Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Buba z mojego podpisu u mnie w domu....musiałam ja dzisiaj zabrac...na razie się oswajamy choc to oaza spokoju:loveu: jutro może kąpiel bo ciut jedzie:evil_lol:

no i muszę podzwonic coby jak najszybciej mi ją wysterylizowali

Posted

Sunia od tej kobiety z Herbów już u p.Ani :razz:
nie jest takim diabełkiem, jak po nią przyjechaliśmy była strasznie wystraszona, cała się trzęsła, ale grzecznie siedziała u mnie na kolanach, wet mówił,że miała 4 szczeniaki, 2 z nich były zdeformowane ..
u p.Ani się już trochę rozruszała jak wychodziłam i zwiedzała dom.

Mag.do dodaj do pierwszego, Daleszka jest już wysterylziowana, ogrooomna z niej przylepa:loveu:

a z gorszych wieści, p. Magda od Pixie miała na dt u rodziców-sunię Franię, zaciążoną która się do nich przybłąkała...w piątek dziwnie się zachowywała, wypuścili ją na dwór, gdyż kręciła się przy drzwiach..wróciła nad ranem bez brzuszka :-(
urodziła pewnie gdzieś, a teren tam jest ogroooomny, co było widać na zdjęciach, sunia w ogóle nie chce wyjść na ogród, śpi ciągle w domu, a szczeniaczków nigdzie nie widać, przeszukali cały ogród a ich nigdzie nie ma... :shake:

Posted

z kolejnych wieści, wczoraj rano zadzwoniła do mnie prawie zapłakana Miśka, na tej jej cholernej wsi znowu ktoś psa wyrzucił :placz:
szkieletor straszny...:shake:

jej wątek:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/same-kosteczki-do-adopcji-zaglodzona-inka-pilnie-potrzebuje-pomocy-123388/#post11125191[/url]

Posted

[quote name='ewelinka_m']a z gorszych wieści, p. Magda od Pixie miała na dt u rodziców-sunię Franię, zaciążoną która się do nich przybłąkała...w piątek dziwnie się zachowywała, wypuścili ją na dwór, gdyż kręciła się przy drzwiach..wróciła nad ranem bez brzuszka :-(
urodziła pewnie gdzieś, a teren tam jest ogroooomny, co było widać na zdjęciach, sunia w ogóle nie chce wyjść na ogród, śpi ciągle w domu, a szczeniaczków nigdzie nie widać, przeszukali cały ogród a ich nigdzie nie ma... :shake:[/quote]

Jak byłam mała to moja suka urodziła martwe szczeniaki i je zjadła. Zwierzęta zjadają swoje martwe płody więc może urodzily się martwe. Gdyby żyły nie zostawiłaby szczeniąt.

Posted

Ewelinko, może i nie jest diabełkiem, ale nerwów mi napsuła:diabloti:.
Rano w pracy dostaje telefon od Asi , która zawoziła Perełkę z Herbów na sterylizację,że sunia jej uciekła spod lecznicy:mad:. Ta pani chyba za luźno założyła obróżkę i wysmyknęła się.
Sunia nie chciala podejśc do Asi i zaczęła uciekać między blokami, nie było mowy o jej złapaniu, więc pojechała po właścielkę i udało się.
Na szczęście nie przemieściła sie gdzies daleko, bo przecież to inne nieznane jej osiedle, naprawde bałam się, że jak poleci dalej, to możemy jej nie znaleźć.

Po południu znowu alarmujący telefon od znajomej, która przechowuje Tycię, która też dzis miała sterylkę,że sunia cos się za długo nie wybudza, zabieg był rano, a ona jeszcze po 16 była nieprzytomna . Kazałam jej wsiadać w taxi i jechać do weta, ale okazało się,że nie ma powodu do niepokoju.
Bałam się bardzo ,żeby się nic nie stało, bo właścicielka Tyci nie chciała wcale jej sterylizować, to ja nalegałam, bo przecież Tycia była znaleziona w cieczce, atakowana przez psy i mogła być w ciąży. Okazało się jednak,ze ciąży nie było.
Tycia jest na razie u znajomej przez kilka dni, bo właścielka pracuje i nie mogłaby sie nią teraz zająć.

Ewelinko_m, to rzeczywiście dziwna sprawa z tą sunią:roll:. Chyba rzeczywiścei nie zostawiłaby szczeniaków, gdyby żyły.
Ale teraz trzeba jej koniecznie podawać środek przeciwlaktacyjny, żeby nie doszło do zapalenia sutek.

Posted

Dzisiaj zadzwoniła pani z Płocka od spanielka, na szczęście trochę lepsze wieści, Henio trochę się uspokaja:p.
Mam nadzieję,że jakos się ułoży.

Posted

Przepraszam za offika, ale moze coś komuś w oko wpadnie:

[CENTER] [SIZE=4][B]Zapraszam na BAZARKI na jędrzejowskie psiaki:[/B][/SIZE]
[/CENTER]
[COLOR=Red]
[B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/swieta-tuz-tuz-nie-czekaj-na-ost-chwile-swiecznik-ozdoby-swiece-nowe-poszewki-123553/"]ŚWIĘTA TUŻ,TUŻ-nie czekaj na ost.chwilę-ŚWIECZNIK,ozdoby,ŚWIECE,nowe POSZEWKI[/URL][/B][/COLOR] [B]
[COLOR=Green]
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/nowe-kosmetyki-maybelline-pomadki-blyszczyki-cienie-rimmel-garni-er-nivea-dax-adidas-123536/"]NOWE KOSMETYKI-MAYBELLINE(pomadki,błyszczyki,cienie)RIMMEL,GARNI ER,NIVEA,DAX,ADIDAS[/URL][/COLOR]

[COLOR=Blue][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/nowe-dla-psow-psie-ubranko-saszetka-na-smaczki-pilki-obroza-rogz-bandamka-123551/"]***NOWE dla PSÓW-PSIE UBRANKO,saszetka na smaczki,PIŁKI,obroża ROGZ,bandamka ...[/URL]
[/COLOR][COLOR=Purple]
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/wszystko-nowe-elegancki-serwis-arcoroc-super-filizanki-wazony-ozdobne-poszewki-123544/"]***WSZYSTKO NOWE-ELEGANCKI serwis ARCOROC,super FILIŻANKI,WAZONY,ozdobne POSZEWKI...[/URL][/COLOR][/B]

Posted

[quote name='erka']Dzisiaj zadzwoniła pani z Płocka od spanielka, na szczęście trochę lepsze wieści, Henio trochę się uspokaja:p.
Mam nadzieję,że jakos się ułoży.[/quote]
Jak dobrze , bo szkoda byłoby, żeby małpiszon znowu został bez dachu nad głową.

Posted

dzisiaj dostałam rozpaczliwy telefon od...dziecka:-( rozmowa wyglądała mniej więcej tak:

proszę pani...znaleźlismy z koleżanką szczeniaka na śmietniku...koleżanka wzięła go do wózkarni, ale rodzice kazali go jutro wyrzucic:-( próbowaliśmy znaleźć mu domek, ale nie znaleźliśmy - pomoże pani??????

i co ja mam zrobić?????:placz::placz::placz:

Posted

Jakbym widziala syt. u mnie w domu z tata jeszcze jakiś rok temu :cool1:
Cale szczescie ze kobiety u mnie w domu gorą :evil_lol:

Kurcze andzia i co ze szczylkiem? matko co za ludzie szczeniaki do smietnika no to jest katastrofa :angryy:

Posted

Czy to wyrzucanie psów nigdy się nie skończy!!!:(:(
U mnie dziś przed pracą widziałam jednego czarnego psiaka co prawda tłuściutki lśniąca sierść ale błędny wzrok i biegał - jakby kogoś szukał.Nie wiem może to juz może "zboczenie", że wydaje mi się ,że wszystkie psiaki są bezdomne........

Posted

[quote name='DuDziaczek']
Kurcze andzia i co ze szczylkiem? matko co za ludzie szczeniaki do smietnika no to jest katastrofa :angryy:[/quote]

dzisiaj rano zadzwonił ten chłopiec, że tata tej koleżanki znalazł psiakowi dom....nie wierzę w to (bo rodzice tej dziewczynki chcieli się psa dzisiaj pozbyć)...pewnie wypieprzył gdzieś albo zawiózł do schronu:shake:

Posted

Dogo doprowadzi mnie do szaleństawa, co jakis czas , tak jak teraz tą stronę widze białe strony z kodem html na górze i bez ramek:mad:Czy wy też tak macie???

Posted

Betelku u mnie wszystko z dogo ok, gorzej z adopcjami, nikt sie nie interesuje naszymi psiakami:shake:.
Nikt juz nawet nie zagląda na nasz wątek:shake:.

U mnie w pracy kończy sie niedługo termin, do którego miałam sie pozbyc przynajmniej części psów. Udało sie tylko z Murzynkiem.

Bardzo Was prosze o ogłoszenia dla Leny, z nia jest największy problem. Będzie to trudna adopcja. Napiszę o niej więcej info.
Ale nawet nie ma zainteresowania Berunią:-(, która jest kochaną sunieczką i jak najbardziej nadaje sie do adopcji.

Jutro zabieram od pani Ani Perełkę z Herbów, która była u niej po sterylce. Niestety musi wrócić na swoje śmieci, ale to jest młodziutka sunia, dobrze by było jej tez znaleźc dom.
Na Herbach zostaje jeszcze do sterylki jedna sunia, która już jest pokryta, ale teraz przed 1 listopada nie będę zawracać głowy pani Ani, a nie mam innego miejsca na przechowanie po sterylce

DuDziaczku , a może mogłabyś założyć wątek i intensywniej poogłaszać tą Suzi, która była u Ciebie?
To takie kochane suczydełko, tak jej szkoda.

.

Posted

Erko , może ja "Twoim psiakom" zrobię jeszcze wspólne allegro ( każdy ma osobne ) żeby naświetlić ich sytuację i to ,że za chwilę zostaną bez schronienia. Można byłoby dać dodatkową opcję z wyróżnieniem. Dobrze byłoby też, gdyby miały osobny wątek

Posted

Na działce na Seminaryjskiej zepsuła się furtka, wisi tylko na jednym zawiasie.
Większośc bud jest zrujnowanych przez psy, wymagaja naprawy przed zimą.
Czy nie znacie kogos , kto mógłby pomóc w takich pracach?

Posted

Erka...teraz nie damy rady...ale jak robota większa się skończy - ale to dopiero w połowie listopada mogłabym pomóc w sprawie bud....poproszę chłopaków z pracy

Posted

Andzia69, to by było super!:lol:

Betelku, poczekaj z tym Allegro założe im osobny wątek, to może troche uaktualnię info.:lol:

Posted

Zglaszam sie dogorewajaca... nie moglam chodzic do p. Ani bo temperatury dostalam dosc wysokiej ostatnimi czasy... moze dzis sie uda... oby TZ sie nie dowiedzial bo mnie z domu nie wypusci :placz:

Posted

[quote name='Linssi']Zglaszam sie dogorewajaca... nie moglam chodzic do p. Ani bo temperatury dostalam dosc wysokiej ostatnimi czasy... moze dzis sie uda... oby TZ sie nie dowiedzial bo mnie z domu nie wypusci :placz:[/quote]
Aniu ani mi się waż wychodzić :mad:

ja pójdę ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...