Asia_Klero Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 wlasnie tytul koniecznie:loveu:strasznie sie ciesze ze jest juz bezpieczny:loveu: Quote
Bjuta Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Jakie sympatyczne wieści! Morwiku, ale ci się trafiło szczęściarzu!!!! Iwonko, bardzo dziękujemy za taki świetny domek dla Morwiego! :loveu: Quote
Redpit Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Miło, że Morwikowi się tak udało - do mnie trafiła inna zabiedzona babcia .... tych skur.... to bym :mad: jak by było można :shake: - pies skóra i kość.... Quote
Mysia_ Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Redpit napisał(a):Miło, że Morwikowi się tak udało - do mnie trafiła inna zabiedzona babcia .... tych skur.... to bym :mad: jak by było można :shake: - pies skóra i kość.... super, że tym sposobem udało się nie jednemu a dwóm staruszką :cool3: Iwonko, są jakieś wieści? ;) Quote
iwona213 Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 są są ;) oto mail: Przekaz prosze dziewczynom, ze Morwis ma sie bardzo dobrze, chyba nas juz pokochal :) Bywa tak, ze chodzi za nami krok w krok i tak slicznie na nas patrzy tymi zamglonymi oczkami. Utwierdzam sie w tym ze prawie nic nie slyszy, ale chyba widzi, slepy nie jest. Dzisiaj bylismy na spacerku i Morwis kical w takiej wysokiej trawce. Slicznie wygladal, jak zajaczek i zalowalam, ze nie wzielam ze soba aparatu. No i ogolnie dobrze sie czuje, chwieje sie tylko na nozkach i czasem nawet przewroci, ale po schodach chce wchodzic i lubi duzo chodzic, to mu nie zabraniam, chyba wie co robi. Spi cala noc i chrapie slodziutko :) Leki ladnie zjada, apetyt ma ogromny :) Ciekawa jestem bardzo w jakim jest wieku, moze dziewczyny wiedza? Quote
Mysia_ Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 czyli wieści bardzo dobre :cool3: Morwiak to staruszek... Napewno ma kilkanaście lat, w zeszłym roku o ile dobrze pamiętam wetka oceniała go na około 12.... Quote
iwona213 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Mysiu znalazłam budki, zobacz czy taką miał Morwik oraz jaki rozmiar zamówic... SUPER BUDA * NOWA 40/50 od SS 6 KOLORÓW ! (637528178) - Aukcje internetowe Allegro czy tą DUŻA BUDA NOWA 50x60 od SS ! PROMOCJA ! (637528161) - Aukcje internetowe Allegro Quote
iwona213 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 mi sie osobiście to podoba, ale jak woli budke to niech ma ;) to wydaje mi sie bardziej miękkie, niz ta budka LEGOWISKO KANAPA DWUSTRONNA 50 cm AŻ 30 KOLORY ! (636715980) - Aukcje internetowe Allegro Quote
iwona213 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 jeszcze taką znalazłam, Mysia powiedź jaką Morwiś miał, dzisiaj chce zamówić, bo zawsze mi na to czasu brakuje ;) - BUDKA- LEGOWISKO 2w1 nr2 < ROZNE KOLORY od SS (644799793) - Aukcje internetowe Allegro lub mniejsza - BUDKA- LEGOWISKO 2w1 nr1 < ROZNE KOLORY (640826497) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Mysia_ Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 - BUDKA- LEGOWISKO 2w1 nr2 < ROZNE KOLORY od SS (644799793) - Aukcje internetowe Allegro ta chyba jeszcze jest najbardziej podobna :cool3: Quote
Bjuta Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Zaglądam sprawdzić, czy są jakieś wieści o staruszku. Quote
Mysia_ Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 właśnie? :loveu: jesteśmy tylko troszkę upierdliwie :evil_lol: Quote
iwona213 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 dzisiejszy mail ;) Przesylam zdjecia Morwika ze spacerku :) Slodki jest, sika tylko jak najety :( Juz mi cale mieszkanie smierdzi potwornie :( On wie, ze nalezy na dworze sikac, ale on ma taki lek, ktory pomaga mu sciagnac wode z organizmu, wiec podsikuje w domu. A na dworze sie nie cyrtoli, sika i kupka na samym srodku chodnika :) Kupki zbieram, ale reszte mam gdzies, niech mi tylko jakis straznik miejski podskoczy, to mu wypomne, ze w przeciagu paru ostatnich miesiecy okradli mi 2 razy samochod na mojej ulicy, wiec niech sie lepiej powaznymi sprawami zajmuja, a nie siczkami malego pieska hahaha. Buzka!!! Mysiu jak się umówiłaś z Ulą w sprawie leków?? podobno na te leki potrzebna jest recepta?? Quote
Mysia_ Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Morwiak ma chore serducho, więc kontrola i tak będzie potrzeba, jak vetmedin się skończy to będzie musiała podejśc do wetetrynarza, poniewaz to można kupić tylko w lecznicy, bo to lek typowo weterynaryjny, natomiast furosemid i enarenal są lekami ludzkimi na receptę. Pieniążki oczywiście będziemy zbierać i Uli przesyłać, przed wizytą u weta niech Ula nam przypomni, bo ja mam straszną sklerozę :oops: Z tego co pamiętam to tego vetmedinu co Ula dostała dla Morwiaczka powinno starczyć na 40 dni, a pozostałe leki na dłużej... Quote
Redpit Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [quote name='iwona213'] Kupki zbieram, ale reszte mam gdzies, niech mi tylko jakis straznik miejski podskoczy, to mu wypomne, ze w przeciagu paru ostatnich miesiecy okradli mi 2 razy samochod na mojej ulicy, wiec niech sie lepiej powaznymi sprawami zajmuja, a nie siczkami malego pieska hahaha.[quote] i chwała za kupkę - tylko, że nim zaczną karać - to najpierw niech przygotują odpowiednie torebki itp... ciekawe, że w np. takim Harrachovie potrafią o to zadbać i co KILKANAŚCIE metrów na słupie wiszą :roll: - ciekawe na co u nas idą podatki...:diabloti: - a siczki :evil_lol: - niech pijaczkami-obszczymurkami się zajmą :razz: [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6df05ccf3be09abe.html]101_1349.JPG | redpit | Fotki, Zdj Quote
Mysia_ Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 przyszło 10 zł na leki Morwiaka od cioci Bjutki :loveu: Quote
iwona213 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 wieści od Uli... sms między jednym wywiadem a drugim więc nieco krótki ;) "...Morwik mnie dziś bardzo wzruszył! Pierwszy raz ucieszył się na nasz widok, tak że aż skakał z radości! chyba nas pokochał :loveu:..." uwielbiam takie wieści ;) Quote
Mysia_ Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 staram się uporządkowac sprawy finasowe Morwiakowe :cool3: MAJ 10 zł - Bjuta 10 zł - mamamuminka 5 zł - Redpit 5 zł - Mysia_ CZERWIEC 10 zł - Bjuta 15 zł - Jusstyna85 (dzisiaj dotarła wpłata - dziękujemy :cool3:) WPŁATY - 55 zł WYDANO - 35 zł ----------------- ZOSTAŁO - 20 zł Quote
iwona213 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 parę słów od Uli... Morwiczek ma takie momenty, ze jak szczeniak sie zachowuje :) Juz nas zawsze wita radosnie, wczoraj tak skakal na powitanie, ze mi rajstopy potargal ;) Albo na spacerze nagle zaczyna biec, az nie moge go czasem dogonic :) Przytyl tez troche i chyba dobrze sie czuje. Niedlugo ide do weterynarza, lepiej trzymac reke na pulsie. niedługo nowe fotki :) Quote
Bjuta Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Morwiku, szczęściarzu, teraz trzeba wypchnąć do domu Kamelka! Quote
Recommended Posts