BIANKA1 Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Maluszek nie nudzi się , bo ma koleżankę w swoim wieku , która jeszcze nie znalazła nowego domku . Aby reszta zwierzyńca , czyli 5 psów i 3 koty ,ich nie rozdeptały. szalejące maluszki mają ograniczoną przestrzeń życiową do ok3 m kw. Wypuszczane są tylko pod nadzorem i tylko wtedy , gdy dorosłe psy są wyproszone z parteru .:cool3: Quote
halbina Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 też chcem taki zgrabny ogródeczek... kojec... u mnie wszystko biega luzem i sra, gdzie popadnie... :roll: Quote
BIANKA1 Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 halbina napisał(a):też chcem taki zgrabny ogródeczek... kojec... u mnie wszystko biega luzem i sra, gdzie popadnie... :roll: To jaki problem . Płotek z Castoramy 4 wkręty i po kłopocie :lol: Quote
Mona4 Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 [quote name='oktawia6']nadal optuję za tym!!! proponuję Ulv lub Biankę-niech zostanbie skarbnikiem konkurencja dla AFN-oh my god:placz:-będziemy i to dużą konkurencją bo nie będziemy pobierac dużego procentu od każdych 10 zł nawet. możemy ustalic przykładowo taksa adopcyjna: 50 zł-pies/suka wydana kastrowana/steryzlizowana-ponieważ ludzie dostając psa czy sukę po zabiegu i tak oszczędzają 300/400 zł- powiedźcie sami czy jakieś sugestie macie. osoba, która adoptuje psa wymagającego ciężkiego leczenia byłaby zwolniona chyba że dobrowolnie chciałaby wesprzec psy w potrzebie. Dziewczyny i co z tym pomyslem? wydaje mi sie to bardzo fajne. Chetnie bede wplacac co miesiac drobna sume. Quote
Alpina Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Skoro "MAŁY MI" nie musi mieć operacji , czuje się dobrze, bryka, rozrabia i tarmosi biednego wypłosza, to czas poszukać mu dobrego domku ... Cioteczki ogłaszam ALERT NA DOMEK dla Mikiego! Quote
ulvhedinn Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Pomysł fajny, ale ja się na skarbnika nie nadaje za chiny, mam kłopoty nawet z rozliczeniem swoich psów.... :oops::oops::oops: Quote
xxxx52 Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Bianka-dobry pomysl z plotkiem,ale lepiej dla pieskow i kontaktu z otoczeniem zamiast tektury umocowac od strony zewnetrznej siatke przeciw krolikom,30cm/wysokosci o drobnych oczkach.Jedna rolka wystarczy,spelni swoje zadanie i wyglada estetycznie,a pieski jeszcze moga sie z kotkami czy innymi zwierzatkami powachac i zaprzyjaznic. Quote
halbina Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 BIANKA1 napisał(a):To jaki problem . Płotek z Castoramy 4 wkręty i po kłopocie :lol: Dzięki... :multi: Quote
BIANKA1 Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 xxxx52 napisał(a):Bianka-dobry pomysl z plotkiem,ale lepiej dla pieskow i kontaktu z otoczeniem zamiast tektury umocowac od strony zewnetrznej siatke przeciw krolikom,30cm/wysokosci o drobnych oczkach.Jedna rolka wystarczy,spelni swoje zadanie i wyglada estetycznie,a pieski jeszcze moga sie z kotkami czy innymi zwierzatkami powachac i zaprzyjaznic. Ja już nie miałam jak kupić siatki , a okazało się , że malcy mieścili się między szczebelkami :cool3: Miałam tylko karton pod ręką , i tak już zostało . W kojcu siedziało 6 maluszków , a teraz już tylko 2 Quote
oktawia6 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 ja proponuję Biankę lub Alpinę na skarbnika-co Wy dziewczęta na to?:razz: i przyszłam podziwiac maluszka jednookiego:loveu: Quote
BIANKA1 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 oktawia6 napisał(a):ja proponuję Biankę lub Alpinę na skarbnika-co Wy dziewczęta na to?:razz: i przyszłam podziwiac maluszka jednookiego:loveu: Mowy nie ma . Ja nie mam głowy pieniędzy . Nie potrafiła bym niczego rozliczyć . Alpina , jak się zgodzi , to bardzo chętnie.:lol: Quote
BIANKA1 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Mały jest bardzo gruby i okropnie rozrabia . Zrobienie mu zdjęcia graniczy z cudem :evil_lol: Quote
Charly Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Tu jest gruby pirat.. Bianca widzisz moglam sobie zostawic podpis:evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 enia napisał(a):A odrobaczałaś go? grubaska? Taaaaaaaaak , ale on ma apetyt jak smok no i jest okropnie pierzasty :cool3: Po szczotkowaniu wygląda jak napuszony :evil_lol: Charly napisał(a):Tu jest gruby pirat.. Bianca widzisz moglam sobie zostawic podpis:evil_lol: Właśnie :razz: Czekam na poród świnki tymczasowiczki . Zobaczymy ile tego będzie :roll: Quote
Poker Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 A tu jest coś dla Piracika :evil_lol: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9594468#post9594468 Quote
invictus hilaritas Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 ja sie dziwie ze jeszcze ludzie nie wala do ciebie drzwiami i oknami.. bardzo masz ladnych tymczasowiczow.. Quote
Charly Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 :evil_lol:[quote name='Poker']A tu jest coś dla Piracika :evil_lol: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9594468#post9594468 Poker wystawiła prawdziwie pirackie cuda na bazarku dla Hook-usia:evilgrin::evilgrin: Bardzo przydatne do uzytku codziennego oraz na ekskluzywne okazje Quote
jeronimo1 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Witam Przeczytałam ten wątek i ewentualnie zgłaszam swoją kandydaturę do adopcji,nawet jak zostałabym zakwalifikowana to jest pewien problem. po 1) jestem z Lublina a to daleko po 2) pieska mogłabym zabrać najwcześniej w kwietniu Nie mam psa bo do tej pory nie miałam warunków lokalowych ( 48 mkw,ja,mój mąż,dzieci,teściowa i babcia) 1 kwietnia odbieramy dom , 320 mkw,mała działka ( 300 mkw ), bo to szeregowiec,ja pracuję ale teściowa ( bardzo miła ! ) jest cały czas w domu,mój mąż ma wolny zawód ( jest fizykoterapeutą i co jakiś czas jezdzi na szkolenia,jest trenerem )więc też jest często w domu.Partycypowałabym w kosztach , decyzja o psie podjęta była już dawno ale mieliśmy inną opcję ( teściowa chciała Yorka,bo nie linieje ) Mąż i teść Goldena ( chcieli Go wyszkolić na psiego terapeute )ale Teściowa sie nie zgodziła bo za duży.Ja zakochałam się w pięknym piesku który jest u nas w Lublinie w schronisku,jest dorosły ale pan powiedział,ze łagodny i ,że ma coś z malamuta,no i to wszystko przekreśliło ! Zostałam zakrzyczana,że jak coś z malamuta to absolutnie,że alaskany i haski to psy pierwotne,które traktują człowieka jako dodatek do siebie,że akceptują go tylko dlatego,że im daje jeść,o miłości to nie ma mowy,raczej pakt wzajemnej nieagresji,że często są agresywne i koniec dyskusji itp. itd. Tak więc gdyby malec nie miał domku do kwietnia to pomyślcie o mnie:roll: Quote
Poker Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Bianka1 pewnie poszła spać ,bo ona wstaje o 5 rano.Ten jej przychówek nie pozwala jej spać dłużej.Musisz poczekać do jutra na rozmowę. Quote
jeronimo1 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Poczekam Myśle,ze i tak z tego nic nie będzie bo pieskowi potrzebny domek na już,a ja szybko nie mogę,będę obserwowała psinkę i jego losy a tymczasem może uda mi się zacząć szukać domku dla mojego pupila ze schroniska,bo podobno jest dziewczyna co działa w Lubelskim schronisku i może wyśle mi zdjęcia , to ja będę szukała domku dla niego,narazie jestem zielona i nawet nie umiem założyć wątku,ale wszystkiego się można nauczyć :oops: Quote
BIANKA1 Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Z Lublina akurat jest Alpina , więc myślę , że jeśli Alpina domek " przetrzepie " to szansę masz :lol: On i tak za tydzień będzie miał drugie szczepienie , potem kwarantanna , do kwietnia zleci jak nic . Quote
Alpina Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 jeronimo1 mogę Cię przetrzepać ;) a jakże,ale od razu pytam tu i teraz czy wszyscy domownicy zgodzili się na shih- tzu i co wiesz o rasie i pielęgnacji. Od razu zaznaczam, że to nie jest takie proste,pies tej rasy wymaga codziennego czesania i to nie "na sucho" ale z opowiednim preparatem..Żeby włos się nie łamał i nie filcował, żeby utrzymać zdrową skórę...I żeby psina wyglądała jak shih- tzu a nie mop od podłogi...I nie mówię tu w cale o psach wystawowych - to jest norma, tak powinno się robić. Nie można sobie odpuścić, szczególnie jak są wilgotne i deszczowe dni - po każdym "mokrym" spacerze trzeba sierść przeczesać żeby nie narbiło się filców... Można pieska obciąć dla wygody ale krótki włos też trzeba pielęgnować-włos szybko odrasta... Świeży śnieg to też utrapienie bo na długicch włosach robią się śniegowe kule ...W takie dni, pies powinien wychodzić w kombinezonie.. Jest jeszcze masa innych rzeczy ale najważniejsze czy masz na to czas i ochotę...Te psy są wspaniałe jednak wymagają, codziennej, systematycznej pracy i trzeba to wziąć pod uwagę decydując się na shih- tzu... Oczywiście dla chcącego nie ma nic trudnego :) O żywieniu, opiece weterynaryjnej i profilaktyce na razie mówić nie będę... Co do roli skarbnika - muszę najpierw porozmawić z Bianką telefonicznie... (tylko na razie muszę zbastować bo mam szlaban na telefon...:roll:) Mam pewne obawy, co do tej funkcji jak również obawy co do realnego wprowadzenia w życie samego pomysłu funduszu... Quote
BIANKA1 Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Ja jeszcze dodam , że te pieski są charakterne . Lubią postawić na swoim . Ich wygląd jest mylacy . Jako szczęśliwa posiadaczka dobermana i aktualnie 2 shih-tzu stwierdzam , że z dobkami jest łatwiej . Trzeba też chodzić z nimi do fryzjera . Jest to wydatek około 100zł co 6 tygodni . Specjalne szampony , karma , oprzyrządowanie sprawia , że są to pieski drogie w utrzymaniu . Nie można sobie odpuścić czesania , bo za 2 dni w sierść nie włoży się grzebienia . Trzeba dbać o oczy . To jest koszmar . łazi takie coś i myśli że jest pępkiem świata . Alpina , masz czas poszukać strony z opisami ? Ja ciągle czytałam co robić , jak nieoczekiwanie stałam się " szczęśliwą " posiadaczką Kobiego :evil_lol: Quote
Recommended Posts