Bazyliah Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 Wczoraj Zula strasznie wymordowała ciotkę - w nocy na zabawę się jej jebrało. Było hopanie na kolanka, czochranie grzyweczki (kostkami palców trzemy po czole), przeciąganie linki, podgryzanie, a w efekcie wsadzenie nochala w moje oko. A przy tym wszystkim odgłosy uuuuuaaaaaaaaaa :lol: Quote
Ula_czarnuszka Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Zdolna gwiazdeczka :loveu: Wstawiłam do podpisu :razz: Quote
Bazyliah Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 Dzięki wielkie :) Zulka się ucieszy :p Quote
tomcug Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Zuli nikt nie chce pokochać? To niemożliwe!!!!!!!!!!!!! Quote
viverna Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 ja ją kocham wirtualnie :) :loveu: tak jak inną prawie collie - Lejdi :) Quote
irenaka Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Mam niestety złe wiadomości:placz: Ten domek któremu przesyłałam zdjęcia nie chce Zuleczki. Wstrętni są :angryy: i na dodatek tak długo mnie trzymali w niepewności:angryy: Quote
viverna Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 :-( ślepi są czy co? przecież ona ładna... czego jej brakuje? Quote
Bazyliah Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Ich strata :eviltong: Znajdziemy jeszcze cudowny domek! Zulka jest ufnym psem w stosunku do ludzi. Zawiezienie jej do nieznanej jej dotąd naszej rodziny i zostawienie na parę godzin nie było żadnym problemem. Tak ją wszyscy głaskali i podziwiali, że nawet nie zauważyła, kiedy wyszliśmy... Quote
Bazyliah Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 Zwinna Zula robi wysoki skok i ląduje na 1 stronie! Quote
Bazyliah Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 Oglądających ogłoszenia jest masa. Tylko dlaczego nikt nie pisze, nie dzwoni? Czy jakaś dobra dusza potrafi napisać ładny tekst o suczy? Quote
viverna Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 zdefiniuj "ładny tekst";) bo wzruszających nie umiem pisać.... Quote
Bazyliah Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 no, taki zapadający w pamięć. Teraz jest taki: Zula jest młodziutką suczką - ma nieco ponad rok, jest wysterylizowana. Jest w typie owczarka collie krótkowłosego. Została oddana do schroniska, zaczęła tracić wiarę w ludzi. Została zabrana, aby nauczyć ją żyć wśród ludzi i innych zwierząt. A przede wszystkim po to, aby wreszcie znalazła dobry i kochający domek. Zula jest przyjaźnie nastawiona do osób dorosłych, dzieci, psów, kotów. Jest bardzo czułym, kochającym, uwielbiającym zabawę psem. Jednak ciężkie doświadczenia sprawiły, że czasem przypominają jej się jej przeszłe lęki. Zula potrzebuje kontaktu z człowiekiem, łatwo zaprzyjaźnia się z nowymi ludźmi, bez problemu aklimatyzuje się w nowych miejscach. Zula jest bardzo inteligentna, szybko się uczy, jest bardzo sprawna fizycznie. W sprawie adopcji Zuli proszę o kontakt pod nr tel. 600-817-205 Quote
Bazyliah Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 Hopamy na pierwszą i o tekścik ogłoszeniowy prosiemy :) Quote
Ula_czarnuszka Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Zuleńka spaceruje wieczorkiem ... na pierwsza stronkę:razz: Quote
viverna Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Nie wiem o jaki tekst chodzi. Moim zdaniem takie za długie teksty, w których konkrety (płeć, stosunek do innych zwierząt, czy dzieci, zachowanie) giną we wzruszającej poezji dotyczącej cierpienia zwierząt są mało skuteczne. Wydaje mi się, że jak ktoś szuka psa spośród setek ogłoszeń, to omija szerokim łukiem za długaśne opisy. Coś tam napisałam. Tekst obecny nie jest wcale zły, zawiera konkrety i nie jest za długi. Dodałam do niego odrobinę patosu, nie wiem czy o to chodziło... Psy, gdy trafiają do schronisk, początkowo pełne nadziei podchodzą do krat. Proszą o to, by je wypuścić choć na chwilę, by poświęcić trochę swej uwagi, podzielić się czułym gestem…Tylko na początku… Potem tracą wiarę. Obojętnym wzrokiem patrzą na przychodzących ludzi. Oni i tak zawsze odchodzą… Zula od psiego dzieciństwa nie miała powodów, by wierzyć w człowieka. Pełna lęków po ciężkich przejściach, nieznająca świata bez krat, została zabrana ze schroniska do domu tymczasowego. Dziś wrażliwa Zula jest otwartym, czułym, pełnym miłości psem. Kocha ludzi, zwierzęta, dzieci. Sunia jest bardzo sprawna fizycznie, uwielbia zabawę, ruch. Łatwo odnajduje się w nowych sytuacjach, szybko zaprzyjaźnia się z ludźmi. Pomimo tego, tej wrażliwej istotce czasem powracają lęki z przeszłości. Zula jest niezwykle inteligenta i delikatna. Bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Cierpliwie czeka na odpowiedzialnego, kochającego człowieka, który zapewni jej wspaniały dom już na zawsze! Suczka jest w typie owczarka collie krótkowłosego. Ma niewiele ponad rok. Jest wysterylizowana. W sprawie adopcji Zuli proszę o kontakt pod nr tel. 600-817-205 Quote
Bazyliah Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 Dzięki wielkie - super tekst! Wykorzystam przy odnawianiu ogłoszeń :) Mi nie bardzo idzie pisanie opisówek, najchętniej po dwukropku bym wypunktowała wszystko ;) Też nie przepadam za łzawymi, tragicznymi tekstami - adopcja musi być przemyślana, a nie pod wpływem emocji. Quote
Bazyliah Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 Zulka narozrabiała przeokrutnie. Wypiła TŻtowi kawę z ostatnią kropelką mleka, jaka była w domu :evil_lol: a zawsze proszę, żeby chować - amatorów kawy z mlekiem u nas dużo - jakby Zula nie wypiła, to pewnie koty by się tym zajęły;) Albo ja :cool3: Quote
tomcug Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Zula - smakoszka szuka kogoś, kto będzie jej przyrządzał takie pyszności. :loveu: :evil_lol: Quote
Minitaur Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Nie ma to jak grupka sępów kawowych w domu ;) A potem znajduje się kubki z zasuszoną kawusią z mlusiem w szafkach :) Quote
Recommended Posts