szajbus Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 W ogłoszeniach jest nadmienione, że sunia przebywała w mieszkaniu i , ze taki domek nas interesuje,wiec nie wiem po co ludzie zawracają głowę kojcem czy budą. "pani ma pieska i chciała, żeby sobie ulżył" - ja bym sobie ulżyła jakbym dała jej w łeb i to solidnie. Domku, Dharma , sunia na medal czeka na ciebie! Quote
majqa Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 szajbus napisał(a):(...)"pani ma pieska i chciała, żeby sobie ulżył" - ja bym sobie ulżyła jakbym dała jej w łeb i to solidnie.(...) Pozwolisz się przyłączyć??? :razz: Quote
Neris Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Niech sobie ulży na pani, jak go tak kocha to mu pozwoli, czyż nie? Quote
łodzian3333 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Co słychać u suni? Jak wyniki badań? Czy ze względu na łapy powinna mieć ograniczony ruch? Jak sunia sie zachowuje gdy zostaje sama w domu? Quote
szajbus Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 Musimy czekać na wieści, bo jak wszystko sie ułoży to dopiero po 17:00 miały być z nią u lekarza Quote
Helga72 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Hej cioteczki:multi:Mam taki chytry plan jak pani tak koniecznie chce żeby piesek sobie ulżył niech odwiedzi sex shop i kupi dmuchaną sukę:eviltong: Quote
Helga72 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Jeżeli chodzi o ograniczanie ruchu suni nie ma takiej potrzeby ona nie może przebywać na mrozie w budzie natomiast co do ruchu to myślę , że jeżeli nie będzie skakać przez przeszkody będzie oki. Z moim tłustym tulfinem myka po podwórku aż furczy a głowę nosi wysoko już nie jest skulona uszy stoją jak radary pięknie kątowana suka . Grzeczna i pojętna wczoraj pisałam na gg do Moriaaa , że jeśli sunia zostanie u mnie dłużej to nauczę ją gotować bo z pracami w ogrodzie już się zapoznała. Wybitnie mądra sunia;) Quote
Helga72 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Kochane cioteczki więcej napiszę pózniej bo teraz biorę Dharmę i lecimy po moją córcię:loveu: Quote
szajbus Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 I takie kochane cudo ktoś wywalił, a niech go................ Quote
łodzian3333 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Bardzo się ciesze że wszystko tak pięknie się układa. Była badana? Co z chodzeniem po schodach? (pytam bo dla psa z dysplazją to duży kłopot) Co najchętniej je? Przepraszam za te wszystkie pytania - po prostu chciałabym się jak najwięcej dowiedzieć. Quote
Moriaaa Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Dharma ma zapalenie macicy. Ma otwartą szyjkę macicy. Dostała leki, na piątek umówiona sterylizacja, jeśli wszystko będzie dobrze. To jest teraz sprawa najpilniejsza. Podczas narkozy przy okazji sterylizacji, Dharma będzie miała zrobione zdjęcie stawów aby sprawdzić tą dysplazję. Quote
Helga72 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 CD... byłyśmy u weta co do dysplazji to moje podejrzenia okazały się niestety słuszne ale nie jest ona tak zaawansowana żeby nie dało się tego zahamować w piatek sterylka a teraz odpowiem na pytanie łodzian 3333 suka porusza się typowym dla owczarka kłusem pięknym , płynnym i bardzo eleganckim je po pańsku czyli niewiele a dobrze i nie rzuca się na jedzenie spokojnie mozna ją karmić z ręki - nie odgryzie. A co do łapek to wada jest tak niewielka , że tylko bardzo wprawne oko ją zauważy po schodach porusz się bardzo sprawnie. A teraz jeśli pozwolisz ja zadam pytanie czy miałeś kiedyś owczarka i czy pracowałeś z psem tej rasy:confused: Quote
łodzian3333 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Nawet trzy, w tym jeden z całkiem poważną dysplazją. Oto one: http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=12632&KW=Kiara Quote
szajbus Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 Matko kochana. Co by z nią było jakby była nadal bezdomna? Nawet nie chcę o tym myśleć. Ona nie dawała mi spać po nocach, czułam, ze muszę jej pomóc w jakikolwiek sposób. Debil cholerny wywalił takiego psa. Niech go............... Quote
Helga72 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 łodzian 3333 jesteś swój człowiek jak to psiarze z Kalisza mówią:multi: Quote
szajbus Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 Widziałam te twoje cudeńka. Wychuchane, wydmuchane i widać, ze kochane. Kaja czy potrzebne jest wsparcie dla suni na operację???? Quote
Helga72 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Bardzo piękne psy jedyne w swoim rodzaju niepowtarzalne;)kto ma onka ten wie co mam na myśli:cool3: Quote
Helga72 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Szajbus jadę w piątek zabieg trwa około 1,5 godz. mam nadzieje , że dobrze go zniesie ale i tak trochę się denerwuje i martwie ale ja już tak mam:-( z całego serca dziękuję za ciepłe słowa :loveu: ale nadal muszę się przyznać poruszanie się po Dogo i pisanie sprawia mi trudność:oops: Quote
szajbus Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 Iwonka, znam to. Sama uchodzę za panikarę u wszystkich wetów, którzy mieli okazje badać moje wampirzyce. Quote
Helga72 Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Dharma potrafi otwierać drzwi gdy wychodzę staje na dwóch łapkach a przednią naciska na klamkę i drzwi odskakują :razz: Quote
szajbus Posted April 23, 2008 Author Posted April 23, 2008 Panienka coraz zdolniejsza! Przypominamy, ze Dhrama czeka na domek! Quote
majqa Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Bardzo inteligentna, piękna sunia prosi o dom... Quote
Recommended Posts