Ank@ Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 proszę zajrzyjcie: Kora czasami przymyka smutne oczy i wydaje się że marzy… DT/DS NA CITO - ona umiera ! Quote
Bjuta Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Asia pełna energii!!! Jak zawsze! Morwiś malutki, to może będzie taniej...? Quote
Ank@ Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 post przeskoczył proszę zajrzyjcie: Kora czasami przymyka smutne oczy i wydaje się że marzy… DT/DS NA CITO - ona umiera ! Quote
Mysia_ Posted May 6, 2009 Author Posted May 6, 2009 Asia_Klero napisał(a):Czy domek w okolicach krakowa wchodzilby w gre?:razz: bo jest jedna pani,ktora zaadoptuje jakiegos staruszka...Iwona z watku rejma ma z ta pania kontakt;) Do Krakowa bliziutko i jeszcze są osoby, które stale tą trasą jeżdżą :cool3: Quote
Bjuta Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Zaadoptowałaby go do siebie jak do DS czy trzeba się zbierać jak na hotelik? Quote
iwona213 Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 widze że psiak przyjmuję leki, prosze napiszcie jak kosztowne jest jego leczenie?? Quote
Bjuta Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Niedawno na allegro było takie ogłoszenie: Za 74 zł. Sprzedam 42 kapsułki leku DLA PSÓW VETMEDIN 5 MG firmy BOEHRINGER , do leczenia chorób serca . Niestety nie są mi już potrzebne . Trwałość do 2010 . Opakowanie jest oryginalne ALE OCZYWIŚCIE OTWARTE . A tutaj na stronie 3 jest informacja, że miesięczna kuracja to 100 zł ale dawka 2x większa niż Morwiego http://www.dogomania.pl/forum/f85/reks-z-chorym-sercem-pilnie-dt-pieniadze-na-leki-juz-w-domku-122295/index3.html Czyli wychodziłoby jakieś 50 zł. miesięcznie. Oczywiście to są koszty całkowicie orientacyjne i "zasłyszane" Quote
Mysia_ Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 iwona213 napisał(a):widze że psiak przyjmuję leki, prosze napiszcie jak kosztowne jest jego leczenie?? wczesniej dostawał tylko enarenal i furosemid - te leki nie wynosiły nawet 10 zł miesięcznie, teraz jednak doszedł jeszcze vetmedin, to droższy lek, ale Morwiak dostaje małą dawkę ze względu na to, że jest malutki, mamy w schronisku kapsułki 2,5 mg, ale on dostaje codziennie połówkę.... Niestety nie jestem zorientowana ile vetmedin kosztuje dokładnie :oops: Quote
Lionees Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 U mojej wetki 2,5mg vetmedin kosztuje 1,5 zł za kapsułkę,u innego veta 1,9 zł za kapsułkę. Quote
jusstyna85 Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 W tych większych gabinetach kosztuje 1,50 za kapsułke, w tych mniejszych kupowałam za 2 zł (2,5 mg).Po vetmedinie mój psiak dużo lepiej sie czuje. Quote
Lionees Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 jusstyna85 napisał(a):W tych większych gabinetach kosztuje 1,50 za kapsułke, w tych mniejszych kupowałam za 2 zł (2,5 mg).Po vetmedinie mój psiak dużo lepiej sie czuje. Prysio jak do mnie przyjechał,to lekarz powiedział,że w kazdej chwili moze umrzeć:-( Jak zaczął brac vetmedin-młody bóg:cool3: Quote
jusstyna85 Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Renata5 napisał(a):Prysio jak do mnie przyjechał,to lekarz powiedział,że w kazdej chwili moze umrzeć:-( Jak zaczął brac vetmedin-młody bóg:cool3: Raz zapomniałam dokupić i nie brał 4 dni...Bylo niesamowite pogorszenie, w oczach słabnął,kaszlał, zero wskakiwania nawet na łóżko.Ten lek działa naprawde cuda. Quote
jusstyna85 Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Bjuta napisał(a):No to faktycznie wychodzi jakieś 50 zł. miesięcznie. + tamte leki - to by było niecałe 60. Gdyby od tego miała zależeć adopcja Morwiego, to pewnie można by się pozrzucać miesięcznie po piątalu? Jestem za... Quote
Bjuta Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 No to faktycznie wychodzi jakieś 50 zł. miesięcznie. + tamte leki - to by było niecałe 60. Gdyby od tego miała zależeć adopcja Morwiego, to pewnie można by się pozrzucać miesięcznie po piątalu? Quote
Mysia_ Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 dziewczyny Morwiak dostaje 1/2 tej kapsułki 2,5 mg czyli jesli nawet kapsułka kosztowała by 2 zł to on miesięcznie zjada ich jakieś 15 czyli 30 zł :razz: nie jest tak źle, myślę, że damy radę jak coś ;) Quote
Asia_Klero Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 a daloby sie zebrac deklaracje zeby oplacac jego comiesieczne koszty leczenia?mozliwe ze Morwiak pojedzie do tego domku w krakowie.iwonko pisz nam tutaj na bierzaco o postepie jesli chodzi o pania:razz:to wazne zeby nie trzebabylo szukac innego tymczasu;) Quote
Bjuta Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 No to zaczynajmy! Słuchajcie - suma jest niewielka, więc proponowałabym, żeby nie szaleć i zbierać po piątaku - gdyby się okazało, że ta metoda się nie sprawdza, to się podniesie - co? W każdym razie - ja na dobry początek deklaruję: 5 zł. Quote
Mysia_ Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 Iwonko daj konieczne znać na czym sprawa Moriwaka stoi? ;) Quote
Asia_Klero Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 wlasnie i najlepiej przekaz tel tej pani Mysi zeby Mysia mogla sie z nia dogadac;) Quote
Asia_Klero Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 iwonko wiem ze to trudno ale dzialaj szybko morwika zabija kazdy dzien w schronisku...:oops: Quote
iwona213 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 dziewczyny zbierajcie deklaracje na leki (nie chce obarczać kolejnymi wydatkami, Pani ma chorego 16 letniego kota, oraz konia którego wykupiła jak miał jechać na rzeź i płaci za stajnie 450 zł miesięcznie (albo 500 nie pamietam dokładnie), teraz czeka go operacja ponieważ ma jakiś odprysk i potrzebuje 3 tyś których niestety nie ma), ma wielkie serce, ale musimy jej pomóc... napiszcie mi jeszcze jakiej on opieki potrzebuje, Pani jest pracująca, tzn zawód wolny ale i tak często nie ma jej w domu, czy Morwik czasem nie musiałby byc w domu z kimś non stop???. No i najważniejsze jak reaguje na koty, kotek jest starszy i jeśli byłby goniony to nie ma opcji. Morwik musi wytrzymać do 18 maja, w poniedziałek 18 maja Pani przyjedzie po niego (jeśli nie goni kotów). Ja ze swojej strony zapewnie chłopakowi całą wyprawkę i będe wspomagać go karmą. a teraz błagam o pomoc http://www.dogomania.pl/forum/f28/wycienczona-40-kleszczy-potrzebny-dom-w-schronie-zginie-jest-za-slaba-pomocy-137446/ Quote
Mysia_ Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 Morwiak juz miał przeprowadzony test na koty i wszystko było OK. w sumie reakcja lepsza niż na inne psy :razz: Wydaje mi się, że on nie należy do psiaków, które muszą być z kims non stop, to staruszek, który głównie śpi :roll: W takim razie kto pomoże w zasponsorowaniu leków? :cool3: zmienię tytuł ;) Quote
Asia_Klero Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 super:loveu:mamy juz 5zł od Bjutki:evil_lol: Quote
Bjuta Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Mysia_ napisał(a):no to i ode mnie 5 zł miesięcznie :cool3: Na dobry początek mogę mu kupić chociaż część leków ;) No to mamy 10 zł! Drodzy dogomaniacy - zbieramy po 5 zł miesięcznie na leki dla Morwisia! Morwi ma szansę na adopcję do kogoś, kogo nie stać na opłacenie leczenia Morwiego - ale zapewnia jedzonko, miłość i dach nad głową. Suma jest niewielka - Potrzebujemy jeszcze sześć pięciozłotowych - co miesięcznych deklaracji i Morwi trafi do domu! :lol: Quote
Recommended Posts