Wisełka Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Niby one nie są jakieś kosmiczne, ale przy kilku aukcjach sumka się zbierze... Przy aukcji cegielkowej 50x 5zł kup teraz z wytłuszczonym tekstem /3zł/ - po zakończonej aukcji wyszło ok 14 zł, więc jeśli Isadora wystawia tego kilka lub kilkanaście..... :roll: Quote
Fenris Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [quote name='xxxx52']Rozmawialam z p.Wanda ,bardzo byla wzruszona taka propozycja i oczywiscie z otwartymi rekami przyjela by grupe chetnych do pomocy milosnikow zwierzat.Reszte prosze uzgodnijcie wspolnie.[/quote] Dobra, jak się bardziej ociepli, to się skrzyknie jakąś ekipę, choćby na weekend nawet, jakby nie pasowały terminy, bo praca szkoła itd. Myślę, że kilku chłopa uda się zebrać. Uzgadnianiem konkretnym i uprzedzeniem o terminie przyjazdu zajmę się bezpośrednio przed, jakoś tydzień-dwa. A osoby to ludzie konkretni, doświadczeni w pracy ze zwierzętami, pracownicy bądź wolontariusze schronisk (sam w schroniskach ponad 2 lata pracowałem) Quote
Margo05 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [quote name='Wisełka']Niby one nie są jakieś kosmiczne, ale przy kilku aukcjach sumka się zbierze... Przy aukcji cegielkowej 50x 5zł kup teraz z wytłuszczonym tekstem /3zł/ - po zakończonej aukcji wyszło ok 14 zł, więc jeśli Isadora wystawia tego kilka lub kilkanaście..... :roll:[/quote] To ma całkiem konkretną kwotę... Quote
Isadora7 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [quote name='Margo05']To ma całkiem konkretną kwotę...[/quote] Jak dla mnie w sensie globalnym bardzo konkretną. Przekroczyłam dwukrotnie zakładany plan miesięczny, żeby było "smieszniej" jestem bez pracy :) Wszyscy uczestnicy otrzymali ode mnie pozytywne komentarze oraz maile z załączonym podziękowaniem. Skrzynka mailowa mi sie z deczka zapchała. Otrzymuję garściami maile. Wszystkie w tonie tego co tu zacytuję: [QUOTE]Witam! Dziękuję za urocze podziękowanie. :) Bardzo mi miło, chociaż tak na prawdę nie dałam dużego wkładu w pomoc :( Jak tylko będę miała jeszcze jakiś wolny grosz, to chętnie wpłacę na pomoc dla psiaków, bo mam nadzieję, że konto cały czas czynne..? Pozdrawiam i podziwiam Pani postawę! Ewa[/QUOTE] Quote
majqa Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [quote name='kikou']czyli te drogie prowizje płacis zsama Isadoro?[/quote] [B]Obawiam się, że Isadora opłaca to z własnej kieszeni, a jest zbyt taktowna by napisać wprost prośbę o pomoc.[/B] Popraw mnie Isadoro jeśli się mylę. :roll: Były dwie inne aukcje (wyróżnione) - dwa inne wątki, które Isadora zrobiła z dobrego serca, swoją ciężką pracą, zarwaniem nocy, a wspomniane dwie to kropla w morzu tego, ilu psom Isadora robi allegro. W tamtych, wspomnianych okolicznościach, o ile mnie pamięć nie myli, wymusiłam wręcz na Isadorze podanie mi kwoty i danych do wpłaty. Nikt nie pomyślał nawet, że być może dziewczyna potrzebuje takiej pomocy, nikt nie zapytał (przynajmniej na tamtych wątkach), czy pomóc. Nie była to mała kwota (i dla mnie ani dla Isadory), oczywiście mało/ dużo to rzecz względna, zależna od zarobków. Mogę się zaledwie spodziewać, ile Isadora buli teraz. [B]Czy ktoś z tego wątku bezpośrednio na nim lub na PW zaoferował Isadorze wsparcie? Nie piję do żadnej, konkretnej osoby, nikogo nie chcę postem podminować celowo, zaglądać komuś w kieszeń, poprostu, po ludzku pytam.[/B] Quote
majqa Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [quote name='Isadora7']Jak dla mnie w sensie globalnym bardzo konkretną. Przekroczyłam dwukrotnie zakładany plan miesięczny, żeby było "smieszniej" jestem bez pracy :) [B]Mnie do śmiechu nie jest. :-( Bardzo mi przykro.(...)[/B][/quote] I tak rozminęłysmy się postami, a ja pośrednio dostałam odpowiedź na moje wątpliwości. Na forum rottki jest prośba o podanie linku, do kolejnej aukcji cegiełkowej. Ludzie dalej chcą pomóc i kupować cegiełki. Quote
Kasia Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Naprawde wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego ile kosztuje allegro. Wiem bo sama wystawiam aukcje ogłoszeniowe i cegiełkowe, i tak jak Isadora robie je zawsze wyróżnione aby były jak najwieksze szanse na znalezienie domu czy pomocy finansowej. To sporo kosztuje. Kilka/kilkanaście takich aukcji w miesiacu to naprawdę da sporą sumę. Jeśli ktoś może pomóc to zróbcie to i pomóżcie Isadorze w opłaceniu prowizji i kosztów wystawienia tych aukcji. Ja choć mam chęci to nie pomogę bo sama opłacam swoje aukcje z własnej kieszeni. Nie dam rady po prostu... Quote
kikou Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 to widze..., ze właściwy temat poruszyłam... mam taka propozycje, mam 40,- zlociszki(tak naprawde juz je dawno wydalam na inne stfory ale oficjalnie nie zostaly spożytkowane) z bazarku, ktory zorganizowalam na przewiezienie staruszkow z wrocławia do w-wy...ale poniewaz to sie jakos rozlazlo po kościach... w koncu jeden gdzies pojechal, jeden zagryziony... itd, niektorzy znaja te historie... przeznaczam tu niejako komisyjnie te pieniadze na allegro dla Isadory! To nie za wiele ale zawsze, prosze o nr konta na pm, zaraz przeleje. Quote
Rybka_39 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Ludzie!! Transport w piątek o 16 potrzebny dla Margo z Wrocka do Katowic!! Quote
Poker Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 z nie może ktoś podjechać pociągiem z Katowic do wrocłaiwa? uzbieramy na bilet. Quote
Rybka_39 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [quote name='Poker']z nie może ktoś podjechać pociągiem z Katowic do wrocłaiwa? uzbieramy na bilet.[/quote] No właśnie nie ma chętnych a jak sa to w inne dni niż piatek:roll: Quote
Margo05 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Pewnie zaraz usłyszę, że odzywam się dopiero teraz, ale już wczoraj myślałam o aukcji wystawianej przez Isadorę i kosztach tej aukcji. Chciałam nawet zaproponować czy ktoś inny by nie wystawił teraz cegiełek, ale głupio mi było :oops: Nie wiedziałam czu Isadora nie poczuje się urażona :oops: Quote
Poker Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 miałam przelać 30 zł na te psiaki,więc przeleję dla Isadory na Allegro,podaj konto Quote
Kasia Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Jeśli nawet grosz przeznaczony na psiaka pójdzie na pokrycie kosztów aukcji to to przecież też jest pomoc, prawda? Jeśli pomozemy Isadorze w opłaceniu kosztów i prowizji tych aukcji to jak najbardziej możemy prosić o wystawianie kolejnych. :lol: Ktos kto opłaca z własnej kieszeni w pewnym momencie po prostu odmówi bo nie będzie miał z czego zapłacić...wiem bo sama raz tak zrobiłam. Musiałam odmówić bo nie miałam z czego zapłacić za poprzednie... Tak więc serdecznie dziękujemy za pomoc :loveu: Quote
basiapron Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [quote name='Rybka_39']Ludzie!! Transport w piątek o 16 potrzebny dla Margo z Wrocka do Katowic!![/quote] a ona umie pociągiem jeździć? tzn jakieś choroby lokomocyjne czy coś, zaraz obczaję rozkłady pociągowe Quote
majqa Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [B]Kikou, Poker[/B]...bardzo Wam dziękuję za odzew w sprawie pomocy cegiełkowej Isadorze. :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Poker Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 zrobiłam przelew na 30 zł uzyskane za sprzedaży ciemierników i jęzora teściowej dziewczynom z tego wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110709&page=17[/URL] niech dobrze służą :lol: Quote
Isadora7 Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 [CENTER][FONT=Century Gothic][SIZE=4][B]Zapraszam do II edycji aukcji na rzecz piesków ze Starej Wsi[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=4][URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=373166458[/URL] :cool1: [/SIZE][/FONT][/CENTER] Quote
Tosia2 Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 [quote name='Isadora7'][CENTER][FONT=Century Gothic][SIZE=4][B]Zapraszam do II edycji aukcji na rzecz piesków ze Starej Wsi[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=4][URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=373166458[/URL] :cool1: [/SIZE][/FONT][/CENTER] [/quote] To jest [U][B]MISTRZOSTWO śWIATA[/B][/U] !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratuluję Isadora, Ty to masz polot kochana.... :evil_lol: Po prostu super przemyślana aukcja... Robi wrażenie.... Quote
Recommended Posts