irysek Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 a ja juz mam hihi, postaram sie dzis pierwsza czesc zapakowac, kupilam centrum wiec beda mieli na zapas. aha pytalam czy moznaby tak zrobic, ze podam autobusem a ktos dostarczy pani romie? byloby to mozliwe? Quote
gagata Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 Z tymi środkami na gryzonie to trzeba uważać, bo tam wszędzie są psy...moga się potruć... Quote
Saphira Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Ja leki dla Romy zamówiłam w aptece internetowe http://www.domzdrowia.pl/ Jest taniej a przy zamówieniu 150 zł wysyłka za darmo na dowolny adres. Płacę przelewem lub kartą a Roma odbiera od kuriera i po wszystkim. Polecam ten sposób! Quote
Reno2001 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Włąśnie chciałam się zapytac czy jak wyślę paczkę kurierem to p. Roma nie będzie miała problemów z odbiorem :lol:. Quote
gagata Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 Spokojnie, poradzi sobie,chyba żeby to była np,wersalka...:evil_lol: Quote
Saphira Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Podajcie kurierowi nr tel. do Pani Romy bo inaczej błądzą i się wkurzają. Quote
gagata Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 Irysku, ja nie wiem, musisz czekać na odpowiedż Przemyślaków... Quote
Saphira Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Tak sobie myślę, ze niedługo zima.......to i ocieplej bieliźnie trzeba pomysleć, skarpety, polarki itp.:shake: Quote
żaba88 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 gagata napisał(a):Z tymi środkami na gryzonie to trzeba uważać, bo tam wszędzie są psy...moga się potruć... Absolutnie żadnych środków na gryzonie! Nie przy psach. A co do paczki autobusem, to trzeba by podać dokładną godzinę przyjazdu. Ja pracuję, więc różnie to u mnie z wolnym czasem bywa. Quote
weronika1 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Hej ,witajcie , dzień był ciężki , troche za krótki ale skuteczny. Przeczytałam po łebkach posty i chciałabym pewne rzeczy skorygować. Informuję wszystkich kochanych darczyńców, że p. Roma ma witamin pod dostatkiem. Leków narazie też nie brakuje. Dzisiaj w Stacji Sanitarno Epidemiologicznej załatwiłam środki na odkazenie wnętrz i terenu. Do tych środków sa odpowiednie instrukcje i teren wraz z pomieszczeniami bedzie zdezynfekowany. Nasuwa mi sie myśl, że obecnie p. Romie bedzie potrzebny proszek do prania, bo ma zaległości w praniu. Jutro przywiozę z Rzeszowa od Halci pralkę. DZIĘKUJĘ W IMIENIU P.ROMY P.BEACIE Z WARSZAWY ZA POMOC FINANSOWĄ W KWOCIE 200 zł. ( Dzisiaj pieniążki dotarły) Quote
irysek Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 ok, to witaminy zjem sama. a autobus pewnie jezdzi tylko jeden w tamta strone, dowiem sie o ktorej bylby w przemyslu i dam znac. fajnie by bylo, jakby sie udalo tym sposobem :) ale bym sie cieszyla. Quote
Saphira Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 [quote name='weronika1']Hej ,witajcie , dzień był ciężki , troche za krótki ale skuteczny. Przeczytałam po łebkach posty i chciałabym pewne rzeczy skorygować. Informuję wszystkich kochanych darczyńców, że p. Roma ma witamin pod dostatkiem. Leków narazie też nie brakuje. Dzisiaj w Stacji Sanitarno Epidemiologicznej załatwiłam środki na odkazenie wnętrz i terenu. Do tych środków sa odpowiednie instrukcje i teren wraz z pomieszczeniami bedzie zdezynfekowany. Nasuwa mi sie myśl, że obecnie p. Romie bedzie potrzebny proszek do prania, bo ma zaległości w praniu. Jutro przywiozę z Rzeszowa od Halci pralkę. DZIĘKUJĘ W IMIENIU P.ROMY P.BEACIE Z WARSZAWY ZA POMOC FINANSOWĄ W KWOCIE 200 zł. ( Dzisiaj pieniążki dotarły) WERONOKO JESTEŚ BOSKA! Tyle pożytecznych spraw w jeden dzień? Najważniejsze, że te witaminy jeszcze są. Przyznaje, że się ździebko zszokowałam jak policzylam ile dostała ode mnie i od innych, podzieliłam na dwie osoby i .....zdębiałam. Ja rozumiem , że ktoś dba o zdrowie i je witaminki, ale w takiej ilości.......? Ja wczoraj wysłałam jej tylko jakąś polopirynkę, acard, cardiamidek, plasterki i inne opatrunki, coś na gardło, kremiki do rąk i mydełka. Nic się jej od tego nie stanie. Quote
Saphira Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 [quote name='irysek']ok, to witaminy zjem sama. a autobus pewnie jezdzi tylko jeden w tamta strone, dowiem sie o ktorej bylby w przemyslu i dam znac. fajnie by bylo, jakby sie udalo tym sposobem :) ale bym sie cieszyla. No tak ! A ode mnie to chyba żaden autobus tam nie jeździ. To niesprawiedliwe!:mad: Quote
basiapron Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 [quote name='Saphira']No tak ! A ode mnie to chyba żaden autobus tam nie jeździ. To niesprawiedliwe!:mad: czas najwyższy założyć firme przewozowa:) Quote
Saphira Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Poczytałam posty, zrobilam rachunek sumienia ....i moze ktos kto robi paczki dla Pani Romy włoży herbatki i kotlety sojowe ....bo ja zapomnialam! Quote
Reno2001 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Ja pojadę dziś na zakupy to włożę jakies kasze, ryż, makaron i sojowe pasztety-te będa miały najdłyższy termin przydatności. Ja chciałabym wysłac paczke kurierem, ale potrzebuję nr tel. do p. Romy, tak na wszelki wypadek. Z tymi kurierami to różnie bywa a ja będąc 300km od Przemyśla niewiele zdziałam :roll: Jak mi baran zadzwoni i powie, ze nie może znaleźc adresu czy nikogo nie ma w domu (oni nieraz kręcą jak mogą, jak im czasu na rozwożenie paczek nie styka :razz:) to paczka wróci do mnie i dupa. Quote
albiemu Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 ja też dałam Halci wędliny sojowe i chcę jeszcze kupić dżemy i miód - tylko pytanie jak z cukrem u Pani Romy, może jeść słodkie produkty czy nie? Jeszcze kupie zioła - miętę, rumianek, lipę, melisę. Quote
Wet-siostra Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Aerozole już dotarły,kosztowały 13.38,kasę dała Weronika1.(6.69 za 1) Jeśli ta paczka autobusowa jest poniżej 5kg to mogę odebrać-powyżej nie wolno mi dźwigać... Czas mam nieograniczony... Quote
Saphira Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Ja zamówilam środki czystości w tym proszki do prania,mydla, cify, ściereczki,gabeczki itp. konserwy rybne- tuńczyk,paprykarz itp., budynie, kawę, herbaty, ciasteczka, kakao, ziółka,olej, jakieś mopy, szczotki itp. Nie zamawialam cukru,kaszy, makaronu,mleka, dżemów, konserw warzywnych i owocowych, pasztetów. Quote
Reno2001 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 [quote name='Saphira']... Nie zamawialam cukru,kaszy, makaronu,mleka, dżemów, konserw warzywnych i owocowych, pasztetów. I dobrze...;) Quote
żaba88 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 UWAGA! Jeden problem to nie problem, ale kto mi wysłał paczkę przez kuriera z GLS? Bo nadawca mi się nie zgadza. Saphira to od Ciebie te miski, itp? Quote
gagata Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 Jak któraś może, to zamiast leków itp dobrze by było wrzucić do paczki kilka nutridrinków z apteki zwłaszcza truskawowych...) Te od Halci bardzo postawiły ją na nogi, bo był moment,że prawie nic nie jadła, opowiadając ciągle coś o jakichś zatruciach kalafiorem itp... Ależ Wy macie serducha....:loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts