Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ta kobieta odezwała się o psiaka który jest na DT u Delph... Jednak ze względu na odległość postanowiłysmy odesłać ją po psiaka ze Starej Wsi...

Posted

tak tak dziewczyny!!! to ona:) fajna kobietka!!
dzieki, że ją do mnie przysłałyście. I kurczak Margo będzie mieszkała niedaleko:D moze razem na spacerki się wybierzemy:)

Posted

[quote name='baffi2']:-( gdzie teraz znajdują się te psy? przydałaby się karma?[/quote]

Większość piesków znajduje sie pod Warszawą, w schronisku. Pewnie, że karma by się przydała- jak najbardziej.

Posted

[quote name='Rybka_39']Super, że Margolcia wreszcie ma swój domek!:loveu::loveu:
Może inną biedę wyslemy do Ewci jak myślisz [B]Weronia?[/B][/quote]

tez wpadłam na ten pomysł :D

Posted

taaa świetnie,to chyba chodzi o nocna uwagę- o 1:35, cholera,zamiast to pokazać ludziom o normalnej porze to będą w nocy puszczac.Powtórki są?? jak tak to kiedy mam oglądać, bo nocami nie bede wstawać:/

Posted

Pisałam tydzień temu na wątku bazarkowym, iż zbieramy razem z moim TZ w swoich miejscach pracy dary dla piesków uratowanych przez Pogotowie i Straż dla Zwierząt.
Właściciel firmy mojego TZ przekazał kwotę 455,00 PLN za którą polecił kupić karmę i po dołożeniu 19, 56 PLN kupiliśmy za 474,56 PLN:
90,00 kg suchej karmy Chappi i 56,00 kg ryżu.
Ryż najtańszy (po 2,59 PLN) był u nas w Intermarche i miałam tam zamówione 50 kg.
Niestety w tej kwocie zamówiony ryż przez kilka dni nie nadchodził, a ponieważ codziennie zanudzałam kierownika sklepu swoją obecnością, wobec czego kierownik wspaniałomyślnie sprzedał mi cały zapas
ze swojego sklepu tj. 21 kg oraz dorzucił do trzydziestu droższego ryżu w cenie tego najtańszego.
Poza tym wykupiłam ten najtańszy ryż z pozostałych dwóch marketów Intermarche w naszej miejscowości, stąd zamiast planowanych 50 kg wyszło 56 kg.
W moim miejscu pracy ludzie zrzucali sie po kilka złotych, co dało łącznie 86,20 PLN i po dołożeniu 5,17 PLN zakupiliśmy:
21 ,00 kg suchej karmy Chappi i 2 duże puszki Rokus.
Bardzo dobrą karmę suchą (Purina Dog Chow, Dog Club Premium Puppy, Nutro Choice Adult oraz Royal Canin Medium Junior) w ilości łącznej 15,84 kg oraz trzy wory tekstyliów na legowiska dostałam od personelu Centrum Zdrowia Małych Zwierząt - lecznicy, w której leczymy całą naszą czworonożną rodzinę oraz wszystkie tymczasy.
Poza tym koleżanki i koledzy z mojego miejsca pracy przekazali mi w darze dla piesków różnego rodzaju karmę suchą i w puszkach, ryż, makaron, kaszę oraz tekstylia i 4 miski.
Tekstylia różnej maści (narzuty, ciuchy, kołdry, dywaniki, jakieś tapicerowane poduchy itp.) zajmują łącznie 11 worów.

Ogółem na dzień dzisiejszy mamy zebrane łącznie 252,46 kg karmy, w tym:
karma sucha 172,84 kg;
karma w puszkach 7,12 kg;
ryż 67,50 kg;
kasza jęczmienna 2,00 kg;
makaron 3,00 kg
Sporządziłam szczegółową inwentaryzację całej zgromadzonej karmy i mam przygotowane coś na wzór protokołu zdawczo-odbiorczego.
Dzięki temu, gdy Towarzystwo potwierdzi mi odbiór konkretnych rodzajów i ilości karmy, każdy z darczyńców będzie miał możliwość przekonać się, że jego dary trafiły we właściwe ręce, a w dalszej kolejności do oczekujących pyszczków [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/CYNDEC%7E1/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]
Jestem w kontakcie z Grzegorzem i czekam na odbiór zgromadzonych darów. Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu Grzegorz ze swoimi ludźmi będzie w miejscowości niedaleko mojego miejsca zamieszkania, więc przy okazji wszystko odbierze.
Gdyby się okazało, że nie dadzą rady zabrać wszystkiego, wówczas my z TZ dowieziemy pozostałą część do Trzcianki lub Tuczna.