Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 366
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cioteczko Szajbus:loveu:sorry za to głupie pytanie ale wiesz że ja w technice cienka co należy rozumieć przez to że księżniczka ma 2 obserwatorów to dla mnie obce określenie:-o

Posted

Na allegro osobie wystawiającej sunię uwidocznione są 2 osoby obserwujące aukcję Dharmy (czyli ludzie, którzy potencjalnie mogą rozważać nawiązanie kontaktu i chęć adopcji suni).

Posted

Dzieki majqa! Super to wyjaśniałaś!

Jestem już spokojna, że nie było żadnych powikłań po operacji, bo bardzo sie martwiłam.
Cóż, należę do panikar - ale próbuje sie zmienić. Na razie z miernym skutkiem.

Iwonko, najlepsze życzenia urodzinowe dla twojego męża
:new-bday::BIG::Rose:

Posted

[quote name='szajbus'](...)bardzo sie martwiłam.
Cóż, należę do panikar - ale próbuje sie zmienić. Na razie z miernym skutkiem.(...)[/quote]
Martwisz się, bo masz wyobraźnię, a swojej wrażliwości Boże broń nie zmieniaj!!!:loveu:

Posted

Wielkie dzięki za życzenia Pan Mąż sie wzruszył:placz:i cioteczki najdroższe dziękuje za wprowadzenie mnie w arkana allegro bo ja ciemna zupełnie w określeniach komputerowych;)

Posted

teraz Dharma spi a pózniej jak się obrobię biorę wszystkie psy i idę na łąki to sobie pobiegaja do woli:cool3: a ja odpocznę na łonie natury czego wszystkim z całego serca życzę :loveu:

Posted

odbyliśmy długi spacer , który dostarczył nowych ciekawostek o Dharmie ; sunia właściwie może chodzić bez smyczy ponieważ bardzo pilnuje się opiekuna i nigdy nie oddala się na dużą odległość ona jest po prostu cieniem człowieka zawsze jest nie trzeba się rozglądać ani jej pilnować to ona pilnowała mnie ( tylko raz w swoim życiu miałam tak mądrego psa również owczarka :-( przepraszam wspomnienia ... ARON od 11 lat za TM :placz: )i jeszcze bardzo istotna informacja księżniczka nie daje się sprowokować małym mopom które ją obszczekują ona idzie przy nodze zawsze i nigdy nie szarpie bez problemu przychodzi na wołanie nie boi się wody ( w rzece ) ani dużych psów:multi:

Posted

tylko tak czasami to małe ukłucie w serce kochana cioteczko Szajbus ja wiem , że Ty wiesz o co mi chodzi ( to zwycięstwo zaboli i to bardzo ...) proza życia:-(

Posted

A teraz propozycja cioteczko Szajbus co do eskapady to nie widzę przeszkód bierz swoją włochatą gromadkę ( nie wiem czy jest liczna i z kogo się składa ) przyjeżdżaj do mnie i pobrykamy po łące a po bliskim kontakcie z pokrzywami będziemy 15 lat młodsze:razz::evil_lol:

Posted

Jak tak czytam Iwonko co piszesz o suni to cały czas nie mogę znaleźć logicznego wytłumaczenia dlaczego została porzucona!
To wierny, mądry , oddany i kochany psiak! Jak można pozbyć sie takiego skarba z domu???????????
Ludzie to bestie!
Nie wiem jak wyrazić ci swoją wdzięczność za to co dla niej robisz.
Nie miałam jej gdzie umieścić, a serce mi podpowiadało, że ona sobie nie poradzi. Bida chodziła za ludźmi, patrzyła błagalnym wzrokiem, ale omijali ją. Bali sie dużego psa. Zostawiali jedzenie i odchodzili. A ona ??????? Szukała sobie nowego człowieka, który pokocha, nie zdradzi.
Chyba jako jedna karmiłam ja z reki, żeby mieć pewność, że zje. Kiedy mi zniknęła z pola widzenia nie spałam. Cały czas myślałam co robi, gdzie jest, czy nie wpadła pod samochód, czy nie dopadły i nie zagryzły jej jakies psy! Obłęd. C
Iwonko, gdybyś widziała jej reakcje na Kaję? Matko, jak tylko zobaczyła smycz w jej dłoni to nic już się dla niej nie liczyło. Wstała na tylnych łapinach , a przednie oparła na ramiona pani,która miała smycz i obroże! Ja i ciasteczka w mojej dłoni sie już nie liczyliśmy. Ta smycz - to było wybawienie! A ten błysk z nadzieją w jej oczach.........
Tego widoku nie zapomnę nigdy.
U ciebie znów poczuła sie bezpiecznie. Matko, co by było jakby się nią nikt nie zainteresowł? Dostałaby ropomacicza, odeszła w bólu i cierpieniu zaszyta gdzieś między budami na rynku brrr. Nawet nie chce o tym myśleć, ale tak najprawdopodobniej by było.
Boli mnie, ze jeszcze nikt nie zainteresował sie tak kochana sunią. Ale w głębi serca mam nadzieję, ze znajdzie ten jedyny, prawdziwy , kochający dom!

Iwonko, moje stado to dwie adoptowane sunie ( sznaucerki mini- mixy), wampirzyce jedne, które atakują wszystko co sie rusza, a najlepiej wielkie psy.Im większy tym lepszy. Wrednusy małe, ale za to najukochańsze na świecie.
Zrobię małego offa i wkleję ci link do wątku jednej z moich suczek, są tam fotki moich potworków

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76899

Po tej łące bym pobrykała i to bardzo chętnie, ale nic z tego. Dziękuje ci serdecznie za zaproszenie, ale muszę odmówić. Mam w domu 87 letnią sparaliżowaną mamę, która wymaga całodobowej opieki.

A tak dla przypomnienia : Dhrama wspaniały, dobrze ułożony i wyjątkowy pies czeka na tak samo wyjątkowy domek!

Posted

Cioteczko to nie wampirzyce tylko prawdziwe księżniczki:cool3: całe szczęście że Dharma trafiła na Ciebie inaczej czarno widzę:-( gdybyś nie dała znać do Moriaaa niestety sunia zakończyłaby życie otoczona ludzką obojętnością i znieczulicą:mad: a swoją drogą to bardzo dzielna z Ciebie kobieta życzę Ci dużo siły i wytrwałości w opiece na Twoją mamą a dla Twojej MAMY dużo zdrowia i sił do walki z choróbskiem jeżeli mama ma z Tobą pełny kontakt to jestem przekonana , że już sama świadomość tego , że jesteś przy niej i Ty i bardzo przystojny wnusio ;) dodaje jej sił i wigoru bo co w domu to w domu a nie w szpitalu czy domu opieki gdzie wokół sami obcy i najczęściej niemili ludzie. Cioteczko Szajbus przed Tobą wszyscy czapki z głów i całować rączki :loveu:

Posted

no i masz zrobiło nam się towarzystwo wzajemnej adoracji:evil_lol: a tymczasem to wątek DHARMY , która czeka na swojego człowieka więc domku plissssssssss księżniczka czeka:loveu:

Posted

a teraz jeszcze słówko o jedzonku bo tu dziewczyna potrafi strzelić focha je niewiele ale tylko wybrane rzeczy tzn. mięso wołowina lub drób ale małe kawałki i bez dodatków największy apetyt ma wieczorem i najchętniej zajada suche jedzonko pewnie była nim karmiona na całe szczęście bo sucha karma pozwala na przemycenie dokłanie startych na proszek witamin karmę dla psów w puszkach zjada niezbyt chętnie i mało

Posted

Dharma się pokazuje na wierzchu, mimo, że jest jeszcze "długi weekend", wszyscy na działkach grillują albo wyjechali wypoczywać gdzieś dalej - dogo takie ospałe coś. Tymczasem ja idę dziś na wesele, wypiję za zdrowie wszystkich naszych piesków, tylko nikt się o tym nie dowie, hehehehehhehe...

Posted

No prosze, jedni świętowali w gronie rodziny lub przyjaciół, inni grlilowali, jeszcze inni sie bawili na weselach, a ja??????????A mnie się remontu zachciało!!!!!!!!

Dhrama nie dość, ze śliczna, mądra to jeszcze wybredna. Istna księżniczka!

Kto pokocha tą sunieczkę?????

Posted

szajbus napisał(a):
No prosze, jedni świętowali w gronie rodziny lub przyjaciół, inni grlilowali, jeszcze inni sie bawili na weselach, a ja??????????A mnie się remontu zachciało!!!!!!!!(...)

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Pociesz się proszę, że role często się odwracają!!! ;) Poza tym, masz teraz piękne, odremontowane gniazdko!!!

Posted

Aniu wreszcie jakiś sygnał od Ciebie wiesz bardzo się martwiłam , że coś się stało na szczęście to tylko remont:multi:ale dlaczego nic nie mówiłaś ja mam wprawę trza mnie było zawezwać i robota by szła :cool3: a może nadal potrzebujesz pomocy to śmiało Tobie nie odmówię:loveu: