andzia69 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Betelku - pamiętaj, ze Czarkowi ja zrobiłam allegro;)
jkp Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Kochane "Ciotki kieleckie" pamiętacie biedną sunię , błąkajacą sie pod schronem , która u Jaagi została Bellą I ( a potem w wielkopolsce została Ciapą )?? Przesyłam fotkę cobyście miały poczucie sensu w chwilach zwątpienia ( ja tez miewam i sie tak pocieszam )[IMG]http://img340.imageshack.us/img340/6904/ciapa.jpg[/IMG] DODATKOWO BELLA JEST NAJLEPSZYM AMBASADOREM ADOPCJI BEZDOMNIAKOW- wszyscy sie nią zachwycają i nikt z moich znajomych nie ma teraz wątpliwości jaki to ma sens! Wszyscy opowiadaja Ciapki historię a ta idzie "w ludzi" i na pewno przyniesie jakies nowe domki w przyszłosci .
betel Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Wrzuciłam na allegro ogłoszenia dla : [COLOR="Red"]Morki, Orfinki, Gai, Kropki, Małej, Barda[/COLOR] Stare allegra, które kontynuuję to [COLOR="#ff0000"]Sara, Luśka, 5 bezdomych szczeniaków[/COLOR]. Pozdrówka dla wszystkich Ps. Super wieści o Belli:loveu:
malagos Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='erka'][quote name='eliza_sk']U mnie allegro mają: Gaja, Bard, mała sunia - ta ciułałkowata, Kropka, Orfinka, Morka. [B]JUTRO WYJEŻDŻA DO KATOWIC MOJA BOKSIA KLARA. PAN ZAOFEROWAŁ POMOC W TRANSPORCIE DO KATOWIC W RAZIE POTRZEBY - macie coś ?[/B] [B][COLOR=blue]W jakim wieku jest RÓZIA ?[/COLOR][/B] /QUOTE] Eliza_sk, wysłałam do Dąbrowy Górniczej zdjęcia naszych suczek, gdyby się zdecydowali, to było co zawieźć, ale nie wiem, czy się zdąży. Rózia ma ok. 2 latek:lol:. Malagos nie wiem dokładnie na co te wnyki, może na kłusowników:cool3:, w każdym bądź razie rozstawione nad stawami. Zdjęcia suni ma zrobić, ale co z tego, nawet gdyby ja przywióżł, to co z nia zrobic. Oni mają w małym mieszkanku 2 duże psy, kota , który z tymczasa stał sie rezydentem i teraz Kropke na przechowaniu i ta pani karmi wszystkie koty w okolicy i juz nie daja rady.[/QUOTE] A jakiej ona jest wielkosci (wagi) - moja tymczasowiczka Mika na zaklepany dom w Gliwicach, kombinujemy jakiś łączonu transport przez Warszawę, a na jej miejsce przyjeżdza sunia spod Sochaczewa, z parkingu dla TIRów. Teraz w mojej tymczasowej budce pomieściły sie 2 małe suczki z Zamościa, wiec jak i te są małe, to moze zmieszczą sie dwie?... . Żeby tylko szybko wypalił ten transport na Ślask......U mnie wparwdzie dom tymczas. płatny, ale 150 zł za miesiac, moje jedzenie i moja podstawowoa opieka weterynaryjna (no, mojego męża szybciej, bo ja wypadłam z zawodu...)
andzia69 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Jkp - dzieki za podnoszenie na duchu!:loveu::loveu::loveu: jakiego Bella ma pięknego kociego kolegę:crazyeye::loveu:
betel Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 TO BĘDĄ MIEĆ PODWÓJNE ALLEGRA, OD PRZYBYTKU (CZASEM )GŁOWA NIE BOLI:cool3:
kika22 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [IMG]http://img340.imageshack.us/img340/6904/ciapa.jpg[/IMG] Jkp az sie łezka kreci na te wiesci:loveu: Tak Ciapa jest super reklama naszych kieleckich bid:lol:
andzia69 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Czarka można chyba zdjać z ogłoszeń....mały pojechał do domu w Starachowicach
Jaaga Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Gdyby ktoś spotkał naprawdę dużego bezdomniaka, to dajcie znać. Dziś pojechała do nowego domu Stella. Tylko wielkopies musi być na tyle duży, żeby nie dać się kozom, no i łagodny :eviltong:.
erka Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Jkp, dzięki Ci za uratowanie Ciapy i za to, co robisz dla innych bezdomniaków:iloveyou:. Może dzięki Ciapie i innym naszym wspaniałym psiakom ludzie się przekonają ,że nie należy sie obawiać adopcji juz dorosłego psa, że może on być cudownym i wiernym towarzyszem, niczym nie ustępującym szczeniaczkowi, którego "chcą sobie sami ułożyć". Malagos, to by było fantastycznie, gdybyś mogła wziąć na dt tą bidulkę:loveu:. Będę miała jej zdjęcia, ale jest mała , podobno do 10 kg. Tak mi jej żal, że takie zimno, a ona tam leży bez żadnego schronienia, a jeszcze nad wodą jest zimniej:-(. Czarek w domu???:roll:
erka Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Jaaga , to fantastycznie,że Stella ma w końcu dom:loveu::loveu:. Teraz pora aby się fuksnęło Fuksikowi po raz drugi;). A może nasz Bary nie bałby sie kóz?:razz:
andzia69 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='erka'] Czarek w domu???:roll:[/QUOTE] czarek w domu (relacja na jego wątku), reszta kaski z hoteliku Czarka ma iść na malucha z Tumlina;) a reszta z reszty - chciałabym na Górkę przeznaczyć...no ale moze masz innego "typa":roll:
erka Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Andzia69, a co za wspaniały podpisik sobie zafundowałaś?:evil_lol:
andzia69 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='erka']Andzia69, a co za wspaniały podpisik sobie zafundowałaś?:evil_lol:[/QUOTE] no toz przecież cala prawda o mnie - nie wiedziałaś?:diabloti:
ewelinka_m Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Jkp cudowne zdjęcie :loveu::loveu: pamiętam jak ta bestia :evil_lol: uciekała przed nami w popłochu jak ją łapałyśmy,a teraz to taki kochany stwór.. :loveu: zresztą już po złapaniu była genialna..:cool1: Andzia-wreszcie masz podpis opisujący Ciebie :diabloti::diabloti: psy się same ratują u nas w kielcach..a te co są wklejone na wątku to pewnie z internetu są zdjęcia ściągnięte :eviltong:
betel Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Andzia, wyrzuć te bzdury z podpisu:mad::mad::mad:
eliza_sk Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Erko co z Rózią ? Czy mogę ją wysyłać razem z Malutką - tam gdzie Ci mówiłam ?
andzia69 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='betel']Andzia, wyrzuć te bzdury z podpisu:mad::mad::mad:[/QUOTE] Betelku - kiedy mi sie to bardzo podoba:evil_lol::evil_lol::evil_lol: przeciez to cała ja!:diabloti:
Jaaga Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Mam z ogłoszenia Fuksika Panią, która chce psa - samca 1-3 l. do ogrodu. Pani po głosie miła, zdecydowana dać dom, podobno buda i ogród duże. Pies nie ma być agresywny, ale żeby szczeknąć potrafił. Jeśli macie takiego chłopaka na oku, to proszę o kontakt. Podam na PW tel. do tej Pani. Obiecałam, że do jutra wieczora ktos sie odezwie. Gdyby u Was nie było kadydata, to poszukam na miejscu.
malagos Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Moja tymczasowiczka prawdopodobnie w srodę nas opuści i uda sie do Gliwic, sunia spod Sochaczewa jeszcze nie dotarła, też jest malutka, taka ratlerkowa, więc z tą Waszą byłoby im raźniej i cieplej....
betel Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Jaaga']Mam z ogłoszenia Fuksika Panią, która chce psa - samca 1-3 l. do ogrodu. Pani po głosie miła, zdecydowana dać dom, podobno buda i ogród duże. Pies nie ma być agresywny, ale żeby szczeknąć potrafił. Jeśli macie takiego chłopaka na oku, to proszę o kontakt. Podam na PW tel. do tej Pani. Obiecałam, że do jutra wieczora ktos sie odezwie. Gdyby u Was nie było kadydata, to poszukam na miejscu.[/QUOTE] Dużym psem zdaje się byłby Bary.Co wy na to?????
andzia69 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Jaaga']Mam z ogłoszenia Fuksika Panią, która chce psa - samca 1-3 l. do ogrodu. Pani po głosie miła, zdecydowana dać dom, podobno buda i ogród duże. Pies nie ma być agresywny, ale żeby szczeknąć potrafił. Jeśli macie takiego chłopaka na oku, to proszę o kontakt. Podam na PW tel. do tej Pani. Obiecałam, że do jutra wieczora ktos sie odezwie. Gdyby u Was nie było kadydata, to poszukam na miejscu.[/QUOTE] Bary - jak najbardziej...i on pod chmurką (mam nadzieję, ze on tam dalej koczuje, a nie został przegoniony prze miejscowych widłami:-()tylko, ze on też ma ok. 4 lat... [SIZE=3][COLOR=Red][B]Bary [/B][/COLOR][/SIZE]- już od dłuższego czasu biega po polach w podkieleckiej Cedzynie. Jest duży, waży na pewno ponad 30 kg. Sierść ma szorstką, jest mocnej budowy. Ma ok. 4 lat, jest przyjazny, bez problemu daje się pogłaskać. Bawił się z dziećmi, wpychał się na podwórko kobiety, która o nim zawiadomiła. Jest to łagodny pies, ale wyglądem wzbudza respekt. Pilnie potrzebuje domu. [URL="http://img200.imageshack.us/i/p1015640.jpg/"][IMG]http://img200.imageshack.us/img200/7492/p1015640.jpg[/IMG][/URL] no i są jeszcze...tyle, ze starsze:-( [COLOR=Red][B][SIZE=3]Boczek[/SIZE] [/B][/COLOR]- psiak, ok 5 letni. Odrobaczony i odpchlony. Jest jednym z 4 psów kobiety, którą przerasta utrzymanie zwierząt i chciałaby oddać je do innych domów. Psiak jest cały czas na łańcuchu ponieważ przeskakuje przez niezbyt wysokie ogrodzenie. [URL="http://img263.imageshack.us/i/tnimg4593.jpg/"][IMG]http://img263.imageshack.us/img263/5351/tnimg4593.jpg[/IMG][/URL] [SIZE=3][COLOR=Red][B]Mika[/B][/COLOR][/SIZE] - sunia, ma ok 5 lat. Została odpchlona, odrobaczona, [B]wysterylizowana[/B]. To bardzo sympatyczna sunia, energiczna, niestety musi być przypięta na łańcuchu, nie dogaduje się z innym psiakiem i przeskakuje przez ogrodzenie - ewidentnie chciałaby sobie pobiegać, ale nie ma możliwości - bardzo jej szkoda przy budzie... Sunia jest taka z dłuższym włosem, bardzo dużo zyskuje przy bliższym poznaniu. [URL="http://img529.imageshack.us/i/tnimg4570.jpg/"][IMG]http://img529.imageshack.us/img529/333/tnimg4570.jpg[/IMG][/URL] i Lusia...sunia [IMG]http://img156.imageshack.us/img156/9562/tnimg4702.jpg[/IMG] Malagos - a ty chciałabys zabrać Rózię? czy ta sunieczkę, której zdjęc jeszcze nia ma - ta "od wnyków"?
Jaaga Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Niestety, w grę wchodzi wyłącznie pies i to młody. Najpierw ta Pani chciała psa do roku, ale powiedziałam, że to jeszcze szczenię i potrzeba wiecej pracy, a dorosły młody pies ma już ukształtowany charakter i wiadomo, jaki bedzie. Więc te 3 lata to górna granica.
erka Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Jaaga']Mam z ogłoszenia Fuksika Panią, która chce psa - samca 1-3 l. do ogrodu. Pani po głosie miła, zdecydowana dać dom, podobno buda i ogród duże. Pies nie ma być agresywny, ale żeby szczeknąć potrafił. Jeśli macie takiego chłopaka na oku, to proszę o kontakt. Podam na PW tel. do tej Pani. Obiecałam, że do jutra wieczora ktos sie odezwie. Gdyby u Was nie było kadydata, to poszukam na miejscu.[/QUOTE] Jaaga, to może Bary, łagodny, ale potrafi zaszczekać. Jak masz jej adres, to możemy wysłać zdjęcia. No nie wiem dokładnie w jakim może być wieku, to tak czasami trudno ocenić, może być młodszy niż napisałam. Myślę,że wyslać zdjęcia nie zaszkodzi.
Recommended Posts