Kisiaraf Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Mam wielką prośbę o info u kogo na tymczasie jest Jager? Tak mi zapadł w pamięć, że opowiadałam o nim każdej napotkanej osobie. Teraz sprawa przedstawia się następująco Pani Ewa pracująca w firmie obok ma dwa psiaki (jamnika i staruszka) uwielbia spacerować po lesie jednak staruszek z racji wieku już się nie nadaje natomiast jamnik zupełnie nie pilnuje się na takich spacerkach. Pani Ewa chętnie przygarnie jakiegoś psiaka ale musi się sprawdzić jako spacerowicz po lesie. Wyszła do mnie z propozycją-zapytaniem czy nie było by możliwości "porwać" Jagerka na tydzień dwa i zobaczyć jego zachowanie? Wiem, że to troszke dziwne "sprawdzenie" pieska ale może akurat uda się w ten sposób by Jagerek miał domek. Pani Ewa wie już o umowie i wyraża zgode. Poprosze info o tymczasie Jagera dzięki wielkie. Quote
__Lara Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 [quote name='Kisiaraf']Mam wielką prośbę o info u kogo na tymczasie jest Jager? Tak mi zapadł w pamięć, że opowiadałam o nim każdej napotkanej osobie. Teraz sprawa przedstawia się następująco Pani Ewa pracująca w firmie obok ma dwa psiaki (jamnika i staruszka) uwielbia spacerować po lesie jednak staruszek z racji wieku już się nie nadaje natomiast jamnik zupełnie nie pilnuje się na takich spacerkach. Pani Ewa chętnie przygarnie jakiegoś psiaka ale musi się sprawdzić jako spacerowicz po lesie. Wyszła do mnie z propozycją-zapytaniem czy nie było by możliwości "porwać" Jagerka na tydzień dwa i zobaczyć jego zachowanie? Wiem, że to troszke dziwne "sprawdzenie" pieska ale może akurat uda się w ten sposób by Jagerek miał domek. Pani Ewa wie już o umowie i wyraża zgode. Poprosze info o tymczasie Jagera dzięki wielkie.[/quote] O ja, to jest duża szansa dla psiaka :-o:multi: Quote
Kisiaraf Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Dzięki wielkie już pisze do niej PW. A tak przy okazji szkoda, że nie udało nam się poznać na akcji w silesi :( Quote
Daria_13 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Ksiaraf ja byłam w sobotę i przez kilka godzin trzymałam Marsa na smyczy. A ty byłaś w sobotę? Quote
Kisiaraf Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Tak byłam w sobote od 10 do 18, widziałam Marsa ale jak go trzymała Olala. Ja śmigałam z puchą i mało siedziałam w "zagrodzie" ;) Mam jednak nadzieje, że jeszcze nie raz się spotkamy, bo to napewno nie moja ostatnia akcja :) Quote
muro Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 bardzo dziekujemy za pamiec o Jagerze, to bardzo dobry towarzysz spacerów i kochany psiak, ktoremu z milosci nie mozna pozwolc sobie na wejscie na głowe:cool3: kasia- wysłałm Ci Pw ,zadzownie jutro - obgadamy sprawe, z takim wypozyczaniem mam mieszane uczucia , chco wiem ze czasem nie ma innego wyjscia Quote
Tengusia Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 potrzebna mi pilnie wizyta przedadopcyjna w Bytomiu czy ktos moze mi pomoc !!!!!!!!!! Quote
Gisic87 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Tengusiu skontaktuj się z Ola la ona jest z Bytomia przeprowadziła wizytę dla naszego tymczasa;) Quote
__Lara Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 [quote name='Tengusia']potrzebna mi pilnie wizyta przedadopcyjna w Bytomiu czy ktos moze mi pomoc !!!!!!!!!![/quote] Ola la albo Bounty ;) jakby co służę numerami telefonów :razz::diabloti: Quote
Tengusia Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 [quote name='__Lara']Ola la albo Bounty ;) jakby co służę numerami telefonów :razz::diabloti:[/quote] poslij mi prosze na pw ;) Quote
Romina_74 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='kuba123']Jager wrócił wraca do Muro:-([/quote] Co z tym Jagerem jest, że on tak szczęścia nie ma? Kiedy poznałam go u Jotki wydawał mi się fajnym pieskiem, który od razu znajdzie domek. :shake: Zatem, czego on dokonuje? Quote
HebaNova Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 on dokonuje aktu bycia nierasowym i niemłodym pieskiem, a nie suczką z której można mieć szczeniaki, yorkiem też nie jest:shake: Quote
Romina_74 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='HebaNova']on dokonuje aktu bycia nierasowym i niemłodym pieskiem, a nie suczką z której można mieć szczeniaki, yorkiem też nie jest:shake:[/quote] Ale rozumiem, że osoba adoptująca to wszystko widziała :crazyeye: i wiedziała jak go brała a potem oddała ... z powodów innych niż wskazane ... czy jednak z tych :razz: Quote
HebaNova Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 tego to się już pewnie nie dowiemy. przy okazji mam nową zgubę znalezioną, co prawda nie u mnie na tymczasie ale u znajomego, sunia haszczak, może jest ktoś chętny? [url=http://www.fundacjasosdlazwierzat.org/husky-mlodziutka-sunia,129.html]Husky - młodziutka sunia - FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT[/url] Quote
Kisiaraf Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Witam Tak jak mówiłam na akacji co tydzień wysyłam krótkie ogłoszenia do gazety OFERTA dla 50 psiaków. Mniej więcej 40 mam zawsze gotowych ale potrzebuje jeszcze jakieś 10 biednych psiulek. Ogłoszenie ma wyglądać mniej więcej tak: [FONT=Arial]SUCZKA, średnia, młodziutka o imieniu [B]Dersa [/B]jest bardzo kontaktowa i ufna. Uwielbia chodzić na spacery i bawić się z ludźmi. Nie jest psem dominującym, ale nie jest też płochliwa. Współpracuje. Jest wyjątkowo ładna ma szaro-biało - kudłatą sierść, białe skarpetki, stojące uszy. Szuka właściciela, który ją pokocha i będzie jej towarzyszył w spacerach i wycieczkach. Tel. .....[/FONT] [FONT=Arial]Krótki opis wyglądu i charakteru psiaka, imię oraz jakiś "łzawe" zdanie na koniec ;).[/FONT] [FONT=Arial]Prosze wszystkich mających psiaki na tymczasie o ogłoszenia do soboty wieczór [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]. Jak będe ich mieć wiecej niż 10 to nic nie szkodzi wyśle je w następnym tygodniu, a szkoda by miejsce się marnowało ;) BArdzo również prosze o info jak psiak znajdzie domek, nie będe go powtarzać w przyszłości. Dzięki pozdrawiam i czekam:loveu:[/FONT] Quote
HebaNova Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [B]potrzeby ktoś kto napisze artykuł na stronkę fundacji pod tytułem: "chcę rozmnożyć swoją sunię" lub "zanim dopuścisz swoją suczkę"[/B] coś w tym stylu. w artykule miałyby być argumenty dlaczego nie warto rozmnażać suń tylko po to żeby zarobić na małych puchatych kuleczkach, żeby suka nie miała ciągle ciąży urojonej lub żeby jej się ropomacicze nie zrobiło. jednym słowem obalanie mitów. dobrze byłoby dołączyć statystykę ile suczek ma komplikacje poporodowe, ile umiera przy porodzie, ile szczeniaków rodzi się martwych, itd w % można pisaćna mejla, jak również w sprawach technivcznych dotyczącej stronki fundacyjnej i wstawiania na nią tymczasów asiagisz /małpon/ tlen.pl Quote
__Lara Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='Kisiaraf']Witam Tak jak mówiłam na akacji co tydzień wysyłam krótkie ogłoszenia do gazety OFERTA dla 50 psiaków. Mniej więcej 40 mam zawsze gotowych ale potrzebuje jeszcze jakieś 10 biednych psiulek. Ogłoszenie ma wyglądać mniej więcej tak: [FONT=Arial]SUCZKA, średnia, młodziutka o imieniu [B]Dersa [/B]jest bardzo kontaktowa i ufna. Uwielbia chodzić na spacery i bawić się z ludźmi. Nie jest psem dominującym, ale nie jest też płochliwa. Współpracuje. Jest wyjątkowo ładna ma szaro-biało - kudłatą sierść, białe skarpetki, stojące uszy. Szuka właściciela, który ją pokocha i będzie jej towarzyszył w spacerach i wycieczkach. Tel. .....[/FONT] [FONT=Arial]Krótki opis wyglądu i charakteru psiaka, imię oraz jakiś "łzawe" zdanie na koniec ;).[/FONT] [FONT=Arial]Prosze wszystkich mających psiaki na tymczasie o ogłoszenia do soboty wieczór [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]. Jak będe ich mieć wiecej niż 10 to nic nie szkodzi wyśle je w następnym tygodniu, a szkoda by miejsce się marnowało ;) BArdzo również prosze o info jak psiak znajdzie domek, nie będe go powtarzać w przyszłości. Dzięki pozdrawiam i czekam:loveu:[/FONT][/quote] Kisiaraf, a ja Ci wyślę w tym tygodniu 2 partie ogłoszeń z kat. schroniska, jedną na za tydzień, bo w następnym tygodniu mnie nie ma w domu ;) Quote
muro Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 ja bym prosiła jedno o jagerze, jesli da rade,ale z takich tekstow to ja noga jestem:shake: Quote
Kisiaraf Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Lara w takim razie czekam-dzięki :) Muro skleciłam coś takiego (chociaż trzymam mocno kciuki za Panią Ewe): [FONT=Times New Roman][SIZE=3]PIESEK, niewielki, 8 letni, o imieniu JAGER jest spokojny, zrównoważony, pozytywnie nastawiony do ludzi, w stosunku do innych psów uległy, jest wyjątkowo ładnym psiakiem ma krótką brązowo-czarną sierść, w momencie postawienia uszu cudowne pomarszczenie skóry na głowie, [/SIZE][/FONT][COLOR=black][FONT=Verdana]czeka na właściciela, który go pokocha i zapewni domek na dobre i na złe. Tel.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Może być? Jak tak to w następny czwartek będzie w Ofercie. Powiedz mi uzupełnić to ogłoszenie o tel. ten, który mam od Ciebie?[/FONT][/COLOR] Quote
Ola la Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 [B]Kisiaraf[/B] albo [B]Lara[/B] wiecie moze jaki jest odzew z tym Ofertowych ogloszen? do mnie dwie osoby dzwonily swego czasu ale ale w jednym przypadku pierwsze pyt.jakie padlo to 'czy pies jest za darmo":shake: Quote
__Lara Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 [quote name='Ola la'][B]Kisiaraf[/B] albo [B]Lara[/B] wiecie moze jaki jest odzew z tym Ofertowych ogloszen? do mnie dwie osoby dzwonily swego czasu ale ale w jednym przypadku pierwsze pyt.jakie padlo to 'czy pies jest za darmo":shake:[/quote] Teraz jest cicho... swego czasu też miałam kilka telefonów, ale raczej w stylu głupawych... Quote
BoUnTy Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 [quote name='HebaNova'][B]potrzeby ktoś kto napisze artykuł na stronkę fundacji pod tytułem: "chcę rozmnożyć swoją sunię" lub "zanim dopuścisz swoją suczkę"[/B] coś w tym stylu. w artykule miałyby być argumenty dlaczego nie warto rozmnażać suń tylko po to żeby zarobić na małych puchatych kuleczkach, żeby suka nie miała ciągle ciąży urojonej lub żeby jej się ropomacicze nie zrobiło. jednym słowem obalanie mitów.[/QUOTE] Ja mogłabym spróbowac, ale czy ktoś ma jakieś linki do zagranicznych (angielskich najlepiej) publikacji na ten temat? ;] Quote
malawaszka Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 a po co zagraniczne? polecam: [url]http://www.arka.strefa.pl/nie%20_rozmnazaj1.html[/url] Quote
Recommended Posts