Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy :multi:jestem na Dogo pierwszy raz i muszę przyznać , że wszelakie nowinki typu komputer czy komórka są mi obce więc proszę o wyrozumiałość:oops: to Dharma jest moim motorem do działania na nieznanym mi polu

• Replies 366
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

od razu przyznam się , że nie bedę obiektywna ponieważ mam kompletnego świra na punkcie onków i uwazam , że jest to jedyna tak doskonała rasa sposród mi znanych. Dharma jest tego potwierdzeniem to bardzo inteligentna suka ; wrażliwa i cierpliwa dla dzieci oraz małych ubotów które ją obszczekuja. Doskonale chodzi na smyczy jest posłuszna , i trzyma się opiekuna. Jedyny zryw następuje wtedy gdy widzi kota:razz:

Posted

W domu nie ma z nią żadnego problemu nie brudzi i nic nie niszczy.Gdy zostaje sama to śpi na kanapie.Bez problemu wytrzymuje do 6 rano z siusianiem myslę , że dłużej też spokojnie wytrzyma.Cierpliwie znosi zabiegi pielęgnacyjne typu kąpanie czy czesanie. To wspaniały , godny polecenia pies również dla rodzinki z dziećmi ale bez kotów:lol:

Posted

Iwonko, chciałam ci serdecznie podziękować za to, że zgodziłaś sie na tymczasowy pobyt suni u siebie.
Dzięki temu, Dharma nie musiała kolejnej nocy spędzić pod gołym niebem i tęsknic za człowiekiem, którego nieustannie szukała. Serce mi pękało gdy na nią patrzyłam i nic więcej nie mogłam dla niej zrobić.
Marzę o tym, żeby jak najszybciej znalazła kochający domek, któremu nie przyjdzie przez myśl jej rozmnażanie.

Domku, super sunia czeka na ciebie!!!!!!!!!

Posted

z kotami róznie bywa. moja Majka 'uznaje' kota w domu, myje go po uszach (i z drugiej strony :cool3:), zachęca go do zabawy i w ogóle szuka z nim ciągle kontaktu. natomiast szału dostaje, gdy widzi kota na ulicy, pędzi, szczeka i nie wygląda to zbyt przyjaźnie... dobrze by bylo zrobić zapoznanie z jakims domowym kotem

Posted

Nie maiłam dostępu do internetu od rana- złośliwość rzeczy martwych.

Sunia na allegro ma obserwatora.

Chodzenie, nie wiem jak teraz chodzi, ale w Brzezinach ona cala była podkulona, jak sie ozywiała to było ok, jak szła wolniutkim krokiem to główkę miała zwieszona do dołu i szła na podulonych tylnych łapinach.

Posted

jest bardzo czujna daje niesamowite poczucie bezpieczeństwa nawet jak wychodzimy bardzo pózno ja czuje się pewnie w jej towarzystwie tym bardziej że zawsze sprzwdza czy jestem za nią podchodzi i dotyka mnie nosem :lol: co do jej tylnych łap podejrzewam dysplazję to typowe dla onków w jej przypadku częste krycia , ciąże i porody a także karmienie maksymalnej ilości szczeniąt pewnie również osłabiły kości

Posted

Moriaaa(chylę czoła i wielkie dzięki za wszystko co robisz)jest umówiona na USG , które odpowie na wszelkie wątpliwości odnośnie łapek. W tej chwili moja księżniczka leży obok na kanapie odpoczywa bo przed chwilą pogoniła moje koty :evil_lol:

Posted

na brzuszku sierść zaczyna odrastać skóra już nie pęka i nie krwawi co wieczór natłuszczam cycochy oliwką dla niemowląt z rumiankiem dzięki czemy skóra nie już tak napięta i bolesna mam nadzieję że sunia prędko nabierze sił bo kondycję ma całkiem , całkiem:razz:

Posted

Dharma, a nie mogłabyś polubić kotecków?????
Mowię ci, to takie fajne, milutkie stworzonka, i takie mięciutkie!!! A jak ładnie sie potrafią bawić!!!
No , spróbuj je polubić!!!!!

Posted

Szajbus, Ty luż lepiej na te koteczki nie namawiaj, Canonka namawiałaś i tak się zasłuchał że kiedyś w skoku po koteczka zerwał mi biustonosz... :evil_lol:

Posted

Neris napisał(a):
Szajbus, Ty luż lepiej na te koteczki nie namawiaj, Canonka namawiałaś i tak się zasłuchał że kiedyś w skoku po koteczka zerwał mi biustonosz... :evil_lol:

to był gagatek :) pamietamy Canona [']
no coż nie ma ideałów a zresztą kto by chciał takiego nie psa;)
Dharma szuka domu!!

Posted

No to dobrze namawiałam nie?
Przecie on nie gonił kotecka ino się chciał z nim potaśtać. A ty po co stałaś na jego drodze??????

Dharma wskakuj na sam szczyt , ty moje noce nieprzespane!

Posted

łodzian3333 napisał(a):
kiedy będzie miała USG łapek?
w jakiej lecznicy będzie badana?
jaki DS byłby najodpowiedniejszy?

Jeśli się wyrobię ze wszytskim, jedziemy na badania dzisiaj po 17 do lecznicy CM-VET w Łodzi na ul. Rzgowskiej.

Sunia potrzebuje domu, w którym po pierwsze będzie otoczona miłością.
Dharma musi mieszkać w domu/mieszkaniu. Nie ma możliwości aby była psem typowo podwórkowym. Oczywiście domek z ogródkiem jak najbardziej miło widziany, natomiast nie nadaje się ona do kojca lub budy. Ona musi mieszkać z człowiekiem, być przy nim...

Miałam kilka telefonów o sunie.
Jeden-Pani ma pieska, chce żeby sobie ulżył:shake:
Dwa kolejne, sunia na podwórko, bo ludzie są nie przyzwyczajeni do psa w domu:shake:

Posted

łodzian3333 napisał(a):
faktycznie bardzo nie poważne niektóre telefony

a co z ewentualną sterylizacją? bo jak sądzę sunia nie jest wysterylizowana,

jak Twoim zdaniem znosiłaby towarzystwo innych dużych psów?

Zależy jak dużych, ilu psów. I jak energicznych.
Bernardyna Iwonki się boi.
Z małym kundelkiem się bawi.

Sterylizacja się odbędzie jak sunia dojdzie do siebie.
Musimy dać jej jeszcze troszkę czasu.