Helga72 Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Dharma to wybitny pies łączy w sobie wszystkie najlepsze cechy owczarka wierzcie mi przyszły właściciel to prawdziwy szczęściarz:razz: Quote
Helga72 Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 cioteczko Szajbus:loveu:sorry za to głupie pytanie ale wiesz że ja w technice cienka co należy rozumieć przez to że księżniczka ma 2 obserwatorów to dla mnie obce określenie:-o Quote
Helga72 Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 a teraz duża buzka i papapapapa;) muszę się zająć moją gorszą połową bo dzisiaj ma urodziny:eviltong: Quote
majqa Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Na allegro osobie wystawiającej sunię uwidocznione są 2 osoby obserwujące aukcję Dharmy (czyli ludzie, którzy potencjalnie mogą rozważać nawiązanie kontaktu i chęć adopcji suni). Quote
szajbus Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 Dzieki majqa! Super to wyjaśniałaś! Jestem już spokojna, że nie było żadnych powikłań po operacji, bo bardzo sie martwiłam. Cóż, należę do panikar - ale próbuje sie zmienić. Na razie z miernym skutkiem. Iwonko, najlepsze życzenia urodzinowe dla twojego męża :new-bday::BIG::Rose: Quote
majqa Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 [quote name='szajbus'](...)bardzo sie martwiłam. Cóż, należę do panikar - ale próbuje sie zmienić. Na razie z miernym skutkiem.(...)[/quote] Martwisz się, bo masz wyobraźnię, a swojej wrażliwości Boże broń nie zmieniaj!!!:loveu: Quote
szajbus Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 Dhrama przypomina ,z e czeka na domek nawet w ten świąteczny dzień Quote
Helga72 Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Wielkie dzięki za życzenia Pan Mąż sie wzruszył:placz:i cioteczki najdroższe dziękuje za wprowadzenie mnie w arkana allegro bo ja ciemna zupełnie w określeniach komputerowych;) Quote
Helga72 Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 teraz Dharma spi a pózniej jak się obrobię biorę wszystkie psy i idę na łąki to sobie pobiegaja do woli:cool3: a ja odpocznę na łonie natury czego wszystkim z całego serca życzę :loveu: Quote
szajbus Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 Dziekujemy serdecznie, ale w moim wypadku taka eksapada jest niemożliwa! Cudna sunia dla wspaniałego człowieka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Helga72 Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 odbyliśmy długi spacer , który dostarczył nowych ciekawostek o Dharmie ; sunia właściwie może chodzić bez smyczy ponieważ bardzo pilnuje się opiekuna i nigdy nie oddala się na dużą odległość ona jest po prostu cieniem człowieka zawsze jest nie trzeba się rozglądać ani jej pilnować to ona pilnowała mnie ( tylko raz w swoim życiu miałam tak mądrego psa również owczarka :-( przepraszam wspomnienia ... ARON od 11 lat za TM :placz: )i jeszcze bardzo istotna informacja księżniczka nie daje się sprowokować małym mopom które ją obszczekują ona idzie przy nodze zawsze i nigdy nie szarpie bez problemu przychodzi na wołanie nie boi się wody ( w rzece ) ani dużych psów:multi: Quote
Helga72 Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 tylko tak czasami to małe ukłucie w serce kochana cioteczko Szajbus ja wiem , że Ty wiesz o co mi chodzi ( to zwycięstwo zaboli i to bardzo ...) proza życia:-( Quote
Helga72 Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 A teraz propozycja cioteczko Szajbus co do eskapady to nie widzę przeszkód bierz swoją włochatą gromadkę ( nie wiem czy jest liczna i z kogo się składa ) przyjeżdżaj do mnie i pobrykamy po łące a po bliskim kontakcie z pokrzywami będziemy 15 lat młodsze:razz::evil_lol: Quote
szajbus Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 Jak tak czytam Iwonko co piszesz o suni to cały czas nie mogę znaleźć logicznego wytłumaczenia dlaczego została porzucona! To wierny, mądry , oddany i kochany psiak! Jak można pozbyć sie takiego skarba z domu??????????? Ludzie to bestie! Nie wiem jak wyrazić ci swoją wdzięczność za to co dla niej robisz. Nie miałam jej gdzie umieścić, a serce mi podpowiadało, że ona sobie nie poradzi. Bida chodziła za ludźmi, patrzyła błagalnym wzrokiem, ale omijali ją. Bali sie dużego psa. Zostawiali jedzenie i odchodzili. A ona ??????? Szukała sobie nowego człowieka, który pokocha, nie zdradzi. Chyba jako jedna karmiłam ja z reki, żeby mieć pewność, że zje. Kiedy mi zniknęła z pola widzenia nie spałam. Cały czas myślałam co robi, gdzie jest, czy nie wpadła pod samochód, czy nie dopadły i nie zagryzły jej jakies psy! Obłęd. C Iwonko, gdybyś widziała jej reakcje na Kaję? Matko, jak tylko zobaczyła smycz w jej dłoni to nic już się dla niej nie liczyło. Wstała na tylnych łapinach , a przednie oparła na ramiona pani,która miała smycz i obroże! Ja i ciasteczka w mojej dłoni sie już nie liczyliśmy. Ta smycz - to było wybawienie! A ten błysk z nadzieją w jej oczach......... Tego widoku nie zapomnę nigdy. U ciebie znów poczuła sie bezpiecznie. Matko, co by było jakby się nią nikt nie zainteresowł? Dostałaby ropomacicza, odeszła w bólu i cierpieniu zaszyta gdzieś między budami na rynku brrr. Nawet nie chce o tym myśleć, ale tak najprawdopodobniej by było. Boli mnie, ze jeszcze nikt nie zainteresował sie tak kochana sunią. Ale w głębi serca mam nadzieję, ze znajdzie ten jedyny, prawdziwy , kochający dom! Iwonko, moje stado to dwie adoptowane sunie ( sznaucerki mini- mixy), wampirzyce jedne, które atakują wszystko co sie rusza, a najlepiej wielkie psy.Im większy tym lepszy. Wrednusy małe, ale za to najukochańsze na świecie. Zrobię małego offa i wkleję ci link do wątku jednej z moich suczek, są tam fotki moich potworków http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76899 Po tej łące bym pobrykała i to bardzo chętnie, ale nic z tego. Dziękuje ci serdecznie za zaproszenie, ale muszę odmówić. Mam w domu 87 letnią sparaliżowaną mamę, która wymaga całodobowej opieki. A tak dla przypomnienia : Dhrama wspaniały, dobrze ułożony i wyjątkowy pies czeka na tak samo wyjątkowy domek! Quote
majqa Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 W górę Dharmo, tak mało już trzeba do pełni Twego szczęścia. Ostatni szczebel w drabinie ale...najtrudniejszy. Quote
Helga72 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Cioteczko to nie wampirzyce tylko prawdziwe księżniczki:cool3: całe szczęście że Dharma trafiła na Ciebie inaczej czarno widzę:-( gdybyś nie dała znać do Moriaaa niestety sunia zakończyłaby życie otoczona ludzką obojętnością i znieczulicą:mad: a swoją drogą to bardzo dzielna z Ciebie kobieta życzę Ci dużo siły i wytrwałości w opiece na Twoją mamą a dla Twojej MAMY dużo zdrowia i sił do walki z choróbskiem jeżeli mama ma z Tobą pełny kontakt to jestem przekonana , że już sama świadomość tego , że jesteś przy niej i Ty i bardzo przystojny wnusio ;) dodaje jej sił i wigoru bo co w domu to w domu a nie w szpitalu czy domu opieki gdzie wokół sami obcy i najczęściej niemili ludzie. Cioteczko Szajbus przed Tobą wszyscy czapki z głów i całować rączki :loveu: Quote
Helga72 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 no i masz zrobiło nam się towarzystwo wzajemnej adoracji:evil_lol: a tymczasem to wątek DHARMY , która czeka na swojego człowieka więc domku plissssssssss księżniczka czeka:loveu: Quote
Helga72 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 a teraz jeszcze słówko o jedzonku bo tu dziewczyna potrafi strzelić focha je niewiele ale tylko wybrane rzeczy tzn. mięso wołowina lub drób ale małe kawałki i bez dodatków największy apetyt ma wieczorem i najchętniej zajada suche jedzonko pewnie była nim karmiona na całe szczęście bo sucha karma pozwala na przemycenie dokłanie startych na proszek witamin karmę dla psów w puszkach zjada niezbyt chętnie i mało Quote
katya Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Dharma się pokazuje na wierzchu, mimo, że jest jeszcze "długi weekend", wszyscy na działkach grillują albo wyjechali wypoczywać gdzieś dalej - dogo takie ospałe coś. Tymczasem ja idę dziś na wesele, wypiję za zdrowie wszystkich naszych piesków, tylko nikt się o tym nie dowie, hehehehehhehe... Quote
szajbus Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 No prosze, jedni świętowali w gronie rodziny lub przyjaciół, inni grlilowali, jeszcze inni sie bawili na weselach, a ja??????????A mnie się remontu zachciało!!!!!!!! Dhrama nie dość, ze śliczna, mądra to jeszcze wybredna. Istna księżniczka! Kto pokocha tą sunieczkę????? Quote
majqa Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 szajbus napisał(a):No prosze, jedni świętowali w gronie rodziny lub przyjaciół, inni grlilowali, jeszcze inni sie bawili na weselach, a ja??????????A mnie się remontu zachciało!!!!!!!!(...) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Pociesz się proszę, że role często się odwracają!!! ;) Poza tym, masz teraz piękne, odremontowane gniazdko!!! Quote
Helga72 Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Aniu wreszcie jakiś sygnał od Ciebie wiesz bardzo się martwiłam , że coś się stało na szczęście to tylko remont:multi:ale dlaczego nic nie mówiłaś ja mam wprawę trza mnie było zawezwać i robota by szła :cool3: a może nadal potrzebujesz pomocy to śmiało Tobie nie odmówię:loveu: Quote
Recommended Posts