anielica Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Nie spadaj niunia na dół, bo domek potrzebny!!! Quote
Rybka. Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 Melduję posłusznie, że Saba już wykąpana, wyczesana (na ile pozwoliły warunki techniczne). Już wchodzi sama do i z domu, oraz... całkiem nieźle idzie jej spacer na smyczy :) Będzie z niej fajna sucz, nawet domowa, jeżeli potencjalnego nabywcę nie przerazi ilość sierści... Bo mnie przeraża zasłona puchowa unosząca się w moim pokoju :( Quote
anielica Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Oooo, no i jaki Saba ma kolor??? :cool1: Pewnie z tą sierścią nie byłoby tak źle, jeżeli byłaby czesana regularnie, bo to, co miała na sobie, to cała prawie stara szata... Ale to i kawałek psa, i puchaty... Grzeczna była we wannie??? :) Quote
anielica Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Zobaczcie tutaj, bo nie mogę bannerku w podpis wkleić. Polali wódą i podpalili suczkę :placz: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110984 Quote
Rybka. Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 W wannie anioł, za to po kąpieli jak ją czesałam na boisku próbowała zabić grzebień albo chociaż wygryźć mu zęby :) Generalnie skakała po mnie, zaczepiała i świetnie się bawiła :) Na szczęście z pomocą przybiegła córka sąsiadki i mi ją trzymała i jakoś dałyśmy radę... Chociaż ją by się zdało kilka razy jeszcze poczesać żeby wyglądała na prawdę dobrze. Fotki zrobię i wrzucę to obejrzycie... Quote
KWL Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Fajna sunia :-) Oczywiście pomożemy w szukaniu domku :-) Quote
jagienka42 Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 az jestem ciekawa jak ona wyglada po tej kapieli i wyczesywaniu.a jezeli chodzi o siersc w domu to ja jak rok temu przyszedl czwarty kot zwinelam wszystkie dywany:evil_lol: Quote
tomcug Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Pieniążki przelałam, jutro powinny być już na koncie. Ja również jestem bardzo ciekawa, jak sunia wygląda po kąpieli. :cool3: Quote
anielica Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Dzięki śliczne tomcug :buzi::buzi::buzi: Ciocia Rybka, fotki plisss.... :cool3: Quote
Rybka. Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 no to dam fotki ale niefajne bo mój fon robi ładne tylko w dzień... Więc jutro będą ładne jak zrobię Quote
Masza4 Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Rybko ukłony dla Ciebie za kąpiel :crazyeye: taaakie wielkie psisko wykąpać to niezła sztuka :roll: Śliczna jest!!! Quote
anielica Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Ładne foty som, nie trza narzekać :p A sunia - przejaśniała i więcej energii w niej widać... Saba. A może na drugie... Dorotka, hę? :cool3: Quote
anielica Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Sabcia biegnie w górę na poszukiwanie Cudownego Domu! Quote
Rybka. Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 Saba już umie chodzić na smyczy... i łapkę podać też umie... w końcu złapałam z nią kontakt i jest coraz lepiej. Tylko czasu coraz mnie, więc SZUKAAAAAMY! Quote
tomcug Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Piękna i mądra sunia szuka domku. Rybko, cieszę się, że Saba robi takie postępy :multi:. Quote
anielica Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 A ja dzisiaj odwiedziłam Sabcię :loveu: Sabcia, kurczę, rudawa jest :-o Wygląda to tak, jakby miała rude odrosty. Jak wyjdzie z niej ta cała zimowa sierść, zostanie pół psa... Ona w ogóle to jest nieduża - to znaczy grzbietem sięga do kolana, wiecie? Tylko jest masywna i ciężka też jest - taki misio... :lol: Poszłyśmy z Sabą do sklepu, kupiłyśmy kaganiec, gryzaczek i wieeeeelką michę na wodę (miednicę!) A potem był odpoczynek na trawce... i gryzienie kostki:) Przyszła też Agnieszka, która razem ze mną Sabę znalazła i zrobiła jej śliczne zdjęcia. Więc zobaczycie sami jak niunia wygląda po kąpieli... Tomcug, ślicznie dziękujemy za pieniążki!!!! Cała stówka moja poszła na ekwipunek Saby, a że duża jest - wszystko drogie. Rybka ją odrobaczyła. Za 10 dni będzie szczepić. Warto by niuni kupić jakąś witaminę - na sierść, bo tam, gdzie zeszła szata zimowa, sierść jest mocno... przerzedzona. No ale to nie jest pierwsza potrzeba, a witaminy drogie, więc na razie musi się obyć bez... Rybko, a może jajko jej dawaj i siemię lniane - na sierść? Uciekam do pracy! Saba jest śliczna :loveu: Quote
dzodzo Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 nie wiem na ile ona jest "moskiewska strózująca" ale ostatnio był taki pies w schronie w P-ce i było dwóch chętnych.Adopcje prowadziła modliszka84 i moze ma namiar na ten drugi domek-ponoc bardzo fajny Quote
KWL Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 No właśnie z wyglądu troszkę, ale głównie pysio a z charakteru wcale. Już pisałem że mnie tu bardziej landseer czy berneńczyk się widzi (strzałka) I dodam to co zawsze - przypisywanie łagodnego miłego psa do rasy która słynie raczej z odwrotnego nastawienia robi raczej piesowi krzywdę. Bo Moskiewskimi intteresują się zupełnie inni ludzie niż wielbiciele wielkich kudłatych przytulanek - takich jak nasza sunieczka. Quote
Rybka. Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 dzodzo napisał(a):ostatnio był taki pies w schronie w P-ce i było dwóch chętnych.Adopcje prowadziła modliszka84 i moze ma namiar na ten drugi domek-ponoc bardzo fajny Mam już namiary ale z tego co wiem to co Państwo chcieli TEGO I TYLKO TEGO. Bo mieli moskiewskiego kilkanaście/dziesiąt lat temu, który ponoć jest identyczny. Teraz odszedł ich bokser, a na pabianickiego byli zdecydowani tylko przez podobieństwo do dawnego psa. Ale telefon mam, zadzwonię. dzodzo, dziękuję za czujność :) Quote
Recommended Posts