Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mysiu rozmawiałam z Ulą, jednak przyjedzie sama w czwartek po Morwika, ponieważ jutro jedzie na cały dzień do Warszawy a w czwartek do Gliwic w odwiedziny do swojego konika (już bedzie po operacji) a nie chciałaby Morwika tak od razu zostawiać na cały dzień samego. Tak więc przyjedzie po niego w czwartek żeby cały piątek, sobote i niedziele być z nim cały czas.

• Replies 744
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiesz może około której godziny w czwartek Pani Ula przyjedzie? :cool3: Podpytaj :razz:

Przyszła wpłata na leki :loveu:
10 zł - Bjuta
no i jeszcze moje 5 zł oczywiście można też już liczyć jako na koncie Morwiego ;)

Posted

Mysiu Ula chciałaby przyjechać jak najpóźniej jak już bedzie wracała do domu (w Gliwicach ma rodziców i konia w szpitalu) więc jak odwiedzi konika i rodziców (żeby nie wozić ze sobą zestresowanego Morwika) chciałaby po niego przyjechać jak wszystko załatwi. Tak więc do której godziny może przyjechać?? Czy może być później niż 17??

Posted

tak :razz: Morwiaczek pojechał z Ulą do domku :razz: myślę, że będzie mu bardzo dobrze w nowym domku z nową wspaniałą Panią :loveu:
Morwiak, grzeczny masz być ;)

Posted

Morwiczek już w domciu, podróż mineła spokojnie. Ula mówi że Morwiczek chyba mało widzi i nie wie czy cokolwiek słyszy. Na wołanie wogule nie reaguje, chodzi swoimi ścieżkami, napewno jest zdezorientowany sytuacją. Bardzo często sika, wysiadł z samochodu siku, wszedł do domu siku, natychmiast na spacerek i siku 3 razy i to nie małe kałuże tylko duuuuużo siku... Ula bardzo szczęśliwa i zakochana w Morwiczku. Dzisiaj ma mi wysłać jakieś zdjęcia. Jeszcze jedna sprawa bidulek po schodach nie daje rady chodzić, więc Uleńka go nosi na rękach. Będzie miał chłopak dobrze u niej :loveu:

Posted

Morwiak dostaje furosemid - dlatego pewnie często sika, niestety ten lek ma takie działanie.
Wiadomo, że jak u każdego staruszka większość zmysłów już nie jest taka jak powinna, a do tego nowe otoczenie nowi ludzi, będzie dobrze, musi być :razz:

Posted

Mysia_ napisał(a):
Morwiak dostaje furosemid - dlatego pewnie często sika, niestety ten lek ma takie działanie.
Wiadomo, że jak u każdego staruszka większość zmysłów już nie jest taka jak powinna, a do tego nowe otoczenie nowi ludzi, będzie dobrze, musi być :razz:

jestem pewna że obojętnie co działoby się z Morwiczkiem (ślepy, głuchy, sikający w domu, itp) to Ula i tak będzie go kochała całym swoim wielkim serduchem... Cieszę się że sika po lekach, ponieważ Ula martwiła się że biedaczysko cos z pęcherzem może mieć.

Posted

wieści na dobranoc... zdjęcia będa jutro. cyt. sms od Uli "Morwik jest kochany, teraz śpi. A tak to cały czas łazi, obija się biedak o ściany. Na spacerach ślicznie bawi się z pieskami. Nas narazie ma gdzieś ;)"

Posted

wieści od Uli...
Przesylam zdjecie Morwika - jedno tylko, bo nie lubi pozowac. No i zabolaly go oczka jak mu strzelilam lampa blyskowa. Moze wyjda lepsze na sloneczku, teraz mamy tu burze.
Grzeczny i kochany jest, ale lazi lazi i lazi! A jesli przestaje lazic to stoi i sie przechyla na boki. Jak ma chore serce, to powinien sie oszczedzac, a on prawie wcale nie spi. Nawet na spacerze nie mozna chwilke posiedziec na lawce, bo Morwik lazi wokol lawki i wyrywa sie.
Aha, i nie chce spac na poslaniu. Dalam mu kocyk a on w nocy spal na podlodze, obok niego.
Na razie tyle wiesci o Morwiku. Slodki jest czorcik strasznie i biedniutki. Szczerze mowiac mam obawy, ze to juz taka koncowka zycia...

a to juz ja :)
musze sie pospieszyć z tym legowiskiem, tylko Mysia pisała że miał ulubioną budkę taka dla kota i nie umie takiej znalezc. Jakby komuś wpadła w oko na allegro (tylko nie za 160 zł ;)) to dajcie znać.