Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Żegnaj Boni, poszukaj tam mojego pierwszego Kajbra,może się zaprzyjaźnicie, jak ON-ek z ON-kiem. On jest już tam długo, wszystko Ci pokaże. Przy Twojej dawnej budzie w łódzkim schronie mieszka teraz sunia, która za 3 tyg. jedzie do Niemiec szukać domu, trzymaj za nią kciuki.

Posted

Zbójini napisał(a):
pisałem... najprawdopodobniej skręt żołądka...

Czytałem.. Myślałem, że może coś więcej nam powiesz, bo aż ciężko uwierzyć, że go już nie ma :-(

Posted

uwierzcie , że dla nas też jest to szok...
poprzedniego dnai poczestował się kośćmi drobiowymi ze śmietnika, nie wiem czy to moglo miec związek...
podobno tak to jest ze skrętem, przychodzi nagle...
to jednak był chory pies...
wet wstępnie tak stwierdził...nie było sensu go otwierać...
ciężko mi nawet to pisać...

Posted

Zbójini napisał(a):
uwierzcie , że dla nas też jest to szok...
poprzedniego dnai poczestował się kośćmi drobiowymi ze śmietnika, nie wiem czy to moglo miec związek...
podobno tak to jest ze skrętem, przychodzi nagle...
to jednak był chory pies...
wet wstępnie tak stwierdził...nie było sensu go otwierać...
ciężko mi nawet to pisać...

skręt to takie cholerstwo które pojawia się najczęściej kiedy pies po jedzeniu biega, skacze - jednym słowem "wysiłkuje się", dlatego jest wskazane żeby przed jedzeniem po spacerze (wysiłku) odpoczął co najmniej pól godz. a po jedzeniu przed spacerem odczekał co najmniej dwie godz. A czy on miał wzdęty brzuch ??

Posted

wet stwierdzi że miał...
Boni był takim psem że nie usiedział czasem kilku minut w miejscu, nie wazne czy przed jedzeniem czy po. Zawsze po jedzeniu musiał się załatwić, dlatego go wypuszczaliśmy na parę minut...

• 1 month later...
Posted

straszne ze Boniego nie ma gdy mogl byc szczésliwy, nigdy go nie widzialam na oczy, ale mocno mu kibicowalam, widzialam ze odszedl za TM ale dzis dopiero doczylama dlaczego :placz: Dokladnie owczarki sá podatne na skrét bardziej niz inne rasy, moj TZ kiedys to wyczytal i od tego czasu pies zawsze wychodzi sié wybiegac najpierw do parku a dopiero potem po spacerze je , smialam sie z TZ ze przesadza z tym skrétem - ale widzé, ze faktycznie moze sié pojawic niespodziewanie :-(

ps. owczarek w potrzebie w oplakanym stanie :
http://www.dogomania.pl/forum/f28/owczarek-niem-w-tragicznym-stanie-bez-pomocy-umrze-134642/

• 6 months later...