Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Reno,bardzo dziekujemy.!Szpilka a czemu Ty siedzisz w pracy? :shake:Wiekszy pozytek z Ciebie w Orzechowcach:evil_lol:.Kto słome bedzie nosił?:evil_lol:My wracamy czarne jak nasza ziemia,a urecholone....:multi::multi::multi:

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Przyszła do schroniska Pani z córką i (przyszłym?) zięciem, która szukała dla siebie spokojnej, nie dużej suni do domku. Spokojnej, bo będzie współlokatorką 2 kociaków ;) No to po dłuższym zastanowieniu zaprowadziliśmy ją do Ninki. Po chyba 20-minutowej łapance Ninki przeze mnie i Grześka, z podkulonym ogonkiem została wyprowadzona za teren schroniska. Państwo już wiedzieli, że to TA SUNIA :):multi:

Posted

Gagatko ! Ja teraz będę w rozjazdach. Jak zadzwonisz do Pani Romy zorientuj sie czy otrzymała paczki : Z krakvetu 30 kg karmy i dwie ze sprzedaży wysyłkowej Bd sklep z Białegostoku z artykulami przemysłowymi, spożywczymi i środkami czystości ? Jak nie dostanie to będę reklamować.
Paczki powinny dojść jeszcze dziś.

Posted

Moja paczka tez powinna dojśc dziś z tym, ze wpisałam w adres ul. Przemysłowa :splat:. Macie w ogóle w Przemyślu taką ulicę? Dzis się kapnęłam, ze to ul. Przemysława :roll:. Mam nadzieję, ze kurier bedzie kumaty i znajdzie panią Romę. Tel. ma podany.

Posted

Jeśli nawet mają, to pewnie przyzwyczajeni do pomyłek... W końcu i tak najważniejsze jest nazwisko,a jak ma podany telefon, to już całkiem dobrze...

Posted

[quote name='Reno2001']Moja paczka tez powinna dojśc dziś z tym, ze wpisałam w adres ul. Przemysłowa :splat:. Macie w ogóle w Przemyślu taką ulicę? Dzis się kapnęłam, ze to ul. Przemysława :roll:. Mam nadzieję, ze kurier bedzie kumaty i znajdzie panią Romę. Tel. ma podany.
Zadzwoń do kuriera i wyjaśnij - wszystkie bazy z telefonami są na internecie - musisz znać nr przesylki.

Posted

A co tu tak cicho? :mad: :loveu:
Witajcie po długiej przerwie. Ale się wątek rozkręcił :crazyeye: ledwo dałam radę uzupełnić braki :evil_lol:

Na naszej klasie mam taki profil http://nasza-klasa.pl/profile/15999019 (nie wiem czy widoczny, jakby co - piszcie). W opisie "czym się aktualnie zajmuję" wrzuciłam info o Pani Romie, w opisie również. Tak poza tym zapraszam na ten profil. Im więcej nas tym lepiej :loveu:

Saphira, pozwoliłam sobie wleźć na Twój profil i przyjąć zaproszenia. Wysłałam też kilka nowych. Jak będę miała chwilę wyślę kolejne. Siebie też zaprosiłam :evil_lol: Mam nadzieję, że się nie gniewasz :oops:

Posted

Ja tez mam offa, moze nie wyrzuca? ;-)

Wydaje mi sie ze wiekszosc z Was dziala rowniez w Orzechowcach - nie myle sie? :-)

Znamy sie dobrze z Gagata (od tego jakzesmy razem wedrowaly w harcerstwie, dawno dawno temu), mysle ze moze za mnie poreczyc, nie Gagatko?

Otoz ja mam totalnego swira na punkcie sterylek. Tak jak powiedziala jedna moja kolezanka (zreszta jest na dogo) - od malego pracuje zeby zmniejszyc ilosc psow bezdomnych, niedlugo umre, a psow nie tylko nie ubylo, ale wrecz przeciwnie - przybylo.
Jedyna rada - ciachac co sie da i gdzie sie da.

Naleze do szwedzkiej organizacji CHANS, ta organizacja ma dokladnie to samo podejscie. Chca wystartowac akcje sterylek w Polsce, tzn beda placic. Na poczatek nieduzo, bo musza zobaczyc ze to dziala, ale jak sie rozkreci - jest szansa na wieksze pieniadze.

Ja wiem ze w Orzechowcach w tej chwili potrzebne sa przede wszystkim budy, ale oni kiedys na budy juz dali, w Wegrowie, i widza ze psow wcale nie ubylo ;-), teraz stawiaja na sterylki.

Sprobuje w przyszlym tygodniu zadzwonic do kierownika schroniska, ale czy jest ktos chetny, rownie zwariowany jak ja i chce sie w to zaangazowac?

"Tu nic nie mozna stracic, tu mozna tylko zyskac" ;-)
CHANS jest wszystko jedno gdzie bedzie sterylizowac - ale na moje oko to wschodnia i poludniowa Polska najbardziej tego potrzebuje....
Jesli nie beda Orzechowce, to napewno znajdzie sie inne schronisko ktore sie na to zalapie, ale wiem ze Orzechowce szczegolnie potrzebuja pomocy.

No to co - sa chetni? :-)

Acha, domyslam sie ze jesli beda chetni powinno sie stworzyc nowy watek, ale ja jestem poczatkujaca w poludniowopolskiej branzy, i ciut niepewna ;-)

Posted

Osiołek jest naprawdę wiarygodny i wiele już dobrego zrobił dla psów..Na dogo bywa rzadko ale za to działa w realu. W tej sprawie napisałam maila do Beci i jeśli wyrazicie zgodę, to rzeczywiście dobrze będzie przenieść się na nowy wątek.Dajcie tylko hasło..:lol: O wątek zadbam ja - bo to potrafię już:oops:

Posted

Myślę,że pomysł super,ja również jestem ZA sterylizacją i kastracją...:loveu:
Jeśli będzie taka potrzeba-mogę asystować przy operacjach(w końcu mam w tym "ciutek"doświadczenia) a także służę AWARYJNYM tymczasem na okres opieki pooperacyjnej-od zabiegu do ściągnięcia szwów.Znajdę miejsce dla jednej niedużej suni.:loveu:Niestety,po ściągnięciu szwów sunia będzie musiała wrócić do schroniska...A na opiekę będzie mogła przyjść następna...Inaczej nie dam rady pomóc...Mam już 4 psy...:oops:

Posted

Rozmawiałam z pania Romą. Paczki poprzychodziły,jest bardzo szczęśliwa i prosiła żebym koniecznie podziękowała w jej imieniu. Co niniejszym czynię:Rose::Rose::Rose:
Dłuuugo wymieniała ich zawartośc: kożuszki i karma z krakwetu i środki czystości, wiaderko, miód,kawa,ciasteczka, puszki...Ciotki, to już wiecie, czyje paczki podochodziły?
Duduś i wilczyca czują się lepiej, włosy powoli zaczynają im odrastać:lol:
Zagląda Zaba ,który uczy jej psy chodzenia na spacerki - a niektóre nigdy nie słyszały o czymś takim... Teraz Roma szykuje kolejnych sześć piesków do oddania do Orzechowców - wszystko oczywiście ustalone z panem Arturem.
Sąsiedzi dokuczają,ale Roma powiedziała,że już się ich nie boi, bo wie,że ma w nas wsparcie - chowa sie wtedy do domu i koniec. Tak,ciotki, wszystko zaczyna powoli zmierzać ku lepszemu, ale jeszcze duzo pracy przed nami...

Posted

ojojoj, jak fajnie :-)
Dziewczyno-chlopaki (nie wiem who-is-who ;-) ), zabieramy sie do dziela!!!!!!
Gagatko - uprasza sie o nowy watek :-). I linka do niego.

My po tej stronie sprobujemy spisac jak to wyglada ze strony CHANS, jak ta organizacja pracuje.

Postaram sie to zrobic jutro-pojutrze. Na tym nowym watku zrobimy burze mozgow od czego zaczac. I jak to wogole ma wygladac.

Dziewczyno-chlopaki - DZIEKUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!