Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mogę przesłać Wam do schroniska Kreon, bo zostalo mi po Porto.

Tylko zostało malo jakieś 10 tabletek, ale zawsze to 10 tabletek.

Ini

Posted

uuuffff ... przeczytałam cały wątek Bona :shake:. Bardzo piękny pies a taki chory. Jesteś wielka :modla: Beka że dałaś mu domek. NIe wiele mogę ci pomóc bo sama mam psa z chorą trzustką i wiem ile kosztuje leczenie. Mój psiak dostaje juz w tym momencie tylko kreon bo jest poprawa, ale będzie go brał już do końca swoich dni (oby jak najdłużej). jeśli jakoś moge ci pomóc to chętnie to zrobię. Czy pieniądze przesłać na konto które jest podane w wątku czy na inne konto.Nie będzie to duża kwota ale to już zawsze coś. :oops:

Posted

black_cat napisał(a):
Chlopie trzym się , tam na swiecie jest ktos kto jest Tobie przeznaczony, tylko jeszcze cie nie znalazl, trzymaj sie mocno !

.... rozgląda się i na pewno cię znajdzie :roll:. I w dalej nie wiem czy przesłać na konto podane w wątku czy na inne (przepraszam że zanudzam :oops:). bo chcę zrobić przelew

Posted

wilczyca napisał(a):
.... rozgląda się i na pewno cię znajdzie :roll:. I w dalej nie wiem czy przesłać na konto podane w wątku czy na inne (przepraszam że zanudzam :oops:). bo chcę zrobić przelew

ja mysle ze na pierwszej stronie jest podany dobry numer konta :)

Posted

ciotki trza wesprzec Beke finasowo - mialam rok onke z trzustka wiem ile to trzeba pracy , sprzatania, badań i cierpliwosci zeby pies z tego wyszedl
wiec zrobmy zbiorke na leczenie , tu chodzi wlasciwie o zycie tego psa Boni znalazl dobrego czleka ktory mu daje domek do leczenia wiec wspomozmy dziewczyne bo samej trudno leczyc psa ktory naprawde jest chory

Beka podaj konto wszystkim - sam kreon to kupa kasy , a moze trza bedzie zmienic karme , zrobic usg dodatkowe badania napewno wiec nie jestes chyba corka bila gatesa zeby sama pchac ten wozek :) ?
iwona

Posted

czarna anda napisał(a):
ciotki trza wesprzec Beke finasowo - mialam rok onke z trzustka wiem ile to trzeba pracy , sprzatania, badań i cierpliwosci zeby pies z tego wyszedl
wiec zrobmy zbiorke na leczenie , tu chodzi wlasciwie o zycie tego psa Boni znalazl dobrego czleka ktory mu daje domek do leczenia wiec wspomozmy dziewczyne bo samej trudno leczyc psa ktory naprawde jest chory

Beka podaj konto wszystkim - sam kreon to kupa kasy , a moze trza bedzie zmienic karme , zrobic usg dodatkowe badania napewno wiec nie jestes chyba corka bila gatesa zeby sama pchac ten wozek :) ?
iwona

podnoszę Bona, jutro zrobię przelew :p

Posted

beka napisał(a):
Boni ma niewydolność trzustki. Na 100 %. dr. Gujskiej nie podobała się tez wątroba.
Ale miałam go troszke podkarmić i zrobic ponownie krew.
Ale Boniś nie da sie podkarmić....Jest dalej bardzo wychudzony.

Na dzień dzisiejszy zalecone:
Kreon - dosataje 6 tabletek 10000j dziennie
Essentaiale forte 2 tabletki dziennie
Hepatic 2 tabletki dziennie
Lakcid 2 kapsułki dziennie
Zastrzyki z wit 1 raz w tygodniu

Karma Hill i/d dla psów z upośledzona trzustką.
Karmę 1 worek kupiłam drugi dał Gigi44
dostałam też Kreon od Ani (100 sz)

Miesięcznie Boni potrzebuje 180 szt kreonu :(
Jest to koszt ok 120-140 zł.
Zastrzyk 27 zł w miesiącu to ponad 100.
Plus pozostałe leki :(

Może jakies allegro cegiełkowe wystawić.
Szykuje rzeczy na bazarki.
Niestety Boni nie jest moim jedynym psem, nie jestem w stanie udzwignąc tych wydatków...

Boni juz ma kupale o stałej konsystencji , ale bardzo duże jeśli chodzi o objętość.
CHcę mu zrobic USG jamu brzusznej, to wydatek ok 100 zł (95 płaciłam za Tuśkę).

czy mozna prosic o umieszczenie nazw leków w pierwszym poscie?

Posted

Kasiu poprosze założycielke watku o umieszcenie leków w pierwszym poście. Zaraz poproszę Petera żeby sprawdził listę darczyńców. Wszystkim bardzo dziekuje za pomoc.
Lewka kreon chętnie przyjmiemy.

Posted

beka napisał(a):
Boni ma niewydolność trzustki. Na 100 %. dr. Gujskiej nie podobała się tez wątroba.
Ale miałam go troszke podkarmić i zrobic ponownie krew.
Ale Boniś nie da sie podkarmić....Jest dalej bardzo wychudzony.

Na dzień dzisiejszy zalecone:
Kreon - dosataje 6 tabletek 10000j dziennie

Miesięcznie Boni potrzebuje 180 szt kreonu :(
Jest to koszt ok 120-140 zł.

Lewka ale Beka pisze że on dostaje Kreon 10000 więc może trzeba to z wetem skonsultować żeby nie przedobrzyć

Posted

Beka, podpytaj weta czy nie można zmienić Kreonu na psi Amylan (eurowet). Na dużego psa dajesz 3 tabl/dzień, koszt opakowania 30 tabl to ok 14 zł. Na miesiąc potrzebujesz 3 opakowania czyli 42 zł a nie ponad 100 :roll:.

Posted

bierze kreon 10000 - po dwie kapsułki do posiłku. Posilki 3 x dziennie.
On cały czas jest głodny. Oprócz suchego daje mu czerstwe byłki (za pozwoleniem pani dr) Trzeba bardzo uważć na palce bo Boni łapie taka bule i wyrywa z ręki. Miskę kilka razy wytrącił mi z ręki bo nie moze się opanowąc jak poczuje jedzienie.

Boni ma przełysiałe łokcie i tylne łapki od wewnatrz.
Miał strupki ale myślałm ze od ogrodzenia bo strasznie skacze jak odchodzę...
Ale strupki zeszły i sierść też.
Czytałam że przy trzustce tak moze być...

We wtorek mamy wizyte u dr. Marcińskiego. Robimy USG

Posted

beka napisał(a):
bierze kreon 10000 - po dwie kapsułki do posiłku. Posilki 3 x dziennie.
On cały czas jest głodny. Oprócz suchego daje mu czerstwe byłki (za pozwoleniem pani dr) Trzeba bardzo uważć na palce bo Boni łapie taka bule i wyrywa z ręki. Miskę kilka razy wytrącił mi z ręki bo nie moze się opanowąc jak poczuje jedzienie.

Boni ma przełysiałe łokcie i tylne łapki od wewnatrz.
Miał strupki ale myślałm ze od ogrodzenia bo strasznie skacze jak odchodzę...
Ale strupki zeszły i sierść też.
Czytałam że przy trzustce tak moze być...

We wtorek mamy wizyte u dr. Marcińskiego. Robimy USG

łokcie to nie są modzele? mój też ma troszkę łysawe łokcie ale ma modzele od leżenia na twradej podlodze, a co do tylnich łapek to nie oriętuję się. Kreon przesłać na adres Fundacji?