Jump to content
Dogomania

Maluszek shih-tzu bez oka wyrwany z pseudohodowli - ma suuuper dom u BIANKI !!!

Recommended Posts

Posted

Oto mały kudłaty Mikado ... Mikado ma 2,5 miesiąca i został wykupiony z jednej pseudohodowli żeby nie trafić do kolejnej ...

Oto co napisała o nim Bianka:

"Długo myślałam , czy dobrze zrobiłam wykupując go . Doszłam do wniosku , że jednak dobrze .
Malec był na ALLEGRO reklamowany jako doskonały reproduktor . Nie znam wzorca rasy , ale wet stwierdził , że na doskonałego reproduktora malec świetnie się nadaje .
Jest śliczny , bardzo " rasowy " zdrowy i ma oba jąderka . Czyli sprzedający wiedział co czyni , a potencjalni kupujący pewnie też .
Tylko że po jego reprodukcji znowu przybyło by czipsów z wypaczonym charakterem wyeksploatowanych suk i reproduktorów , malców z powybijanymi oczami . Cała armia czipsowych , życiowych rozbitków :-(
A tak jest on jeden . Mały , wesoły ,bezoki Mikado . Tylko trzeba mu znaleść dobry , odpowiedzialny dom . Może przynajmniej z jego powodu nie powiększy się stado Kobich , Majeczek , Kikusiek i innych , które trafiły na dogo .

On ma tylko 10 tygodni a oczko "stracił " a raczej mu wybili 2 tygodnie temu - nie udzielili mu pomocy , nie ma wpisu w książeczce . Był odrobaczany i szczepiony miesiąc temu - ma wpisy.

Wet chirurg stwierdził , że w oczku nie ma śladów interwencji chirurgicznej , że oczko zostało wykłute i wypłyneło ."

A to cała historia Mikado:
-----------------------------------------------------------------

Dziewczyny zobaczcie ostatni psiurek z oczkiem "uszkodzonym" ma być "wspaniałym" reproduktorem
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=314196152
szlag mnie trafia , napisalam do tej kobiety- ale cisza póki co.W Wawie jest dr.Garncarz może mały miałby szanse?

• Replies 284
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='enia']Dziewczyny zobaczcie ostatni psiurek z oczkiem "uszkodzonym" ma być "wspaniałym" reproduktorem
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=314196152
szlag mnie trafia , napisalam do tej kobiety- ale cisza póki co.W Wawie jest dr.Garncarz może mały miałby szanse?
Gdzie jest Gostyń ? :oops: Gdzieś koło Poznania ?
On już oczka nie ma , więc nie wiem , co dr, Garncarz mu pomoże :shake:
Przynajmniej ja tak rozumiem .
I co robimy ?

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Gdzie jest Gostyń ? :oops: Gdzieś koło Poznania ?
On już oczka nie ma , więc nie wiem , co dr, Garncarz mu pomoże :shake:
Przynajmniej ja tak rozumiem .
I co robimy ?

Właśnie na focie chyba ma to oczko- napisałam do niej o szczegółowe info ale cisza....
to trzeba skonsultować u okulisty bez dwóch zdań. Czy mamy kogoś z Gostynia na dogo?

Posted

Gostyn duzo mnie mowi ,znam i to schronisko na wysypisku smieci.
Przeczytalam ,ta oferte.Kolo Gostynia jest pseudohodowla ,wydaja zakupione psy na stacjach bezynowych itdMaja podobne psy w klatkach na dworze.
Rozmawialam telefonicznie mysle ,ze to nie ta pseudohodowla gdyz podaja numer stacjonarny.Piesek .chlopczyk nie ma oczka chca za niego 200zl.przebywaja w piwnicy.
matka tych szczeniat ma 1,5 roku i juz 2x miala szczeniaki.
tata jest ciagle ten sam.

Posted

wiem, też sie dodzwoniłam teraz , ale nawet nie mam jak tam dojechać- taki kawał , Boziu on ( facet) ciągle powtarzał, że ten mały będzie super reproduktorem!!!!!! mimo usunietego oczka......

Posted

Adres - list do weta powiatowego (syf, piwnica, hodowla); list do Urzędu Skarbowego - nieopodatkowane dochody (znaczne!).
Trochę ich pomęczą.

A malucha można wykupić, 200 to nie majątek.

Posted

dorzucę 30 zł do transportu,potem mogę zrobić bazarek,mam sporo fantów,ale w sumie to powinno mu się psa odebrać,a nie jeszcze płacić.Zachęci go do dalszej działalności. :angryy:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Jak ktoś dorzuci na transport, to pojadę... ;)

To umów się z facetem i jedz. Ile ten transport ?
Dam ci 300zł a ciotki się zrzucą i mi oddadzą ?
Może tak być ?

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Podobno jet jakaś pani z Niemiec, która też chce psiaka.... :roll: tyle, że chce, żeby jej dowieźć...

Ja mu mowilam,że jestem z Warszawy i czy on by malego chociaż do Lodzi nie podwiózł......
a o niemce nic nie wiem.;)

Posted

Dziewczyny, ja jestem z Poznania. Do Gostynia nie mam daleko. Jeśli potrzeba to dysponuję samochodem, moge podjechać po małego choćby jutro.. Pisałyście, ze jest ktoś z NIemiec zainteresowany.. Tak sie sklada, ze jezdze do Danii przez NIemcy z mężem po towar raz na dwa tygodnie, więc nie byłoby żadnego problemu.. Dajcie mi prosze znac, czy sie przydam na coś.. Jutro mam wolne, więc z samego rana mogłabym jechac.
To moj numer 0505 838 749

Posted

xxxx52 napisał(a):

Gostyn duzo mnie mowi ,znam i to schronisko na wysypisku smieci.
Przeczytalam ,ta oferte.Kolo Gostynia jest pseudohodowla ,wydaja zakupione psy na stacjach bezynowych itdMaja podobne psy w klatkach na dworze.
Rozmawialam telefonicznie mysle ,ze to nie ta pseudohodowla gdyz podaja numer stacjonarny.Piesek .chlopczyk nie ma oczka chca za niego 200zl.przebywaja w piwnicy.
matka tych szczeniat ma 1,5 roku i juz 2x miala szczeniaki.
tata jest ciagle ten sam.

to TOZ-trzeba zawiadomic-zróbcie zdjęcia do licha! jak ja trzaskałąm w Krzyczkach to Wy jakiegoś debilka nie zagadacie by zrobic zdjęcia? jak się nie zgodzi-obecajcie, że coś dostanie-może cmoka?-potem szybko się ewakuujcie, użyjcie wszelkich środków, dane, zdjęcia-bo inaczej to błędne koło-a do dodpy dobrac się można każdemu:diabloti:

Posted

lovefigaro napisał(a):
Dziewczyny, ja jestem z Poznania. Do Gostynia nie mam daleko. Jeśli potrzeba to dysponuję samochodem, moge podjechać po małego choćby jutro.. Pisałyście, ze jest ktoś z NIemiec zainteresowany.. Tak sie sklada, ze jezdze do Danii przez NIemcy z mężem po towar raz na dwa tygodnie, więc nie byłoby żadnego problemu.. Dajcie mi prosze znac, czy sie przydam na coś.. Jutro mam wolne, więc z samego rana mogłabym jechac.
To moj numer 0505 838 749

Dopiero weszłam na dogo:oops: Cioteczki, Gostyń to bliżej Poznania. Żmigród to raczej bliżej wrocławia, Obornik, trzebnicy:(
lovefigaro, spadasz z nieba!