Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wreszcie Zulka szczęśliwa. Ma swojego człowieka, a nie tylko ciotkę biegającą od jednego psa do drugiego. Bardzo, bardzo się cieszę.

Zdjęcia rewelacyjne :loveu:

Co do taksówek - podejrzewam, że trochę czasu będzie potrzebować, Zulka musi się przyzwyczaić do wszystkiego, co nowe - trochę dłużej, niż inny psiak. Najważniejsze, że nie ma choroby lokomocyjnej, bo to trudniejsze do wyprowadzenia (zwłaszcza w taksówkach).

• Replies 420
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkich wraz z Zulką.;) To już dwa tygodnie, jak jesteśmy razem. Pierwszy tydzień spędzony w domu, a drugi już pracowałyśmy razem. Zula znosi wszystko bardzo dobrze - jazdy do i z pracy (dziś pierwszy raz sama wskoczyła do taksówki!!!:klacz:), spacery na nowym terenie. Przy domu mamy lasek, a obok pracy ogromną łąkę, więc i tu i tam ma gdzie biegać - a to uwielbia. Nie przypominam sobie, by któryś z moich psów (znajomych chyba też) miał tyle energii - to po prostu wulkan energii:Dog_run:. Mam tak ustawione godziny pracy, że wychodzimy z Zulą o 15.00 na godzinę. Ja po tej godzinie jestem totalnie padnięta, a ona pewnie mogłaby szaleć jeszcze z godzinę albo i dłużej. Próbowałam robić jej zdjęcia na łące, ale... albo ogon, albo głowę "łapałam" aparatem. Udało mi się "złapać" Zulę, gdy bawiła się z kolegą - "malutkim" dożkiem Filipem (który ma niecałe 5 miesięcy i ok. 40 kg wagi).

U pani w pracy z kolegą Filipkiem

Zula z przyjacielem - "malutkim" dożkiem Filipkiem

Fajnie nam razem na jednej kołdrze, tak mięciutko

Ale fajna zabawa z tym Filipem

Po zabawie trzeba trochę odpocząć

• 1 month later...
Posted

I my z Zulą dołączamy się do życzeń.

Oby pokój, radość i nadzieja zagościły w naszych sercach
I by wszyscy umieli cieszyć się tak jak Zula. :loveu:

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witamy wszystkich pięknie z zielonego Białegostoku. Zula i Psota pozdrawiają wszystkie cioteczki. :lol:
U nas wszystko w porządeczku. Jeździmy razem do pracy, gdzie Zula wydajnie pomaga... oderwać się od pracy, bo przecież trzeba z nią się pobawić od czasu do czasu. Biegamy po łąkach i lasku, zawieramy ciągle nowe znajomości - oczywiście psie, więc nie ma czasu się nudzić. Zaczął się sezon grilowania, więc jeździmy do znajomych psiarzy, a tam... "hulaj dusza, piekła nie ma".

Chłopaki leżą pokotem u mych stóp

Panowie, powoli. Z takim impetem do damy???

Jesteś większy, ale i tak mnie nie dogonisz!

To mój patyk! Nie proś, bo i tak ci nie oddam

Moi przyjaciele - Filipek i Piotruś

Gdzie dwóch się bije, tam ja korzystam

Zula w towarzystwie dwóch dozich kawalerów

I na koniec moje obie dziewczyny razem i Psotka na balkonie

To tyle na dzisiaj, odezwiemy się za jakiś czas. Jeszcze raz serdecznie wszystkich pozdrawiamy i przesyłamy moc buziaków. :loveu:

• 3 weeks later...
Posted

Witamy i pozdrawiamy pięknie wszystkie cioteczki! Zula ma się dobrze, była na szczepieniach i zachowała się wspaniale, nawet polizała panią doktor.
A tu nowe zdjęcia Zuli z kolegą Filipem.

I kto tu rządzi?

Moja ty maleńka

Nic to, że maleńka, ważne że sprytna :lol: