Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 470
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no to sie nie dziwię,że Pikulinka jest wkur..... przepraszam wkurzona...no bez przesady,żeby psinie tak dokuczać...
ciotka wstretna zajrzała i jest oburzona traktowaniem zwierzątka...muszę napisac donos do toz-u....taaaaak....
Ulv...ale ona nie jest tak głodna jak Kra? :) :)

Posted

AŻ tak to nie.... ale apetyt ma niezły jak na takie cóś ;) W dodatku ma luksusy bo karmie ja z reki, żeby jej bylo wygodniej, no i dostała ulubione jedzenie- PPP z łososiem junior (fuuuu, wiecie jak to jedzie rybą??).

A w dodatku ludzie na mnie patrza juz zupełnie, hmmm... dziwnie.... jak nie KrA na wózku, to pies w otulinie. I jeszcze sie dzis jakies siksy śmiały z mojej Piku :mad:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
I jeszcze sie dzis jakies siksy śmiały z mojej Piku :mad:

taaa, znam to uczucie; pamietam jak kiedys na poczatku pobytu frodka u mnie wyszlam z nim na spacer i on nagle zaczal na tych swoich zwichnietych lapkach biegac jak szalony za moja sznaucia; az mi dech zaparlo ze szczescia i taka bylam z niego dumna i nagle uslyszalam szyderczy smiech jakichs ludzi... to bylo jak zderzenie dwoch swiatow; dla mnie to bylo swieto, dla nich ubaw po pachy i powod do drwiny :-(

Posted

Najzabawniejsze jest to, że wraz z KrA i teraz Piku poznałam ludzi od innej strony. I wiecie co? Najfajniejsze reakcje wykazują zadziwiająco często ci, po których bym się wcale nie spodziewała... "Dresy", kibice, kolesie z łańcuchami- nieraz są zachwyceni KrA, wypytują, czy użalą sie nad Pi. A równie często wybitnie niefajne komentarze padają z ust wydawałoby się nobliwych starszych osób :shake:

Posted

Może ludziom, którzy są nie akceptowani przez otoczenie łatwiej zrozumieć i utożsamić się z inną osobą nie akceptowaną, np. psem na wózku...
A ci przyzwyczajeni, że wszystko jest "po bożemu" czyli wszyscy tacy sami, nie potrafią zaakceptować "inności"...

Posted

bo to pewnie okoliczni dresiarze;)

a ci napewno wiedzą ze u magdy nie ma zdrowych zwierząt....
chyba już przywykli do takich widoków i teraz zamiast się naśmiewać współczują
ale piki zwraca uwagę przechodniów na spacerze

w tym kołnierzy baaaardzo się wyróżnia:cool3:

Posted

Piku ma się lepiej, ale przez to jest jeszcze bardziej nieszczęśliwa, bo nie może ganiać z psami i zaraz ja zabieram na ręce- a Piku płacze i narzeka :shake:
Imie... Pikulinka bo jest maleńka i ma głosik jak flet piccolo ;) Czasem nazywam ja tez Piksel (bo takie małe i czarne), albo Pisklak...