ewelinka_m Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 To jak w ramach dobrych wieści powiem, że co jakiś czas odzywa się domek Tutkowo-Frutkowy, państwo są zachwyceni potworami :loveu: i mimo, że są to dwie wariatki baaardzo je kochają i nie wyobrażają sobie życia bez nich ;)
andzia69 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 kika22 napisał(a):Andzia zdradz troszkę tajemnicy ;-) to nie tajemnica - zaraz jak Erka wystosowała dramatyczny apel zapytałam DuDziaczka czy da radę - no i dała!:loveu:
Linssi Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 O jak dobrze ze DuDziaczek mogla wziac sunie do siebie... dzieki Ci dobra kobieto :loveu: Bede mogla dzis spac w miare spokojnie. A z informacji z urzedowego frontu, to moge powiedziec, ze zalatwilam juz urzad celny i zlozylam dokumenty do skarbowego.wczoraj. teraz czekam na swistek ze skarbowego i do wydzialu komunikacji!! :multi: a poza tym chcialam sie pochwalic Saphirze, ze sama dalam rade wypelnic te wszystkie papiery... zdolna macie znajoma, co? ;):evil_lol: (i skromna... ;) )
ewelinka_m Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Od-Nowa napisał(a):Ewelinko a Tutko-Frutków zdjęcia masz? ;) niestety :shake: ale zobaczę co da się zrobić :diabloti:
erka Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 To ,że DuDziaczek wzięła tą sunie po sterylce na weekend:loveu:, to chyba jedyna dobra dzisiaj wiadomośc. Poza tym można się załamać:-(. Lala nie da się złapać, pisałam o tym na szczeniakowym, już nie wiemy co robić:shake:. A najlepszą wiadomość usłyszałam dzisiaj w pracy:cool3:. Dyrektor powiedział,że muszę cos zrobic z tymi psami i to jak najszybciej. POdobno sa skargi od mieszkańców/czyt. jednej emerytki, która mieszka tam w mieszkaniu zakładowym/ , ale sądzę ,że nie tylko jej psy przeszkadzają:mad:. I tak szukałam im domów, bo w przyszłym roku przestaję tam pracować, ale liczyłam,że jeszcze mam na to pół roku. Zupełnie nie wiem, co teraz zrobię, ogłąszamy je przecież już od kilku mies. i zero zaintersowania, są też na Allegro i nic. Prawde mówiąc , to są same nieadopcyjne psiaki:shake:, już starsze , albo dzikusy. Nigdy w życiu nie oddam ich do schronu, jeżeli doszłoby o ostateczności wolałabym je uśpić. W tej sytuacji zulugula spadłaś mi z nieba, bo jeżeli będziesz mogła wziąc Murzynka, to chociaż on będzie uratowany. W zasadzie , to właśnie przez niego i Tolę taka afera, bo dopóki siedziały na działce , to jakos to było. A teraz przeniosły się na podwórko mojego zakładu i jak jeszcze po godz.15 wypuszczam pozostałe 4 psy z kojca, to już robi się niezłe stado, a oprócz Bery i Murzynka , to duże psy. W dodatku gonią samochody, a Lenka obszczekuje ludzi i wszyscy się jej boją. Załóżę im wszystkim osobny wątek , ale już jutro. Czyli na cito domów szukają : Bera, Dingo, Rudka, Lena, Tola, Murzynek/on ma chociaż obiecane DT:lol:/. Jest na to miesiąc:cool1:. Gyby choć Murzynka i Tolę zabrać stąd, to reszta jest zamykana do 15 w kojcu i tak nie rzucają się w oczy.
pixie Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 [quote name='zulugula']Rudzia-Bianca super!!!! Założyłam dla Murzynka oddzielny watek. Proszę się częstować banerkirm ;) Zapraszam wszystkich :lol: Wasza pomoc dla niego jest bardzo bardzo potrzebna. czy poprosic kogos o wszelkie mozliwe ogloszenia? czy tez wewnatrz kieleckiego watku znajdziecie chetnych do tego? Pidzej otworzyla watek z licznymi adresami uaktualnionymi do ogloszen bezplatnych chetni do ogloszen juz sie tam zglaszaja i sa tez w mapie Pomocy wasze jedno slowo... ?
Od-Nowa Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 erka na cito domów szukają : Bera, Dingo, Rudka, Lena, Tola, Murzynek/on ma chociaż obiecane DT:lol:/. Jest na to miesiąc:cool1:. ręce opadają. co za ludzie...
Rudzia-Bianca Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Erko to katastrofa :( :placz::placz: Zulugula bazarek wystawię jak ogarnę te dwa które kończę obecnie , ale na pewno dla Murzynka będzie - to moje bazarkowe początki i jeszcze trochę się gubię i nie mogę mieć za wielu na raz :evil_lol:
kika22 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Erka masakra:mad: Psiaki wiszą na ogłoszeniach juz kilka miesiecy:placz: I zero jakiegos konkretnego telefonu:shake:
DuDziaczek Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 andzia69 napisał(a):juz dawno wszystko załatwione;) DuDziaczek - ty wiesz co!:loveu::loveu::loveu::loveu: Andziu dziekuje ze dalas mi znac, bo tak to pewnie bym nawet nie wiedziala, bo nie mialabym jak zajzec na watek :oops::oops::oops: A Suzi :evil_lol: Śpi sobie u mnie :cool3: I chociaz pod soba ma 2 pozadne kocyki i jeszcze byla przykrywana 2 reczniczkami to jej jest widac cieplo bo nie chce pod nimi lezec tlyko uklada sie na nich :lol: No coz nie bede jej zmuszac, nie trzesie sie widac jej cieplo ;) Wyszlam z domu na 30 min z moim psiakiem a malutka wyszla z pokoju i jak wchodzilam to wlasnie zadowolona paradowala przedpokojem szybciutko na swoje poslanko :lol: Zwymiotowala tak malutko,a pozatym mysle ze czuje sie dorbze ;) Zobaczymy co bedize jutro jak juz dojdzie do siebie :cool3:
ewelinka_m Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 a na działce mamy nową sunię...:shake: plus do tego jeszcze idę po 12 zainstalować tam Filipka...p.Maria u której była Lala jedzie jutro szukać małej, i musimy tam na ten czas przynajmniej go ulokować.
betel Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Fatalna sprawa, Erko może znowu zrobie dodatkowo dla Twoich psów wspólne Allego ( maja pojedyncze), tak by podkreslić tkatastrofalność sytuacji , tekst przesłałabym Ci na priwa, żeby nie było problemów, do zaakceptowania. Może też przygotować plakaty z nimi do rozwieszenia w mieście???
zulugula Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 pixie napisał(a):czy poprosic kogos o wszelkie mozliwe ogloszenia? czy tez wewnatrz kieleckiego watku znajdziecie chetnych do tego? Pidzej otworzyla watek z licznymi adresami uaktualnionymi do ogloszen bezplatnych chetni do ogloszen juz sie tam zglaszaja i sa tez w mapie Pomocy wasze jedno slowo... ? Nie wiem czy ogłaszać Murzynka już teraz. Chyba najpierw powinien go obejrzeć wet. Bedzie wiadomo jak długo potrwa jego leczenie. Takiego poturbowanego Murzynka raczej nikt nie zechce. A można tylko zrazić ludzi. Nie wiem jakie jest wasze stanowisko w tej sprawie? Rudzia-Bianca bazarek może troszkę poczekać. Najpierw Murzynek musi do mnie trafić. Jeśli ktoś ma miejsce w podpisie to nieśmiało proszę o umieszczenie w nim Murzynka. Na jego watek już trafiło troszkę osób własnie poprzez banerek. Im więcej osób się o nim dowie, tym większa szansa dla niego.
Od-Nowa Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 mogę teraz w weekend pomóc z plakatami. tylko od razu mówię,że nie mam jak wydrukować. Jedynie jak ten ostatni mogę tak zrobić , że drukuję w punkcie jeden a potem kseruje. No więc to nie wychodzi drogo. Więc możecie też tak robić. Tyle,że plakat są czarno białe. poszły już zresztą po poprawkach do Ewelinki ;)
Saphira Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Czy te plakaty, które drukowałam i wysłałam do Erki dotarły ? Jeżeli nie to poproszę na pw adres pod który można wysłać nowe plakaty.
DuDziaczek Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Znowu kolejna bida... :( I jak tu sie nie zalamać :placz:
DuDziaczek Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 [SIZE=2]Porownanie z czlowiekiem i sznaucerkiem mini troszke wyrosnietym :eviltong:[SIZE=7]
DuDziaczek Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 A pod koniec spacerku jak sie rozruszlala to i nawet ogon u gory i z zadowoleniem machala :lol:
andzia69 Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 chyba się ruzruszałA i machałA:evil_lol: tam większość psiaków jest w podobnym typie tylko inne mają umaszczenie...to dlatego, ze tam mieszkają matki z córkami, synami...dlatego też pilnie trzeba wykastrować te wszystkie samce...choć moze to jest szansa, zeby sunie nie zaciążały się...nie wiem:shake:
DuDziaczek Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Nie moge cytować :angryy: zulugulo wogole to sie ciesze ze Cie widze na kieleckim watku :loveu: Faktycznie Suzi jest cudowna psinka :loveu: Andziu tak tak to jest jak sie na codzien tylko z psem obcuje :evil_lol::evil_lol: ak sie zastanawiam czy zalozyc jej watek mozeosobnymoze dla takiego malenstwa znajdzie sie jakeis Dt? Tak ciezko mi ja oddawac w niedizele... Ona taka kochana i wrazliwa... teraz to juz sie rozruszAła :evil_lol::evil_lol: i ze jestem sama w domu to malutka nie cuzje oporow i zwiedza kazdy kacik :lol:
Recommended Posts