przez Was rozwieszane przyniosły na razie rezultat w postaci chętnej osoby do wolontariatu:lol:, z czego tez bardzo się cieszymy. Jest też pani zainteresowana Tutti i Frutti, ale to z ogłoszeń w necie. Prosiłam ewelinkę_m,żeby jej wysłała więcej zdjęć suń, zobaczymy. U Warty vel Pumy też dobre wieści, ale szczegóły jutro:razz:. Ale żeby nie było za dobrze, wstawiam zdjęcia dwóch nowych psiaków w wielkiej potrzebie. Juz o nich wcześniej pisałam, sa to psiaki mocno trunkowego ciecia, który mieszkał z nimi w takiej małej budce bez prądu, a żywił tym , co znalazł na śmietniku, podejrzewam,że sam żywił sie tak samo. Jakis czas zabrano go do szpitala, a teraz dowiedziałysmy się ,że zmarł. Psiaki zostały na ulicy, koczuja przy tej budzie,bez schronienia, czasami podrzucą im coś do jedzenia ludzie z sasiedniego bloku. Znajoma poszłą tam zrobić im zdjęcia, pies jest bardzo przyjacielski, sunia z początku trochę nieufna, ale myślę ,że szybko dało by się to przełamać. Nie wiemy , czy ona czasami nie jest w ciąży:roll:. Proponowałyśmy kiedys temu cieciowi,że ja wysterylizujemy, ale sie nie zgodził. Oba psiaki są podobno młode, ale muszę sie tam wybrać i zobaczyć. Sunia Pies Dziewczyny, wymyślać imiona:eviltong:!
erka Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 No nie, przez chyba 40 min wstawiałam 3 zdjęcia pieska i wogóle ich nie ma:mad:.
DuDziaczek Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Sunia...hm... - Luna...Pestka ?? Pies - Lerek..Rambo...Dżezik ??
erka Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 A jak udało mi się już dołożyć te zdjęcia i chciałam usunąć nastepny post, to okazało się,że nie można tego zrobić:diabloti:. Czekam jeszcze na propozycję imion ewelinki_m i Sagi86:razz:, a one juz wiedzą dlaczego:eviltong:.
DuDziaczek Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 erka napisał(a):A jak udało mi się już dołożyć te zdjęcia i chciałam usunąć nastepny post, to okazało się,że nie można tego zrobić:diabloti:. Ciesz sie ze mozna edytować :diabloti::diabloti: dobrze ze oddali... jak tak dalej pojdzie to niedlugo cytowanie zabiora xD
kika22 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 erka napisał(a):Kika22, u suniek z lasu wszystko ok:loveu:. Jeszcze raz podziekuj bardzo bratu:modla: Erko dziekuje za wieści:lol: Tylko informuj nas na bieżąco, bo tak jak pisałam zawojowały serce mojego brata;) I chciałby wiedzieć co u nich.
betel Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Dzień dobry wszystkim, widzę,ze troche pozytywnych zmian , ale pojawiły sie też nowe znajdki. Szukajcie imion , a jak będzie trzeba zrobię im allegro. Ps. Psiak jakoś kojarzy mi się z osiłołkiem z Kubusia Puchatka, chyba przez pozę i minę. ale sądę , że Kłapouch to nie byłoby dobre imię:evil_lol: Zapraszam serdecznie dawno nie widzianych gości na nasz wątek:cool3:
GoskaGoska Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Ja lubię krotki imiona dla suni: Aza , Mora, Dina, Djuna, nieco dluzesz Melisa, on : Ast, Orjon, Mars, Ozi
beata adamczyk Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 witam! mam prośbe wiem,że macie wprawe w zajmowaniu sie bezdomnymi zwierzakami. chodzi po Suchedniowie (mieście w którym mieszkam) taki wielki pies, jest tutaj już ponad pół roku,jak tylko mam okazje to go karmie,ale niestety u mnie na osiedlu jest bardzo żadko,a na tym co on przesiaduje co jestem to przeważnie nie moge go znaleść. ale nie o tym chciałam pisać. widziałam dzisiaj jak go karmiłam,że bardzo kuleje na tylną łapke,pewnie go potrącił samochód bo on jakoś nie specjalnie uważa na ulicy.on jest bardzo zastraszony i napewno nie da mi sie dotkną,nawet jak go karmie to musze mu zostawiać i odchodzić dopiero jak jestem daleko to on podchodzi i łapie coś a potem ucieka jeszcze dalej :placz: jest mi go strasznie żal,a teraz jeszcze ta łapka,czy można mu np. cos podac jakiś lek bez wcześniejszego badania (bo na to myśle nie ma szans)a jest duuużyy bardzo wiec sie go boje,niby jest przespokojny. pomóżcie mi co mam zrobić mam ciocie weterynarz to by mi mogła dac jakieś leki na tą nóżke. jak myślicie?
saga_86 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Już jest tyle propozycji ,że spokojnie erko coś wybierzesz:lol: No może jeszcze np Olinka i Olo:eviltong:
ewelinka_m Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 erka napisał(a): Czekam jeszcze na propozycję imion ewelinki_m i Sagi86:razz:, a one juz wiedzą dlaczego:eviltong:. :siara: zupełnie nie mam pojęcia dlaczego,ale zrobimy naradę z Sagą :cool3: a zdjęcia jamniczek już wysłane, teraz idzie ostatni meil z filmikiem który nigdy publikowany nie był :diabloti:
erka Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Dzięki ewelinko_m:loveu:, a o imionach proszę zdecydujecie, mnie się spodobała Olina i Olo:razz:. Beata adamczyk ,trudno będzie pomóc temu psu, jak nie wiadomo co jest:shake:. On obciąża chociaz toche ta łapę? Bo jeżeli to byłby problem stawów, to mogłabym Ci wysłac preparat z glukozaminą na stawy, ale jak mu podawać, jak to trzeba by robić systematycznie codziennie:roll:. A jeżeli stłuczenie, a może złamanie, to i tak nic nie zrobisz, jak on nie da do siebie podejść:shake:. Ten małpiszon Tola, która mimo wielu prób nie dał się złapać na sterylke, a ostanio pogryzła nawet Irkę , teraz dostała cieczkę:diabloti:. Makabra, jakies psy sie schodzą, podaję jej hormony na przerwanie, kolejne koszty....
beata adamczyk Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 :shake: erka to nie bedą stawy,bo to było z dnia na dzień, najpierw normalnie chodził i biegał a dzisiaj kuleje. ale jak troszeczke staje na ta łapke to pewnie nie jest złamana.a jak jest stłuczona to może samo sie wygoi? kurde ale biedne sa te psiaki :placz: ktoś do mnie napisał,ale pisze mi,ze nie da sie otworzyć,bo nie mam jakigoś programu.prosze napisac na [email protected]
ewelinka_m Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 a teraz zdjęć trochę :cool3: :siara: i więcej wgrać się nie chce :mad: mamy za to całą sesję Taszy, Fruzi, przy kwiatkach i reszty psiaków również działkowych z soboty ale to na aparacie Magdy która wstawi zdjęcia na dniach Jest kilka Fruzinkowych ślicznych :loveu: bo wczoraj to pogody do zdjęć nie było brudno i mokro i ciągle padało:mad:
erka Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 A gdzież to łamałyście taki piękny zakazik:evil_lol:? Co do zdjęć , to czekamy z niecierpliwością na dorrick, bo przydałyby się ładne fotki Fruzi do ogłoszeń:p. Elwira dowiedziała się, że znowu sąsiedzi działkowi szykują atak na nasze psiaki:angryy:. Powiadomili podobno San-Epid i inne odpowiednie słuzby,że jakoby z powodu naszych psów jest plaga szczurów:diabloti::mad:. A prawdą jest ,że to z powodu sąsiedztwa baru, szczury atakuja naszą działkę. Raptem są tam cztery psiaki, codziennie sprzątane, nie zostawia sie żadnych resztek jedzenia. Ale wiadomo,że psy zawsze będą przeszkadzały:mad:.
ewelinka_m Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 jakie tam łamałyście :eviltong: przecie tam zieleni wcale nie było :loveu: na żeromskiego [SIZE=2]nie no oczywiście my te szczury hodujemy :loveu: przecież musimy czymś karmić psy, a przecież szczury legną się od psów :diabloti: głupota ludzka nie zna granic :mad: niech nam pokażą choć jedną resztkę jedzenia, choć jednego śmiecia :angryy: na działce jest czyściej niż w niejednej melinie pijaków, ba nawet czyściej niż w lesie, co to panie obrończynie środowiska tak krzyczą głośno,a jak się więcej śmieci nazbiera to jazda do lasu wyrzucić :mad: ostatnio jedna "miła" starsza pani mnie poinformowała że nie powinnam z moim psem chodzić po trawie :diabloti: bo od tego trawa jej żółknie :cool3: po czym patrze idzie z wnuczkiem i wysyła dziecko do cudzych ogródków żeby sobie kwiatuszków nazrywało na wianuszek,a dziecko chodzi jak taran wszystko po drodze niszcząc ale gdzieżby moje 9 kilowe bydło niszczy trawe :loveu: więc trzeba zrobić awannturę w końcu to pies a dziecko może chodzić jak chce
DuDziaczek Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Zawsze można powiedziec ze szczury też zwierzęta i im domow tez szukamy :diabloti::diabloti::diabloti:
ewelinka_m Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 i mamusia maluchów z tego wątku: http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112212&page=51 Ola /:diabloti:/ przypomnij mi jak p.Basia na nią wołała?:roll:bo za nic nie mogę sobie przypomnieć Sunia to straszna przylepka, a w pańcię wpatrzona jak w obrazek, jest malutka.
Recommended Posts