Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Melduję posłusznie, że Saba już wykąpana, wyczesana (na ile pozwoliły warunki techniczne). Już wchodzi sama do i z domu, oraz... całkiem nieźle idzie jej spacer na smyczy :)
Będzie z niej fajna sucz, nawet domowa, jeżeli potencjalnego nabywcę nie przerazi ilość sierści... Bo mnie przeraża zasłona puchowa unosząca się w moim pokoju :(

Posted

Oooo, no i jaki Saba ma kolor??? :cool1:
Pewnie z tą sierścią nie byłoby tak źle, jeżeli byłaby czesana regularnie, bo to, co miała na sobie, to cała prawie stara szata... Ale to i kawałek psa, i puchaty...

Grzeczna była we wannie??? :)

Posted

W wannie anioł, za to po kąpieli jak ją czesałam na boisku próbowała zabić grzebień albo chociaż wygryźć mu zęby :)
Generalnie skakała po mnie, zaczepiała i świetnie się bawiła :) Na szczęście z pomocą przybiegła córka sąsiadki i mi ją trzymała i jakoś dałyśmy radę... Chociaż ją by się zdało kilka razy jeszcze poczesać żeby wyglądała na prawdę dobrze. Fotki zrobię i wrzucę to obejrzycie...

Posted

Saba już umie chodzić na smyczy... i łapkę podać też umie... w końcu złapałam z nią kontakt i jest coraz lepiej. Tylko czasu coraz mnie, więc SZUKAAAAAMY!

Posted

A ja dzisiaj odwiedziłam Sabcię :loveu:
Sabcia, kurczę, rudawa jest :-o Wygląda to tak, jakby miała rude odrosty. Jak wyjdzie z niej ta cała zimowa sierść, zostanie pół psa... Ona w ogóle to jest nieduża - to znaczy grzbietem sięga do kolana, wiecie? Tylko jest masywna i ciężka też jest - taki misio... :lol:

Poszłyśmy z Sabą do sklepu, kupiłyśmy kaganiec, gryzaczek i wieeeeelką michę na wodę (miednicę!) A potem był odpoczynek na trawce... i gryzienie kostki:)

Przyszła też Agnieszka, która razem ze mną Sabę znalazła i zrobiła jej śliczne zdjęcia. Więc zobaczycie sami jak niunia wygląda po kąpieli...

Tomcug, ślicznie dziękujemy za pieniążki!!!!
Cała stówka moja poszła na ekwipunek Saby, a że duża jest - wszystko drogie.

Rybka ją odrobaczyła. Za 10 dni będzie szczepić.

Warto by niuni kupić jakąś witaminę - na sierść, bo tam, gdzie zeszła szata zimowa, sierść jest mocno... przerzedzona. No ale to nie jest pierwsza potrzeba, a witaminy drogie, więc na razie musi się obyć bez...

Rybko, a może jajko jej dawaj i siemię lniane - na sierść?

Uciekam do pracy!

Saba jest śliczna :loveu:

Posted

nie wiem na ile ona jest "moskiewska strózująca" ale ostatnio był taki pies w schronie w P-ce i było dwóch chętnych.Adopcje prowadziła modliszka84 i moze ma namiar na ten drugi domek-ponoc bardzo fajny

Posted

No właśnie z wyglądu troszkę, ale głównie pysio a z charakteru wcale. Już pisałem że mnie tu bardziej landseer czy berneńczyk się widzi (strzałka)
I dodam to co zawsze - przypisywanie łagodnego miłego psa do rasy która słynie raczej z odwrotnego nastawienia robi raczej piesowi krzywdę. Bo Moskiewskimi intteresują się zupełnie inni ludzie niż wielbiciele wielkich kudłatych przytulanek - takich jak nasza sunieczka.

Posted

dzodzo napisał(a):
ostatnio był taki pies w schronie w P-ce i było dwóch chętnych.Adopcje prowadziła modliszka84 i moze ma namiar na ten drugi domek-ponoc bardzo fajny

Mam już namiary ale z tego co wiem to co Państwo chcieli TEGO I TYLKO TEGO. Bo mieli moskiewskiego kilkanaście/dziesiąt lat temu, który ponoć jest identyczny. Teraz odszedł ich bokser, a na pabianickiego byli zdecydowani tylko przez podobieństwo do dawnego psa. Ale telefon mam, zadzwonię.
dzodzo, dziękuję za czujność :)