Jump to content
Dogomania

Maluszek shih-tzu bez oka wyrwany z pseudohodowli - ma suuuper dom u BIANKI !!!

Recommended Posts

Posted

Maluszek nie nudzi się , bo ma koleżankę w swoim wieku , która jeszcze nie znalazła nowego domku . Aby reszta zwierzyńca , czyli 5 psów i 3 koty ,ich nie rozdeptały. szalejące maluszki mają ograniczoną przestrzeń życiową do ok3 m kw. Wypuszczane są tylko pod nadzorem i tylko wtedy , gdy dorosłe psy są wyproszone z parteru .:cool3:

• Replies 284
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

halbina napisał(a):
też chcem taki zgrabny ogródeczek... kojec... u mnie wszystko biega luzem i sra, gdzie popadnie... :roll:

To jaki problem . Płotek z Castoramy 4 wkręty i po kłopocie :lol:

Posted

[quote name='oktawia6']nadal optuję za tym!!!

proponuję Ulv lub Biankę-niech zostanbie skarbnikiem

konkurencja dla AFN-oh my god:placz:-będziemy i to dużą konkurencją bo nie będziemy pobierac dużego procentu od każdych 10 zł nawet.

możemy ustalic przykładowo taksa adopcyjna: 50 zł-pies/suka wydana kastrowana/steryzlizowana-ponieważ ludzie dostając psa czy sukę po zabiegu i tak oszczędzają 300/400 zł-

powiedźcie sami czy jakieś sugestie macie.

osoba, która adoptuje psa wymagającego ciężkiego leczenia byłaby zwolniona chyba że dobrowolnie chciałaby wesprzec psy w potrzebie.

Dziewczyny i co z tym pomyslem? wydaje mi sie to bardzo fajne. Chetnie bede wplacac co miesiac drobna sume.

Posted

Skoro "MAŁY MI" nie musi mieć operacji , czuje się dobrze, bryka, rozrabia i tarmosi biednego wypłosza, to czas poszukać mu dobrego domku ...
Cioteczki ogłaszam ALERT NA DOMEK dla Mikiego!

Posted

Bianka-dobry pomysl z plotkiem,ale lepiej dla pieskow i kontaktu z otoczeniem zamiast tektury umocowac od strony zewnetrznej siatke przeciw krolikom,30cm/wysokosci o drobnych oczkach.Jedna rolka wystarczy,spelni swoje zadanie i wyglada estetycznie,a pieski jeszcze moga sie z kotkami czy innymi zwierzatkami powachac i zaprzyjaznic.

Posted

xxxx52 napisał(a):
Bianka-dobry pomysl z plotkiem,ale lepiej dla pieskow i kontaktu z otoczeniem zamiast tektury umocowac od strony zewnetrznej siatke przeciw krolikom,30cm/wysokosci o drobnych oczkach.Jedna rolka wystarczy,spelni swoje zadanie i wyglada estetycznie,a pieski jeszcze moga sie z kotkami czy innymi zwierzatkami powachac i zaprzyjaznic.

Ja już nie miałam jak kupić siatki , a okazało się , że malcy mieścili się między szczebelkami :cool3: Miałam tylko karton pod ręką , i tak już zostało . W kojcu siedziało 6 maluszków , a teraz już tylko 2

Posted

oktawia6 napisał(a):
ja proponuję Biankę lub Alpinę na skarbnika-co Wy dziewczęta na to?:razz:

i przyszłam podziwiac maluszka jednookiego:loveu:

Mowy nie ma . Ja nie mam głowy pieniędzy . Nie potrafiła bym niczego rozliczyć .
Alpina , jak się zgodzi , to bardzo chętnie.:lol:

Posted

enia napisał(a):
A odrobaczałaś go? grubaska?

Taaaaaaaaak , ale on ma apetyt jak smok no i jest okropnie pierzasty :cool3:
Po szczotkowaniu wygląda jak napuszony :evil_lol:
Charly napisał(a):
Tu jest gruby pirat..
Bianca widzisz moglam sobie zostawic podpis:evil_lol:

Właśnie :razz: Czekam na poród świnki tymczasowiczki . Zobaczymy ile tego będzie :roll:

Posted

Witam
Przeczytałam ten wątek i ewentualnie zgłaszam swoją kandydaturę do adopcji,nawet jak zostałabym zakwalifikowana to jest pewien problem.
po 1) jestem z Lublina a to daleko
po 2) pieska mogłabym zabrać najwcześniej w kwietniu

Nie mam psa bo do tej pory nie miałam warunków lokalowych ( 48 mkw,ja,mój mąż,dzieci,teściowa i babcia)
1 kwietnia odbieramy dom , 320 mkw,mała działka ( 300 mkw ), bo to szeregowiec,ja pracuję ale teściowa ( bardzo miła ! ) jest cały czas w domu,mój mąż ma wolny zawód ( jest fizykoterapeutą i co jakiś czas jezdzi na szkolenia,jest trenerem )więc też jest często w domu.Partycypowałabym w kosztach , decyzja o psie podjęta była już dawno ale mieliśmy inną opcję ( teściowa chciała Yorka,bo nie linieje ) Mąż i teść Goldena ( chcieli Go wyszkolić na psiego terapeute )ale Teściowa sie nie zgodziła bo za duży.Ja zakochałam się w pięknym piesku który jest u nas w Lublinie w schronisku,jest dorosły ale pan powiedział,ze łagodny i ,że ma coś z malamuta,no i to wszystko przekreśliło ! Zostałam zakrzyczana,że jak coś z malamuta to absolutnie,że alaskany i haski to psy pierwotne,które traktują człowieka jako dodatek do siebie,że akceptują go tylko dlatego,że im daje jeść,o miłości to nie ma mowy,raczej pakt wzajemnej nieagresji,że często są agresywne i koniec dyskusji itp. itd.
Tak więc gdyby malec nie miał domku do kwietnia to pomyślcie o mnie:roll:

Posted

Poczekam
Myśle,ze i tak z tego nic nie będzie bo pieskowi potrzebny domek na już,a ja szybko nie mogę,będę obserwowała psinkę i jego losy a tymczasem może uda mi się zacząć szukać domku dla mojego pupila ze schroniska,bo podobno jest dziewczyna co działa w Lubelskim schronisku i może wyśle mi zdjęcia , to ja będę szukała domku dla niego,narazie jestem zielona i nawet nie umiem założyć wątku,ale wszystkiego się można nauczyć :oops:

Posted

Z Lublina akurat jest Alpina , więc myślę , że jeśli Alpina domek " przetrzepie " to szansę masz :lol:
On i tak za tydzień będzie miał drugie szczepienie , potem kwarantanna , do kwietnia zleci jak nic .

Posted

jeronimo1 mogę Cię przetrzepać ;) a jakże,ale od razu pytam tu i teraz czy wszyscy domownicy zgodzili się na shih- tzu i co wiesz o rasie i pielęgnacji.
Od razu zaznaczam, że to nie jest takie proste,pies tej rasy wymaga codziennego czesania i to nie "na sucho" ale z opowiednim preparatem..Żeby włos się nie łamał i nie filcował, żeby utrzymać zdrową skórę...I żeby psina wyglądała jak shih- tzu a nie mop od podłogi...I nie mówię tu w cale o psach wystawowych - to jest norma, tak powinno się robić.
Nie można sobie odpuścić, szczególnie jak są wilgotne i deszczowe dni - po każdym "mokrym" spacerze trzeba sierść przeczesać żeby nie narbiło się filców...
Można pieska obciąć dla wygody ale krótki włos też trzeba pielęgnować-włos szybko odrasta...
Świeży śnieg to też utrapienie bo na długicch włosach robią się śniegowe kule ...W takie dni, pies powinien wychodzić w kombinezonie..
Jest jeszcze masa innych rzeczy ale najważniejsze czy masz na to czas i ochotę...Te psy są wspaniałe jednak wymagają, codziennej, systematycznej pracy i trzeba to wziąć pod uwagę decydując się na shih- tzu...
Oczywiście dla chcącego nie ma nic trudnego :)
O żywieniu, opiece weterynaryjnej i profilaktyce na razie mówić nie będę...

Co do roli skarbnika - muszę najpierw porozmawić z Bianką telefonicznie...
(tylko na razie muszę zbastować bo mam szlaban na telefon...:roll:)
Mam pewne obawy, co do tej funkcji jak również obawy co do realnego wprowadzenia w życie samego pomysłu funduszu...

Posted

Ja jeszcze dodam , że te pieski są charakterne . Lubią postawić na swoim . Ich wygląd jest mylacy . Jako szczęśliwa posiadaczka dobermana i aktualnie 2 shih-tzu stwierdzam , że z dobkami jest łatwiej . Trzeba też chodzić z nimi do fryzjera . Jest to wydatek około 100zł co 6 tygodni . Specjalne szampony , karma , oprzyrządowanie sprawia , że są to pieski drogie w utrzymaniu . Nie można sobie odpuścić czesania , bo za 2 dni w sierść nie włoży się grzebienia . Trzeba dbać o oczy .
To jest koszmar . łazi takie coś i myśli że jest pępkiem świata .
Alpina , masz czas poszukać strony z opisami ?
Ja ciągle czytałam co robić , jak nieoczekiwanie stałam się " szczęśliwą " posiadaczką Kobiego :evil_lol: