Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W ogłoszeniach jest nadmienione, że sunia przebywała w mieszkaniu i , ze taki domek nas interesuje,wiec nie wiem po co ludzie zawracają głowę kojcem czy budą.

"pani ma pieska i chciała, żeby sobie ulżył" - ja bym sobie ulżyła jakbym dała jej w łeb i to solidnie.

Domku, Dharma , sunia na medal czeka na ciebie!

• Replies 366
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szajbus napisał(a):
(...)"pani ma pieska i chciała, żeby sobie ulżył" - ja bym sobie ulżyła jakbym dała jej w łeb i to solidnie.(...)

Pozwolisz się przyłączyć??? :razz:

Posted

Jeżeli chodzi o ograniczanie ruchu suni nie ma takiej potrzeby ona nie może przebywać na mrozie w budzie natomiast co do ruchu to myślę , że jeżeli nie będzie skakać przez przeszkody będzie oki. Z moim tłustym tulfinem myka po podwórku aż furczy a głowę nosi wysoko już nie jest skulona uszy stoją jak radary pięknie kątowana suka . Grzeczna i pojętna wczoraj pisałam na gg do Moriaaa , że jeśli sunia zostanie u mnie dłużej to nauczę ją gotować bo z pracami w ogrodzie już się zapoznała. Wybitnie mądra sunia;)

Posted

Bardzo się ciesze że wszystko tak pięknie się układa.
Była badana?
Co z chodzeniem po schodach? (pytam bo dla psa z dysplazją to duży kłopot)
Co najchętniej je?

Przepraszam za te wszystkie pytania - po prostu chciałabym się jak najwięcej dowiedzieć.

Posted

Dharma ma zapalenie macicy.
Ma otwartą szyjkę macicy.
Dostała leki, na piątek umówiona sterylizacja, jeśli wszystko będzie dobrze.
To jest teraz sprawa najpilniejsza.
Podczas narkozy przy okazji sterylizacji, Dharma będzie miała zrobione zdjęcie stawów aby sprawdzić tą dysplazję.

Posted

CD... byłyśmy u weta co do dysplazji to moje podejrzenia okazały się niestety słuszne ale nie jest ona tak zaawansowana żeby nie dało się tego zahamować w piatek sterylka a teraz odpowiem na pytanie łodzian 3333 suka porusza się typowym dla owczarka kłusem pięknym , płynnym i bardzo eleganckim je po pańsku czyli niewiele a dobrze i nie rzuca się na jedzenie spokojnie mozna ją karmić z ręki - nie odgryzie. A co do łapek to wada jest tak niewielka , że tylko bardzo wprawne oko ją zauważy po schodach porusz się bardzo sprawnie. A teraz jeśli pozwolisz ja zadam pytanie czy miałeś kiedyś owczarka i czy pracowałeś z psem tej rasy:confused:

Posted

Matko kochana. Co by z nią było jakby była nadal bezdomna? Nawet nie chcę o tym myśleć.
Ona nie dawała mi spać po nocach, czułam, ze muszę jej pomóc w jakikolwiek sposób.
Debil cholerny wywalił takiego psa. Niech go...............

Posted

Szajbus jadę w piątek zabieg trwa około 1,5 godz. mam nadzieje , że dobrze go zniesie ale i tak trochę się denerwuje i martwie ale ja już tak mam:-( z całego serca dziękuję za ciepłe słowa :loveu: ale nadal muszę się przyznać poruszanie się po Dogo i pisanie sprawia mi trudność:oops: