Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='weronika1']Tz, wygnać do pracy , bo wydatki będą większe.:eviltong:[/quote]

Niestety, mój mąż już na rencie. Ostatnio mamy kłopot, bo pogorszył mu się wzrok (a od dziecka jest nieomal niewidomy). Jeżeli do tego dodać, że od 2 lat nosi aparat słuchowy, a od ponad 20 lat ma rozrusznik serca - nie ma możliwości go gnać (zresztą i tak dorabia do renty, bo za to, co mu płacą, to ni żyć ni umrzeć). Muszę więc sama zarabiać.

Posted

[quote name='Saphira']Dzielna z ciebie dziewczyna :crazyeye:[/quote]
To mój mąż jest dzielny. Mając tylko jedno niedowidzące oko, ucząc się przy lampie naftowej, dojeżdżając codziennie zdezelowanym autobusem do szkoły, ukończył szkołę podstawową i liceum, skończył studia i 23 lata normalnie pracował, mimo że w międzyczasie ujawniła się u niego wada serca. Jak go w ramach redukcji zwolnili, zrobił doktorat. Niestety to nie pomogło i od 10 lat nie ma pracy - teraz to już nawet nie byłby w stanie jej podjąć.
Namawiałam męża, żebyśmy wzięli małą suczkę, jako drugiego psa, nie wiedząc, że on gorzej widzi (ukrywał to przede mną od paru miesięcy), a teraz chyba to już niemożliwe - nie wiem, czy takie maleństwo byłoby bezpieczne u nas. Parę dni temu widziałam, jak mąż próbuje pogłaskać powietrze - nasza sunia (mieszaniec owczarka podhalańskiego), która chwilę wcześniej stała koło niego, odsunęła się, a on tego nie zauważył :-( Boję się, że mógłby nadepnąć albo przyciąć drzwiami takie maleństwo.

Posted

[quote name='weronika1']
Żabek ,choć młody to i tak ma poważne myslenie osoby dojrzłaj i bardzo rozsądnej. :lol:[/quote]

No to Wy mnie chyba jeszcze nie znacie :lol:

Posted

Witajcie po długiej nieobecności :)

Niestety, ta nieobecność przedłuży się jeszcze na bardzo długo. Z przyczyn osobistych muszę zrezygnować z mojej działalności na dogo, a także jakiejkolwiek innej, absorbującej czas. Przepraszam.
Nie oznacza to jednak, że zrywam wszystkie kontakty, nie. Oczywiście jak najbardziej będzie mi miło, jeśli nie zapomnicie o mnie :) Na gg mnie nie będzie, ale pocztę będę odbierać, telefony również :)
Było mi bardzo miło Was wszystkich poznać i spędzić z Wami tyle czasu :) Dziękuję :) Wiele się od Was nauczyłam i inaczej spojrzałam na świat. Tylko zgubiłam nieco siebie. Więc trzymajcie kciuki, abym się odnalazła :)

Pozdrawiam Was wszystkich bardzo gorąco :loveu:

Posted

[quote name='Margo05']Witajcie po długiej nieobecności :)

Niestety, ta nieobecność przedłuży się jeszcze na bardzo długo. Z przyczyn osobistych muszę zrezygnować z mojej działalności na dogo, a także jakiejkolwiek innej, absorbującej czas. Przepraszam.
Nie oznacza to jednak, że zrywam wszystkie kontakty, nie. Oczywiście jak najbardziej będzie mi miło, jeśli nie zapomnicie o mnie :) Na gg mnie nie będzie, ale pocztę będę odbierać, telefony również :)
Było mi bardzo miło Was wszystkich poznać i spędzić z Wami tyle czasu :) Dziękuję :) Wiele się od Was nauczyłam i inaczej spojrzałam na świat. Tylko zgubiłam nieco siebie. Więc trzymajcie kciuki, abym się odnalazła :)

Pozdrawiam Was wszystkich bardzo gorąco :loveu:[/quote]

:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

Posted

[quote name='elmira']Wielka szkoda Margo. Powodzenia we wszystkim, co zamierzasz.[/quote]
Trzymam mocno kciuki. Margo trzymaj sie mocno!

Wracając do p. Romy , jutro jadę po kaszę, nie jestem na bierząco i nie wiem czy przywieźli mięso.

Posted

Kasza zawieziona, kupiłam 100 kg. Nie mam informacji od Żabka, nie wiem ile uzbierane na węgiel?:lol:
Wczoraj Urząd przywiózł drzewo na prośbę p. Igi, super sprawa, będzie na jakiś czas czym palić.:lol: Ale jak zwykle jest problem , drzewo nie jest grube tym razem , ale długie i trzeba przecinać na połowę. Biedny Pan Franiu pichta to taką ręczną , tępą piłką, aż ściska za serce.:shake:
Potrzebny tarzan z piłą spalinową.
Dzisiaj jeszczę będe raz u p. Romy bo jedziemy o godz 16 ,do zębisty, robić ząbki.:lol:

Posted

E tam zaraz Tarzan, wystarczy dobra pila! :lol: i dobra, sprawna kobieca dłoń..
Szkoda, ze tak daleko mieszkam, nie podoba mi sie to, ze nie ma mnie tam gdzie moglabym sie wyzyc!
A na wegiel przydaloby sie w granicach 550-600zl za tone :roll:

I dlatego zapraszam na bazarek ze smyczami dogomanii na rzecz Romodogów! Zawsze mozna wplacic pare groszy wiecej.. :razz:

Posted

Weronika ! A może gdzieś na miejscu zamówić raz na tydzień większą ilość porcji rosołowych albo szyjek z kurczaka. Koszt jest też niewielki, a można podzielić na porcje i pozamrażać i przynajmniej wiadomo, że są. U mnie w Polo Markecie są pakowane w paczki po 5 kg.

Posted

Saphirko , :lol:też tak myślałam , to będzie najlepiej.Zamówię na miejscu , bo takie nieregularne dostawy mięsa , podwyższają koszty utrzymania i sporo zdrowia zżerają. Jak wiem ,że pies nie ma na bieżąco żarcia , to mnie to tak wkurza, że hej.

Posted

[quote name='gagata']No co ty,Magya??? Gąsiennica jesteś?:crazyeye::evil_lol: Masz 20 łap?[/quote]

Gąsiennica ma ciut więcej.... Nie żebym się chwaliła wiedzą, ale tak na oko widziałam kiedyś..... :evil_lol: