evel Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 ile Zulka może mieć lat/miesięcy? znalazłam takiego pana... Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Lublinie a Zulka miała rodzeństwo, też płochliwe i tak się głośno zastanawiam... :roll: Quote
Bazyliah Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 evl napisał(a):ile Zulka może mieć lat/miesięcy? znalazłam takiego pana... Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Lublinie a Zulka miała rodzeństwo, też płochliwe i tak się głośno zastanawiam... :roll: Zulka ma ponad 1 rok, może 1,5 max (chyba, bo z dokumentów ze schronu wynika, że ma sporo mniej, ale to fizycznie niemożliwe). Pies podobny, pokrewieństwo całkiem możliwe :shake: Quote
evel Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Bazyliah napisał(a):Zulka ma ponad 1 rok, może 1,5 max (chyba, bo z dokumentów ze schronu wynika, że ma sporo mniej, ale to fizycznie niemożliwe). Pies podobny, pokrewieństwo całkiem możliwe :shake: czyli całkiem możliwe, że w okolicach Lublina jest pięknie prosperująca pseudohodowla smoothików, z której wychodzą lękliwe, źle socjalizowane psy :angryy: żeby ich szlag trafił! :angryy: Quote
Bazyliah Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Ano, żeby trafił wszystkie pseudo. Mamy szczeniura malutkiego na DT. Zulka oczywiście przejęła obowiązki opieki :p Dodatkowo zajęła też leżankę dla szczeniura - leżanka malutka (bo to kocia), ale zwinięta w kłębek się mieści :lol: Quote
Bazyliah Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Zulka na allegro ma obserwatorów. Ale tradycyjnie nikt nie dzwoni. A ona już takim fajnym psem jest. Quote
tomcug Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Bo Zulka dostanie wyjątkowego człowieka, ale widocznie musi dłużej poczekać. :p Quote
Kolia Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Śledzę wątek uważnie każdego dnia w nadziei, że jak wejdę to zobaczę tą wyczekiwaną wiadomość o nowym domku... Collie smooth to rasa coraz bardzej popularna w Polsce, a gdybym zobaczyła Zulkę po raz pierwszy i gdybym nie znała jej historii to pierwszą wykonaną czynnością byłoby sprawdzenie tatuażu... Zulka, wiem, że Ci dobrze u cioteczki w DT.. ale hopaj już do swojego domku :) Quote
ElzaMilicz Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Bazyliah, a co jeśli domek byłby w Norymbergii ? Wysłałam link do allegro pewnej miłej pani. Quote
Bazyliah Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 [quote name='ElzaMilicz']Bazyliah, a co jeśli domek byłby w Norymbergii ? Wysłałam link do allegro pewnej miłej pani. Ranykoguta... Jeśli dobry, wyrozumiały, cierpliwy, kochający domek, to jakoś przeboleję taką odległość. Bo domek rozumiem, że znany? Quote
Kolia Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Czekam na dalsze wieści w sprawie domku :) Quote
Ula_czarnuszka Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Noooo i jak, był kontakt z pt domkiem?:razz: Quote
Bazyliah Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Na razie cisza. Poczekamy, zobaczymy ;) Zulka jednak polubiła zimę. Szaleństwa w śniegu to jest to! Quote
Bazyliah Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Zulka na zimę schudła pomimo zwiększonej dawki jedzenia. Od tygodnia jemy wersję Acive i już widać różnicę. Ona ma tyle energii i zawsze ma ochotę na dobrą zabawę :p Quote
viverna Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 a ktokolwiek się odzywa w sprawie adopcji? Quote
Bazyliah Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Cisza. Obserwatorów na allegro sporo, ale nikt nie dzwoni. Quote
Bazyliah Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Ponad 20 portali ogłoszeniowych - najpopularniejsze z tych podawanych na dogo. Ogłoszenia mają już ze 2 tygodnie, także jeśli Pani się nie odezwie, to będę wznawiać. Quote
Bazyliah Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 Rozmawiałam dziś z Panią. W przeciągu kilku dni ma się zastanowić. Pani zakochana w Zulce, ale ma obawy co do wielkości psa. Także w przeciągu paru dni będzie wiadomo co i jak. Quote
tomcug Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Bazyliah napisał(a):Rozmawiałam dziś z Panią. W przeciągu kilku dni ma się zastanowić. Pani zakochana w Zulce, ale ma obawy co do wielkości psa. Także w przeciągu paru dni będzie wiadomo co i jak. Trzymam kciuki, może to w końcu TA PANI! Quote
Ula_czarnuszka Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Też nieustająco trzymam kciuki, a przy okazji wyciągam Zulkę na pierwsza stronę, tak na wszelki wypadek:razz: Quote
Bazyliah Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 tomcug napisał(a):Trzymam kciuki, może to w końcu TA PANI! Pani sympatyczna, ale Zula dla niej jednak za duża. Także będę wznawiać ogłoszenia. Quote
viverna Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 a ile waży Zula i dokąd sięga grzbietem? Quote
Bazyliah Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 Jest do kolana, jak była ważona to wyszło 16 kg. Także średnia, drobnokoścista, szczupła sunia. Quote
viverna Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 No to nieduża. A pani myślała, że ona jamnik czy co? Quote
Recommended Posts