Delph Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 To pewnie ona, dostałam wiadomość, że kontaktowała się z Weronią. Bardzo się cieszę, że malutka znalazła dom :multi:. Quote
Tosia2 Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Ta kobieta odezwała się o psiaka który jest na DT u Delph... Jednak ze względu na odległość postanowiłysmy odesłać ją po psiaka ze Starej Wsi... Quote
Weronia Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 tak tak dziewczyny!!! to ona:) fajna kobietka!! dzieki, że ją do mnie przysłałyście. I kurczak Margo będzie mieszkała niedaleko:D moze razem na spacerki się wybierzemy:) Quote
baffi2 Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 :-( gdzie teraz znajdują się te psy? przydałaby się karma? Quote
Weronia Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 [quote name='baffi2']:-( gdzie teraz znajdują się te psy? przydałaby się karma?[/quote] Większość piesków znajduje sie pod Warszawą, w schronisku. Pewnie, że karma by się przydała- jak najbardziej. Quote
Rybka_39 Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Super, że Margolcia wreszcie ma swój domek!:loveu::loveu: Może inną biedę wyslemy do Ewci jak myślisz [B]Weronia?[/B] Quote
Weronia Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 [quote name='Rybka_39']Super, że Margolcia wreszcie ma swój domek!:loveu::loveu: Może inną biedę wyslemy do Ewci jak myślisz [B]Weronia?[/B][/quote] tez wpadłam na ten pomysł :D Quote
basiapron Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 czy ktoś wie co z tą uwagą?? na ich stronie napisali że dzis to miało być a nie było:/ to kiedy?? Quote
basiapron Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 taaa świetnie,to chyba chodzi o nocna uwagę- o 1:35, cholera,zamiast to pokazać ludziom o normalnej porze to będą w nocy puszczac.Powtórki są?? jak tak to kiedy mam oglądać, bo nocami nie bede wstawać:/ Quote
Tosia2 Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 CO??? To bez sensu.... ale cóż... poczekajmy do tej 1:35.... :angryy: Quote
Weronia Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 [U][COLOR=Red][B]DZIEWCZYNY UWAGA O PSACH ZE STAREJ WSI BęDZIE W PRZYSZłY CZWARTEK!!!!!!!![/B][/COLOR][/U] Quote
Odi Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Pisałam tydzień temu na wątku bazarkowym, iż zbieramy razem z moim TZ w swoich miejscach pracy dary dla piesków uratowanych przez Pogotowie i Straż dla Zwierząt. Właściciel firmy mojego TZ przekazał kwotę 455,00 PLN za którą polecił kupić karmę i po dołożeniu 19, 56 PLN kupiliśmy za 474,56 PLN: 90,00 kg suchej karmy Chappi i 56,00 kg ryżu. Ryż najtańszy (po 2,59 PLN) był u nas w Intermarche i miałam tam zamówione 50 kg. Niestety w tej kwocie zamówiony ryż przez kilka dni nie nadchodził, a ponieważ codziennie zanudzałam kierownika sklepu swoją obecnością, wobec czego kierownik wspaniałomyślnie sprzedał mi cały zapas ze swojego sklepu tj. 21 kg oraz dorzucił do trzydziestu droższego ryżu w cenie tego najtańszego. Poza tym wykupiłam ten najtańszy ryż z pozostałych dwóch marketów Intermarche w naszej miejscowości, stąd zamiast planowanych 50 kg wyszło 56 kg. W moim miejscu pracy ludzie zrzucali sie po kilka złotych, co dało łącznie 86,20 PLN i po dołożeniu 5,17 PLN zakupiliśmy: 21 ,00 kg suchej karmy Chappi i 2 duże puszki Rokus. Bardzo dobrą karmę suchą (Purina Dog Chow, Dog Club Premium Puppy, Nutro Choice Adult oraz Royal Canin Medium Junior) w ilości łącznej 15,84 kg oraz trzy wory tekstyliów na legowiska dostałam od personelu Centrum Zdrowia Małych Zwierząt - lecznicy, w której leczymy całą naszą czworonożną rodzinę oraz wszystkie tymczasy. Poza tym koleżanki i koledzy z mojego miejsca pracy przekazali mi w darze dla piesków różnego rodzaju karmę suchą i w puszkach, ryż, makaron, kaszę oraz tekstylia i 4 miski. Tekstylia różnej maści (narzuty, ciuchy, kołdry, dywaniki, jakieś tapicerowane poduchy itp.) zajmują łącznie 11 worów. Ogółem na dzień dzisiejszy mamy zebrane łącznie 252,46 kg karmy, w tym: karma sucha 172,84 kg; karma w puszkach 7,12 kg; ryż 67,50 kg; kasza jęczmienna 2,00 kg; makaron 3,00 kg Sporządziłam szczegółową inwentaryzację całej zgromadzonej karmy i mam przygotowane coś na wzór protokołu zdawczo-odbiorczego. Dzięki temu, gdy Towarzystwo potwierdzi mi odbiór konkretnych rodzajów i ilości karmy, każdy z darczyńców będzie miał możliwość przekonać się, że jego dary trafiły we właściwe ręce, a w dalszej kolejności do oczekujących pyszczków [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/CYNDEC%7E1/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG] Jestem w kontakcie z Grzegorzem i czekam na odbiór zgromadzonych darów. Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu Grzegorz ze swoimi ludźmi będzie w miejscowości niedaleko mojego miejsca zamieszkania, więc przy okazji wszystko odbierze. Gdyby się okazało, że nie dadzą rady zabrać wszystkiego, wówczas my z TZ dowieziemy pozostałą część do Trzcianki lub Tuczna. Quote
Margo05 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Bardzo się cieszę za Margolcię :multi::multi::multi: Quote
black_cat Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 O jacie, no super zbiorka, psiaczki beda mialy co chrupać Quote
majqa Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Odi - to się nazywa wprowadzić słowo w czyn!!! Podziwiam!!! Wielki ukłon w stronę szefa Twojego TZ!!! Quote
kikou Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Odi! :cool2::cool2::cool2: suuper akcja! :thumbs::thumbs: Quote
dorcass Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 wplacilam 50 zl na cegielki, koszmar co sie dzieje:shake: Quote
Recommended Posts