gops Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 [quote name='dOgLoV'][URL]http://img805.imageshack.us/img805/5250/dsc02592ddf.jpg[/URL] aleeeee ma swiertna fryzurke :loveu:[/QUOTE] :lol: [quote name='evel'][URL]http://img163.imageshack.us/img163/9827/dsc02625n.jpg[/URL] co ona taka wesolutka? :lol: super uśmiech :loveu: My bierzemy od jakiegoś czasu StressOut, znaczy Zuz bierze :lol: Nie wiem, czy w ogóle coś pomoże, jeśli nie, to w przyszłym roku spróbujemy syropku Stresnal może. Bo sedalinów i innych takich nie mam zamiaru psu podawać :roll:[/QUOTE] tu raczej byłą niezadowolona że każe jej siedzieć bez ruchu i uśmiech jest ze stresu :eviltong: zapamiętam sobie ten stressout ;) [quote name='Amber']Mam nadzieję, że będzie jednak dobrze. Zarówno jamnik jak i doberman wzorcowo nie powinny bać się strzałów i oby tak zostało ;).[/QUOTE] chodziło mi tylko o to że jeśli pies raz ,dwa czy trzy sylwestry się nie bał to nie znaczy że za 4 razem też tak będzie, u nas tak było ;) nic nie wskazywało że pies będzie się bał , nic . no i nie ma co patrzeć na wzorcowe zachowania, cioci podhalan się boi i rottek znajomych już nie żyjąc też zawsze się bał nawet burzy a wzorcowo nie powinny prawda ;) każdy pies jest inny, myślę że i bojący dobek by się znalazł . oczywiście oby się nie bały Twoje psiaki bo nikomu nie życzę to jednak spory kłopot , a ja miałam ten problem najpierw 13lat z Basterem a teraz czeka mnie powtwórka z rozrywki z suczą .
evel Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='gops'] tu raczej byłą niezadowolona że każe jej siedzieć bez ruchu i uśmiech jest ze stresu :eviltong: zapamiętam sobie ten stressout ;)[/QUOTE] O widzisz, zestresowany Zuz też robi takie uśmieszki ;) A ja myślałam, że Misia taka zadowolona z czegoś :lol:
Unbelievable Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Mój szczur jest po polujących rodzicach bez reakcji na strzał :diabloti: a i tak się boi. Nie ma żadnej gwarancji, można tylko minimalizować ryzyko
gops Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 [quote name='evel']O widzisz, zestresowany Zuz też robi takie uśmieszki ;) A ja myślałam, że Misia taka zadowolona z czegoś :lol:[/QUOTE] no ona uśmiecha się i dyszy jak na nią nakrzycze ;) smutas [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/32/dsc02581s.jpg/][IMG]http://img32.imageshack.us/img32/6851/dsc02581s.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
gops Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 [quote name='Unbelievable']Mój szczur jest po polujących rodzicach bez reakcji na strzał :diabloti: a i tak się boi. Nie ma żadnej gwarancji, można tylko minimalizować ryzyko[/QUOTE] nie wiedziałam że Gramiego rodzice polowali :lol: dokładnie, gwarancji nie ma żadnej niestety
Unbelievable Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='gops']nie wiedziałam że Gramiego rodzice polowali :lol: dokładnie, gwarancji nie ma żadnej niestety[/QUOTE] russell z krwi i kości :diabloti: z czasów nie-hodowania na wygląd ;)
gops Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 [quote name='Unbelievable']russell z krwi i kości :diabloti: z czasów nie-hodowania na wygląd ;)[/QUOTE] nie zazdroszcze :evil_lol: co jak co ale na psa po polujących rodzicach bym się nie zdecydowała , wiem jakie potrafią być psy i bez takich przodków więc to nie dla mnie :lol:
Diora Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 U nas stress out działał jak cukierki ;) Zero efektu... Z tym, że moja sunia od dzieciaka bardzo boi się burzy i wystrzałów. Sedalin, właściwie poza zwiotczeniem mięśni, nie zdziałał u nas nic. Już trzeci roku z rzędu będę podawać jej w tym okresie Relanium, które jako tako ją uspokaja. Najchętniej zaszyłabym się z psicą na jakiejś pustyni, żeby się tylko nie bała...
gops Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 [quote name='Diora']U nas stress out działał jak cukierki ;) Zero efektu... Z tym, że moja sunia od dzieciaka bardzo boi się burzy i wystrzałów. Sedalin, właściwie poza zwiotczeniem mięśni, nie zdziałał u nas nic. Już trzeci roku z rzędu będę podawać jej w tym okresie Relanium, które jako tako ją uspokaja. Najchętniej zaszyłabym się z psicą na jakiejś pustyni, żeby się tylko nie bała...[/QUOTE] relanium też sobie zapiszę i spytam weta. jednak weta mamy jutro , w piątek mam kolęde już i nie ma kiedy iść .
Agnes Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='Amber']Jari w zeszłego sylwestra biegał uchanchany po ogródku z patyckiem i zachowywał się jak zwykle gdy na niebie wybuchały tony petard - tego to nic nie rusza :eviltong:[/QUOTE] moja tez nie ruszalo, pierwsze 3 sylwestra spedzila na balkonie podziwiajac fajerwerki, z czasem coraz bardziej zaczela sie bac
Amber Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Finkę jak piszę, wzięło dopiero na starość. A po Relanium to mało kogo cokolwiek rusza więc środek pewny, sprawdzony :evil_lol:
Naklejka Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Jetsan w tamtym roku w sylwestra o 12 wyszedł na dwór :P No bo wszyscy wyszli, to on też musiał, potem wrócił do domu i sie położył... W tym roku zaczął panikować, dobija się do domu, ale jak już wejdzie to jest spokojny i nie reaguje...
Amber Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Oczywiście, dlatego, że jest to bardzo hardcorowa rzecz - że pewny i sprawdzony było właśnie w kontekście, że mocny jak pierun :diabloti: Do tego silnie uzależniający.
gops Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 na pewno wypytam o dawkowanie jeśli się na to zdecyduję , ciągle myślę czy dobrze robię ale nie widzę innego rozwiązania przecież dla psa jest to męczące :roll: wczoraj obok Bastera z 10m dalej strzeliło a on dalej wąchał trawę ;) jednak głuchota to czasami pożyteczna rzecz . a dzieciaki strzelające pogoniłam ale dziś od rana to samo słyszę więc nic to nie dało .
łamAga Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 [IMG]http://s589.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?k=1342222&t=634609443868710015&id=207204917&vid=207204917&loc=PL[/IMG]
Migori Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku ;) Jak tam Miśka ? Moja całkiem nieźle.
gops Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 Sylwester spędziłam jednak w domu , bałam się zostawić psa z rodzicami bo rok temu niestety bała się bardzo mocno , w tym roku ku mojemu wielkiemu zdziwieniu nie było tragedi . Włączyłam na full w telewizorze muzykę i wyjęłam piłkę jak zaczęli mocniej walić , tak nakręciła się na piłkę że nie miała czasu się jakoś mocno bać , owszem była zaniepokojona, dyszała mimo aportowania piłki po domu ale nie wchodziła mi na ręce ze strachu jak zwykle robi gdy się boi , nie piszczała , nie chowała się nigdzie! dla mnie super , cieszę się że piłka potrafiła na tyle odwrócić jej uwage . Można powiedzieć że było dużo lepiej niż rok temu , nie dostała żadnych leków , wet mi dał sedalin którego nie podałam . Ale gdybym wyszła z domu to zapewne nikt by się z psem nie bawił piłką i by panikowała. Baster jak na głuchego staruszka przystało przespał całą akcję bo nic nie słyszał ;) No i Baster dzisiaj ma urodziny , oby nie jego ostatnie :roll:
Lucky. Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 to sto lat dla Bastera ! Czytałam gdzieś, że ten sedalin wcale nie jest dobry. Pies wszystko słyszy, boi się, ale jest tak jakby sparaliżowany i nie może nic zrobić. U mnie z sukami było ok, na razie się bardzo mocno nie boją i całe szczęście.
Agnes Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Dzielna Misia:loveu::loveu: [CENTER]:new-bday: [SIZE=4][B][COLOR=red]Sto lat Basterku!!!! [/COLOR][/B][/SIZE] :new-bday: :BIG::BIG::BIG: [/CENTER]
łamAga Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Sto latek Baster !!!!!!!!!!!!!! :BIG::new-bday::BIG::new-bday:
Migori Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Miśka dzielna bo byłaś z nią :) Było jej raźniej. Sto Lat Basterku !
Ewa&Duffel Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 To dzielnie się Misia spisała :) My byliśmy u znajomych, Duffel jak zwykle wystrzały ignorował, za to niestety ich goldenka panikowała :roll: Sto lat i mizianki dla Basterka !!! :new-bday::BIG::tort:
Recommended Posts