Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 744
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakie sympatyczne wieści! Morwiku, ale ci się trafiło szczęściarzu!!!! Iwonko, bardzo dziękujemy za taki świetny domek dla Morwiego! :loveu:

Posted

Miło, że Morwikowi się tak udało - do mnie trafiła inna zabiedzona babcia .... tych skur.... to bym :mad: jak by było można :shake: - pies skóra i kość....

Posted

Redpit napisał(a):
Miło, że Morwikowi się tak udało - do mnie trafiła inna zabiedzona babcia .... tych skur.... to bym :mad: jak by było można :shake: - pies skóra i kość....

super, że tym sposobem udało się nie jednemu a dwóm staruszką :cool3:

Iwonko, są jakieś wieści? ;)

Posted

są są ;)

oto mail:
Przekaz prosze dziewczynom, ze Morwis ma sie bardzo dobrze, chyba nas juz pokochal :) Bywa tak, ze chodzi za nami krok w krok i tak slicznie na nas patrzy tymi zamglonymi oczkami.
Utwierdzam sie w tym ze prawie nic nie slyszy, ale chyba widzi, slepy nie jest.
Dzisiaj bylismy na spacerku i Morwis kical w takiej wysokiej trawce.
Slicznie wygladal, jak zajaczek i zalowalam, ze nie wzielam ze soba aparatu.
No i ogolnie dobrze sie czuje, chwieje sie tylko na nozkach i czasem nawet przewroci, ale po schodach chce wchodzic i lubi duzo chodzic, to mu nie zabraniam, chyba wie co robi. Spi cala noc i chrapie slodziutko
:) Leki ladnie zjada, apetyt ma ogromny :) Ciekawa jestem bardzo w jakim jest wieku, moze dziewczyny wiedza?

Posted

czyli wieści bardzo dobre :cool3: Morwiak to staruszek... Napewno ma kilkanaście lat, w zeszłym roku o ile dobrze pamiętam wetka oceniała go na około 12....

Posted

dzisiejszy mail ;)

Przesylam zdjecia Morwika ze spacerku :) Slodki jest, sika tylko jak najety :( Juz mi cale mieszkanie smierdzi potwornie :( On wie, ze nalezy na dworze sikac, ale on ma taki lek, ktory pomaga mu sciagnac wode z organizmu, wiec podsikuje w domu. A na dworze sie nie cyrtoli, sika i kupka na samym srodku chodnika :) Kupki zbieram, ale reszte mam gdzies, niech mi tylko jakis straznik miejski podskoczy, to mu wypomne, ze w przeciagu paru ostatnich miesiecy okradli mi 2 razy samochod na mojej ulicy, wiec niech sie lepiej powaznymi sprawami zajmuja, a nie siczkami malego pieska hahaha.
Buzka!!!

Mysiu jak się umówiłaś z Ulą w sprawie leków?? podobno na te leki potrzebna jest recepta??

Posted

Morwiak ma chore serducho, więc kontrola i tak będzie potrzeba, jak vetmedin się skończy to będzie musiała podejśc do wetetrynarza, poniewaz to można kupić tylko w lecznicy, bo to lek typowo weterynaryjny, natomiast furosemid i enarenal są lekami ludzkimi na receptę. Pieniążki oczywiście będziemy zbierać i Uli przesyłać, przed wizytą u weta niech Ula nam przypomni, bo ja mam straszną sklerozę :oops: Z tego co pamiętam to tego vetmedinu co Ula dostała dla Morwiaczka powinno starczyć na 40 dni, a pozostałe leki na dłużej...

Posted

[quote name='iwona213'] Kupki zbieram, ale reszte mam gdzies, niech mi tylko jakis straznik miejski podskoczy, to mu wypomne, ze w przeciagu paru ostatnich miesiecy okradli mi 2 razy samochod na mojej ulicy, wiec niech sie lepiej powaznymi sprawami zajmuja, a nie siczkami malego pieska hahaha.[quote]

i chwała za kupkę - tylko, że nim zaczną karać - to najpierw niech przygotują odpowiednie torebki itp... ciekawe, że w np. takim Harrachovie potrafią o to zadbać i co KILKANAŚCIE metrów na słupie wiszą :roll: - ciekawe na co u nas idą podatki...:diabloti: - a siczki :evil_lol: - niech pijaczkami-obszczymurkami się zajmą :razz:

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6df05ccf3be09abe.html]101_1349.JPG | redpit | Fotki, Zdj

Posted

wieści od Uli... sms między jednym wywiadem a drugim więc nieco krótki ;)

"...Morwik mnie dziś bardzo wzruszył! Pierwszy raz ucieszył się na nasz widok, tak że aż skakał z radości! chyba nas pokochał :loveu:..."

uwielbiam takie wieści ;)

Posted

staram się uporządkowac sprawy finasowe Morwiakowe :cool3:

MAJ
10 zł - Bjuta
10 zł - mamamuminka
5 zł - Redpit
5 zł - Mysia_

CZERWIEC
10 zł - Bjuta
15 zł - Jusstyna85 (dzisiaj dotarła wpłata - dziękujemy :cool3:)

WPŁATY - 55 zł
WYDANO - 35 zł
-----------------
ZOSTAŁO - 20 zł

Posted

parę słów od Uli...

Morwiczek ma takie momenty, ze jak szczeniak sie zachowuje :) Juz nas zawsze wita radosnie, wczoraj tak skakal na powitanie, ze mi rajstopy potargal ;) Albo na spacerze nagle zaczyna biec, az nie moge go czasem dogonic :) Przytyl tez troche i chyba dobrze sie czuje. Niedlugo ide do weterynarza, lepiej trzymac reke na pulsie.

niedługo nowe fotki :)