UeMka Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Neris napisał(a):Podnoszę... może trzeba spróbować dać na forum ONków? Mały jest tam od kilku dni.... Quote
Tigraa Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 u wszystkich nadkomplet... Dziewczyny, może zajrzyjcie w mapę dogo, może ktoś oferuje tymczas. Quote
WEGGA Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 wstępnie już sprawdzałam mapę dogo. :) dzięki za pomysły, czekam na dalsze.. Quote
AguśSosnowiec Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Ja myslę że to jest taka ślicznota, że napewno znalazłby domek,ale wiadomo- większe szanse byłyby gdyby psiak był w dt... :-( Quote
WEGGA Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 niestety na razie cisza- nikt nie chce malucha... Quote
beka Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Jest bardzo podobny do suni z teo wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109296 Quote
WEGGA Posted April 21, 2008 Author Posted April 21, 2008 gorzej, że nikt nie może zaoferować tymczasu a to by zwiększylo jego szanse.. Quote
UeMka Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Prosimy osoby które dysponuja wolnym kojcem o pomoc. Chcielibysmy doprowadzić młodego do stanu używalności i może troszke ogłady nauczyć. Nie może do końca życia biegać po wsi i ganiać kury... Quote
AguśSosnowiec Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 PROSIMY!!!!! Chociaż jakiś kojec PROSIMY!!!!! TEN PSIAK NIE ZASŁUŻYŁ NA TO ŻEBY SIE WŁÓCZYĆ PO WSI :placz: Quote
WEGGA Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 wiem, że już ma na pieńku z gospodarzami na wsi- lata za sukami, jedną pokrył. (kolejne niechciane zwierzaki) i lata za dzieciakami- a ludzie się boją bo to dzikus... i co z tym fantem zrobić? Quote
katya Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Kurcze, to może pomysleć o hoteliku.... nie wiem :( coś trzeba zrobić... bo go zatłuką tam w końcu... Quote
UeMka Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Z hotelikiem też będzie ciężko, jeśli pies będzie sprawiał kłopoty czego nie jesteśmy w stanie przewidzieć mogą go nie przyjąć lub będą kazali go zabrać w trybie natychmiastowym to raz, dwa wątpie żeby Wega miała pieniążki na hotel a ja chwilowo robieniem tipsów nie pomogę bo skończyły mi sie materiały. Ogólnie ja się nawet nie orientuje ile kosztuje hotel dla piesów... Mogę wypytać w Sosnowcu o wszystko i mieć nad małym kontrolę jeśli uda się zebrać pieniążki jedna to jest jakieś 300 km drogi... Quote
WEGGA Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 mam czas do końca tyg żeby coś z nim zrobić, jak się nie uda to dzwonią (ludki z miejscowości) do schroniska albo "gdzieś". Quote
UeMka Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Może ktos się zorientować ile kosztuje kojec w hoteliku?? Bardzo proszę... Pieniądze postaram sie zorganizować, ja nie mam nawet aktualni nic na karcie żeby zadzwonić do jakiegoś hotelu :-( Cos trzeba zrobić... Feralny tydzień, tyle bied i nieszczęść... Quote
WEGGA Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 UeMko a Ty to powinnaś medal za złote serducho dostać... Co do hoteliku- to obawiam się, ze masz rację- ze młody jest specjalnej troski- bo do zsocjalizowania. Koszt podejrzewam to ok. 20-30 zł za dobę- za "normalnego" psa czyli liczac malo optymistycznie ok. 900zł mieisęcznie. I znowu masz rację- nie bardzo mnie stać na taki koszt- dokarmianie ok, środki na kleszcze ok, kastarcję i szczepiania opłacę, dowóz gdzie bedzie trzeba. Jak by gdzie w mazowieckim znalazł domek to moge do niego przyjeżdzać i z nim pracowac w miarę możliwości czasowych. Quote
AguśSosnowiec Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Może do jakiegoś przytuliska zadzwonić trzeba? :placz: Quote
UeMka Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Dajcie mi pomyśleć 5 sekund, sprawdze parę wiadomości i zaraz Wam napiszę coś. Tymczasem podnosze czarnucha do góry. Quote
WEGGA Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 UeMka ma wielkie serducho i niezmierzoną wolę walki o potrzebujące zwierzaki- czapki z głów. :) Quote
UeMka Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Kurcze dziewczyny... dzisiaj wysiadłam, ogólnie źle się czuje i od dwóch dni choruje, ale jutro postaram się przejechać do naszego TOZu i do hotelu przy szkole psiego zachowania... Może ktoś ma jakiegos znajomego choćby który podejmie sie wyzwania... Wysłałam dziesiątki PW w sprawie kojca, chwilowo brak odpowiedzi. Zbieram po znajomycg rzeczy do wystawienia na bazarki - może tak zbierzemy kase na hotel. Na owczarku i innych forach cisza... Na dodatek znalazłam identycznego psiaka w schronisku a kolejny biega po osiedlu obok... Ja sie zastrzele normalnie... Jutro podjade zobaczyć tego psiaka który biega od kilku dni niedaleko, może uda sie coś i dla niego załatwić... Z tych nerwów zaczyna mnie boleć żołądek, ciężko jest działać samemu, tzn wiecie o co m i chodzi... bez pomocy jakiejś instytucji. Bardzo przydałoby się polskie RSPCA! A teraz przepraszam ale na mnie już pora dzisiaj... jutro bardzo dużo spraw na głowie, pozwólcie że wymienie bo nawet nie mam czasu z nikim pogadać... Rano ojciec idzie do szpitala, ja musze jechac do urzedu skarbowego, później do p. Edyty i stadka BBBBB w międzyczasie objeździć hotele dla psów i obejrzeć tego wilka biegającego po mieście. Nie wspomnę o tym ze chciałabym też czasem poprzebywać z moim szczeniorem i fretką :cool3: W zasadzie nie wiem po co to pisze ale chciałam sie wygadać a o tej gozinie czasem bije mi w dekielek... Dobranoc Quote
UeMka Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Nici ze spania... Niedługo przez dogomanie będę musiała brać jakieś leki na uspokojenie... Quote
AguśSosnowiec Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 [quote name='UeMka'] pozwólcie że wymienie bo nawet nie mam czasu z nikim pogadać... W zasadzie nie wiem po co to pisze ale chciałam sie wygadać a o tej gozinie czasem bije mi w dekielek... No i za to Ci strzelam focha ciociu Uemko <foch fochowy!phi> Bosmy cala noc obie siedzialy na gg i ani slowkiem nei pisknelas o tym wszystim co tu :mad: Ja jutro (tzn w sumie dzis..:oops:) postaram sie zadzwonic w jedno miejsce ktore przyszlo mi do glowy- moze daloby rade tam upchnac czarnula, ale ciiiiiiii- nie zapeszac Quote
jayo Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 UeMka napisał(a):Może ktos się zorientować ile kosztuje kojec w hoteliku?? Bardzo proszę... Pieniądze postaram sie zorganizować, ja nie mam nawet aktualni nic na karcie żeby zadzwonić do jakiegoś hotelu :-( Cos trzeba zrobić... Feralny tydzień, tyle bied i nieszczęść... Pytalas mnie o kojec jakis czas temu i odpisalam z cena za dobe na priva... 10 PLN za dobe pod Warszawa (ok. Zalesia) - bez rewelacji, ale dopuszczalne. Quote
Recommended Posts