ewatonieja Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 dla mnie to wina i właściciela i schroniska tak wyglądała kiedy trafiła do schroniska Quote
szajbus Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 kaj-ka, ja tam chce być bezstronna, ale do takiego stanu nie doprowadziło Harfy schronisko w ciągu 3 tygodni ( w tym kwarantanna). Quote
kaj-ka Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 ok, dziewczyny przepraszam jak kogos uraziłam. Ale ja widziałam ten szkielecik. Pewnie nie powinnam pisać o czyjeś winie. Wy jesteście na miejscu to wiecie lepiej. Quote
szajbus Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Kaj-ka spoko, jak ktos patrzy na takiego szkieletorka i na dodatek taaaaaaakiego guza to każdego szlag trafia. Pewnie rodziła co cieczkę i jak była dochodowa to miała ciepły domek, a jak zachorowała to się jej pozbyto czym prędzej, bo po co wydawać kasę na leczenie? Quote
olenka_f Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 do takiego stanu pewnie doprowadzona była przez "dom" ale nie mogę przeżyć dlaczego schron nie zrobił usg stan w którym była Harfa był tragiczny, Doktor Ulewicz powiedział że musimy ryzykować bo za dwa dni Harfa i tak odejdzie a ból który musi znosić - człowiek by nie zniósł a tak dajemy jej szanse udało się i bardzo się cieszę w naszej lecznicy jest tak że zaczynają od badań wszystkich, jest tak jak pisze kaj-ka mamy szczęście a największe to te pieski że mamy takich lekarzy,mnie się nikt nie pytał czy mam kase czy zapłace teraz czy w ratach nic po prostu Doktor ratował Harfe a jak sobie przypominam to Antoś też był bardzo chudy Quote
hanka456 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Macie szczęście, że macie tak doskonałego diagnostę, inteligencja i wiedza w jednym człowieku plus pracowitość, to skarb. Quote
kaj-ka Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Tam jest kilku dobrych lekarzy a dr Ulewicz i dr Zalewski to REWELACJA !!!! Najpierw życie zwierzaka a potem dopiero kasa. Quote
nika28 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 To jak Harfa ma dom, to może zmieie cel mojego bazarku ??? :roll: Quote
oktawia6 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Olenka jesteś zajebista po prostu:placz:-bierzesz ją choc ona lada dzień może umrzec tak jak ostatnią uratowałaś z padaczką czarną malutką sunią. nika28 -moim zdaniem bazarki są nadal potrzebne na nią-ale niech Olenka sama się wypowie. Quote
Niewiasta_21 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 No własnie,Oleńka,powiedz prawde czy potrzebujesz od czasu do czasu pare groszy na Harfe? Quote
olenka_f Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 z kasą to jest tak że przy tylu operacjach to zawsze mało pewnie że się przyda ale jak nie będzie też damy rade ;);) Quote
olenka_f Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 oktawia6 napisał(a):Olenka jesteś zajebista po prostu:placz:-bierzesz ją choc ona lada dzień może umrzec tak jak ostatnią uratowałaś z padaczką czarną malutką sunią. nika28 -moim zdaniem bazarki są nadal potrzebne na nią-ale niech Olenka sama się wypowie. Oktawio chyba kazdy z nas tak robi , ja tam pamiętam jak przemycałaś Dyzia :loveu::loveu: Quote
olenka_f Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 jak chcecie wiedzieć to wycieli Harfie i wypompowali ponad kilogram, jak przyjechała ważyła 20,5 a teraz 19,40 ja sie zastanawiam ile bedzie ważyć jak wytniemy tego wielkiego guza Harfa kompletnie nie reaguje na imię, gada i to jak :evil_lol: ciągnie za rękaw jak chce iść na spacer i co mnie bardzo niepokoi to marszczy nos i to nawet na mnie no cóż w tym domu i wśród ludzi i wśród zwierząt ja rządzę i panienka wylądowała na posłaniu i miała kare ale umie przeprosić tylko trochę jej to czasu zajmuje:roll: Quote
hanka456 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Skoro dyskutuje, to znaczy, że ma siły i cel, nie poddała się i poczuła pańsko. Quote
oktawia6 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 olenka_f napisał(a): ciągnie za rękaw jak chce iść na spacer i co mnie bardzo niepokoi to marszczy nos i to nawet na mnie następnie przyjdzie czas na agresję-krok po kroku-to stres Quote
olenka_f Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 zabrałam ją wczoraj na taki typowy spacer z bokserami tzn szaleństwo na polach ale Harfa mało była zadowolona ona powolutku -po dróżce -koło pani wg mnie Harfa nie słyszy albo bardzo słabo słyszy już nie dostaje antybiotyku a szwy ściągamy we wtorek przestała całkowicie kaszleć ale pozarażała mi Antosia i Baska teraz oni kaszlą i dostają antybiotyki , najgorzej że Atos też kaszle tak więc szpital w domu :shake: Quote
oktawia6 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 dla niej czas na szaleństwa dawno minął, staruszki mają inny tryb niż młodziaki. Uważaj Oleńko na upały-dzisiaj było 40 C ponad w sumie apogeum upałów dopiero ma nadejśc-to mały pikuś Quote
olenka_f Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 sił musi wystarczyć,nie ma wyjścia Harfa cały dzień leży w domu na ogród wychodzi jak chce siusiu - nie wygrzewa się na słoneczku jak pozostałe boksery Oktawio masz rację staruszeczka z niej , no cóż taki los :lol: Quote
oktawia6 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 qurcze jak masz ogródek to ja też idę do Ciebie posiedziec w cieniu:eviltong: Quote
olenka_f Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 oktawia6 napisał(a):qurcze jak masz ogródek to ja też idę do Ciebie posiedziec w cieniu:eviltong: :multi::multi::multi::multi::multi: nareszcie - już wstawiam wodę na kawusię :lol::lol: Quote
malagos Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Ja też mam ogródek :oops: i mam wodę na kawusię :oops: Najlepiej mają w Krakowie, deszcz i zimno. Quote
oktawia6 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 dobra-zrobię losowanie: "pałka zapałka..." i jadę:evil_lol:tylko z moją drugą połową psią połową-jest ich tylko 6:siara:ale co tam-jakoś się pomieścimy prawda?:evil_lol: Quote
malagos Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Jak Harfusia? Jak z jej apetytem? Żeby troche ciałka nabrała, dziewczynisko zabiedzone :roll: Quote
olenka_f Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 ciałka nabiera bardzo powoli ale je fantastycznie zaczęła witać - wskakuje przednimi łapkami i się tuli :loveu::loveu: a potem opowiada co kto zbroił ;) zjada po troszeczku i pilnuje swojej miseczki przychodzi i nadstawia swoją kościstą dupkę do głaskania a potem hyc na plecy i brzucho do głaskania:lol: fajna jest ta nasza Harfa , dziś ściągamy szwy mam nadzieję że jej u mnie dobrze Quote
Recommended Posts