enia Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Oto mały kudłaty Mikado ... Mikado ma 2,5 miesiąca i został wykupiony z jednej pseudohodowli żeby nie trafić do kolejnej ... Oto co napisała o nim Bianka: "Długo myślałam , czy dobrze zrobiłam wykupując go . Doszłam do wniosku , że jednak dobrze . Malec był na ALLEGRO reklamowany jako doskonały reproduktor . Nie znam wzorca rasy , ale wet stwierdził , że na doskonałego reproduktora malec świetnie się nadaje . Jest śliczny , bardzo " rasowy " zdrowy i ma oba jąderka . Czyli sprzedający wiedział co czyni , a potencjalni kupujący pewnie też . Tylko że po jego reprodukcji znowu przybyło by czipsów z wypaczonym charakterem wyeksploatowanych suk i reproduktorów , malców z powybijanymi oczami . Cała armia czipsowych , życiowych rozbitków :-( A tak jest on jeden . Mały , wesoły ,bezoki Mikado . Tylko trzeba mu znaleść dobry , odpowiedzialny dom . Może przynajmniej z jego powodu nie powiększy się stado Kobich , Majeczek , Kikusiek i innych , które trafiły na dogo . On ma tylko 10 tygodni a oczko "stracił " a raczej mu wybili 2 tygodnie temu - nie udzielili mu pomocy , nie ma wpisu w książeczce . Był odrobaczany i szczepiony miesiąc temu - ma wpisy. Wet chirurg stwierdził , że w oczku nie ma śladów interwencji chirurgicznej , że oczko zostało wykłute i wypłyneło ." A to cała historia Mikado: ----------------------------------------------------------------- Dziewczyny zobaczcie ostatni psiurek z oczkiem "uszkodzonym" ma być "wspaniałym" reproduktorem http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=314196152 szlag mnie trafia , napisalam do tej kobiety- ale cisza póki co.W Wawie jest dr.Garncarz może mały miałby szanse? Quote
BIANKA1 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 [quote name='enia']Dziewczyny zobaczcie ostatni psiurek z oczkiem "uszkodzonym" ma być "wspaniałym" reproduktorem http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=314196152 szlag mnie trafia , napisalam do tej kobiety- ale cisza póki co.W Wawie jest dr.Garncarz może mały miałby szanse? Gdzie jest Gostyń ? :oops: Gdzieś koło Poznania ? On już oczka nie ma , więc nie wiem , co dr, Garncarz mu pomoże :shake: Przynajmniej ja tak rozumiem . I co robimy ? Quote
enia Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 BIANKA1 napisał(a):Gdzie jest Gostyń ? :oops: Gdzieś koło Poznania ? On już oczka nie ma , więc nie wiem , co dr, Garncarz mu pomoże :shake: Przynajmniej ja tak rozumiem . I co robimy ? Właśnie na focie chyba ma to oczko- napisałam do niej o szczegółowe info ale cisza.... to trzeba skonsultować u okulisty bez dwóch zdań. Czy mamy kogoś z Gostynia na dogo? Quote
xxxx52 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Gostyn duzo mnie mowi ,znam i to schronisko na wysypisku smieci. Przeczytalam ,ta oferte.Kolo Gostynia jest pseudohodowla ,wydaja zakupione psy na stacjach bezynowych itdMaja podobne psy w klatkach na dworze. Rozmawialam telefonicznie mysle ,ze to nie ta pseudohodowla gdyz podaja numer stacjonarny.Piesek .chlopczyk nie ma oczka chca za niego 200zl.przebywaja w piwnicy. matka tych szczeniat ma 1,5 roku i juz 2x miala szczeniaki. tata jest ciagle ten sam. Quote
enia Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 wiem, też sie dodzwoniłam teraz , ale nawet nie mam jak tam dojechać- taki kawał , Boziu on ( facet) ciągle powtarzał, że ten mały będzie super reproduktorem!!!!!! mimo usunietego oczka...... Quote
ulvhedinn Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Możnaby pomysleć o wykupieniu maluszka... :oops: może nawet miałabym dla niego domek od razu.... :oops: Quote
mar.gajko Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Adres - list do weta powiatowego (syf, piwnica, hodowla); list do Urzędu Skarbowego - nieopodatkowane dochody (znaczne!). Trochę ich pomęczą. A malucha można wykupić, 200 to nie majątek. Quote
BIANKA1 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Ja mogę tylko pożyczyć na już te 200zł . Ale kto go wykupi ? Pojedzie po niego ? Mogę go trochę przetrzymać . Quote
enia Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 Ja też bym go przetrzymala ale nie mam jak dojechać..... kto tam najbliżej mieszka? Quote
ulvhedinn Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Jak ktoś dorzuci na transport, to pojadę... ;) Quote
Poker Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 dorzucę 30 zł do transportu,potem mogę zrobić bazarek,mam sporo fantów,ale w sumie to powinno mu się psa odebrać,a nie jeszcze płacić.Zachęci go do dalszej działalności. :angryy: Quote
BIANKA1 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 ulvhedinn napisał(a):Jak ktoś dorzuci na transport, to pojadę... ;) To umów się z facetem i jedz. Ile ten transport ? Dam ci 300zł a ciotki się zrzucą i mi oddadzą ? Może tak być ? Quote
enia Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 Dziewczyny! ja telefonicznie 100 zl wytargowalam! ulv pamietaj o tym! zreszta on sam gadal ze obnizy aby go zabrać szybciej....... Quote
ulvhedinn Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Pewnie, właśnie sobie patrzę na rozkłady... ;) Z Wrocka mam fajne połączenie, gorzej z powrotem, ale daje radę, tylko droższe... Quote
ulvhedinn Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Podobno jet jakaś pani z Niemiec, która też chce psiaka.... :roll: tyle, że chce, żeby jej dowieźć... Quote
BIANKA1 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Czy my tam gdzieś blisko nie mamy Edi ? Quote
Poker Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 a dokąd go dowieźć? Edi jest chyba ze Żmigrodu Quote
BIANKA1 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 A Gostyń jest chyba koło Zmigrodu . Zawsze miałam problem z geografią . Quote
enia Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 ulvhedinn napisał(a):Podobno jet jakaś pani z Niemiec, która też chce psiaka.... :roll: tyle, że chce, żeby jej dowieźć... Ja mu mowilam,że jestem z Warszawy i czy on by malego chociaż do Lodzi nie podwiózł...... a o niemce nic nie wiem.;) Quote
Poker Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Gostyń leży na prawo od Leszna i trochę wyżej,a Żmigród jest na lewo.Ale w sumie bliżej niz z Wrocławia. Quote
Hala Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 No, Gostań koło Leszna. Ale ogólnie Wielkopolska. Quote
lovefigaro Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Dziewczyny, ja jestem z Poznania. Do Gostynia nie mam daleko. Jeśli potrzeba to dysponuję samochodem, moge podjechać po małego choćby jutro.. Pisałyście, ze jest ktoś z NIemiec zainteresowany.. Tak sie sklada, ze jezdze do Danii przez NIemcy z mężem po towar raz na dwa tygodnie, więc nie byłoby żadnego problemu.. Dajcie mi prosze znac, czy sie przydam na coś.. Jutro mam wolne, więc z samego rana mogłabym jechac. To moj numer 0505 838 749 Quote
oktawia6 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 xxxx52 napisał(a): Gostyn duzo mnie mowi ,znam i to schronisko na wysypisku smieci. Przeczytalam ,ta oferte.Kolo Gostynia jest pseudohodowla ,wydaja zakupione psy na stacjach bezynowych itdMaja podobne psy w klatkach na dworze. Rozmawialam telefonicznie mysle ,ze to nie ta pseudohodowla gdyz podaja numer stacjonarny.Piesek .chlopczyk nie ma oczka chca za niego 200zl.przebywaja w piwnicy. matka tych szczeniat ma 1,5 roku i juz 2x miala szczeniaki. tata jest ciagle ten sam. to TOZ-trzeba zawiadomic-zróbcie zdjęcia do licha! jak ja trzaskałąm w Krzyczkach to Wy jakiegoś debilka nie zagadacie by zrobic zdjęcia? jak się nie zgodzi-obecajcie, że coś dostanie-może cmoka?-potem szybko się ewakuujcie, użyjcie wszelkich środków, dane, zdjęcia-bo inaczej to błędne koło-a do dodpy dobrac się można każdemu:diabloti: Quote
Edi100 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 lovefigaro napisał(a):Dziewczyny, ja jestem z Poznania. Do Gostynia nie mam daleko. Jeśli potrzeba to dysponuję samochodem, moge podjechać po małego choćby jutro.. Pisałyście, ze jest ktoś z NIemiec zainteresowany.. Tak sie sklada, ze jezdze do Danii przez NIemcy z mężem po towar raz na dwa tygodnie, więc nie byłoby żadnego problemu.. Dajcie mi prosze znac, czy sie przydam na coś.. Jutro mam wolne, więc z samego rana mogłabym jechac. To moj numer 0505 838 749 Dopiero weszłam na dogo:oops: Cioteczki, Gostyń to bliżej Poznania. Żmigród to raczej bliżej wrocławia, Obornik, trzebnicy:( lovefigaro, spadasz z nieba! Quote
Recommended Posts