Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oooo, jak super! Czekamy na Rybkę, która rozmawia z domkami. DIF, jak masz namiary na panią, może prześlij je Rybce na pw, żeby mogła napisać...
Czy ten domek trzeba sprawdzać, czy Ty go znasz i wystarczy porozmawiać telefonicznie?
Ja mam nadzieję, że któryś z domków zainteresowanych okaże się TYM domkiem:thumbs:

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo się cieszę z tego nawału domków :-)
Jednak trdycyjnie proszę o rozwagę. Łączenie psów to zawsze pewne ryzyko. Sprawdzcie wszystko co możliwe, niech psy mają szanse poznać się w neutralnych warunkach. Co do domku 3 to muszę zapytać w jakim wieku jest babcia ? I przypomnieć że takie psy w młodym wieku często mają tendencje do zwiedzania okolicy (nasza Sabunia przecież jakoś swój dom opuściła ) i potrzebne są dobre zabezpieczenia. Nie każdy płot czy siatka ( nawet wysoka ) takie stanowi.

Posted

KWL napisał(a):
Bardzo się cieszę z tego nawału domków :-)
Jednak trdycyjnie proszę o rozwagę. Łączenie psów to zawsze pewne ryzyko. Sprawdzcie wszystko co możliwe, niech psy mają szanse poznać się w neutralnych warunkach. Co do domku 3 to muszę zapytać w jakim wieku jest babcia ? I przypomnieć że takie psy w młodym wieku często mają tendencje do zwiedzania okolicy (nasza Sabunia przecież jakoś swój dom opuściła ) i potrzebne są dobre zabezpieczenia. Nie każdy płot czy siatka ( nawet wysoka ) takie stanowi.

fakt dziewczyny psy tego typu bardzo czesto przeskakuja prze bardzo wysokie ogrodzenia ..nasz Kapsel byl walsnie oddany do schorniska z tego powodu :angryy: i trafil do nas ..nie bylismy tego swiadomi i pierwszego dnia pies poszedl sobie na wycieczke pokonujac ponad 2 m ogrodzenie :placz:. Dlatego wazne jest aby pod ogrodzenie byla podmurowka no i siatka tez dosc wysoka ...mielismy zabrac kaukaza gdzie warunkiem byl kojec z zamknieciem u gory :roll:.

Posted

A ja właśnie znalazłam kilka chwil, żeby coś napisać... Od rana miałam zajęcia, potem siedziałam na świeżym powietrzu i jakoś komputer omijałam z daleka :)
Nadal czekam na odpowiedzi z domków, które się zdeklarowały, piszą do mnie nowe... Jutro będę miała dzień wolny, więc będę pisać, dzwonić i informować was na bieżąco. Na razie decyzja co do domku nie zapadła.

Posted

Saba w górę! Jestem odcięta od netu w domu, więc na razie będę zaglądać z doskoku. Rybko, pisałam do Cię w sprawie finansów, jak potrzeba odezwij się smskiem.

Beautiful sunday for everyone :loveu:

Posted

It is beatiful sunday, szczególnie dla Saby.
Ale od początku. Wczoraj tak jak pisałam, wróciłam późno i poszłam spać...
Dzisiaj odczytałam wiadomości na gg i maile w skrzynce. Jedna osoba napisała i tu i tu... Zostawiła numer kontaktowy. Rano zadzwoniłam, zainteresowany domek jest w Biłgoraju. Wyobraźcie sobie, że jak tylko się dowiedzieli, że Saba nadal szuka domu wsiedli w auto i przyjechali ją poznać :)
Okazało się, że domek bardzo chce naszą Sabę, będzie mieszkała w domku, podwórko do własnej dyspozycji, ogrodzone. Na razie będzie w domu ze starszym kolegą foksiem, żeby poznać domowników i się z nimi zaprzyjaźnić. W międzyczasie będzie zbudowany kojec z ciepłą budą, gdyby Saba chciała być psem ogrodowym, a nie kanapowym.
Do sterylki domek się dorzuci, umowę podpisze i przyjedzie po Sabcię.
Nowa właścicielka mieszka z rodzicami, pracuje. Rodzice od dawna chcieli dużego psa, więc jak tylko znależli Sabę na Allegro odezwali się.
Jestem w kontakcie z dziewczyną, jutro będę się dowiadywać kiedy i za ile da się zrobić sterylkę...

Posted

Sorki za offa, ale tutaj jest dużo osób z Lublina,a suńka potrzebuje pomocy, pomysły nam się kończą, zajrzyjcie proszę

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110091

no i baaaaaaardzo się cieszę, że Sabcia ma duże szanse na domek, ale takie z niej śliczności, że nie mogło być inaczej :loveu:

a jeśli nie działa Wam funkcja edycji podpisu, a chcecie coś w nim zmienić, napiszcie tutaj:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109712

Posted

Jutro o 11.00 sterylka. W czwartek nowy domek przyjeżdża po Sabę. Co do kontroli nowego domku to nie mamy nikogo w Biłgoraju ale ja zawsze przejeżdżam tamtędy jadąc do babci do Przemyśla, więc na pewno odwiedzę Sabę.
Będę również w kontakcie z nową właścicelką, więc jestem spokojna.

Posted

Rybka. napisał(a):
Jutro o 11.00 sterylka. W czwartek nowy domek przyjeżdża po Sabę. Co do kontroli nowego domku to nie mamy nikogo w Biłgoraju ale ja zawsze przejeżdżam tamtędy jadąc do babci do Przemyśla, więc na pewno odwiedzę Sabę.

świetnie sie wszystko ułożyło :laola:

Rybko może jeszcze zdążysz z kolejnym tymczasem do czasu swojego wyjazdu (podstawię Ci swojego kota) :diabloti: Jak sie ma taką szcześliwą rękę to tylko korzystać ;)

Posted

Na razie nie mam sił na kolejnego, mam tylko 3 tygodnie na zdanie sesji. Muszę teraz zadbać o swoje sprawy bo inaczej...
Poza tym co ze mnie za wet będzie jak się nie pouczę? :)

Posted

Rybka. napisał(a):

swietne wiesci mysle ,ze to duzy plus ,ze panstwo sami przyjechali zobaczyc sunie ..trzymam kciuki

Posted

Dziś dzwoniłam do nich jak tylko umówiłam sterylkę...
Dorzucą połowę kwoty, poza tym prosili mnie, żebym po wszystkim zadzwoniła i powiedziała jak się Saba czuje. No i, że przygotowania trwają i wszyscy już na nią czekają... To przemili ludzie, widać, że im zależy... Tym bardziej, że po moim pierwszym telefonie wsiedli w auto i od razu przyjechali specjalnie po to, żeby poznać Sabę :)
A nie mają blisko, o nie :)

Posted

co za wspaniała wiadomość :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

Bardzo sie cieszę , że udało się znaleźć tak szybko domek dla Saby :)

I że ciocia Rybka bedzie się mogła spokojnie pouczyć do sesji , bo z taką żyiołową sunią , któa wymaga żeby wciaż i wciąz sie z nią bawić , to na pewno było trudne ....

Trzymam kciuki za zabieg , żeby wszystko poszło gładziutko i szybciutko ...

I tak ciocia anielica z ciocią Rybką uratowały koejne psie nieszczęście ... i zamieniły w ogromne szczęście !!!!!!!!!!:iloveyou::iloveyou::iloveyou:

Posted

Tiger napisał(a):
Trzymam kciuki za zabieg , żeby wszystko poszło gładziutko i szybciutko ...

Doktor powiedział, że ja mam sterylizować, więc pójdzie gładko ale na pewno nie szybciutko :)