Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jak w ramach dobrych wieści powiem, że co jakiś czas odzywa się domek Tutkowo-Frutkowy, państwo są zachwyceni potworami :loveu:
i mimo, że są to dwie wariatki baaardzo je kochają i nie wyobrażają sobie życia bez nich ;)

Posted

kika22 napisał(a):
Andzia zdradz troszkę tajemnicy ;-)

to nie tajemnica - zaraz jak Erka wystosowała dramatyczny apel zapytałam DuDziaczka czy da radę - no i dała!:loveu:

Posted

O jak dobrze ze DuDziaczek mogla wziac sunie do siebie... dzieki Ci dobra kobieto :loveu: Bede mogla dzis spac w miare spokojnie.
A z informacji z urzedowego frontu, to moge powiedziec, ze zalatwilam juz urzad celny i zlozylam dokumenty do skarbowego.wczoraj. teraz czekam na swistek ze skarbowego i do wydzialu komunikacji!! :multi:
a poza tym chcialam sie pochwalic Saphirze, ze sama dalam rade wypelnic te wszystkie papiery... zdolna macie znajoma, co? ;):evil_lol: (i skromna... ;) )

Posted

To ,że DuDziaczek wzięła tą sunie po sterylce na weekend:loveu:, to chyba jedyna dobra dzisiaj wiadomośc.
Poza tym można się załamać:-(.
Lala nie da się złapać, pisałam o tym na szczeniakowym, już nie wiemy co robić:shake:.

A najlepszą wiadomość usłyszałam dzisiaj w pracy:cool3:. Dyrektor powiedział,że muszę cos zrobic z tymi psami i to jak najszybciej. POdobno sa skargi od mieszkańców/czyt. jednej emerytki, która mieszka tam w mieszkaniu zakładowym/ , ale sądzę ,że nie tylko jej psy przeszkadzają:mad:.
I tak szukałam im domów, bo w przyszłym roku przestaję tam pracować, ale liczyłam,że jeszcze mam na to pół roku.

Zupełnie nie wiem, co teraz zrobię, ogłąszamy je przecież już od kilku mies. i zero zaintersowania, są też na Allegro i nic.
Prawde mówiąc , to są same nieadopcyjne psiaki:shake:, już starsze , albo dzikusy.
Nigdy w życiu nie oddam ich do schronu, jeżeli doszłoby o ostateczności wolałabym je uśpić.

W tej sytuacji zulugula spadłaś mi z nieba, bo jeżeli będziesz mogła wziąc Murzynka, to chociaż on będzie uratowany.

W zasadzie , to właśnie przez niego i Tolę taka afera, bo dopóki siedziały na działce , to jakos to było. A teraz przeniosły się na podwórko mojego zakładu i jak jeszcze po godz.15 wypuszczam pozostałe 4 psy z kojca, to już robi się niezłe stado, a oprócz Bery i Murzynka , to duże psy. W dodatku gonią samochody, a Lenka obszczekuje ludzi i wszyscy się jej boją.

Załóżę im wszystkim osobny wątek , ale już jutro.
Czyli na cito domów szukają : Bera, Dingo, Rudka, Lena, Tola, Murzynek/on ma chociaż obiecane DT:lol:/. Jest na to miesiąc:cool1:.
Gyby choć Murzynka i Tolę zabrać stąd, to reszta jest zamykana do 15 w kojcu i tak nie rzucają się w oczy.

Posted

[quote name='zulugula']Rudzia-Bianca super!!!!

Założyłam dla Murzynka oddzielny watek. Proszę się częstować banerkirm ;)

Zapraszam wszystkich :lol: Wasza pomoc dla niego jest bardzo bardzo potrzebna.

czy poprosic kogos o wszelkie mozliwe ogloszenia? czy tez wewnatrz kieleckiego watku znajdziecie chetnych do tego?

Pidzej otworzyla watek z licznymi adresami uaktualnionymi do ogloszen bezplatnych chetni do ogloszen juz sie tam zglaszaja i sa tez w mapie Pomocy
wasze jedno slowo...
?

Posted

erka

na cito domów szukają : Bera, Dingo, Rudka, Lena, Tola, Murzynek/on ma chociaż obiecane DT:lol:/. Jest na to miesiąc:cool1:.

ręce opadają. co za ludzie...

Posted

Erko to katastrofa :( :placz::placz:

Zulugula bazarek wystawię jak ogarnę te dwa które kończę obecnie , ale na pewno dla Murzynka będzie - to moje bazarkowe początki i jeszcze trochę się gubię i nie mogę mieć za wielu na raz :evil_lol:

Posted

andzia69 napisał(a):
juz dawno wszystko załatwione;)
DuDziaczek - ty wiesz co!:loveu::loveu::loveu::loveu:

Andziu dziekuje ze dalas mi znac, bo tak to pewnie bym nawet nie wiedziala, bo nie mialabym jak zajzec na watek :oops::oops::oops:

A Suzi :evil_lol: Śpi sobie u mnie :cool3:
I chociaz pod soba ma 2 pozadne kocyki i jeszcze byla przykrywana 2 reczniczkami to jej jest widac cieplo bo nie chce pod nimi lezec tlyko uklada sie na nich :lol: No coz nie bede jej zmuszac, nie trzesie sie widac jej cieplo ;)

Wyszlam z domu na 30 min z moim psiakiem a malutka wyszla z pokoju i jak wchodzilam to wlasnie zadowolona paradowala przedpokojem szybciutko na swoje poslanko :lol: Zwymiotowala tak malutko,a pozatym mysle ze czuje sie dorbze ;) Zobaczymy co bedize jutro jak juz dojdzie do siebie :cool3:

Posted

a na działce mamy nową sunię...:shake:
plus do tego jeszcze idę po 12 zainstalować tam Filipka...p.Maria u której była Lala jedzie jutro szukać małej, i musimy tam na ten czas przynajmniej go ulokować.

Posted

Fatalna sprawa, Erko może znowu zrobie dodatkowo dla Twoich psów wspólne Allego ( maja pojedyncze), tak by podkreslić tkatastrofalność sytuacji , tekst przesłałabym Ci na priwa, żeby nie było problemów, do zaakceptowania. Może też przygotować plakaty z nimi do rozwieszenia w mieście???

Posted

pixie napisał(a):
czy poprosic kogos o wszelkie mozliwe ogloszenia? czy tez wewnatrz kieleckiego watku znajdziecie chetnych do tego?

Pidzej otworzyla watek z licznymi adresami uaktualnionymi do ogloszen bezplatnych chetni do ogloszen juz sie tam zglaszaja i sa tez w mapie Pomocy
wasze jedno slowo...
?

Nie wiem czy ogłaszać Murzynka już teraz. Chyba najpierw powinien go obejrzeć wet. Bedzie wiadomo jak długo potrwa jego leczenie. Takiego poturbowanego Murzynka raczej nikt nie zechce. A można tylko zrazić ludzi. Nie wiem jakie jest wasze stanowisko w tej sprawie?

Rudzia-Bianca bazarek może troszkę poczekać. Najpierw Murzynek musi do mnie trafić.

Jeśli ktoś ma miejsce w podpisie to nieśmiało proszę o umieszczenie w nim Murzynka. Na jego watek już trafiło troszkę osób własnie poprzez banerek. Im więcej osób się o nim dowie, tym większa szansa dla niego.

Posted

mogę teraz w weekend pomóc z plakatami. tylko od razu mówię,że nie mam jak wydrukować. Jedynie jak ten ostatni mogę tak zrobić , że drukuję w punkcie jeden a potem kseruje. No więc to nie wychodzi drogo. Więc możecie też tak robić. Tyle,że plakat są czarno białe.
poszły już zresztą po poprawkach do Ewelinki ;)

Posted

chyba się ruzruszałA i machałA:evil_lol:

tam większość psiaków jest w podobnym typie tylko inne mają umaszczenie...to dlatego, ze tam mieszkają matki z córkami, synami...dlatego też pilnie trzeba wykastrować te wszystkie samce...choć moze to jest szansa, zeby sunie nie zaciążały się...nie wiem:shake:

Posted

Nie moge cytować :angryy:

zulugulo wogole to sie ciesze ze Cie widze na kieleckim watku :loveu:
Faktycznie Suzi jest cudowna psinka :loveu:

Andziu tak tak to jest jak sie na codzien tylko z psem obcuje :evil_lol::evil_lol:
ak sie zastanawiam czy zalozyc jej watek mozeosobnymoze dla takiego malenstwa znajdzie sie jakeis Dt? Tak ciezko mi ja oddawac w niedizele... Ona taka kochana i wrazliwa...

teraz to juz sie rozruszAła :evil_lol::evil_lol: i ze jestem sama w domu to malutka nie cuzje oporow i zwiedza kazdy kacik :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...