Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jayo']Pytalas mnie o kojec jakis czas temu i odpisalam z cena za dobe na priva...

10 PLN za dobe pod Warszawa (ok. Zalesia) - bez rewelacji, ale dopuszczalne.

Słońce ja nie pisałam, może Aga.

Dzisiaj dostałam PW od Mona4, ale nie jest hmmm no same zobaczcie...

witaj

ja w tej chwili nic zabrac niemoge bo mam swoich 5 i 3 tymczasy.

Kojec u znajomej jest wolny ale dopiero od 20 Maja, bo zabiera psy na majowe wolne dni.

koszt tego kojca to 10zl dziennie plus karma.Ale niewiem czy babka podejmnie sie opieki nadtym psem,to starsza osoba i moze niedac sobie znim rady.

mona

Szukam dalej, zobaczymy może uda nam sie uzbierać na hotel, hociaż na miesiąc żeby młodego doprowadzić do lepszego stanu fizycznego i psychicznego. Może to wcale nie jest tak trudny przypadek jak nam się zdaje, może wystarczy mu ludzka obecność...

Posted

jayo napisał(a):
Pytalas mnie o kojec jakis czas temu i odpisalam z cena za dobe na priva...

10 PLN za dobe pod Warszawa (ok. Zalesia) - bez rewelacji, ale dopuszczalne.

To ja pisalam do Ciebie jayo, ale zadnej odpowiedzi nie dostalam...:roll:
Dzwonilam po znajomych, ale nikt nie da rady, albo zapsieni, albo wszyscy na ta cholerna majowke wyjezdzaja, mysle mysle ciagle :placz:

Posted

No więc dzisiejszy dzień nic nie wniósł w sprawie czarnucha... Do każdego wysłanego apelu w Jego sprawie dostaje w załączniku odmowę oraz prośbę o wsparcie w innych psich nieszczęściach. W Sosnowcu psiak nie ma prawa bytu - nikt nie zgadza się na psa niesprawdzonego, a Ci którzy się zgadzają liczą potrójne stawki - niby za ryzyko...
Ręce opadają... Do tego zostałam opierdzielona na jednym forum że takie psy powinny biegać po wsiach bo tak było od zawsze i dzięki nim nie czają się na kury lisy (!) to raz a dwa że pies skoro od urodzenia jest na wolności i żyje to po co go unieszczęśliwiać i socjalizować na siłe? No i jak tu nie dostać za przeproszeniem *******ca? ... ciężko jest być człowiekiem...

Posted

eehh ja też dziś nic nie zdziałałam, od rana w pracy, póxniej druga, teraz w domu dokańczanie pracy i nie mam czasu podzialać.

nie mam już pomysłu na czarnego a co gorsza dobija mnie fakt że na miejsce jedego psa zabranego z ulicy przypada następnych 10 nowych bidaków- i jak tu się nie załamać i co z tym zrobić? już teraz "podaż" jest ogromnie większa niż "popyt". załamka...

Posted

Weguś nie gniewaj się...

Drodzy dogomaniacy!
Nie myślałam że kiedyś stane pod murem ale jednak. Jak wiecie z wcześniejszych informacji trafiły do Agi niemowlęta psie <LINK>. Niestety ani ja ani Ona nie mamy chwilowo ani złotówki. Psy mają bardzo nikłe szanse przeżycia bez odpowiedniego mleka dla szczeniąt. Egradska znalazła mleko z Royala, stosunkowo tanie. Bardzo prosimy o wsparcie finansowe. Może być nawet w formie pożyczki (jednak dłogoterminowej) ponieważ ruszymy z bazarkami i wyprzedamy połowe majątku żeby psiaki przeżyły! Każda złotówką się liczy! Naprawdę każda! Juz nie raz widziałam jak potraficie się mobilizować i mam nadzieje że tym razem też pomożecie. Liczymy na Waszą pomoc!! Zdjęcia maluchów będą jutro...

[SIZE=4]Dane do przelewów i pomocy małym psiakom podam zainteresowanym na PW lub gg 3554123

Posted

Neris owszem aktualna ale proble polega na tym że chwilowo jest brak kasy a płatne kojce to już ostateczność... ja niedawno wyszłam (no nie do końca) z długów a tu tyle bied psich :-( Działamy i szukamy, tak jak mówie, płatny kojec to ostateczność...

Posted

Słuchajcie Ciotki. Przeszperajcie domki i zróbcie fotki rzeczy które sprzedać można i jakiś pieniądz z tego będzie. Ja też tak zrobie - wiele nie mam ale coś się znajdzie. Zrobimy bazarki i skorzystamy z płatnego kojca, przynajmniej na jakiś czas. Miesiąc czasu w kojcu to koszt ok. 300 zł jak mówiła Neris (czy Jayo?) w każdym bądź razie może chociaż uda się go wysterylizować. Jadę teraz do Pani Edyty i na spotkanie OwP będe wieczorem i ustalimy wszystko. Mam nadzieje że znajdą się chętni bo z moich gracików wiele się nie uzbiera...

Posted

Goniu chodzi tylko o tymczas, my nadal postaramy się szukać kogoś kto sie młodym zajmie ale nie chcemy żeby go Wegga znalazła kiedyś z widłami w plecach albo w innej sytuacji która na pewno nie będzie przyjemna :-(

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi:

Pisała do mnie Wegga, ma w przyszłym tygodniu zawieźć Wilczastego do Donwitova :diabloti:
Psiak dostał szanse!!

Posted

UeMka napisał(a):
:multi::multi::multi::multi::multi:

Pisała do mnie Wegga, ma w przyszłym tygodniu zawieźć Wilczastego do Donwitova :diabloti:
Psiak dostał szanse!!
No nieźle... A ja już wybłagałam gdzie indziej :evil_lol:
Ale u Vito psinka będzie miała jak u Pana Boga za piecem :loveu: A Vito dostanie buziaka, bo Wilczasty jest jak mój Bobo...

Posted

GoniaP napisał(a):
No nieźle... A ja już wybłagałam gdzie indziej :evil_lol:
Ale u Vito psinka będzie miała jak u Pana Boga za piecem :loveu: A Vito dostanie buziaka, bo Wilczasty jest jak mój Bobo...

Goniu i tak Ci dziękuje ale mam jeszcze jedną prośbę... kolejna psina wilkowata biega już od tygodnia po Sosnowieckim osiedlu... Niedawno dostałam telefon że ludzie zaczynają się zastanawiac co z nim zrobić a nasze schronisko to jedna wielka choroba psia... Może udało by się tego malca tam schronić? Niestety nie mam zdjęć...